|
|
#1261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015 - cz. IX
Cytat:
Szuuu a Tz wpuscili na porodowke ? |
|
|
|
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
oooby
![]() ![]() Moja wykańcza właśnie 62 jeszcze tydzień i przechodzimy na większe. Jedną partię już schowałam
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo gratulacje Szuuu
))
|
|
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam w szafie poukładane 56 i 62 razem, bez segregowania na te dwa rozmiary i czasami 56 jest większe niż 62.. ![]() Także nie ogarniam tego jeszcze, często ma za duże
|
|
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu gratulacje
Też z niecierpliwością czekam na opis Twojego porodu ![]() Masija no coś ty? To wy zaraz przerzucacie się na 68? Nieźle Tymek nosi 62 i 56 z h&m bo maja ta rozmiarowke jakąś inna. Na długość wszystko ok tylko rekawki czasem muszę trochę podwinac.Groszku, Julek zle przeżywa pojawienie się rodzeństwa. Nałożył się na to też bunt dwulatka wiec zazdrość o brata objawia się często agresja. Muszę mieć oczy dookoła glowy. Przeczytałam ostatnio w jakimś artykule ze dziecko potrzebuje rok czasu żeby się przystosować. Oby krócej... Ale jak Tymek leży na macie to julek kładzie się zaraz obok niego, przytula go i cieszy się do niego więc mam nadzieję ze jak maly zrobi się bardziej kontaktowy bedzie ok ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- W ogole jesteśmy na dwudniowych wakacjach. Pojechaliśmy obladowani jak cyganie
|
|
|
|
|
#1266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż mała rośnie jak na drożdżach ![]() oby Julek szybko zaakceptował Tymka Dziewczyny a ja nie wiem co się dzisiaj dzieje ![]() Mała płacze jak najęta, przebieram ją co chwile, nie jest gorąco w domu, temp. nie ma, jeść by chciała non stop. Tylko co jest nie tak to to, że po 2 h jak powinna jeść i chciała to dałam jej pierś jak zawsze. Zjadła trochę, odbiłam i przystawiam dalej. A ta w ryk. I tak chyba 20 min. Nie chwyciła później w ogóle piersi. Już nie miała sił wyć ![]() Dałam jej butlę z tego wsystkiego. Zjadła. Spała 30 minut. I wszystko od nowa. Walczyłam długo żeby zjadła z piersi ale nie Próbowałam też dać jej butlę i powolutku zamienić na pierś. Possała chwilę i beczy;/Już mi się płakać chciało.. dałam jej butelkę, zjadła, znowu wyje...Ale teraz usnęła na rękach. Boję się ją odłożyć bo zaraz się obudzi.
|
|
|
#1268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1269 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
też się darlam jak po☠☠☠ana ![]() Cytat:
szuu oczywiście gratuluję mehjazbieraj sir kobito ![]() Moja przy tych upalach dużo śpi...dzisiaj w nocy spała od 22 do 5 tani
|
|||
|
|
|
|
#1270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo chce spać, a nie może zasnąć, wierci się, rękoma sam wyrywa sobie smoka, aż się drapie po twarzy ze złości Nie wiem co się wtedy dzieje. To raczej nie wygląda jakby go coś bolało :/Pszczoua oby Julek szybko przyzwyczaił się do Tymka podziwiam mamy dwóch maluchów!U nas Wojtek robi się coraz bardziej wymagający. Nie ma tylko jedzenia i spania... Jak do niego mówię, to patrzy się już na mnie i czasami coś stęknie, jakby chciał coś powiedzieć Widzę, że Wy się na wyjazdy szykujecie. Super! Nie mam pojęcia co bym miała spakować.. Wczoraj byliśmy w mieście i miałam w torbie zapakowany termos z gorącą wodą, butelkę z zimną, mleko, a nie wzięłam butelki, w której miałabym to mleko zrobić i podać..
|
|
|
#1271 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
myślałam że może coś nie tak. Ale skoro nie tylko on tak ma to będę spokojniejsza nam pępek odpadł w 5 dobie
|
|
|
#1272 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pępek to samo, odpadł ale nie wygoil sie do końca i sie otwiera, potem siada strup, następnego dnia odpada i znowu sie otwiera i tak w kółko. |
|
|
|
|
|
#1273 |
|
Zadomowienie
|
Szuu gratulacje
Też się darłam. Aż ordynator na mnie nawrzeszczał ![]() Kejti jak mała zostaje u ktorejs babci na 2h albo jak my z nia jedziemy gdzies to jest cala wielka torba pieluchy,podklady,ciuchy, tetry,butla z odciagnietym albo i dwie w termosiku,saszetka mm,smoczek,chusteczki... masakra.Masija u mnie czasem tak samo. O 9 pobudka i ryk,cyca possala kilka minut i ryk,smoczek wypluty,dalam jej troche odciagnietego z butli - possala i ryk...w koncu z rykiem zasnela. I mam problem z Dadami. 1 mielismy Happy i Pampersa,byly ok. Teraz jest karton Dad 2 i niby sa dobrze zalozone,nie sa za duze ani za male a czesto bokiem przelatuje. 2
|
|
#1274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bossz ja też darlam ryja, aż mnie gardło bolało następnego dnia... Zaczęłam dziś jakoś funkcjonować, na apapie co prawda ale mogę się poruszać w miarę swobodnie
|
|
|
|
|
|
#1275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale nie pomyslalam nigdy zeby zabrac butelke z zimna woda zawsze mam letnia wode w termosie.
|
||
|
|
|
|
#1276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak nie to syrena Nam pępek przedwczoraj odpadł...polozna jak była to mówiła że jak coś się będzie saczyc z tego pępka to przemyc jak do tej pory i ze póki cenie 2 razy dziennie octenisept (ja mam akurat spirytus) i patyczkiem.do uszu |
|
|
|
|
|
#1277 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale szybciutko, brawo! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja jeszcze nie zostawiłam nikomu dziecka. Wczoraj mama moja zaproponowała, że zostanie z nim w sobotę, to aż się zestresowałam i od razu powiedziałam, że raczej nie. ![]() Cytat:
Mam też taki termos styropianowy na butelkę, ale on to w ogóle ciepła nie trzyma.. W ogóle jaką temperaturę powinno mieć mleko? Na opakowaniu jest napisane 37 stopni. To chyba trochę mało.. Ja daję takie ciepłe, ale mój Tż to czasami letnie mu zrobi---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
Ale to po kąpieli, kiedy tam zmięknie wszystko i wtedy czyszczę ten pępek.
|
|
|
#1278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
szuu gratulacje!!
|
|
|
|
|
#1280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja wtedy pryskam tylko. Może też zacznę robić częściej, ale teraz trochę boję się tam grzebać.
Położna ma być dzisiaj, czekam i czekam. Chyba się nie śpieszy jej.W ogóle u nas rano jest taki rytuał, że jak się obudzi między 6 a 8 rano, to biorę go na przewijak, odwijam pieluchę i wtedy robi kupę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
|
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego
![]() Ale chyba macie rację bo objawy ma właśnie takie jak w tych skokach. Dzisiaj zaczynamy 8 tydzień. Usnęła w końcu. Tzn. śpi sama na łóżku JUŻ 5 minut więc nie jest źle ![]() A macie już swoje rytuały, przyzwyczajenia? Bo ja nie umiem z nią niczego zaplanować, że o tej h. jest to i to. Każdy dzień jest inny. A np. jak mała jest spokojna to zostawiam ją w łóżku. Czasami uśnie sama. Ale jeżeli sama usypia to tylko na paręnaście minut. Usypiana na rękach śpi normalnie. ![]() Milly u nas jest problem z Dadami 2 ale taki, że od początku uciskają. Zakładałam już na 100 sposobów, nawet zaryzykowałami dałam strasznie luźno a i tak były ślady po bokach. Nie wiem.. jutro tz jedzie do Biedry to kupi opakowanie 3 i zobaczymy czy będą dobre. 2 jeszcze mam z Dady i z Pampersa.
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-07-03 o 12:44 |
|
|
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
Jakiś tam specjalnych nie ma u nas rytuałów...jedynie co to wieczorem o 21:30 jest kąpiel jedzenie i spać....zanim zasnie jest mniej więcej 22. Póki co ciężko jakiś rytuał Wprowadzić bo ona też śpi jak chce tym bardziej przy tych upalach
|
|
|
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
chyba coś się rozkręca u mnie bo skurcze zaczynają mnie jakieś męczyć i pojawił się śluz z krwią
|
|
|
|
|
#1285 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz mierzymy termometrem. Tz czasem daje w temperaturze pokojowej jak mały nie zje ...![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1286 |
|
Konto usunięte
|
Wpuścili tz, jeszcze kolacje dostał i herbatkę, ja tez, ale nie mogłam za bardzo jeść wiec jedna kanapkę zjadłam
bardzo dobre jedzenie tu maja w ogóle Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Mehja Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
Mehja
|
|
|
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny niech mi któraś poda nr tel. bo nie chce Szuu przeszkadzać. Irmusia i siacha też dopiero co urodziły.
Boli coraz bardziej. Zadzwoniłam po tż, ledwo do pracy dojechał a już musi wracać. |
|
|
|
|
#1290 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki! ![]() Cytat:
Ja nie wiem jaką temperaturę daję, sprawdzam po prostu czy nie jest dla mnie za gorące, a wodę mam zawsze przegotowaną w czajniku i tylko podgrzewam ją.Ja też czasem daję w takiej temperaturze, jak nie zje wszystkiego, a za chwilę się kręci, ale tak długo też nie czekam. W szpitalu to w ogóle się tym nie interesowali. Tam były te buteleczki gotowe i oni dawali nam jedną na całą noc. Masija typowego rytuału dnia nie mamy, bo różnie śpi. Wczoraj byłam z nim na dworze o 19, więc kąpaliśmy go dopiero koło 22.. Ale ogólnie jakby nie było, to wieczorem jest kąpiel, wtedy mleko i spać. Wydaje mi się, że odróżnia dzień od nocy, bo tylko w nocy śpi u siebie w łóżeczku, a po zjedzeniu nocnego mleka najczęściej od razu zasypia, za to w dzień muszę go chwilę pobujać albo do wózka wsadzić i jeździć.---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

rano wstałam, wykąpałam sie drugi raz, umylam włosy, zrobiłam makijaż i próbowałam nakarmić Konrada ale cos tam ciumkal i darł sie jak ja wczoraj wiec nie wiem czy sie najadł :P 

jeszcze tydzień i przechodzimy na większe.
))

Albo chce spać, a nie może zasnąć, wierci się, rękoma sam wyrywa sobie smoka, aż się drapie po twarzy ze złości
podziwiam mamy dwóch maluchów!