Odrzucona miłość Samobójstwo z milości - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-07-03, 10:54   #1
zlamanesercee
Przyczajenie

Odrzucona miłość Samobójstwo z milości

Może to co bede tutaj pisał okaze sie dal większosci dziwne, ale cóż.

Sytuacja jest taka pół rku temu poznałem wspaniała dziewczyna. Zaczelismy ze soba pisać calymi dniami, spotykać się z kazdym razem coraz dluzej cześciej. Byłem dla niej w każdej jej trudniej sytuacji, Ona wiedziała ze może na mnie zawsze liczyć i zawsze gdy miała problem to byłem pierwsza osoba, której udzielała pomocy.
Aż pewnego dnia postanowiłem jej wyznać że ją kocham, ona niestety zareagowała tak, że nie chce ze mną być i nie czuje do niej tego co ja.
Mogłem sie tego spodziewać, ale coż.
Te nasze spotkania naprawde wyglądały milo dobrze, wpsolne spacery rozmowy, dotyk, przytulania, usmiechy caly czas, choć ona i ja nie mamy super sytuacji, to w wspolnym towarzystwie jest na bardzo dobrze.
Potem jeszcze nie raz jej wyznawałem milosc a ona nadal do tego bardzo sceptycznie i ze nie bedzie w stanie sie we mnie zakochać
Z kazdym dniem czuje sie coraz gorzej i naprawde dochodze do wniosku ze jedynym dobrym rozwiązaniem jest samobójstwo.
Wiem, może to egiozm, ale naprawde nic mnie na tym świecie nie trzyma abym tutaj dalej żył, nic to nie pomoże, jestem pewny ze to jedyne moje lekarstwo, bo innego nie ma. Wiem ze inaczej sobie z tym nie poradze, może jestem słaby zgadza się, ale cóż nie każdy musi być silnym. Może własnie tacy slabi powinni ginąc

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Nadal mam z nią kontakt i wiem ze nadal chce miec dopoki bede zyl a wiec pewnie niedlugo
I nie mowcie ze czas leczy rany, bo ja wiem ze nie leczy.
I o znajomych kolegach tez nie mowcie, ona jest jedyna osoba z ktora rozmowiam, nie mam kolegow znajomych
zlamanesercee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-03, 11:09   #2
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Dot.: Odrzucona miłość Samobójstwo z milości

Autorze, w maju założyłeś bardzo podobny wątek pod innym nickiem. Co zrobiłeś od tamtego czasu żeby sobie pomóc?
Samo użalanie się nic nie da. Zajmij się czymś, idź do pracy, a nie tylko skupiasz się na dziewczynie, jakby posiadanie partnerki w wieku 19 lat było sensem życia każdego i jakby bez tego już nic nikogo dobrego nie czekało. Dajżesz spokój, serio.
Stary 2015-07-03, 11:11   #3
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Ludzie spotykają się w życiu z wieloma tragediami, dużo większymi niż odrzucenie przez dziewczynę, a jakoś starają się walczyć i żyć dalej. Nie poddają się po pierwszym upadku.

Sam sobie robisz krzywdę utrzymując z nią kontakt i rozpamiętując to, co się między Wami dzieje. Gdybyś go urwał szybciej udałoby Ci się wrócić do normalności i być może przestałbyś myśleć kategoriami "dziewczyna mnie nie chce, moim jedynym wyjściem jest samobójstwo".

I tak, czas leczy rany. Nie mam 18 lat, dostałam od życia w dupę zarówno w domu dzięki "cudownym" rodzicom, jak i w związkach, więc mogę dużo na ten temat powiedzieć.
Trzeba po prostu chcieć się podnieść, nie trzeba do tego specjalnie wielkiej siły.

Weź się w garść facet, bo póki co Ty sam jeden nakręcasz się na to, że Twoje życie nie ma sensu.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-03, 11:25   #4
zlamanesercee
Przyczajenie

Uwierz mi, że serio próbowałem cwiczyc, ale nic nie daje, bieganie też nie, wszystko i tak kojarzy mi sie z nią. Nawet proba nie myslenia o niej i ucieakania myslami powoduje ze za chwile te myśli sie nadal potęgują

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Ja tak samo dostałem kopa od zycia nie tylko od niej, ale od rodzicow też i mozecie mi wierzyc czy nie ja nieraz obrywalem, tyle ze teraz ten bol i ta sytuacja jednak mnie przerosła niestety

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Chciałem po prostu sie wygadać i o to mi chodziło, nie jest łatwo zyc w 4 scianach i nie miec mozliwosci do kogos sie wygadac, i bardzo ciezko jest z myslami i trzymaniem tego w sobie
Stary 2015-07-03, 11:25   #5
ThinkingAboutUs
Rozeznanie

Nie, nie namawiam do złego, ale ja się dziewczynie nie dziwię. Sam Twój post wzbudza litość. Nie, kobiety nie chcą mężczyzn wzbudzających litość, stawiam, że to główny powód odrzucenia. Ogarnij, złamane serce ma to do siebie, że boli i mimo tego, że się nie wierzy że będzie lepiej, z czasem zawsze jest łatwiej.
ThinkingAboutUs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-03, 11:25   #6
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Znajdź sobie konkretne zajęcie, wymagające silnego zaangażowania i systematyczności.
Stary 2015-07-03, 11:29   #7
Elfir
Zakorzenienie

To zostaje psycholog, ostatecznie psychiatra.
Bo fakt, że dziewczyna cię nie chce jest idiotycznym powodem do samobójstwa. Więc to nie z jej powodu chcesz to zrobić, ale po prostu chcesz na siebie zwrócić uwagę otoczenia, z przyczyn prozaicznie egocentrycznych albo z powodu choroby, która zaburza ci prawidłowy osąd sytuacji.

W swoim nieskomplikowanym życiu spotkałeś jedną zwyczajną, pospolitą przeszkodę (bo nieszczęśliwe związki nastolatków są pospolite jak błoto i niemal każdy przez to przechodził), po której kompletnie się załamałeś. Nie potrafisz szanować wyborów innych ludzi. Jesteś jak rozkapryszone dziecko: "ja, ja, moje uczucia są najważniejsze! Uczucia innych się dla mnie nie liczą!" - rozpłacze się, bo nie dostało cukierka.

Bo pewnie fakt, że zniszczysz życie swojej rodzinie popełniając samobójstwo, cię kompletnie nie obchodzi.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-03, 11:36   #8
zlamanesercee
Przyczajenie

Czułem, że zacznie wylewanie się pomyj na głowe
Ja przez cale swoje dotychczasowe zycie byłem bardzo wspołczujący ludziom i pomocny, nigdy nikomu nie odmowilem pomocy wsparcia rady. Zawsze jak ktos potrzebował pomocy to ją otrzymywał.
Lecz doszedłem do wniosku ze wszyscy inni wobec mnie zachowują sie zawsze egoistycznie i arogancko wiec po co mi to
I nie chce zwracac na siebie uwagi
Nie chce litosci i wspolczucia

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Jesteś jak rozkapryszone dziecko: "ja, ja, moje uczucia są najważniejsze! Uczucia innych się dla mnie nie liczą!" - rozpłacze się, bo nie dostało cukierka.

Uczucia wielu sie dla mnie liczą, ja rozumiem kazdego sytuacje, NIe jestem rozkapryzonym dzieckiem. Bo mnie juz nie jedna rzecz w zyciu dotknela, lecz ta mocno mnie załamała zgadza sie
Stary 2015-07-03, 11:37   #9
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez zlamanesercee Pokaż wiadomość
I nie chce zwracac na siebie uwagi
Nie chce litosci i wspolczucia
A czego chcesz? Bo ten wątek właśnie jest zwróceniem na siebie uwagi i ton w jakim piszesz jest właśnie wymagający litości.
Stary 2015-07-03, 11:39   #10
zlamanesercee
Przyczajenie

chciałem sie po prostu wygadac, i tyle. Ale faktycznie to chyba nie ma zbytnio sensu
Stary 2015-07-03, 11:43   #11
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Samo wygadanie się Twojej sytuacji nie poprawi. Co chcesz zrobić żeby było lepiej?
Stary 2015-07-03, 11:46   #12
zlamanesercee
Przyczajenie

ogolnie juz probowalem i to nic nie daje.
Jak jeszcze w marcu kwietniu bylem mega nastawionym czlowiekiem do zycia to teraz nic mi sie nie chce kompletnie nic
A te wakacje tylko mi przeszkadzaja
Stary 2015-07-03, 11:50   #13
201607111028
Konto usunięte

Chłopie, zlituj się.
Wmawiasz sobie, że nic Cię nie cieszy i że tamta laska to Twoja jedyna miłość. Musiałbyś zmienić myślenie, ale widzę, że nie chcesz. Coś mi się wydaje, że lubisz się kreować na ofiarę i stąd ten "manifest samobójcy". Jeśli się mylę, to biegiem po pomoc, siedzenie na wizażu nic nie da.
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-03, 11:52   #14
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
A te wakacje tylko mi przeszkadzaja
To idź do pracy. I co najmniej do psychologa, jeśli faktycznie teksty o samobójstwie to poważne plany, a nie dodawanie dramatyzmu swoim wypowiedziom. Serio, siedzenie na tyłku nic nie da, trzeba się postarać żeby było lepiej. I nie chodzi tutaj o staranie się do dziewczyny.
Stary 2015-07-03, 11:56   #15
zlamanesercee
Przyczajenie

nie chce robic z siebie ofiary, moze to wygląda dla was smiesznie, no dla mnie nie.
taka sytuacja jest i tyle, nie kazdy musi byc silnym facetem, wiem ze ogolnie wczesniej bylem w miare silny i dla siebie i dla innych
ostatnio coś pękło i stalem sie inny
a z praca szukalem i nic nie ma niestety, kilka miejsc odwiedzielem i nic to nie dalo niestety
Stary 2015-07-03, 11:58   #16
Elfir
Zakorzenienie

jasne, a te ogłoszenia w witrynach wszelkich sezonowych knajp, ogłoszenia pracy tymczasowej w magazynach to wiszą dla dekoracji.

Nawet w Ustrzykach Górnych, totalnej dziurze na mapie Polski, na krańcach cywilizacji, znalazłam ogłoszenie w knajpie "przyjmę do pracy"

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett

Edytowane przez Elfir
Czas edycji: 2015-07-03 o 12:00
Stary 2015-07-03, 11:59   #17
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
nie chce robic z siebie ofiary, moze to wygląda dla was smiesznie, no dla mnie nie.
taka sytuacja jest i tyle, nie kazdy musi byc silnym facetem, wiem ze ogolnie wczesniej bylem w miare silny i dla siebie i dla innych
ostatnio coś pękło i stalem sie inny
a z praca szukalem i nic nie ma niestety, kilka miejsc odwiedzielem i nic to nie dalo niestety
Do specjalisty w takim razie.
Stary 2015-07-03, 12:00   #18
zlamanesercee
Przyczajenie

ja mieszkam na wsi, a miasto najblizsze jest 10km a tam bezrobocie maxxx

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

i szukalem jako kelner i jako kierowca pizzy i na ogorkach i zawsze wychodzilo ze mijesca zajete
NIe mieszkam w wawie czy krakowie ze jest multum ofert pracy
Stary 2015-07-03, 12:11   #19
201607111028
Konto usunięte

Cytat:

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

i szukalem jako kelner i jako kierowca pizzy i na ogorkach i zawsze wychodzilo ze mijesca zajete
Jednak lubisz się nad sobą użalać. Nie wierzę, że tak się zmieniłeś, bo to się tak nagle nie pojawia. Naprawdę proponuję się ogarnąć.
Stary 2015-07-03, 12:31   #20
lusia032
Zakorzenienie

Cytat:

Wierzę, że jak się nawarstwi różnych negatywnych emocji wydarzeń to może być ciężko. Szukasz jakiejś porady np.psychologa?

Co do braku znajomych to może jakieś znajomości internetowe?

A co do pracy to też na wsi mieszkam, nieduże miasto z dużym bezrobociem ok.10 km a większe dalej. I jakoś pracę mam. A gdybym nie miała blisko to szukała bym dalej i rozważała nawet przeprowadzkę za pracą. Skoro masz 19 lat to wszystko przed Tobą, nie myślałeś żeby zacząć nowe życie gdzie indziej?

