Przygrzało mamie słoneczko i płacze "Już nie będziesz panienką córeczko!"-PM2016 cz32 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-03, 13:57   #1051
lolusl
Japońska rzepa

Dot.: Przygrzało mamie słoneczko i płacze "Już nie będziesz panienką córeczko!"-PM201

Cytat:
Napisane przez Arya90 Pokaż wiadomość
Dzięki ale ja muszę piec chleby bezglutenowe, dlatego pytam o wypiekacz, bo ciężko mi je piec w zwykłym piekarniku. Nie wychodzą takie jak powinny, a opiekacze mają program chleb bg i wiem, że dużo osób to sobie chwali
Ja piekłam bezgluten w zwykłym,fajnie wyszedł
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 13:59   #1052
sunny0
PeeMa

Dot.: Przygrzało mamie słoneczko i płacze "Już nie będziesz panienką córeczko!"-PM201

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość
Cuddly hm, ale w zwyklym mikserze zrobi sie to samo, jedynie tu fajny ten pojemnik
Też o tym pomyślałam, dla mnie byłby to kolejny sprzęt zajmujący miejsce

Ale mnie wkurzyli z tym kebabem Zawsze tam zamawiam i jest ok, dzisiaj postanowiłam spróbować nowego. Babka przyszła i strasznie szybko się zwinęła, nawet jak mówiłam do widzenia to praktycznie wychodziła już z klatki. I dopiero po chwili zauważyłam, że mój kebab jest całkowicie chłodny, nie wiem jakim cudem przy takiej pogodzie tego dokonali
sunny0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 14:01   #1053
Sophie24
Zakorzenienie

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;51965433]Mi sie ostatnio zachciało cos takiego kupic do smoothie itd

[/QUOTE]
Kupuj. Moja siostra i mama to mają i sprawdza im się super Ja mam taką podróbkę i też jest ok tyle, że właśnie nie ze wszystkim sobie radzi.

Cytat:
Napisane przez BielinkaO Pokaż wiadomość
Kurczę do najbliższego Douglasa czy Sephory mam 80 km

Nie mam pojęcia
Żółty raczej nie, mam skłonność do czerwienienia się to może różowy?

Nie, obraźliwych imion nie można nadawać.
To kiepsko skoro tak. Ale w sumie w drogerii też możesz kupić sobie pojemniczek taki zakręcany i sobie wziąć próbkę jakiegoś podkładu. To nic dziwnego. Wiadomo, że trzeba przetestować. Nie pochwalam może czegoś takiego jakby tak robić ciągle i nigdy nie kupować podkładu ale na raz to czemu nie

Cytat:
Napisane przez DontSaySorry Pokaż wiadomość
Ja ... nie mam
Ale moja mama piecze super chleby w piekarniku i mogę podzielić się przepisem na chlebek z pomidorami suszonymi w oleju

Obstawiam neutralny kolor :P Zobacz sobie loreal true match n1 jeśli szukasz dobrego krycia i spoko matu, a jeśli lekkiego krycia to bourjois healthy mix kolorek 51
Dawaj przepis

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;51965573]Cherry niby tak ale tu w zestawie sa 4 te pojemniki 2 mniejsze 2 większe wiec mozna zrobic cos "na raz" i łatwo szybko umyć a w takim zwykłym nie zawsze mi wychodzi na tyle ile chce i czesto sie marnuje. Itd

No i mam taki zwykły najtańszy, z lodem rady tez nie daje sobie zbytnio rady, mycie jest tez niezbyt.
Poczekam, pomyśle i zobacze.

Poki co chce jakas butelkę na wodę zeby nie przeciekala - zebym sobie do pracy mogła wziąć bez problemu i tez filter brita ale Tż sie upiera ze lepiej kupować wodę mineralna zamiast tego filtra :/

Mam fazę ostatni na samorobna wodę smakową z owocami, pycha, nie to co kupne, za słodkie i napakowane niewiadomo czym wiec sobie umyśliłam ze kupie brite plus jakis szklany dzbanek zeby sie mieścił w lodówkę i bede sobie taka wodę robic

Lolus zdrowka [/QUOTE]
Za dużo też nie pij takiej przefiltrowanej i odkamienionej wody. Miękka woda nie jest wcale taka zdrowa. Podobno jak ktoś pije dużo (w sensie przez lata) takiej wody to ma duże ryzyko chorób układu krążenia.
Ja byłam napalona na Britę ale już mi przeszło. Piję wodę z butelek normalnie albo z kranu.

Wodę smakową też chyba czas zacząć przygotowywać Upały się zaczęły to idealnie będzie. Polecę zaraz po truskawki i maliny, i mięte jak będzie to kupię.
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 14:05   #1054
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Wodę smakową też chyba czas zacząć przygotowywać Upały się zaczęły to idealnie będzie. Polecę zaraz po truskawki i maliny, i mięte jak będzie to kupię.
Ja mam w doniczkach na tarasie

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 14:08   #1055
sunny0
PeeMa

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;51965573]
Mam fazę ostatni na samorobna wodę smakową z owocami, pycha, nie to co kupne, za słodkie i napakowane niewiadomo czym wiec sobie umyśliłam ze kupie brite plus jakis szklany dzbanek zeby sie mieścił w lodówkę i bede sobie taka wodę robic[/QUOTE]
Ta kupna woda jest okropna, jeszcze wypisują na niej bzdury, że bez konserwantów i sztucznych dodatków. Ciekawe tylko, jakim cudem woda smakowa ze sklepu nie ma żadnego koloru, nie jest mętna tylko idealnie czysta jak zwykła Poza tym tony cukru też na pewno tam są

Ostatnio kupiłam miętę w doniczce, wystarczy dodać pysznych owoców i zdrowa i duuużo smaczniejsza woda gotowa
sunny0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 14:09   #1056
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Na brite jeszcze sie nie zdecydowałam Tż jest na nie a jak sama dla siebie tylko to moge i mineralna kupować :/ nie wiem
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 14:12   #1057
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny0 Pokaż wiadomość
Ta kupna woda jest okropna, jeszcze wypisują na niej bzdury, że bez konserwantów i sztucznych dodatków. Ciekawe tylko, jakim cudem woda smakowa ze sklepu nie ma żadnego koloru, nie jest mętna tylko idealnie czysta jak zwykła Poza tym tony cukru też na pewno tam są

Ostatnio kupiłam miętę w doniczce, wystarczy dodać pysznych owoców i zdrowa i duuużo smaczniejsza woda gotowa
dokładnie, taka woda smakowa samoróbka najlepsza
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 14:16   #1058
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Moja mama mówi, żeby liczyć 1 litr na osobę i wtedy już bez doliczania dodatkowych butelek na bramy, dla usługodawców itp. I jestem w kropce
O dużo, za dużo

Cytat:
Co do mięsa z kurczaka to nie wiem czy jest aż takie zdrowe. Kurczaki są faszerowane chemią strasznie. Ale ja i tak lubię :P
Lubię mienso ogólnie jestem typową polką. Lubię mięso i ziemniaki
Jak się ma swoje, to jest pewność że zdrowe
Mamy też swoje gęsi, kaczki i króliczki () i ja tego nie tknę kijem. Po prostu mam coś w głowie ( ) że nie zjem tego zwierzęcia, szczególnie że wcześniej się z nimi bawiłam i przytulałam.
Mogłabym żyć bez mięsa, czasem mój organizm daje znaki że czegoś potrzebuje.

Od jakiegoś tygodnia mam mega ochotę na wątróbkę (nie cierpię wątróbki!) ale Tż nie chce mi usmażyć

Cytat:
Nie wierzę, na sto procent jest zastrzeżone, że nie może to być chociażby wyraz obraźliwy albo ośmieszający
Obraźliwych nie można ale inne 'wymysły' można.
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 14:24   #1059
visionAM
Zakorzenienie

Dziewczyny, serio 1 litr na głowę to jest przesada.

Pogadajcie z ludźmi organizującymi wesela to może wybiją wam czy waszym rodzicom to z głowy. Nikt tyle wódki nie wypije, nawet przy dwudniowym weselu. Chyba, że na koniec poprawin chcecie alkohol rozdawać gościom, ale wg mnie to zbędny wydatek.
Stary 2015-07-03, 14:28   #1060
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość
Ja mam w doniczkach na tarasie
Widziałam na insta Widziałam ostatnio w kwiaciarni, pójdę chyba zaraz tam i kupię
Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
O dużo, za dużo

Jak się ma swoje, to jest pewność że zdrowe
Mamy też swoje gęsi, kaczki i króliczki () i ja tego nie tknę kijem. Po prostu mam coś w głowie ( ) że nie zjem tego zwierzęcia, szczególnie że wcześniej się z nimi bawiłam i przytulałam.
Mogłabym żyć bez mięsa, czasem mój organizm daje znaki że czegoś potrzebuje.

Od jakiegoś tygodnia mam mega ochotę na wątróbkę (nie cierpię wątróbki!) ale Tż nie chce mi usmażyć

Obraźliwych nie można ale inne 'wymysły' można.
Tylko ciekawe na ile takie wymyślne będzie potem obraźliwe. O tym nikt nie pomyślał.

Trochę ogarnęłam pokój z kurzu. Mogę iść do sklepu
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 14:31   #1061
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość

Pogadajcie z ludźmi organizującymi wesela to może wybiją wam czy waszym rodzicom to z głowy. Nikt tyle wódki nie wypije, nawet przy dwudniowym weselu. Chyba, że na koniec poprawin chcecie alkohol rozdawać gościom, ale wg mnie to zbędny wydatek.
Ja słyszałam o 0,5 litra na głowę licząc wszystkich, czyli dzieci też.

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Widziałam na insta Widziałam ostatnio w kwiaciarni, pójdę chyba zaraz tam i kupię
Polecam

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 14:33   #1062
201604261006
Konto usunięte

Cytat:

Dokładnie 1l wódki to przesada przesady. Dużo jest osób które nie piją, potem Wam zostanie 5 kartonów i ciekawe co z tym zrobicie

Cytat:
A i to czasem jest za dużo

U nas wódki zostało MNÓSTWO. Ale już wypita
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 14:35   #1063
BielinkaO
Zakorzenienie

Cytat:
Obstawiam neutralny kolor :P Zobacz sobie loreal true match n1 jeśli szukasz dobrego krycia i spoko matu, a jeśli lekkiego krycia to bourjois healthy mix kolorek 51
Dzięki, poszukam jutro

My będziemy liczyć 0,5 l na os. wódki. Dodatkowo pewnie kilka(naście) butelek na bramy itd
BielinkaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 14:35   #1064
kashia001
PeeeMaa!

Jeżu, ale jest gorąco. Chyba z Klakla sir upieczemy
My też liczyliśmy 0.5 na głowę.

Chwyć się mej dłoni. Bądź blisko.
Za szczęściem już nie chcę gonić.
Mam Ciebie. Mam wszystko.
kashia001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 14:38   #1065
wildDaisy
żona bez ogona

Cytat:
Też o tym pomyślałam, dla mnie byłby to kolejny sprzęt zajmujący miejsce

Ale mnie wkurzyli z tym kebabem Zawsze tam zamawiam i jest ok, dzisiaj postanowiłam spróbować nowego. Babka przyszła i strasznie szybko się zwinęła, nawet jak mówiłam do widzenia to praktycznie wychodziła już z klatki. I dopiero po chwili zauważyłam, że mój kebab jest całkowicie chłodny, nie wiem jakim cudem przy takiej pogodzie tego dokonali
Jest piąteczek, jest kebab

Cytat:

Moja koleżanka jest właśnie kelnerką na weselach i jak jej powiedziałam, że 0,5/osoba to też mnie wyśmiała U kuzyna mojego chłopaka zbrakło wódki na poprawinach i ojciec młodego leciał w niedzielę do Żabki dokupywać, nie mam pojęcia jaki oni brali przelicznik, wesele było na ok. 80 osób, prawie sami młodzi. A wiadomo, że młode chłopaki, studenci, zaraz po studiach mają silniejsze głowy niż jakieś wujki Józki. Już sama nie wiem, chyba będziemy liczyć 0,7 po prostu, pójdziemy na kompromis. Litr to przecież jest wódki od za...ebania, za przeproszeniem
Stary 2015-07-03, 14:38   #1066
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Dokładnie 1l wódki to przesada przesady. Dużo jest osób które nie piją, potem Wam zostanie 5 kartonów i ciekawe co z tym zrobicie

A i to czasem jest za dużo

U nas wódki zostało MNÓSTWO. Ale już wypita
Znajomi liczący 0,5 litra na głowę mówili mi, że wódka zostawała. U każdego. Nie znam sytuacji, w której po przyjęciu 0,5l na głowę zabrakło alkoholu Pomyślcie sobie ile wy pijecie, mało która dziewczyna jest w stanie wypić połówkę wódki. Mało kto jest w stanie tyle wypić, nawet jacyś wujkowie zaprawieni w boju. A co dopiero litra Zwłaszcza, ze na weselach teraz stawia się też wino albo jakieś nalewki, przy stołach wiejskich jest bimber. Jak dla mnie założenie 1 litr na głowę jest zbędnym wydatkiem i bezsensownym podejściem do tematu. Chyba, ze macie możliwość zwrócić to, co zostanie albo chcecie zrobić sobie zapasy alkoholu to ok

My mamy wódkę w cenie talerzyka, w tym lokalu gdzie robimy wesele nie opłacało się inaczej i nawet nie chcieliśmy. I jest alkohol bez limitu czyli jak goście wypiją po litrze na głowę to nie będziemy dopłacać i nic nie zabraknie. Ale ja liczę, że pewnie pójdzie jakieś 50 butelek 0.5 litra max. U TŻta siostry dwa tygodnie temu na weselu 50 osobowym poszło 18 butelek Stocka 0.5l

Cytat:
Moja koleżanka jest właśnie kelnerką na weselach i jak jej powiedziałam, że 0,5/osoba to też mnie wyśmiała U kuzyna mojego chłopaka zbrakło wódki na poprawinach i ojciec młodego leciał w niedzielę do Żabki dokupywać, nie mam pojęcia jaki oni brali przelicznik, wesele było na ok. 80 osób, prawie sami młodzi. A wiadomo, że młode chłopaki, studenci, zaraz po studiach mają silniejsze głowy niż jakieś wujki Józki. Już sama nie wiem, chyba będziemy liczyć 0,7 po prostu, pójdziemy na kompromis. Litr to przecież jest wódki od za...ebania, za przeproszeniem
jeśli boicie się kupować połówkę na osobę to zrobiłabym tak - jeśli przykładowo jest 100 osób to zamiast 100 sztuk połówek kupiłabym 120 sztuk - w zupełności wystarczy.

Moja ciocia pracuje przy weselach i mówi, ze na 100 osób idzie 50-80 butelek 0.5 litra, a każda młoda para kupuje więcej i później jest problem co z tym zrobić i po co tyle pieniędzy się wydało

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2015-07-03 o 14:42
Stary 2015-07-03, 14:40   #1067
CrayOn
Wife!

Ale mi dziś wizaż szwankuje

CrayOn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 14:45   #1068
candy111
Zakorzenienie

My mamy automat do chleba z Lidla. Ja nie umiem w nim piec bo zawsze mi wychodzi zakalec. Mój Tż piecze. Nastawia wieczorem i mamy następnego dnia rano świezy chleb.

Nam facet od drinkbaru powiedział, że z poprawinami to nam spokojnie 0,7 na parę wystarczy jeżeli mamy drinkbar. Rodzice mówią żeby kupić 0,5 na osobę + 20 dodatkowych butelek.
Ja się nie znam kompletnie. I sama nie mam pojęcia ile kupić bo będą jeszcze nalewki na stołach stały w różnych smakach.
candy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 14:46   #1069
wildDaisy
żona bez ogona

Może na Dolnym Śląsku jakieś wyjątkowe ochlejmordy mieszkają!
Stary 2015-07-03, 14:46   #1070
taedio
MerDer 4ever

My też wódkę mamy w cenie i problem z głowy

Idziemy dzisiaj z Tż do skybaru
Stary 2015-07-03, 14:48   #1071
wildDaisy
żona bez ogona

U mnie to jest taki problem, że naprawdę mało kto pije na weselu np. wino My będziemy mieć na pewno, chcemy mieć stół alkoholowy z winem, wódkami smakowymi, likierami i whisky. I ja gdybym miała możliwość zrobić sobie drina albo wypić likierek to bym wódki nawet nie tknęła, ale to ja Serio nie wiem co z tym zrobić Ale niby jest jeszcze dużo czasu...
Stary 2015-07-03, 14:49   #1072
Arya90
Zakorzenienie

u nas też się liczy 0,5 l na głowę. A jak byście liczyły wiedząc, że będzie jeszcze drink bar? normalnie czy może mniej? Ja jestem za tym, żeby policzyć 42 flaszki tak jak będzie gości, a mój Tż mówi, żeby mniej, bo będzie drink bar. Kto ma rację?

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 14:50   #1073
izk_a
Zakorzenienie

Cytat:

mogłaś powiedzieć, ja miałam wczoraj

a dziś młode ziemniaczki z 'recyklingu'

dom lśni, ogród też, wypiłam z siostrą piwo przy robocie w taką pogode to akurat
izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 14:51   #1074
Lilly Greace
Dostojna peema.

Dzięki wszystkim za kciuki, obroniłam się na 5 U nas stawiają mało 5, więc jestem naprawdę szczęśliwa. Fajnie jest robić to, co się kocha. Oby tylko w przyszłości dało się tym żyć i z tego żyć.
Stary 2015-07-03, 14:51   #1075
kashia001
PeeeMaa!

Cytat:
Napisane przez Arya90 Pokaż wiadomość
u nas też się liczy 0,5 l na głowę. A jak byście liczyły wiedząc, że będzie jeszcze drink bar? normalnie czy może mniej? Ja jestem za tym, żeby policzyć 42 flaszki tak jak będzie gości, a mój Tż mówi, żeby mniej, bo będzie drink bar. Kto ma rację?
Ja mam drink bar i tak liczę 0.5 na osobę. Wole więcej mieć niż żeby zabrakło tylko my mamy z poprawinami.

Chwyć się mej dłoni. Bądź blisko.
Za szczęściem już nie chcę gonić.
Mam Ciebie. Mam wszystko.
kashia001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 14:52   #1076
Valmai
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
My też wódkę mamy w cenie i problem z głowy

Idziemy dzisiaj z Tż do skybaru
Też uważam, że to najlepsze rozwiązanie.
Znaczy wiecie, tak naprawdę jak kupicie więcej to przecież ta wódka się nie zmarnuje, można rozdać, można potem pić na imprezach itd. z tym, że przed weselem jest już dużo wydatków więc nie ma sensu aż tak podnosić wydatków na wódkę.

A skybar jest świetny(pyszne drinki i nie jakoś porażająco drogie jak na taką miejscówkę), szkoda tylko, że nie można brać dań z restauracji na dole.

All of time and space; everywhere and anywhere; every star that ever was. Where do you want to start?
Valmai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 14:52   #1077
CrayOn
Wife!

Moja Sis miała 1litr na osobę, ale to razem z polterem i poprawinami i bramami i konkursami a i tak zostało my pewnie też asekuracyjnie tak też zrobimy do tego kilka butelek wina i może piwo na następny dzień - zobaczymy. Mój Marek ma się tym zająć jak ostatnio sam z siebie poruszył temat ślubny to prawie hihi

CrayOn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 14:52   #1078
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Dzięki wszystkim za kciuki, obroniłam się na 5 U nas stawiają mało 5, więc jestem naprawdę szczęśliwa. Fajnie jest robić to, co się kocha. Oby tylko w przyszłości dało się tym żyć i z tego żyć.
Super Gratulacje
Stary 2015-07-03, 14:54   #1079
izk_a
Zakorzenienie

Cytat:
brawo gratluję !

to byłoby piękne
izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 14:55   #1080
candy111
Zakorzenienie

Cytat:
candy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości