|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Japońska rzepa
|
Dot.: Przygrzało mamie słoneczko i płacze "Już nie będziesz panienką córeczko!"-PM201
Cytat:
|
|
#1052 | |
|
PeeMa
|
Dot.: Przygrzało mamie słoneczko i płacze "Już nie będziesz panienką córeczko!"-PM201
Cytat:
![]() Ale mnie wkurzyli z tym kebabem Zawsze tam zamawiam i jest ok, dzisiaj postanowiłam spróbować nowego. Babka przyszła i strasznie szybko się zwinęła, nawet jak mówiłam do widzenia to praktycznie wychodziła już z klatki. I dopiero po chwili zauważyłam, że mój kebab jest całkowicie chłodny, nie wiem jakim cudem przy takiej pogodzie tego dokonali
|
|
|
|
|
#1053 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;51965433]Mi sie ostatnio zachciało cos takiego kupic do smoothie itd
[/QUOTE] Kupuj. Moja siostra i mama to mają i sprawdza im się super Ja mam taką podróbkę i też jest ok tyle, że właśnie nie ze wszystkim sobie radzi.Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;51965573]Cherry niby tak ale tu w zestawie sa 4 te pojemniki 2 mniejsze 2 większe wiec mozna zrobic cos "na raz" i łatwo szybko umyć a w takim zwykłym nie zawsze mi wychodzi na tyle ile chce i czesto sie marnuje. Itd No i mam taki zwykły najtańszy, z lodem rady tez nie daje sobie zbytnio rady, mycie jest tez niezbyt. Poczekam, pomyśle i zobacze. Poki co chce jakas butelkę na wodę zeby nie przeciekala - zebym sobie do pracy mogła wziąć bez problemu i tez filter brita ale Tż sie upiera ze lepiej kupować wodę mineralna zamiast tego filtra :/ Mam fazę ostatni na samorobna wodę smakową z owocami, pycha, nie to co kupne, za słodkie i napakowane niewiadomo czym wiec sobie umyśliłam ze kupie brite plus jakis szklany dzbanek zeby sie mieścił w lodówkę i bede sobie taka wodę robicLolus zdrowka Za dużo też nie pij takiej przefiltrowanej i odkamienionej wody. Miękka woda nie jest wcale taka zdrowa. Podobno jak ktoś pije dużo (w sensie przez lata) takiej wody to ma duże ryzyko chorób układu krążenia. Ja byłam napalona na Britę ale już mi przeszło. Piję wodę z butelek normalnie albo z kranu. Wodę smakową też chyba czas zacząć przygotowywać Upały się zaczęły to idealnie będzie. Polecę zaraz po truskawki i maliny, i mięte jak będzie to kupię.
|
||
|
|
|
#1054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1055 |
|
PeeMa
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;51965573]
Mam fazę ostatni na samorobna wodę smakową z owocami, pycha, nie to co kupne, za słodkie i napakowane niewiadomo czym wiec sobie umyśliłam ze kupie brite plus jakis szklany dzbanek zeby sie mieścił w lodówkę i bede sobie taka wodę robic[/QUOTE]Ta kupna woda jest okropna, jeszcze wypisują na niej bzdury, że bez konserwantów i sztucznych dodatków. Ciekawe tylko, jakim cudem woda smakowa ze sklepu nie ma żadnego koloru, nie jest mętna tylko idealnie czysta jak zwykła Poza tym tony cukru też na pewno tam są ![]() Ostatnio kupiłam miętę w doniczce, wystarczy dodać pysznych owoców i zdrowa i duuużo smaczniejsza woda gotowa |
|
|
|
#1056 |
|
Konto usunięte
|
Na brite jeszcze sie nie zdecydowałam Tż jest na nie a jak sama dla siebie tylko to moge i mineralna kupować :/ nie wiem
|
|
|
|
#1057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1058 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mamy też swoje gęsi, kaczki i króliczki ( ) że nie zjem tego zwierzęcia, szczególnie że wcześniej się z nimi bawiłam i przytulałam. Mogłabym żyć bez mięsa, czasem mój organizm daje znaki że czegoś potrzebuje. Od jakiegoś tygodnia mam mega ochotę na wątróbkę (nie cierpię wątróbki!) ale Tż nie chce mi usmażyć Cytat:
|
|||
|
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, serio 1 litr na głowę to jest przesada.
Pogadajcie z ludźmi organizującymi wesela to może wybiją wam czy waszym rodzicom to z głowy. Nikt tyle wódki nie wypije, nawet przy dwudniowym weselu. Chyba, że na koniec poprawin chcecie alkohol rozdawać gościom, ale wg mnie to zbędny wydatek. |
|
|
|
#1060 | |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam na insta
Widziałam ostatnio w kwiaciarni, pójdę chyba zaraz tam i kupię![]() Cytat:
Trochę ogarnęłam pokój z kurzu. Mogę iść do sklepu
|
|
|
|
|
#1061 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1062 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas wódki zostało MNÓSTWO. Ale już wypita |
||
|
|
|
#1063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My będziemy liczyć 0,5 l na os. wódki. Dodatkowo pewnie kilka(naście) butelek na bramy itd |
|
|
|
|
#1064 |
|
PeeeMaa!
|
Jeżu, ale jest gorąco. Chyba z Klakla sir upieczemy
My też liczyliśmy 0.5 na głowę. |
|
|
|
#1065 | ||
|
żona bez ogona
|
Cytat:
![]() Cytat:
U kuzyna mojego chłopaka zbrakło wódki na poprawinach i ojciec młodego leciał w niedzielę do Żabki dokupywać, nie mam pojęcia jaki oni brali przelicznik, wesele było na ok. 80 osób, prawie sami młodzi. A wiadomo, że młode chłopaki, studenci, zaraz po studiach mają silniejsze głowy niż jakieś wujki Józki. Już sama nie wiem, chyba będziemy liczyć 0,7 po prostu, pójdziemy na kompromis. Litr to przecież jest wódki od za...ebania, za przeproszeniem
|
|
|
#1066 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zwłaszcza, ze na weselach teraz stawia się też wino albo jakieś nalewki, przy stołach wiejskich jest bimber. Jak dla mnie założenie 1 litr na głowę jest zbędnym wydatkiem i bezsensownym podejściem do tematu. Chyba, ze macie możliwość zwrócić to, co zostanie albo chcecie zrobić sobie zapasy alkoholu to ok ![]() My mamy wódkę w cenie talerzyka, w tym lokalu gdzie robimy wesele nie opłacało się inaczej i nawet nie chcieliśmy. I jest alkohol bez limitu czyli jak goście wypiją po litrze na głowę to nie będziemy dopłacać i nic nie zabraknie. Ale ja liczę, że pewnie pójdzie jakieś 50 butelek 0.5 litra max. U TŻta siostry dwa tygodnie temu na weselu 50 osobowym poszło 18 butelek Stocka 0.5lCytat:
Moja ciocia pracuje przy weselach i mówi, ze na 100 osób idzie 50-80 butelek 0.5 litra, a każda młoda para kupuje więcej i później jest problem co z tym zrobić i po co tyle pieniędzy się wydało
Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2015-07-03 o 14:42 |
|||
|
|
|
#1067 |
|
Wife!
|
Ale mi dziś wizaż szwankuje
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy automat do chleba z Lidla. Ja nie umiem w nim piec bo zawsze mi wychodzi zakalec. Mój Tż piecze. Nastawia wieczorem i mamy następnego dnia rano świezy chleb.
Nam facet od drinkbaru powiedział, że z poprawinami to nam spokojnie 0,7 na parę wystarczy jeżeli mamy drinkbar. Rodzice mówią żeby kupić 0,5 na osobę + 20 dodatkowych butelek. Ja się nie znam kompletnie. I sama nie mam pojęcia ile kupić bo będą jeszcze nalewki na stołach stały w różnych smakach. |
|
|
|
#1070 |
|
MerDer 4ever
|
My też wódkę mamy w cenie i problem z głowy
![]() Idziemy dzisiaj z Tż do skybaru
|
|
|
|
#1071 |
|
żona bez ogona
|
U mnie to jest taki problem, że naprawdę mało kto pije na weselu np. wino
My będziemy mieć na pewno, chcemy mieć stół alkoholowy z winem, wódkami smakowymi, likierami i whisky. I ja gdybym miała możliwość zrobić sobie drina albo wypić likierek to bym wódki nawet nie tknęła, ale to ja Serio nie wiem co z tym zrobić Ale niby jest jeszcze dużo czasu...
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
u nas też się liczy 0,5 l na głowę. A jak byście liczyły wiedząc, że będzie jeszcze drink bar? normalnie czy może mniej? Ja jestem za tym, żeby policzyć 42 flaszki tak jak będzie gości, a mój Tż mówi, żeby mniej, bo będzie drink bar. Kto ma rację?
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1074 |
|
Dostojna peema.
|
Dzięki wszystkim za kciuki, obroniłam się na 5
U nas stawiają mało 5, więc jestem naprawdę szczęśliwa. Fajnie jest robić to, co się kocha. Oby tylko w przyszłości dało się tym żyć i z tego żyć.
|
#1075 |
|
PeeeMaa!
|
Ja mam drink bar i tak liczę 0.5 na osobę. Wole więcej mieć niż żeby zabrakło tylko my mamy z poprawinami.
|
|
|
|
#1076 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Znaczy wiecie, tak naprawdę jak kupicie więcej to przecież ta wódka się nie zmarnuje, można rozdać, można potem pić na imprezach itd. z tym, że przed weselem jest już dużo wydatków więc nie ma sensu aż tak podnosić wydatków na wódkę. A skybar jest świetny(pyszne drinki i nie jakoś porażająco drogie jak na taką miejscówkę), szkoda tylko, że nie można brać dań z restauracji na dole.
|
|
#1077 |
|
Wife!
|
Moja Sis miała 1litr na osobę, ale to razem z polterem i poprawinami i bramami i konkursami a i tak zostało
my pewnie też asekuracyjnie tak też zrobimy jak ostatnio sam z siebie poruszył temat ślubny to prawie hihi
|
#1078 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.

ale ja muszę piec chleby bezglutenowe, dlatego pytam o wypiekacz, bo ciężko mi je piec w zwykłym piekarniku. Nie wychodzą takie jak powinny, a opiekacze mają program chleb bg i wiem, że dużo osób to sobie chwali 

Zawsze tam zamawiam i jest ok, dzisiaj postanowiłam spróbować nowego. Babka przyszła i strasznie szybko się zwinęła, nawet jak mówiłam do widzenia to praktycznie wychodziła już z klatki. I dopiero po chwili zauważyłam, że mój kebab jest całkowicie chłodny, nie wiem jakim cudem przy takiej pogodzie tego dokonali

wiec sobie umyśliłam ze kupie brite plus jakis szklany dzbanek zeby sie mieścił w lodówkę i bede sobie taka wodę robic

U kuzyna mojego chłopaka zbrakło wódki na poprawinach i ojciec młodego leciał w niedzielę do Żabki dokupywać, nie mam pojęcia jaki oni brali przelicznik, wesele było na ok. 80 osób, prawie sami młodzi. A wiadomo, że młode chłopaki, studenci, zaraz po studiach mają silniejsze głowy niż jakieś wujki Józki. Już sama nie wiem, chyba będziemy liczyć 0,7 po prostu, pójdziemy na kompromis. Litr to przecież jest wódki od za...ebania, za przeproszeniem

Ale niby jest jeszcze dużo czasu...
hihi