|
|
#1771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Cytat:
|
|
|
#1772 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja codziennie jeźdzę na rowerze. I szczerze? Nie wyobrażam sobie podróży do sklepu na piechotę. Dźwigać te ciężkie torby. Ja mam torby specjalne do bagażnika przyczepione. Zakupy zrobione torby spakowane i do domu!
|
|
|
|
#1773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odkąd dojeżdżam do pracy i wracam bardzo późno zwyczajnie w świecie nie mam siły wsiadać na rower. Jeszcze miałam prace na 2 zmiany. Raz od 8 i od 10. Po 20.30 byłam w domu z tej drugiej zmiany. Uwierz mi padalam na pysk.
|
|
#1774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mnie ciężko było by dojeżdżać do pracy rowerem 60km w jedna stronę. ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Jak pracowałam na miejscu u siebie w mieścinie to rower był użytkowany.
|
|
#1776 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja mama do pracy dojeżdżała ok.25km dziennie i miała na 7. Mój TŻ się śmieje i mówi, że ja po pijaku lepiej na rowerze jeźdzę niz nie jedna osoba na trzeźwo
|
|
|
|
|
#1777 |
|
Wtajemniczenie
|
truskafffka91
No podziwiam . W Holandii te wszystkie ścieżki rowerowe sa pomyślane z głową. U mnie w mieście masakra... nie dość,że połowa niedokończona to jeszcze taka nawierzchnia, że klękajcie narody... i jeszcze gratuluję debilom co jadą jezdnią a 1,5 m obok mają ścieżkę rowerową...:/
|
|
#1778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rany, dwie godzinki temu wrocilam z laba, koszmar. Tak pędziłam do domu zeby uciec przed tym upalem ze zapomniala korespondencje wyslac, a zakupy sobie odpuscilam
|
|
#1780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1781 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko ma wiecej ciuchow odemnie
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe moje jeszcze nie. Ale.podejrzewam ze tak będzie.
|
#1784 |
|
Zadomowienie
|
Tez go używam ;-) o i dobrze wiedziec o promocji bo mi sie konczy
![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Przyszła moja paczka z Gemini 21kg w koncu sie zabiore za pranko 😊
|
|
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie wiedziałam o promocji w rossmanie, jutro może się wybiorę. |
|
|
|
|
#1786 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny co mozna w ciazy na zgage zazywac? Nie mowie juz o domowych sposobach ale o czyms z apteki.
|
#1787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na czestrza jazde sie nie nadaje bo ze wzdeciem ciezko mi sie siedziało niestety...
|
|
|
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
Podejrzewam ze mięta by ci pomogła.
|
#1789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moze przykolorowali na nadaniu 😊 wzielam dwa plyny do prania i płukania one mogly wazyc ale reszta to same lekkie rzeczy 😉
|
|
|
|
|
#1790 |
|
Wtajemniczenie
|
Probowalam herbate z miety ale pozniej wyczytalam w necie ze mieta wspomaga zgage. Tak mnie rura pali ze no nie moge. Zaraz usiade i bede plakac jak dziecko. Doslownie chodze caly dzien z wlasnymi rzygami w buzi bo inaczej nazwac juz tego nie potrafie
|
#1791 |
|
Zadomowienie
|
Moze spróbuj migdałów?
|
|
|
|
#1792 |
|
Wtajemniczenie
|
Agu
Mnie pomagał tylko Reni. Gaviscon w d można było wsadzić...
|
|
#1793 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie mam aż tak nasilonej jak Ty, bo cofa mi się cokolwiek sporadycznie, ale i tak piecze okrutnie. ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- I podobno pomaga picie zimnego siemienia lnianego, ale nie próbowałam jeszcze. |
|
|
|
|
#1794 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj probowalam juz banany, siemie, mleko, herbate mietowa, migdaly, zulam imbir. Wzielam od taty jedno Rennie alr pomoglo tylko na czas ssania. W momencie znikniecia tabletki dalej ogien. Chyba po prostu musze to wytrwac
nawet jesc mi sie nie chce. Zjadlam tylko sucha bulke. Pije wode bo upal i tyle
|
#1795 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czasem się wspomogę suchym szamponem, ale po 3 dniach wyglądają lepiej niż przed ciążą pod wieczór w upalny dzień.Cytat:
![]() Cytat:
Ale rowerowy bilans 0 w tym roku. Ale miałam kumpelę, która jeszcze w 9 miesiącu jeździła i nie miała problemów. Wydaje mi się, że te zakazy rowerowe są trochę na wyrost, żeby Cię nikt nie potrącił, żebyś nie straciła równowagi. A jak jedziesz po równym, po ścieżce, to powinno być ok. A wkoło mnie same wertepy Ciekawe jak z wózkiem przejadę
|
|||
|
|
|
#1796 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak się ktoś porusza rekreacyjnie po ścieżkach to jest trochę inaczej niż jak ktoś musi jechać przez całe miasto i dojechać w miejsce, gdzie tych ścieżek nie ma, albo jest ich po drodze parę kawałków po 200 metrów. I wkurzające jest takie zjeżdżanie i wjeżdżanie ciągle na te nieszczęsne ścieżki, bo nawet nie ma jak bezpiecznie włączyć do ruchu czasem. ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
A włosy też mi się mniej przetłuszczają niż przed ciążą Edytowane przez grita Czas edycji: 2015-07-03 o 16:21 |
||
|
|
|
#1797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja miałam kiedyś suchy szampon z biedronki ale trafił mi się chyba felerny egzemplarz bo atomizer działa dopiero po bardzo silnym nacisku, wiec nawet nie umiem ocenić jego jakości. Teraz mam batiste właśnie ale jakoś sporadycznie używam bo w ciąży mniej mi się przetłuszczają A dziś w sklepie widziałam dziewczynę w ciąży, z chłopczykiem ok 4 lat i brzuszkiem na naszym etapie mniej więcej, była bez makijażu ale tak promiennie wyglądała ze się napatrzeć nie mogłam, taka gładziutka cera, ale takim zazdroszczę! Ja to cały czas ślady potradzikowe, tłusta cera i nawet w make upie nie wyglądam tak jak ona bez ;(
|
|
#1798 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie za miesiąc a na pewno dwa już będę tylko na to czekać. Ale jeszcze daje radę:-D ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Ja jakoś też nie czerpie satysfskcji z seksu. Tu ciągnie, tam się spina zero ekscytacji
|
|
#1799 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
myślałam, że nie dam rady dziś zajrzeć, ale się udało ![]() dzień zaczął się okropnie, okazało się, że kiecka na wesele jest za ciasna w brzuchu agu - kup sobie wodę Wielka Pieniawa, mi pomogła i wiem, że dziewczynom z wątku też, a jak nie to laska na SR mówiła, że jej lekarz pozwolił Ranigas (czy jakoś tak, bo nie znam tych nazw) co do jazdy na rowerze do pracy, to uważam, że nie do każdej się da, bo nie wyobrażam sobie siebie w spódnicy lub spodniach na kant na rowerze dojeżdżającej do roboty, do tego mokrej jak szczur po dojechaniu tam ![]() a co do jazdy w ciąży to raczej z tego względu zabraniają, czy nie polecają, bo co z tego, że Ty jedziesz dobrze, jak ktoś w Ciebie może wjechać, a upadki w ciąży są niebezpieczne odnośnie włosów to ja mam rewelację, jak musiałam myć codziennie, max 2 dni, to teraz mogę spokojnie 3-4 przechodzić i wyglądają lepiej niż tego 2 dnia przed ciążą, innych rewelacji nie zauważyłam, bo paznokcie zawsze miałam twarde i ładne, a przepraszam włosy też szybciej rosną, niestety nie tylko te na głowie |
|
|
|
|
#1800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tu to norma jechac w garniaku czy w sukience do pracy. Kiedys mnie to dziwilo... teraz juz nie ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Zreszta z zakupem roweru jest podobnie jak z zakupem ubrania dobierasz go pod siebie. Do swojego wzrostu itp.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.

. W Holandii te wszystkie ścieżki rowerowe sa pomyślane z głową. U mnie w mieście masakra... nie dość,że połowa niedokończona to jeszcze taka nawierzchnia, że klękajcie narody... i jeszcze gratuluję debilom co jadą jezdnią a 1,5 m obok mają ścieżkę rowerową...:/

w koncu sie zabiore za pranko 😊
formalnie żona swojego męża 14.07.2012