|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016, cz. I :)
No ta opinia jest cały czas żywa, to prawda. Ja marzę o kocie i któregoś razu przy teściowej coś powiedzieliśmy o tym jak już w ciąży byłam i na mnie naskoczyła, że kot to toksoplazmoza. Zresztą siostra męża ją poparła, także i wśród młodszych kot to zło wcielone w ciąży
|
|
|
|
#3722 |
|
Przyczajenie
|
a mnie to zastanawia, ze Wy dostajecie leki jak macie TSH powyzej 2,5, a ja mam 2,8 i u mnie wszyscy ta sprawe olali. Internista i ginekolog stwierdzili, ze to zaden problem i nie trzeba nic robic. Mnie to jakos nie przekonalo. Moze powinnam sie na wizyte do endokrynologa umowic?
|
|
|
|
#3723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuwety tylko nie sprzątaj. Bardziej dbaj o mycie warzyw i owoców, bo tu jest problem. Cytat:
Ja bym poszła do endo |
||
|
|
|
#3724 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja już po powtórnych badaniach. Mam nadzieję, że tym razem nie zgubią
|
|||
|
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja też zawsze dwojeczke
Cytat:
Cytat:
Ja dzid odebralam wynik na grupe krwi i potwierdzilo sie ze mam ARh - czyli niezbyt radośnie :/ Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
Mojakaren, a TŻ jaką ma?
|
|
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
Ja cale zycie mam spore wahania tsh i nikt nie chcial mi tego wyregulowac,a w ciaze udalo sie szybko zajsc uff.i tutaj nawet nie sprawdzaja tsh u ciezarnych,ja bede miala zrobione tylko dzieki temu ze szwagier w laboratorium pracuje.
Wczoraj bylam na usg i wszystko w porzadku,dziec ma 2cm i.podobno wielkosciowo jak data ostatniej miesiaczki,czyli nici z prywatnego porodu. A teraz czekam w laboratorium na pobranie krwi,chca nowe wyniki zapalenia watroby i hiv no i ta probe z glukoza,tu mnostwo osob ma.cukrzyce i robi sie na poczatku ciazy
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie nie wiem bo jego nie badalismy ale siostra mi tlumaczyla że ponoc konflikt wystepuje miedzy matka a dzieckiem, krew ojca chyba nie ma znaczenia. Zobacze cos dzis powie lekarz
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
Baby, super, że wszystko okej
|
|
|
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
No tak,ale grupa krwi dziecka zalezy od grupy krwi twojej i tza,wiec sprawdzcie co ma tz i bedzie wiadomo czy sie stresowac ;-)
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3732 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę że nie ma co panikować |
|
|
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() lato w pełni więc kupiłam czarne porzeczki macie jakiś przepis na ciasto by je wykorzystać?? dziś zaczynam 15 tydzień |
|
|
|
#3735 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super że z Maleństwem ok ![]() Cytat:
szydełko to niezły pomysł jeśli masz zdolności manualne ![]() ja bym się tylko nadenerwowała, bo niestety mam dwie lewe ręce Cytat:
![]() No w każdym razie mam tak ze jak jestem w pracy cały dzień to później w domu już nie dam rady siedzieć, muszę leżeć, bo jak siedzę to czuje jak mi uciska dół brzucha Cytat:
a ths nie jest jeszcze takie złe. Mnie też podobne wyszło ostatnio i mam zwiększoną dawkę Euthyroxu, no ale to normalne w ciąży ze skacze, bo Maluszek pobiera od nas ths ![]() Cytat:
nosek się na pewno unormuje Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak sobie radzili w rok 1990 to teraz też sobie poradzą
|
|
|
|
|
#3737 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super ze wszystko ok, trzymam kciuki za badania ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
baby super, że wszystko ok
|
|
|
|
#3739 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie już 13t (bez liczenia do przodu)
|
|
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze Zazdroszcze wam ze tak juz do przodu jestescie :-D chociaż wczoraj sprawdzilismy wszystko co musimy zrobic w ramach remontu przed przeprowadzka,może i dobrze ze mamy jeszcze sporo czasu haha
|
|
|
#3741 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W Niemczech podaje się zastrzyk każdej kobiecie pod koniec ciąży i później po porodzie. Ja już dostałam ze względu na obumarcie jednego płodu i późniejsze krwawienie. Teraz jestem kontrolowana czy nie pokazują się przeciwciała. Jeżeli będzie ok to znów pod koniec dostanę i po porodzie kolejną. jeżeli faktycznie mąż ma RH+ to bardzo dobrze że o tym wiecie i koniecznie dopytaj po porodzie czy na pewno dostałaś zastrzyk. W mojej rodzinie był przypadek że dziewczyna urodziła pierwsze dziecko, zaszła w drugą ciąże wszystko było ok, urodziła i maluszek zmarł. Po badaniach okazało się że mieli konflikt i dla tego. Lekarz przegapił, zbagatelizował czy nie wiem jak nazwać. Nie piszę tego żeby nastraszyć tylko żeby się pilnować i przypominać o tym przy badaniach. I to miało miejsce 2 lata temu. Cytat:
O matko sie rozpisała, ale musiałam o tym konflikcie napisać bo to naprawdę ważne i niebezpieczne jeżeli ktoś zbagatelizuje. |
||||
|
|
|
#3742 |
|
Zadomowienie
|
My na szczęście oboje mamy Rh +
A kiedy planujecie jakieś pierwsze zakupy? |
|
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak postoję ze dużo czy napnę się za bardzo, kichnę, kaszlnę wyprostowana to mnie zakłuje. Wczoraj wysiadałam z samochodu i coś musiałam krzywo zrobic bo zabolało że aż kucnęłam. Ale to jest chwila i puszcza i mogę iść dalej. Właśnie poprasowałam i muszę siedzieć bo kłuje.. Przerąbane
|
|
|
|
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na tych wynikach badan z grupa krwi mam jeszcze zapisane, ze nie stwierdzono przeciwciał do krwinek czerwonych ale tego to juz kompletnie nie kumam :Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3745 |
|
Zadomowienie
|
Ja też tak mam napisane przy rh+ i też nie wiem o co chodzi
|
|
|
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zostało mi tylko odświeżyć wózek i łóżeczko, ubranka wyprać i wyprasować. Ale to ubranka mama zrobi, bo u nas na mieszkaniu nie ma balkonu i jest strasznie mało miejsca, a mama ma podwórko i duuuużo miejsca do suszenia na słonku ubranek Ale tym się zajmę jak będę miała wolne tj początek sierpnia ![]() A tak to każdą możliwą kase odkładamy na wesele takie już do szpitala będę kupować w listopadzie
|
|
|
|
|
#3747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy to nie był przypadkiem robiony jeszcze odczyn coombsa? |
|
|
|
|
#3749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy tylko to jedno body, które wam pokazywałam. Teraz jest dużo przecen jeśli chodzi o ciuszki, może jak w końcu gdzieś wyjdę, to gdzieś zajrzymy Ale pewnie i tak poczekam aż płeć będziemy znać.
|
|
|
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej nie, zapłaciłam 50 zl wiec to chyba zwykle określenie grupy krwi
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.

Książki mi się znudziły, filmy mi się znudziły, wszystko mi się znudziło. Mam ochotę iść na spacer. Albo posprzątać. Albo cokolwiek.

Jak sobie radzili w rok 1990 to teraz też sobie poradzą
: