Salon z sypialnią - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-07-01, 19:04   #31
201607131028
Konto usunięte

Dot.: Jak i czym przedzielić pokój w kawalerce?

Możesz kupić sobie karnisz przykręcany do sufitu i powiesić jakąś ładną zasłonę :P
201607131028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-02, 08:12   #32
Butterfly0008
BAN stały

I Pracuję i studiuję, więc nie bardzo nawet mam kiedy iść do biblioteki. Jak przychodzę z prayc, biblioteki sa juz zamknięte, a w sb i nd mam zjazdy. Mogłabym chodzić co drugi tydzień, ale to nie rozwiązuje problemu.

Co do regałów i szaf - to chyba prawda, że bardzo zmniejszą mi powierzchnię, ale większym problemem byłaby niedostateczna ilość świetła. Podoba mi sie pomysł z parawanem
Butterfly0008 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-02, 10:07   #33
Anielqa
BAN stały

Jeśli Twój chłopak cos ogląda, niech robi to na słuchawkach.
Anielqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-02, 10:14   #34
malgosia44zz
BAN stały

Mam podobny problem. Mój Tż lubi oglądac kabaerty . Jak się śmieje, to ja nie wytrzymuje i też chcę się śmiac. No i w ogóle uważam, że przydałoby się coś takiego dla poczucia większej swobody. Ja kupiłam kiedyś parawan z feeby do przebierania się w domu (pokój z siostrą), ale nie myślałam o jego innym zastosowaniu. Mi też sie podoba opcja z kocem. Na czym chcesz go zawiesić? Pomysł z karniszem i zasłonką też jest mega
malgosia44zz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-02, 11:01   #35
201604130936
Konto usunięte

Przecież powieszony koc będzie wyglądał jak kupa i ubostwo. Proponuje jeszcze wystawke rodzinnych krysztalow za szklanym frontem, serwetke na telewizor, na niej portret papieża wyklejony bursztynami i dywan na ścianę.

Parawan spoko pomysł.
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-02, 11:08   #36
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Nie sadzilam, ze ktos potraktuje ten pomysl z kocem na serio

Dla mnie takie przedzielanie kawalerki zawsze jest lipnym pomyslem, ale od biedy ten parawan.
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-02, 11:35   #37
malgosia44zz
BAN stały

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;51953284]Nie sadzilam, ze ktos potraktuje ten pomysl z kocem na serio

Dla mnie takie przedzielanie kawalerki zawsze jest lipnym pomyslem, ale od biedy ten parawan.[/QUOTE]

BAAAZAAA!!
http://lc.serwer2.com.pl/forty/1.jpg

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-07-02, 11:38   #38
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malgosia44zz Pokaż wiadomość
E no to spoko dla wyjątków, mi by dupa odpadła i kręgosłup się złamał. Jak tam leżeć, albo siedzieć?
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-02, 11:42   #39
tworazka
Zakorzenienie

Albo zamiast koca dywan od razu jest ścianka do glam zdjęć

Stary 2015-07-02, 12:18   #40
redresss
BAN stały

Jak dla mnie najlepszym rozwiązaniem jest parawan. Sama mam dwa parawany zetknięte razem i zdaje to egzmin, bo jakby co mozna je szybko złożyć i masz więcej przestrzeni. Meble Ci zabiorą mnóstwo przestrzeni, a koc to dobre rozwiązanie tylko i wyłącznie, jeśli naprawdę nie masz kasy. Teraz w ogóle widze, że parawany są takie ładne, np. w tym feeby, albo sprawdź sobie na allegro. Ja mam takie prościuchy, ale może pomaluję je podobnie jak te: http://feeby.pl/product-pol-6339-Tap...nostronny.html
http://feeby.pl/product-pol-6333-Pta...nostronny.html
redresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-02, 14:30   #41
Butterfly0008
BAN stały

Dywan, yeah xD Faszyn from Raszyn xD

Jestem za tym, żeby mieć własną przestrzeń. Wiecie - taka tylko dla siebie. Całe życie miałam pokój sama, a teraz mieszkam z chłopakiem i trudno się przyzwyczaić. Ale chyba wezmę ten parawan. Posprawdzałam w Ikei i feeby. Bardziej podobaja mi się z feeby, bo te z ikei wyglądają trochę jak ścianka z prysznica

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-02, 14:36   #42
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Butterfly0008 Pokaż wiadomość
Dywan, yeah xD Faszyn from Raszyn xD

Jestem za tym, żeby mieć własną przestrzeń. Wiecie - taka tylko dla siebie. Całe życie miałam pokój sama, a teraz mieszkam z chłopakiem i trudno się przyzwyczaić. Ale chyba wezmę ten parawan. Posprawdzałam w Ikei i feeby. Bardziej podobaja mi się z feeby, bo te z ikei wyglądają trochę jak ścianka z prysznica
To akurat kwestia charakteru, że nie możesz się przyzwyczaić, ja nigdy nie przedzielałam pokoju parawanem. I tak będziesz słyszeć jak chodzi z kuchni do pokoju itp.
Stary 2015-07-02, 17:29   #43
pasodoble
Raczkowanie

Autorko, te rozwiązania, które proponujesz, przedzielą pokój jedynie wizualnie. To sprawdziłoby się, gdybyś chciała na przykład oddzielić część dzienną od sypialnianej lub kuchni, ale parawan czy zasłona nie sprawi, że przestaniesz słyszeć, co robi chłopak po drugiej stronie. Rozwiązaniem byłaby chyba tylko jakaś meblościanka postawiona przez cały pokój, ale to na pewno bardzo go zagraci.
Stary 2015-07-02, 18:58   #44
Harmonija
Rozeznanie

Chyba bym umarła z żalu i bólu jakbym miała mieć w swojej kawalerce, która jest w koncu moim mieszkaniem parawan
Rety jak wam razem źle znajdźcie cos wiekszego.
Parawan ;p

Nalej Serce, nalej...

Na początku bóg stworzył człowieka, ale widząc go takim ułomnym, dał mu kota.
Harmonija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-03, 08:42   #45
sylvviaq
Przyczajenie

Parawany ogólnie tanie nie są, ale w sumie mają wiele zastosowań w domach. Ja mam jeden po babci i stoi w pokoju głównym, żeby oddzielic kącik do przewijania dziecka, bo w sypialni mi się nie zmieścił prewijak. A tak to jest elegancko.

Czy jednak parawan, chociaż najładniejszy, jest dobrym rozwiązaniem dla pary? Nie wiem, czy to zda egzamin. Wiem, że niektórych nie stać na wynajem większego mieszkania i kombinują, jak mogą, ale jeśli chcesz mieć poczucie, że masz własny kącik, to chyba jedynym rozwiązaniem będzie wynajem mieszkania z dwoma pokojami. Moja znajoma pracuje z domu i z jednego pokoju zrobiła swoje "biuro", a drugi służy jako sypialnia i salon. Chociaż tymczasowo, dopóki się nie przyzwyczaisz do chłopaka, parawan może być jakimś tam rozwiązaniem, a może z czasem nauczysz sę być z kimś innym tak długo. Jesli studiujesz i pracujesz, eż nie spędzasz z nim 24h na dobę.
sylvviaq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-03, 09:42   #46
Butterfly0008
BAN stały

Wiem, że to jest rozwiązanie tylko tymczasowe, że lepszą opcją byłoby większe mieszkanie, ale nie sądziłam, że będzie mi aż tak przeszkadało to, że z kimś mieszkam. Nie chciałabym się też odseparować całkowicie, tylko bardziej mieć swój mały kącik.
Po prostu jak widze, że mój TŻ coś robi, to chciałabym się przyłączyć, no i nie mogę skupić się na nauce. KIedy TŻ włącza grę, to zaraz mój wzrok skupia się na niej, a nie na książkach. Dlatego na razie uczę się w łazience, ale to też nie jest dobre wyjście. Pomyślę nad parawanami i w ogóle przemyślę sobie to wszystko dokładnie Może uda mi się znaleźć jakieś lepsze rozwiązanie. Dzięki za wszystkie rady!
Stary 2015-07-03, 09:43   #47
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że to jest rozwiązanie tylko tymczasowe, że lepszą opcją byłoby większe mieszkanie, ale nie sądziłam, że będzie mi aż tak przeszkadało to, że z kimś mieszkam. Nie chciałabym się też odseparować całkowicie, tylko bardziej mieć swój mały kącik.
Po prostu jak widze, że mój TŻ coś robi, to chciałabym się przyłączyć, no i nie mogę skupić się na nauce. KIedy TŻ włącza grę, to zaraz mój wzrok skupia się na niej, a nie na książkach. Dlatego na razie uczę się w łazience, ale to też nie jest dobre wyjście. Pomyślę nad parawanami i w ogóle przemyślę sobie to wszystko dokładnie Może uda mi się znaleźć jakieś lepsze rozwiązanie. Dzięki za wszystkie rady!
Usiadz tylem

Jak przeszkadzaja ci dzwieki, rozpraszają itd to zaden parawan nie pomoze
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-03, 12:27   #48
Anielqa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sylvviaq Pokaż wiadomość
Parawany ogólnie tanie nie są, ale w sumie mają wiele zastosowań w domach. Ja mam jeden po babci i stoi w pokoju głównym, żeby oddzielic kącik do przewijania dziecka, bo w sypialni mi się nie zmieścił prewijak. A tak to jest elegancko.

Czy jednak parawan, chociaż najładniejszy, jest dobrym rozwiązaniem dla pary? Nie wiem, czy to zda egzamin. Wiem, że niektórych nie stać na wynajem większego mieszkania i kombinują, jak mogą, ale jeśli chcesz mieć poczucie, że masz własny kącik, to chyba jedynym rozwiązaniem będzie wynajem mieszkania z dwoma pokojami. Moja znajoma pracuje z domu i z jednego pokoju zrobiła swoje "biuro", a drugi służy jako sypialnia i salon. Chociaż tymczasowo, dopóki się nie przyzwyczaisz do chłopaka, parawan może być jakimś tam rozwiązaniem, a może z czasem nauczysz sę być z kimś innym tak długo. Jesli studiujesz i pracujesz, eż nie spędzasz z nim 24h na dobę.
W sumie całkiem dobry pomysł z tym przewijakiem. Ja swój trzymam w sypialni, ale TŻ utyskuje, że on chce mieć świety spokój, a nie żebym mu tam dziecko ppłaczące w nocy przewijała. Ech… Jka się ma kawalerkę i małe dziecko, trudno jest wszystkim dogodzić…
Anielqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-03, 12:49   #49
I ona
Zakorzenienie

Najlepszym rozwiązaniem według mnie byłaby ścianka działowa i drzwi - czyli wydzielenie drugiego pokoju, nawet gdyby miałby być on bez okna (jako sypialnia mógłby być, kiedy nie byłoby potrzeby siedzieć oddzielnie drzwi mogłyby być otwarte, żeby powietrze i słońce tam też dochodziło), ale to juz remont i pewnie ciężko robić takie cuda na wynajmowanym mieszkaniu, włascicel musiałby się zgodzić.

Rada z wyjanęciem większego mieszkanka jest niby mądra, ale czy taka dobra? Wieksze mieszkanie to większe opłaty dla właściciela i większe rachunki.
I ona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-03, 15:40   #50
Veredise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anielqa Pokaż wiadomość
Ja swój trzymam w sypialni, ale TŻ utyskuje, że on chce mieć świety spokój, a nie żebym mu tam dziecko ppłaczące w nocy przewijała.
Rozumiem, że to nie jego dziecko?

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-03, 19:46   #51
Ingrid80
BAN stały

Cytat:
W sumie całkiem dobry pomysł z tym przewijakiem. Ja swój trzymam w sypialni, ale TŻ utyskuje, że on chce mieć świety spokój, a nie żebym mu tam dziecko ppłaczące w nocy przewijała. Ech… Jka się ma kawalerkę i małe dziecko, trudno jest wszystkim dogodzić…
??? A czyje niby dziecko tam przewijasz? A on gdzie w nocy przewija żeby ciebie nie budzić :-$
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 08:13   #52
sylvviaq
Przyczajenie

Cytat:
Haha, no właśnie!! U mnie niby to wyglada estetycznie, ale wcale nie jest tak łatwo, bo mimo wszystko przewijak zabrał sporo przestrzeni. Przynajmniej ten parawan jakoś go zasłania, bo tak, to nie wyobrażam sobie przewijać dziecka przy jedzących gościach.
Ale dziewczyny mają rację. Facet, nawet kiedy pracuje, nie powinin narzekac - to w końcu też jego dziecko. Z twojego wpisu natomiast wynika, jakby on w ogóle w nocy nie wstawał do tego dziecka. Nie daj się jego zachciankom. Powinnaś być w tej kwestii stanowcza - skoro to jego dziecko, niech też się nim opiekuje. Tak rozpieszczać facetów się nie powinno :/ Ty tylko na tym stracisz.
sylvviaq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-20, 12:22   #53
malgosia44zz
BAN stały

Cytat:
I jak tam? Mój chłopak trochę się podjarał tymi parawanami xD Powiedziałam mu, że ok., możemy kupic, ale tylko jeśli kupimy też dla mnie toaletkę, żebym miała się gdzie malować xD Wie ktoś, jakiej jakości są te z feeby? Bo stacjonarnie wychodzi strasznie drogo (w Krakowie min. 400 zł - masakra)
Stary 2015-07-28, 15:03   #54
Butterfly0008
BAN stały

Kupiłam. Jak zrobię zdjęcie to Ci prześle. Na zywo - parawan jest bardzo wysoki i wbrew pozorokm szeroki (mamy największy rozmiar). Wymiary mniej więcej takie jak moje łózko. Jakosć chyba calkiem ok, nie znam się na tym, więc ciężko mi powiedzieć. Na pewno jest stabilny, tzn. jak się go postawi, to stoi, z tym że oczywiście trzeba uważeć, żby go nie przewrócic. No i chyba postawię go pod oknem, bo bym musiałam lampkę zapalać.
Stary 2016-08-02, 12:58   #55
beskid1yy
Przyczajenie

Według mnie ścianka działowa to złe rozwiązanie, dużo lepiej sprawdzą się parawany jak teak art ponieważ są łatwiejsze w przenoszeniu i ładniej się prezentują.

Edytowane przez beskid1yy
Czas edycji: 2016-08-16 o 13:40
beskid1yy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-03, 19:37   #56
Casssssie
Rozeznanie

Ja w kawalerce mam ściankę luksferową i uważam, ze to było najlepsze rozwiazanie
Casssssie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-22, 07:45   #57
lama1980
BAN stały

Tanim i dobrym sposobem na przedzielenie pokoju jest, ostawienie parawanu xxx I mamy podzielony pokój.

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2016-08-22 o 13:17 Powód: reklama
lama1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-24, 08:18   #58
Matilda85
Przyczajenie

Meblościanka znajomi mają. Dobrze się sprawdza;p
Matilda85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-24, 10:56   #59
Izma56O
Raczkowanie

Zalezy jak duży jest pokój. Ja kiedyś miałam z siostrą pokój przegrodzony regałem.
Izma56O jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-24, 09:24   #60
miminka10
Raczkowanie

Salon z sypialnią

Witam.Chciałabym prosić o pomysły na urządzenie salonu z sypialnią.W sensie , że miałoby być wydzielone miejsce na łóżko.Coś w stylu jak na zdjęciach.Do tego muszę , a właściwie chcę zmieścić dużą szafę ok 3 m ( castorama) stół , narożnik i dojdzie jeszcze łóżeczko.Normalnie tysiąc w jednym 😕😂. Wstawię później zdjęcia , może znajdzie sie ktoś z lepszą wyobraźnią przestrzenna jak moja.Bo ja
miminka10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości