Styczniowe mamusie 2016, cz. I :) - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-03, 12:12   #3751
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Styczniowe mamusie 2016, cz. I :)

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
O mamo? Prawie wszystko? Ja to jestem pod tym względem "goła i wesoła". I już nie mogę się doczekać zakupowego szału
Tak.. Jak ma sie babcię i mamę, które jak usłyszały o ciąży to szaleją
Babcia znalazła 2 duże reklamówki ciuchów do 3 msc, plus 5 kocyków/rożków, buteleczek, pościeli itp. Nawet ubranko do chrztu już mam tylko że na dziewczynkę Do tego znalazłam stary wózek na strychu i drewniane łóżeczko. A mama już zorganizowała łóżeczko turystyczne
Także no Plus kuzynka mówiła, że nie ma zamiaru się krępować przy kupowaniu ciuszków także będzie wesoło
A no mi zostanie komoda do kupienia
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 12:16   #3752
czarnulax
Zakorzenienie

ale mnie dzisiaj mdli od rana
Stary 2015-07-03, 12:17   #3753
candyyfloss
Zadomowienie

Ja część ubranek będę miała po dziecku bratowej. Ale one jeszcze będą wędrowały przez naszą koleżankę, która rodzi w listopadzie. Część i tak chciałabym kupić, bo nie wiem czy nadążę z praniem
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 12:18   #3754
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Babcia znalazła 2 duże reklamówki ciuchów do 3 msc, plus 5 kocyków/rożków, buteleczek, pościeli itp. Nawet ubranko do chrztu już mam tylko że na dziewczynkę Do tego znalazłam stary wózek na strychu i drewniane łóżeczko. A mama już zorganizowała łóżeczko turystyczne
Także no Plus kuzynka mówiła, że nie ma zamiaru się krępować przy kupowaniu ciuszków także będzie wesoło
Rewelacja dużo wydatków z glowy

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 12:20   #3755
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
My na szczęście oboje mamy Rh +

A kiedy planujecie jakieś pierwsze zakupy?
Ja tak szczerze mówiąc nie mam jeszcze kompletnie nic. Ani nawet pary skarpeteczek Ostatnio byłam w C.H przeszłam przez Smyka, 5-10-15 i jeszcze kilka innych sklepów. Miałam nieziemska ochotę już pokupowac jakieś ciuszki, akcesoria ale jeszcze się wstrzymałam. Jakoś nie moglam sie przelamac. Nie wiem boje sie ze zapesze ze za szybko jeszcze itd... Jeszcze mamy sporo czasy zeby wszystko skompletowac narazie niech Maluszek zdrowo rosnie

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 12:20   #3756
czarnulax
Zakorzenienie

Mnie te wydatki przerażają. Wiem, że to będą przyjemne zakupy (bo które nie są ), ale jak pomyślę ile pewnie sumarycznie na to wszystko pójdzie W dodatku siedzę teraz w domu i za dużo przeglądam w necie różnych rzeczy
Stary 2015-07-03, 12:25   #3757
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Ja tak szczerze mówiąc nie mam jeszcze kompletnie nic. Ani nawet pary skarpeteczek Ostatnio byłam w C.H przeszłam przez Smyka, 5-10-15 i jeszcze kilka innych sklepów. Miałam nieziemska ochotę już pokupowac jakieś ciuszki, akcesoria ale jeszcze się wstrzymałam. Jakoś nie moglam sie przelamac. Nie wiem boje sie ze zapesze ze za szybko jeszcze itd... Jeszcze mamy sporo czasy zeby wszystko skompletowac narazie niech Maluszek zdrowo rosnie
ja mam takie samo podejście zakupy zaczniemy w okolicy 8 mc
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 12:29   #3758
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
My na szczęście oboje mamy Rh +

Jeżeli uda nam się do Polski pojechać to sierpień wrzesień a jak nie to pewnie, wrzesień coś kupię bo nie wytrzymam żeby nic nie kupić przynajmniej jakies ubranko, większe rzeczy to pod koniec.

Cytat:
jej ale fajnie, tyle wydatków mniej. ja mam tylko jak narazie wózek i łóżeczko z głowy. Ale z drugiej strony nikt oprócz rodziców nie wie, nawet męża rodzeństwo nie wie. Więc nikt nic nie oferuje.

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Mnie te wydatki przerażają. Wiem, że to będą przyjemne zakupy (bo które nie są ), ale jak pomyślę ile pewnie sumarycznie na to wszystko pójdzie W dodatku siedzę teraz w domu i za dużo przeglądam w necie różnych rzeczy
Ja też jak tak popatrzę, to mnie to przeraża a zwłaszcza ceny tutaj. Tez nie pracuje, to zostaje tylko męża wypłata.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 12:32   #3759
candyyfloss
Zadomowienie

Ja myślałam o tym, żeby zacząć się rozglądać w październiku tak mniej więcej. Bo dziecko może zaskoczyć i zechcieć wyjść w grudniu... Kto wie...
Stary 2015-07-03, 12:33   #3760
hariett
Zadomowienie

Styczniowe mamusie 2016, cz. I :)

My mamy kilka body, jakiś mały kocyk, pieluszkę z reklamówki od gina i zimową czapeczkę i chusteczki po szyję. Mój tż mial pomysł żeby wiekszość wyprawki kupic po porodzie a teraz plci nie poznawac. Jasne! Ja bede kminic jaka plec, bo chce znac, ubranek kupie kilka a pozniej on, jak ja urodze i polzywa bede w domu/szpitalu ucieszony z poznanej plci kupi ubranka ktore nie zgadzaja sie z moja wizja. Nie ma tak latwo

Ja bym chciała mieć wszystko gotowe do listopada, później trudno mi pewnie będzie robić zakupy i chodzić po sklepach. Tym bardziej że dwa z trzech terminów mam na grudzień, w razie przedwczesnego porodu nie chcę z noworodkiem wzimie biegać do sklepu bo muszę.

A te przeciwciala to b. Wazne sa, nawet jak ma sie rh+. Mi to tlumaczyla polozna, że nawet jak wiem że mam rh+ to musze sprawdzic wlasnie obecność przeciwciał, bo mogą być.
Aa, i wczoraj wymioty znowu mnie dosięgły, dwa razy w ciągu dnia...

Edytowane przez hariett
Czas edycji: 2015-07-03 o 12:39
hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 12:35   #3761
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
My mamy kilka body, jakiś miji kocyk, pieluszkę z reklamówki od gina i zimową czapeczkę i chusteczki po szyję. Mój tż mial pomysł żeby wiekszość wyprawki kupic po porodzie a teraz plci nie poznawac. Jasne! Ja bede kminic jaka plec, bo chce znac, ubranek kupie kilka a pozniej on, jak ja urodze i polzywa bede w domu/szpitalu ucieszony z poznanej plci kupi ubranka ktore nie zgadzaja sie z moja wizja. Nie ma tak latwo

A te przeciwciala to b. Wazne sa, nawet jak ma sie rh+. Mi to tlumaczyla polozna, że nawet jak wiem że mam rh+ to musze sprawdzic wlasnie obecność przeciwciał, bo mogą być.
Aa, i wczoraj wymioty znowu mnie dosięgły, dwa razy w ciągu dnia...
Tzn jak nie ma przeciwcial to dobrze?

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2015-07-03, 12:38   #3762
czarnulax
Zakorzenienie

Ja na pewno nie chcę za długo czekać z zakupami, bo jak widać różnie może być. No i bym chciała te wydatki jakoś rozłożyć.
A też wszystkie koleżanki, które już rodziły mi mówią, by nie czekać na ostatnią chwilę, bo potem to już nie miały sił by to wszystko prać, prasować i biegać po sklepach. Wiem na pewno, że te większe zakupy zostawimy na później, bo nie mamy gdzie tego aktualnie trzymać.

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Ja też mam napisane że nie mam tych przeciwciał i to znaczy, że dobrze.
Stary 2015-07-03, 12:41   #3763
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślałam o tym, żeby zacząć się rozglądać w październiku tak mniej więcej. Bo dziecko może zaskoczyć i zechcieć wyjść w grudniu... Kto wie...
to tez prawda, ile razy jest tak że w 8 miesiącu trzeba leżeć albo sie źle kobiety czuja i nici z zakupów.

Cytat:
My mamy kilka body, jakiś miji kocyk, pieluszkę z reklamówki od gina i zimową czapeczkę i chusteczki po szyję. Mój tż mial pomysł żeby wiekszość wyprawki kupic po porodzie a teraz plci nie poznawac. Jasne! Ja bede kminic jaka plec, bo chce znac, ubranek kupie kilka a pozniej on, jak ja urodze i polzywa bede w domu/szpitalu ucieszony z poznanej plci kupi ubranka ktore nie zgadzaja sie z moja wizja. Nie ma tak latwo
Tez słyszałam takie głosy żeby po porodzie kupować, ale na pewno tak nie zrobię, po porodzie mogę dokupić ale podstawową wyprawkę muszę mięć przed. Wiadomo mąż pójdzie kupić bo dlaczego ma tego nie zrobić, ale wole sama kupić, obejrzeć, pomacać itd.
Stary 2015-07-03, 12:42   #3764
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja dla dziewczynki mam wszystko po corce w sumie

Pamietam ze zaczelam kompletowac wyprawke jakos po polowie ciazy chyba teraz tez bede ogarniac wszystko tak, zeby do 34 tygodnia miec juz wszystko gotowe
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 12:43   #3765
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Tzn jak nie ma przeciwcial to dobrze?
Tak
Stary 2015-07-03, 12:45   #3766
hariett
Zadomowienie

Tak, dobrze Karen

Czarnula mam to samo. Choć ja liczę trochę na entuzjazm dziadków Ja się boję remontu... A najbardziej kombinacji z przełączaniem prądu, ogrewania itp. Do nowego pokoju od nas :/ Coś czuję że ten remont to będzie bankructwo dla nas. A jeszcze stawianie ścianki, nowe panele, szukanie miejsca na drzwi (nie wiadomo czy to nie ściana nośna:/) i kosmetyka - malowanie, urządzanie...

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 12:47   #3767
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Tak, dobrze Karen

Czarnula mam to samo. Choć ja liczę trochę na entuzjazm dziadków Ja się boję remontu... A najbardziej kombinacji z przełączaniem prądu, ogrewania itp. Do nowego pokoju od nas :/ Coś czuję że ten remont to będzie bankructwo dla nas. A jeszcze stawianie ścianki, nowe panele, szukanie miejsca na drzwi (nie wiadomo czy to nie ściana nośna:/) i kosmetyka - malowanie, urządzanie...
No u nas niby dziadkowie się zapowiedzieli Ale i tak nie ominie mnie wybieranie wózka, łóżka, fotelika.
Stary 2015-07-03, 12:55   #3768
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, dobrze Karen

U nas podobna sytuacja kupiliśmy mieszkanie i jestesmy w trakcie remontu, a ze chalupa ma ponad 70 metrow to samo odświeżanie pochłonie dużo kasy a gdzie jeszcze wyprawka i pokoj dla dzieciaka. No ale jakoś damy rade! Pomysl sobie ze szykujemy Dom dla naszych dzieci

Dziekuje dziewczyny za wszystkie cenne informacje

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2015-07-03, 13:00   #3769
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość

O własnie ja też tak mam że w niektórych momentach siedzieć czy stać nie mogę bo mnie boli. Gdy się położę jest o wiele lepiej. Tylko ze ja praktycznie cały czas leżę wstaje na chwilę i od razu boli.
to pewnie dlatego że leżysz ciągle, jak wstajesz to dla organizmu szok i stąd ból

Cytat:
ja zdecydowanie bliżej jesieni
Mimo ze niby znamy już płeć (chociaż wiadomo ze sa przypadki kiedy to się zmienia jeszcze) to zwyczajnie nie mielibyśmy gdzie tego trzymać strasznie mnie kuszą te wszystkie słodkie rzeczy, więc może jakieś pojedyncze rzeczy kupię wcześniej jak już nie wytrzymam, ale konkrety zdecydowanie odkładam na później
Cytat:
Też tak macie? Jak dobrze
Ja jak postoję ze dużo czy napnę się za bardzo, kichnę, kaszlnę wyprostowana to mnie zakłuje. Wczoraj wysiadałam z samochodu i coś musiałam krzywo zrobic bo zabolało że aż kucnęłam. Ale to jest chwila i puszcza i mogę iść dalej.
Właśnie poprasowałam i muszę siedzieć bo kłuje.. Przerąbane
też tak mam właśnie przy gwałtownych ruchach też bardzo często i zdarza się ze mocno, ale za kilka sekund przechodzi. To chyba normalne
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

Na tych wynikach badan z grupa krwi mam jeszcze zapisane, ze nie stwierdzono przeciwciał do krwinek czerwonych ale tego to juz kompletnie nie kumam :
też nie wiem o co w tym chodzi, ale zawsze jest taka adnotacja przy grupie krwi
Cytat:
Ja już mam wszystko praktycznie dla dzidziusia oprócz materaca do łóżeczka
Zostało mi tylko odświeżyć wózek i łóżeczko, ubranka wyprać i wyprasować. Ale to ubranka mama zrobi, bo u nas na mieszkaniu nie ma balkonu i jest strasznie mało miejsca, a mama ma podwórko i duuuużo miejsca do suszenia na słonku ubranek Ale tym się zajmę jak będę miała wolne tj początek sierpnia
A tak to każdą możliwą kase odkładamy na wesele takie już do szpitala będę kupować w listopadzie
ale to od kogoś dostałaś te wszystkie rzeczy prawda?
ja nie mam od kogo dostać więc większość rzeczy muszę kupić jedynie łóżeczko z materacem wezmę chyba od koleżanki, bo chce mi je oddać wiec chyba skorzystam

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 13:13   #3770
kogielmogiel
Rozeznanie

Ja też jeszcze nic nie mam dla dziecka ani nic nie planuje na razie, myślę że może bliżej jesieni coś popatrze albo na wyprzedażach.
Też aktualnie jesteśmy na etapie remontu domu i to jest mój priorytet bo chciałabym już mieszkać w normalnych warunkach :p
Stary 2015-07-03, 13:23   #3771
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Kurcze taka piekna pogoda. Mam taaaaka ochote rozlozyc kocyk w ogrodku i sie smazyc ze masakra :-D ale wiem wiem nie mozna :-P

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 13:29   #3772
Dotka90
Zakorzenienie

Ja też nie mam totalnie NIC ostatnio byłam w SH i były śliczne śpioszki różowe w sówki i miałam mega chęć, żeby je wziąć, ale nie wziełam, bo mimo przeczuć, że córa, to różnie może być

Widziałam też świetne śpioszki z koalami, a TŻ mówi na mnie Koalka, więc miałam mega chęć, żeby kupić, ale to była jeszcze wczesna ciąża i nie chciałam ryzykować

Ale na pewno nie zostawię wszystkiego na ostatnią chwilę, choćby z racji kwot, wózek z 1600, fotelik pewnie z 600, a do tego łóżeczko, materac itp.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 13:41   #3773
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

A koleżanka dostała z przychodni ginekologicznej prezent w postaci paczki - wyprawki (2 smoczki, witaminy, butelka i jakieś rzeczy do pielęgnacji), jak się spotkamy to dostanę, a jak nie, to mi wyśle, więc bardzo mi będzie miło mieć pierwsze rzeczy w sierpniu

Miałam dzisiaj sprzątać z racji wolnego dnia między dniami pracującymi, ale zupełnie mi się nie chce

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2015-07-03 o 13:43
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 13:48   #3774
kinga1701
Zakorzenienie

Wlasnie oglądam Anastazje tak tą bajkę, chyba ta nuda i to gorąca juz źle na mnie wpływa ale co tu robić ?
Stary 2015-07-03, 13:50   #3775
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Wlasnie oglądam Anastazje tak tą bajkę, chyba ta nuda i to gorąca juz źle na mnie wpływa ale co tu robić ?
Mini sweterki na drutach

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 13:52   #3776
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Mini sweterki na drutach
Myślałam już nad tym, ale doszłam do wniosku, że to jeszcze nie ten etap, na razie pooglądam bajki
Stary 2015-07-03, 13:53   #3777
czarnulax
Zakorzenienie

Ja wczoraj oglądałam "Chłopiec w pasiastej piżamie".
A w przyszłym tygodniu idziemy na "Minionki"
Stary 2015-07-03, 13:56   #3778
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Ja wczoraj oglądałam "Chłopiec w pasiastej piżamie".
A w przyszłym tygodniu idziemy na "Minionki"
Bardzo fajny film. Minionki tez bym obejrzała ale musze chyba zaczekac aż będą online
Stary 2015-07-03, 14:21   #3779
Dotka90
Zakorzenienie

Jeju, wchodzi mi woda znowu

Tylko odkryłam, że musi być niegazowana (a nigdy niegazowanej nie lubiłam!) i idzie elegancko Dzisiaj w pracy 1,5l za mną, także jest nieźle
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 14:33   #3780
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Jeju, wchodzi mi woda znowu

Tylko odkryłam, że musi być niegazowana (a nigdy niegazowanej nie lubiłam!) i idzie elegancko Dzisiaj w pracy 1,5l za mną, także jest nieźle
Jak od zawsze piłam gazowaną, tak w ciąży woda tylko niegazowana

Czyli to chyba normalne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości