![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Jak i czym przedzielić pokój w kawalerce?
Możesz kupić sobie karnisz przykręcany do sufitu i powiesić jakąś ładną zasłonę :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
BAN stały
|
I Pracuję i studiuję, więc nie bardzo nawet mam kiedy iść do biblioteki. Jak przychodzę z prayc, biblioteki sa juz zamknięte, a w sb i nd mam zjazdy. Mogłabym chodzić co drugi tydzień, ale to nie rozwiązuje problemu.
Co do regałów i szaf - to chyba prawda, że bardzo zmniejszą mi powierzchnię, ale większym problemem byłaby niedostateczna ilość świetła. Podoba mi sie pomysł z parawanem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
BAN stały
|
Jeśli Twój chłopak cos ogląda, niech robi to na słuchawkach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
BAN stały
|
Mam podobny problem. Mój Tż lubi oglądac kabaerty . Jak się śmieje, to ja nie wytrzymuje i też chcę się śmiac. No i w ogóle uważam, że przydałoby się coś takiego dla poczucia większej swobody. Ja kupiłam kiedyś parawan z feeby do przebierania się w domu (pokój z siostrą), ale nie myślałam o jego innym zastosowaniu. Mi też sie podoba opcja z kocem. Na czym chcesz go zawiesić? Pomysł z karniszem i zasłonką też jest mega
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
Przecież powieszony koc będzie wyglądał jak kupa i ubostwo. Proponuje jeszcze wystawke rodzinnych krysztalow za szklanym frontem, serwetke na telewizor, na niej portret papieża wyklejony bursztynami i dywan na ścianę.
Parawan spoko pomysł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Konto usunięte
|
Nie sadzilam, ze ktos potraktuje ten pomysl z kocem na serio
![]() Dla mnie takie przedzielanie kawalerki zawsze jest lipnym pomyslem, ale od biedy ten parawan. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
BAN stały
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;51953284]Nie sadzilam, ze ktos potraktuje ten pomysl z kocem na serio
![]() Dla mnie takie przedzielanie kawalerki zawsze jest lipnym pomyslem, ale od biedy ten parawan.[/QUOTE] BAAAZAAA!! http://lc.serwer2.com.pl/forty/1.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Albo zamiast koca dywan
![]() ![]() ![]()
![]() |
#40 |
BAN stały
|
Jak dla mnie najlepszym rozwiązaniem jest parawan. Sama mam dwa parawany zetknięte razem i zdaje to egzmin, bo jakby co mozna je szybko złożyć i masz więcej przestrzeni. Meble Ci zabiorą mnóstwo przestrzeni, a koc to dobre rozwiązanie tylko i wyłącznie, jeśli naprawdę nie masz kasy. Teraz w ogóle widze, że parawany są takie ładne, np. w tym feeby, albo sprawdź sobie na allegro. Ja mam takie prościuchy, ale może pomaluję je podobnie jak te: http://feeby.pl/product-pol-6339-Tap...nostronny.html
http://feeby.pl/product-pol-6333-Pta...nostronny.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
BAN stały
|
Dywan, yeah xD Faszyn from Raszyn xD
Jestem za tym, żeby mieć własną przestrzeń. Wiecie - taka tylko dla siebie. Całe życie miałam pokój sama, a teraz mieszkam z chłopakiem i trudno się przyzwyczaić. Ale chyba wezmę ten parawan. Posprawdzałam w Ikei i feeby. Bardziej podobaja mi się z feeby, bo te z ikei wyglądają trochę jak ścianka z prysznica ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Autorko, te rozwiązania, które proponujesz, przedzielą pokój jedynie wizualnie. To sprawdziłoby się, gdybyś chciała na przykład oddzielić część dzienną od sypialnianej lub kuchni, ale parawan czy zasłona nie sprawi, że przestaniesz słyszeć, co robi chłopak po drugiej stronie. Rozwiązaniem byłaby chyba tylko jakaś meblościanka postawiona przez cały pokój, ale to na pewno bardzo go zagraci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
Chyba bym umarła z żalu i bólu jakbym miała mieć w swojej kawalerce, która jest w koncu moim mieszkaniem parawan
![]() Rety jak wam razem źle znajdźcie cos wiekszego. Parawan ;p
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
Parawany ogólnie tanie nie są, ale w sumie mają wiele zastosowań w domach. Ja mam jeden po babci i stoi w pokoju głównym, żeby oddzielic kącik do przewijania dziecka, bo w sypialni mi się nie zmieścił prewijak. A tak to jest elegancko.
Czy jednak parawan, chociaż najładniejszy, jest dobrym rozwiązaniem dla pary? Nie wiem, czy to zda egzamin. Wiem, że niektórych nie stać na wynajem większego mieszkania i kombinują, jak mogą, ale jeśli chcesz mieć poczucie, że masz własny kącik, to chyba jedynym rozwiązaniem będzie wynajem mieszkania z dwoma pokojami. Moja znajoma pracuje z domu i z jednego pokoju zrobiła swoje "biuro", a drugi służy jako sypialnia i salon. Chociaż tymczasowo, dopóki się nie przyzwyczaisz do chłopaka, parawan może być jakimś tam rozwiązaniem, a może z czasem nauczysz sę być z kimś innym tak długo. Jesli studiujesz i pracujesz, eż nie spędzasz z nim 24h na dobę. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
BAN stały
|
Wiem, że to jest rozwiązanie tylko tymczasowe, że lepszą opcją byłoby większe mieszkanie, ale nie sądziłam, że będzie mi aż tak przeszkadało to, że z kimś mieszkam. Nie chciałabym się też odseparować całkowicie, tylko bardziej mieć swój mały kącik.
Po prostu jak widze, że mój TŻ coś robi, to chciałabym się przyłączyć, no i nie mogę skupić się na nauce. KIedy TŻ włącza grę, to zaraz mój wzrok skupia się na niej, a nie na książkach. Dlatego na razie uczę się w łazience, ale to też nie jest dobre wyjście. Pomyślę nad parawanami i w ogóle przemyślę sobie to wszystko dokładnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak przeszkadzaja ci dzwieki, rozpraszają itd to zaden parawan nie pomoze
![]() |
![]() |
#48 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Najlepszym rozwiązaniem według mnie byłaby ścianka działowa i drzwi - czyli wydzielenie drugiego pokoju, nawet gdyby miałby być on bez okna (jako sypialnia mógłby być, kiedy nie byłoby potrzeby siedzieć oddzielnie drzwi mogłyby być otwarte, żeby powietrze i słońce tam też dochodziło), ale to juz remont i pewnie ciężko robić takie cuda na wynajmowanym mieszkaniu, włascicel musiałby się zgodzić.
Rada z wyjanęciem większego mieszkanka jest niby mądra, ale czy taka dobra? Wieksze mieszkanie to większe opłaty dla właściciela i większe rachunki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
BAN stały
|
??? A czyje niby dziecko tam przewijasz? A on gdzie w nocy przewija żeby ciebie nie budzić :-$
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale dziewczyny mają rację. Facet, nawet kiedy pracuje, nie powinin narzekac - to w końcu też jego dziecko. Z twojego wpisu natomiast wynika, jakby on w ogóle w nocy nie wstawał do tego dziecka. Nie daj się jego zachciankom. Powinnaś być w tej kwestii stanowcza - skoro to jego dziecko, niech też się nim opiekuje. Tak rozpieszczać facetów się nie powinno :/ Ty tylko na tym stracisz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
BAN stały
|
Kupiłam. Jak zrobię zdjęcie to Ci prześle. Na zywo - parawan jest bardzo wysoki i wbrew pozorokm szeroki (mamy największy rozmiar). Wymiary mniej więcej takie jak moje łózko. Jakosć chyba calkiem ok, nie znam się na tym, więc ciężko mi powiedzieć. Na pewno jest stabilny, tzn. jak się go postawi, to stoi, z tym że oczywiście trzeba uważeć, żby go nie przewrócic. No i chyba postawię go pod oknem, bo bym musiałam lampkę zapalać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
Według mnie ścianka działowa to złe rozwiązanie, dużo lepiej sprawdzą się parawany jak teak art ponieważ są łatwiejsze w przenoszeniu i ładniej się prezentują.
Edytowane przez beskid1yy Czas edycji: 2016-08-16 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
Ja w kawalerce mam ściankę luksferową i uważam, ze to było najlepsze rozwiazanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
BAN stały
|
Tanim i dobrym sposobem na przedzielenie pokoju jest, ostawienie parawanu xxx I mamy podzielony pokój.
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2016-08-22 o 13:17 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
Meblościanka znajomi mają. Dobrze się sprawdza;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Zalezy jak duży jest pokój. Ja kiedyś miałam z siostrą pokój przegrodzony regałem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Salon z sypialnią
Witam.Chciałabym prosić o pomysły na urządzenie salonu z sypialnią.W sensie , że miałoby być wydzielone miejsce na łóżko.Coś w stylu jak na zdjęciach.Do tego muszę , a właściwie chcę zmieścić dużą szafę ok 3 m ( castorama) stół , narożnik i dojdzie jeszcze łóżeczko.Normalnie tysiąc w jednym 😕😂. Wstawię później zdjęcia , może znajdzie sie ktoś z lepszą wyobraźnią przestrzenna jak moja.Bo ja
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.