Jeśli dobrze zrozumiałam utrzymujesz kontakt z Tą dziewczyną? I to błąd. Powinieneś zerwać kontakt, bo jak masz zapomnieć kiedy masz z nią kontakt?

lusia032 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-03, 15:10   #21
Elfir
Zakorzenienie

Wyrabiasz sobie książeczkę sanepidowską. Bierzesz plecak. Ładujesz ciuchy, karimatę, namiot, śpiwór i wychodzisz z domu. Łapiesz stopa, jedziesz nad morze i zaczepiasz się w pierwszej lepszej knajpie, która szuka pracowników. Śpisz na pobliskim polu namiotowym.
A po pracy idziesz sobie pospacerowac nad morzem i oglądać gwiazdy.

T.Pratchett
Stary 2015-07-03, 15:50   #22
Lilka__
Raczkowanie

Niedawno moje uczucia do pewnego faceta zostały przez niego odrzucone i też byłam strasznie rozgoryczona itp. itd. No i co?? Świat się nie zawalił. Owszem, na początku było mi bardzo źle, ale przecież tego kwiatu jest pół światu! Na jednej dziewczynie świat się nie kończy! Jesteś taki młody i same najlepsze rzeczy przed Tobą. Wiem, że będzie Ci ciężko w to uwierzyć, ale jeszcze kiedyś będziesz się śmiał z tej całej sytuacji.

A mi pewna rzecz bardzo naprostowała moje myślenie: tak się złożyło, że moja koleżanka była w szpitalu i często ją odwiedzałam. I jak zobaczyłam, jakie ludzie mają problemy i choroby (młodzi ludzie w szczególności), to NAPRAWDĘ odechciało mi się użalania nad sobą i zajmowania głowy takimi pierdołami, jak to, że jakiś facet mnie nie chciał. Naprawdę są w życiu o wieeele gorsze problemy, rozejrzyj się dookoła.
A jeśli nie możesz sam sobie z tym poradzić, to radzę iść do psychologa lub psychiatry, bo to może być początek depresji, ale oby nie.
Lilka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-03, 20:30   #23
topdong
BAN stały

Czy przed tą sytuacją miałeś też wcześniej taką odrzuconą miłość albo chociaż coś w rodzaju, że czułeś, że już chyba nie masz po co żyć i może należałoby ze sobą skończyć? Gdybyś wtedy ze sobą skończył to byś nie poznał tego, jeszcze lepszego uczucia.

Jeśli skończysz teraz...to bezpowrotnie stracisz szansę na sprawdzenie co będzie dalej. A to wiele nie kosztuje. A jest niezła szansa, że będzie jeszcze lepiej i podziękujesz sobie za to, że kiedyś tam nie zrobiłeś czegoś głupiego Żyj dalej i pomóż sobie - temu "sobie" za x lat
topdong jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-03, 20:43   #24
blackalice2012
Raczkowanie

Jeżeli przy tej dziewczynie też tak się nad sobą użalałeś, to nie dziwię się, że cię odrzuciła.
blackalice2012 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-04, 09:20   #25
Bananalama
jestę wieszczę

Hej.
Byłam dokładnie w Twoim wieku, gdy zawiodłam się na kimś bardzo bliskim dla mnie wówczas. Byłam zawsze bardzo wrażliwa i samotna, tej osobie ufałam. Płakałam i myślałam, że umrę z żalu. Zrobiłam coś innego. Wypłakałam się, wygadałam. A później zafundowałam sobie zmianę życia o 180 stopni. Wybrałam studia zaoczne, pracę i mieszkanie w obcym mieście. Ja, córeczka trzymana pod kloszem, nadwrażliwa poetka i w ogóle dziwoląg stroniący od ludzi. Wybrałam małe mieszkanko z 4 osobami, pracę, w której non stop musiałam rozmawiać z ludźmi. I w wirze tego wszystkiego w pewnym momencie okazało się, że tamto było niczym ważnym. Każdy trudny etap nas czegoś uczy, może nam pomóc w zerwaniu z dotychczasowym życiem. Możesz się teraz umartwiać i użalać, a możesz być szczęśliwy za jakiś czas, jeżeli dobrze wybierzesz. Bo to jest tak naprawdę Twój wybór. Nie zmarnuj potencjału jakim jesteś dlatego, że ktośtam Cię nie docenił. Nie warto tego robić.
Pójdę niepopularnym tokiem myślenia i zaproponuję Ci taką małą zemstę. Pokaż tej pannie i każdemu innemu, co tracą, ale nie zabijając się. Stań się za to kimś, kim chciałbyś być. Pokaż ludziom, kogo odrzucają. Gdy osiągniesz swój cel zdasz sobie sprawę, że to co oni myślą jest już nieważne, bo poczujesz się wartościowy. Pójdziesz dalej.
I kiedy poczujesz się dobrze sam ze sobą, znajdziesz kogoś, kto Cię pokocha, bo będziesz umiał dać tej osobie oparcie.
Od 19 roku życia zdążyłam pracować w kilku miejscach, odwiedzić Włochy, które zawsze chciałam zobaczyć jako mała dziewczynka. Zdążyłam zrobić prawo jazdy i zderzyć się z blaszanym kioskiem . Byłam na koncertach lubianego zespołu. Skończyłam studia. Zobaczyłam swoje nazwisko w gazecie wielokrotnie. Jestem w związku z kimś, kto mnie kocha. Nie odbieraj sobie tego .

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-04, 10:19   #26
kasia_wrocxxx
Przyczajenie

Drogi kolego,
ja także zostałam niedawno odrzucona przez faceta w którym zakochałam się do szaleństwa,cały rok biłam się z myślami,czy mu to wyznać a gdy to zrobiłam odrzucił moje uczucia...i wyobraz sobie,że tym trudniejsze jest to dla mnie,bo już nie jestem nastolatką,skończyłam 31 lat i w tym wieku odrzucone uczucie można przeżywać o wiele gorzej jak w Twoim.Jesteś młody i sam się przekonasz,że ten paskudny stan minie szybko i za kilka lat ona będzie już tylko wspomnieniem. Urwij z nią kontakt,bo jak będziesz go nadal utrzymywał to będziesz dalej cierpieć,a ja mam gorzej bo mój obiekt uczuć studiuje ze mną i będę zmuszona go widywać na uczelni.
kasia_wrocxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-04, 10:47   #27
Bananalama
jestę wieszczę

i, autorze, ja Cię nie oceniam ani nie mam takiego zamiaru. Pokazuję Ci tylko, że można przez to przejść. Nie łudzę się, że moje posty coś zmienią, bo pewnie nie, ale może troszkę wybiją Cię z rytmu "nic mnie nie czeka, wszystko jest bez sensu".
Napisz, jeżeli potrzebujesz.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Stary 2015-07-24, 10:23   #28
zlamanesercee
Przyczajenie

Sorry, ze piszee znow do Was
Postanowilem tak jak mowilisice zerwac kontakt, ze to podobno najlepsze rozwiązanie.
Ale nadal jest tak samo, a moze nawet jeszcze gorzej, caly czas mam takie same mysli a czasem i gorsze
Pomożcie i poradzcie co mam zrobic w tej sytuacji.
I prosze nie mowcie wyjdz z kolegami znajmomymi, ale uwierzcie nie mam kolegow, przykre ale prawdziwe. Oraz nie mowice czas leczy rany, to zwykly slogan mający malo doczynienia z brutalana rzeczywisośc.
Stary 2015-07-24, 10:25   #29
zakonna
Naczelna Nastolatka

No przecież dostałeś poradę. Od problemów z życiem i emocjami jest psychiatra. idź do lekarza.
Stary 2015-07-24, 10:33   #30
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Sorry, ze piszee znow do Was
Postanowilem tak jak mowilisice zerwac kontakt, ze to podobno najlepsze rozwiązanie.
Ale nadal jest tak samo, a moze nawet jeszcze gorzej, caly czas mam takie same mysli a czasem i gorsze
Pomożcie i poradzcie co mam zrobic w tej sytuacji.
I prosze nie mowcie wyjdz z kolegami znajmomymi, ale uwierzcie nie mam kolegow, przykre ale prawdziwe. Oraz nie mowice czas leczy rany, to zwykly slogan mający malo doczynienia z brutalana rzeczywisośc.
Możesz skorzystać z pomocy psychologa. Dobrze by było, gdybyś codziennie stawiał sobie niewielkie cele przed sobą. Choćby to był spacer, przeczytanie 10 stron książki czy umycie okien. Znajdź coś interesującego, postaraj się to zbadać, nauczyć się, poczytać o tym. Zajmij myśli

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości