Przygrzało mamie słoneczko i płacze "Już nie będziesz panienką córeczko!"-PM2016 cz32 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-02, 21:20   #841
Madzialena7
zniemczona peema

Dot.: Przygrzało mamie słoneczko i płacze "Już nie będziesz panienką córeczko!"-PM201

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość
jesli chodzi o disco polo to nic mnie nie zdziwi
Mnie też w tych wszystkich piosenkach są słowa w ogóle bezsensowne byleby się rymowało, no ale nie ukrywajmy że przy takiej muzyce każdy się pobawi .

Cytat:
Napisane przez kashia001 Pokaż wiadomość
noo mamy warto słuchać, mama prawdę powie Ci xD
no gdzieś poszła i zaczeła grzebać tam w tych sukienkach i przyłazi, że tą musze przymierzyć, koniecznie
No i mama miała świetne oko bo naprawdę Ci ślicznie w tej sukni . I to bolerko dodaje uroku, sama też chcę takie ale tylko na ceremonii .

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Dla mnie to jakoś żadna nie powala, znaczy Ty w żadnej nie powalasz Ostatnio jeszcze ok, może też pierwsza ale sama nie wiem. Chyba lepiej szukaj dalej Musi Cię powalić na kolana a nie tam się tylko spodobać:P
Też jestem tego zdania . Każda jest teoretycznie ładna i w każdej Ci ładnie bo masz świetną figurę, ale żadna nie powala. No ale to Tobie ma się suknia podobać .

Dziewczyny roztapiam się a następne dni przyniosą jeszcze większe temperatury. A wedle internetu pogoda na nasze wczasy będzie kiepska, bo niby lać nie będzie ale będzie ok.
stopnie, a to nad morze trochę kiepsko

"..i że Cię nie opuszczę aż do śmierci.."-> 27.08.2016
,,Bo magia jest wtedy gdy splatamy dłonie,
a nasze spojrzenia mówią więcej niż słowa"
Madzialena7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 21:26   #842
morsmordre
sajkolidżist

Dot.: Przygrzało mamie słoneczko i płacze "Już nie będziesz panienką córeczko!"-PM201

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
Mega wygladasz

Mors ja popre dziewczyny - we wszystkich wygladasz ladnie, ale nie ma tego wow ale to Ty musisz sie czuc bosko. Czy w ktorejs z nich sie tak czujesz?
W tej trójce czuję się bardzo dobrze, ale żeby takie ogromne wow, to chyba nie. Ostatecznie chyba na razie się na nic nie decyduję
6945

2017: 34
2018: 4
morsmordre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 21:30   #843
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wildDaisy Pokaż wiadomość
Podobno wrzuca się homara na żywca do wrzątku, gotuje aż zdechnie i masz przyrządzonego
A później wrzuca do lodu Ja z chęcią bym spróbowała w zasadzie wszystkich owoców morza - oprócz ostryg i ośmiornicy.

Cytat:
To pewnie sprowadzają, bo swojej na pewno nie mają w marketach W tym programie Jamie opowiadał, że jak ktoś się bardzo uprze to może u prywatnych osób uda się zdobyć, ale Anglia podobno w ogóle nie prowadzi chowu cielęciny czy jak to się tam nazywa
A krowy mają? Jak mają krowy to mają i cielaki

Cytat:
Wielu obrońców praw zwierząt grzmi, że takie krowy są źle traktowane, że są źle chowane itd. No i podstawowa kwestia - mleko to pokarm dla cielaków i potem jest on sztucznie podtrzymywany a to nie jest naturalne.
Cytat:
Napisane przez Valmai Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to są krowy mleczne, które dają mleko i nawet trzeba je wydoić żeby sie nie męczyły.
Już Wam wszystko mówię!
Dokładnie tak jak Valmai mówi, co 12 godzin trzeba je doić. Wiadomo że parę godzin różnicy nic nie zrobi ale trzeba trzeba

Sophie, jak to sztucznie podtrzymywany? U nas jak najkrócej się karmi cielaka mlekiem krowim bo to jednak strata dla gospodarza - mówię o mlecznych No i one nie mogą być źle chowane, są kontrole, wymogi więc im krzywdy robić nie możesz chociaż zależy co kto ma na myśli mówiąc 'źle traktowane'

Edytowane przez 201604261006
Czas edycji: 2015-07-02 o 21:31
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 21:35   #844
rintintin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Serio wolisz komody od pierścionka zaręczynowego? dla mnie zaręczyny są niezbędne, niby to tylko symbol, ale nie wyobrażam sobie planowania ślubu na serio bez oficjalnych zaręczyn.
Hahaha źle to brzmi, ale na ten moment serio wole komody . A pierścionek pewnie kiedyś się pojawi :-D
rintintin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 21:38   #845
Arya90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rintintin Pokaż wiadomość
Hahaha źle to brzmi, ale na ten moment serio wole komody . A pierścionek pewnie kiedyś się pojawi :-D
rozumiem podejście, ale... taki pierścionek po czasie to już nie to samo

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 21:41   #846
wildDaisy
żona bez ogona

Cytat:
Napisane przez kashia001 Pokaż wiadomość
zgadza się, bolerko robi swoje
Mnie się wydaje, że to bolerko robi całą suknię

Cytat:
Napisane przez Izabela1233 Pokaż wiadomość
Tak mieszkamy razem ponad 2 lata, z czego ostatni rok sami Tzn. od 2013 mieszkaliśmy z rodzicami moimi, a w zeszłym roku w czerwcu zamieszkaliśmy już sami i jeszcze się nie pozabijaliśmy co chyba dobrze wróży Co do wódeczki MASURIA to jest to nowość a jej koszt to 18 zł przy ilości 150 butelek w hurtowni Próbowałam i powiem że nawet nie odrzuca jakoś bardzo (że jest smaczna to nie powiem, bo żadna wódka nie powinna być smaczna ) no ale nie wiem czy podejdzie większej ilości gości. Buteleczka jest ładna i poręczna. Sama już nie wiem...
Nie postawiłabym na swoim weselu na taką tanią, nieznaną wódkę

Cytat:
Serio wolisz komody od pierścionka zaręczynowego? dla mnie zaręczyny są niezbędne, niby to tylko symbol, ale nie wyobrażam sobie planowania ślubu na serio bez oficjalnych zaręczyn.
Jeny, te oficjalne zaręczyny mnie rozwalają Większość dziewczyn tu na wizażu ma swój ślub obcykany w jednym paluszku (jeszcze zanim facet zaczął w ogóle myśleć o kupowaniu pierścionka) i tylko wyczekiwała na zaręczyny, bo jak to tak planować ślub bez zaręczyn I nie przekonuje mnie gadka, że to taka taka piękna tradycja i symbol, jeszcze jak się tyle razy ten temat z chłopem przewałkowało i ślub przegadało, i omawiało

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Też bym nie zjadła ośmiornicy I ostryg chyba też nie
W tym programie mówili właśnie, że małe cielaczki (zwłaszcza byki, bo nie dają mleka) zabijają, ale nie mogą sprzedawać tego na mięso, nie pamiętam czemu, bo oglądałam niedokładnie I facet prowadzący ten program mówił, że to takie marnowanie mięsa, bo mogłoby pójść do sprzedaży zamiast się marnować.
Stary 2015-07-02, 21:41   #847
visionAM
Zakorzenienie

Ja tez rozumiem podejście i wiadomo - każdy sobie żyje po swojemu, ale mi by było chyba przykro bez pierścionka wg mnie Twój Tż powinien Ci się postawić i zrobić niespodziankę :-P my też mamy wspólne finanse, a o kupnie pierścionka nic nie wiedziałam
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 21:45   #848
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Też bym nie zjadła ośmiornicy I ostryg chyba też nie
W tym programie mówili właśnie, że małe cielaczki (zwłaszcza byki, bo nie dają mleka) zabijają, ale nie mogą sprzedawać tego na mięso, nie pamiętam czemu, bo oglądałam niedokładnie I facet prowadzący ten program mówił, że to takie marnowanie mięsa, bo mogłoby pójść do sprzedaży zamiast się marnować.
Ja dlatego że mam uczulenie na wszelakie 'gluty' ale kalmara już bym spróbowała
No to rzeczywiście marnotractwo wiem, że to brzmi okrutnie i ja sama się do tego nie potrafię przyzwyczaić i sprzedaż przeważnie odbywa się za moimi plecami bo raz usiadłam i ryczałam że nie pozwolę więc dowiaduje się po fakcie. Nie wiem jak kiedykolwiek przeżyje rozstanie z szarlotkami Bo ten facet od nich, co te paszporty były złe, chciał je zamienić - na takie z dobrymi paszportami. To zrobiłam Tż piekło i powiedziałam że się nie zgadzam
Stary 2015-07-02, 21:49   #849
pannamima
Zakorzenienie

Przez te przymiarki wasze chciałam namówić przyjaciółkę za tydzień na nalot na salony, ale pracuje. Nie chce iść sama, bo fot znowu nie będe miała

Kalmary lubię, ale tych obslizgłych rzeczy nie spróbuję, nie mogę sie przełamać ;p
pannamima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 21:49   #850
kashia001
PeeeMaa!

Wild, dlatego przez większą część wesela na pewno go nie zdejmę.

Chwyć się mej dłoni. Bądź blisko.
Za szczęściem już nie chcę gonić.
Mam Ciebie. Mam wszystko.
kashia001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 21:57   #851
taedio
MerDer 4ever

Boooziu zaś tyle nadrabiania
Byliśmy z Tż na minionkach uwielbiam bajki dojrzała ja
Witam nowa PM
gratuluję sukni pasuje do Ciebie kashia
lenka mi się jakoś nie do końca podobają te suknie
ann chwal się suknią to z madonny? musze się tam umówić na przymiarki
nie pamiętam co jeszcze miałam Wam odpisać

w sobotę pięćdziesiątka teściowej i jadę na próbny makijaż nie mogę się doczekać bo jeszcze nigdy nie miałam takiego profesjonalnego makijażu a na co dzień używam (albo i nie ) nivei i tuszu do rzęs
Stary 2015-07-02, 21:59   #852
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

O własnie, przypomniało mi sie ze na fryzurę próbna miałam sie umówić. Musze do babki napisać.
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 22:09   #853
aguleekk
Zakorzenienie

kashia bardzo ładna sukienka, super wyglądasz

mors, nie wiem, która suknia podoba mi się najbardziej może 3 Masz fajną figurę

Byłam dziś u gina jak wspominała, muszę odstawić tabletki anty

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 22:10   #854
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Ja to bym chciała pierścionek w miarę tani. Najlepiej z cyrkonia, a na to mój K nie chce się zgodzić i mamy impas
dlatego to facet kupuje pierścionek jakby się Ciebie nie pytał, poszedł i wybrał to byś nie marudziła i obie strony byłyby zadowolone
Szafa ważna rzecz, ale pierścionek też Jak dla Ciebie mało ważne to spoko, ale to przecież takie fajne dostawać biżuterię
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 22:12   #855
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

kashia, świenie wyglądasz w tej sukni
bardzo ładna

Cytat:
Dla mnie to jakoś żadna nie powala, znaczy Ty w żadnej nie powalasz Ostatnio jeszcze ok, może też pierwsza ale sama nie wiem. Chyba lepiej szukaj dalej Musi Cię powalić na kolana a nie tam się tylko spodobać:P
mors podpisuję się pod Sophie 1 albo ostatnia...

ja tylko na chwilę i spać.....dobranoc
grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 22:12   #856
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
A później wrzuca do lodu Ja z chęcią bym spróbowała w zasadzie wszystkich owoców morza - oprócz ostryg i ośmiornicy.

Już Wam wszystko mówię!
Dokładnie tak jak Valmai mówi, co 12 godzin trzeba je doić. Wiadomo że parę godzin różnicy nic nie zrobi ale trzeba trzeba

Sophie, jak to sztucznie podtrzymywany? U nas jak najkrócej się karmi cielaka mlekiem krowim bo to jednak strata dla gospodarza - mówię o mlecznych No i one nie mogą być źle chowane, są kontrole, wymogi więc im krzywdy robić nie możesz chociaż zależy co kto ma na myśli mówiąc 'źle traktowane'
No i właśnie o to się rozchodzi. Krowa mleko produkuje dla cielaka a on często po krótkim czasie jest odstawiany od matki. Mleko potem idzie do sprzedaży. Podobno krowy dostają jakieś leki aby wytwarzały mleko. Albo krowa jest często zapładniana specjalnie dla mleka.
A złe traktowanie to trzymanie krów w boksach, nie wypuszczanie ich na trawę itd. Oczywiście to praktyki dużych hodowli, tych przemysłowych. Tak przynajmniej można wyczytać w necie.
W małych gospodarstwach wiem, że to inaczej wygląda.

Zjadłam sama całe maliny bo M. nie chciał Objadłam się aż mnie głowa przestała boleć
taedio - też byliśmy na Minionkach ale spodziewaliśmy się lepszej bajki:P Mało co nas mocno rozbawiło:P
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 22:13   #857
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Ja to bym chciała pierścionek w miarę tani. Najlepiej z cyrkonia, a na to mój K nie chce się zgodzić i mamy impas
Ja mam z cyrkonią i jestem zadowolona ale nie kupił go dlatego że jest tani, tylko dlatego że babki mu powiedziały że cyrkonie bardziej błyszczą
Stary 2015-07-02, 22:15   #858
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość

a co Ci się dzieje?
ja dzisiaj byłam na badaniach krwi i tez podejrzewam, że bez odstawienia tabletek się nie obejdzie objawy mam typowo hormonalne

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
dlatego to facet kupuje pierścionek jakby się Ciebie nie pytał, poszedł i wybrał to byś nie marudziła i obie strony byłyby zadowolone
Szafa ważna rzecz, ale pierścionek też Jak dla Ciebie mało ważne to spoko, ale to przecież takie fajne dostawać biżuterię
podpisuję się pod tym

ja sukienki chyba na jesień pomierzę, może schudnę do tego czasu

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Ja mam z cyrkonią i jestem zadowolona ale nie kupił go dlatego że jest tani, tylko dlatego że babki mu powiedziały że cyrkonie bardziej błyszczą
hmm to go oszukały
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 22:16   #859
taedio
MerDer 4ever

Sophie- my też spodziewaliśmy się czegoś Lepszego ale i tak było fajnie
Stary 2015-07-02, 22:17   #860
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
No i właśnie o to się rozchodzi. Krowa mleko produkuje dla cielaka a on często po krótkim czasie jest odstawiany od matki. Mleko potem idzie do sprzedaży. Podobno krowy dostają jakieś leki aby wytwarzały mleko. Albo krowa jest często zapładniana specjalnie dla mleka.
A złe traktowanie to trzymanie krów w boksach, nie wypuszczanie ich na trawę itd. Oczywiście to praktyki dużych hodowli, tych przemysłowych. Tak przynajmniej można wyczytać w necie.
W małych gospodarstwach wiem, że to inaczej wygląda.
Znaczy wiesz, nie wiem jak jest z mięsnymi bo nasze szarlotki są za małe, ale u mlecznych nic się nie podaje - one samoczynnie mleko produkują, wystarczy że jedzą
Duże tak robią niestety ale i mniejsze też, u nas jest taki jeden (u nas mało jest gospodarstw) który ma krów w sumie tyle co my, może kilka więcej i nie wypuszcza ich
U nas w boksach jedynie stoją byki - bo wariują no i na trawie nie urosną. I małe cielaki No i szarlotki teraz, z konieczności
Stary 2015-07-02, 22:18   #861
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
a co Ci się dzieje?
ja dzisiaj byłam na badaniach krwi i tez podejrzewam, że bez odstawienia tabletek się nie obejdzie objawy mam typowo hormonalne

hmm to go oszukały
Robiłam sobie badania krwi i d-dimery (coś tam z krzepliwością) wyszły mi za wysokie. Czyli, że mam większe ryzyko zakrzepicy niż zwykły człowiek, a tabsy jeszcze to ryzyko zwiększają. Na razie mam brać acard, dużo się ruszać i zobaczymy w październiku

A co do tej cyrkonii - to czy ja wiem czy jest taka różnica w wyglądzie

20.08.2016
Stary 2015-07-02, 22:19   #862
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
hmm to go oszukały
Ja wiem? Porównywałam z brylancikiem koleżanki i szczerze moje bardziej błyszczą
Stary 2015-07-02, 22:19   #863
rintintin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Arya90 Pokaż wiadomość
rozumiem podejście, ale... taki pierścionek po czasie to już nie to samo
Nie chce się bawić w wartościowanie. Dla mnie zawsze byłby jednakowo ważny.
Cytat:
Ja tez rozumiem podejście i wiadomo - każdy sobie żyje po swojemu, ale mi by było chyba przykro bez pierścionka wg mnie Twój Tż powinien Ci się postawić i zrobić niespodziankę :-P my też mamy wspólne finanse, a o kupnie pierścionka nic nie wiedziałam
Na szczęście mi nie jest przykro. Sama świadomie juz parę razy z niego rezygnowalam.
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Fajne jest dodawanie czegokolwiek ja akurat oprócz zegarka i bransoletki biżuterii nie nosze.
Cytat:
Może uda mi sie go przekonać
rintintin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 22:19   #864
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:

A coś więcej powiedziała? W sumie tabletki mocno potrafią zrujnować organizm.
Stary 2015-07-02, 22:21   #865
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Może uda mi sie go przekonać
Na pewno

Mąż mnie zaprasza do łóżka więc dobranoc
Stary 2015-07-02, 22:23   #866
nysiak1910
Zadomowienie

Do ślubu pozostało równe 9 miesięcy !

https://www.facebook.com/stylizacjaBlueDreams
Blogowanie: http://szafeczkazielonookiej.blo gspot.com/
nysiak1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 22:24   #867
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
A coś więcej powiedziała? W sumie tabletki mocno potrafią zrujnować organizm.
Napisałam wyżej. Musiałam odstawić ze względu na zbyt duże ryzyko zakrzepów. Niby jak mi się wyniki poprawią będę mogła do tabsów wrócić, ale nie wiem czy się nie boję

20.08.2016
Stary 2015-07-02, 22:27   #868
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Znaczy wiesz, nie wiem jak jest z mięsnymi bo nasze szarlotki są za małe, ale u mlecznych nic się nie podaje - one samoczynnie mleko produkują, wystarczy że jedzą
Duże tak robią niestety ale i mniejsze też, u nas jest taki jeden (u nas mało jest gospodarstw) który ma krów w sumie tyle co my, może kilka więcej i nie wypuszcza ich
U nas w boksach jedynie stoją byki - bo wariują no i na trawie nie urosną. I małe cielaki No i szarlotki teraz, z konieczności
Ty to bardziej obeznana Ja to tyle co wyczytam w necie a widzę, że to trzeba byłoby się zagłębić w rodzaje krów jeszcze:P Dla mnie to za dużo
Mnie i tak średnio obchodzi los zwierząt (nie jestem wrażliwa ani empatyczna w stosunku do nikogo). Mleka i tak nie piję za dużo bo mi szkodzi więc chcąc nie chcąc, nie kupuję go

Cytat:
Ja wiem? Porównywałam z brylancikiem koleżanki i szczerze moje bardziej błyszczą
Mi się wydaje, że to jeszcze może od szlifu zależeć, klasy czystości diamentu itd. Ja mam pierścionek z cyrkonami, noszę go codziennie od jakiś 2 lat i mocno stracił na blasku. Cyrkonie się porysowały.
Zaręczynowy z diamentem lśni ciągle jak nowy, nic nie jest w stanie go ruszyć. Myślę, że to się nie zmieni bo diamentu nie ma co zjechać:P
Ale jeśli chodzi o porównywanie cyrkonii, gdy jest nowa, z diamentem to też mi się wydaje, że czasem cyrkonie lśnią bardziej. No ale jak mówię - to też od szlifu zależy.
Stary 2015-07-02, 22:30   #869
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Cytat:

Ja też 2 tygodnie temu odstawiłam tabsy, nie ma co narzekać

Mors trzecia

Izabela1233 co do wódki to może kup kilka butelek i przetestujcie na imprezach. Jestem zdania, że nowości często są dobre by wyrobić markę i można zaryzykować.
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 22:30   #870
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisałam wyżej. Musiałam odstawić ze względu na zbyt duże ryzyko zakrzepów. Niby jak mi się wyniki poprawią będę mogła do tabsów wrócić, ale nie wiem czy się nie boję
Nim się zebrałam z wysłaniem to już odpisałaś Taki zapłon

Nie ma co ryzykować. W sumie nie na darmo mówi się aby robić sobie badania przy braniu tabletek bo widać, że nie ma żartów.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości