|
|
#1801 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Dziewczyny a ja się chciałam przywitać. Czytam Was baaardzo długo, ale jakoś teraz postanowiłam dołączyć
Kończę właśnie 29 tydzień i oczekuję synka !!!! Ps. dopiero się uczę poruszać po forum więc wybaczcie ewentualne błędy
|
|
|
|
#1802 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1803 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Szlag mnie dzisiaj chyba trafi
![]() Kupiliśmy na all czajnik, bo w mieszkaniu tu jest elektryczny, a chcemy normalny, żeby przyoszczędzić. Poczytałam trochę o tych czajnikach, żeby znowu za pół roku nie zmieniać, wybraliśmy, na all był i to jeszcze można na Woli w Wawie odebrać i wtedy zapłacić, dodatkowy plus. Kupiłam. I co? Nie dostałam informacji, kiedy mogę go odebrać, napisałam więc wiadomość do sprzedawcy, który łaskawie mnie poinformował, że w sprawie odbioru trzeba dzwonić do sklepu. Tż zadzwonił wczoraj, babka poinformowała go, że takiego wzoru nie mają i niech zadzwoni jutro (a na aukcji oczywiście xx dostępnych ilości). Zadzwonił dzisiaj, babka powiedziała, że mają, owszem, taki wzór jak chcemy, ale z innej firmy i podobno lepiej wykonany. Noż kurde Strasznie mnie wkurzają takie sytuacje. Mam nadzieję, że tż pojedzie tam po pracy i ich ochrzani (w co wątpię niestety). ![]() Cytat:
Cytat:
). Co innego, jak ktoś ma sporą nadwagę, czy jakieś problemy, to rozumiem diety, ewentualnie jak się chce schudnąć na konkretne wydarzenie, np na ślub ![]() Po porodzie chcę być na takiej diecie, że zmieniam styl życia, na zdrowszy i bardziej aktywny. Wtedy efekty będę miała na całe życie, a nie tylko na czas diety Poza tym rozpiska, co mam dzisiaj zjeść, a co jutro - to kompletnie nie dla mnie Cytat:
![]() A co do włosów, od dawna myję 3x w tygodniu i teraz też częściej nie muszę, całe szczęście ![]() Mój na szczęście bardzo kontaktu z klientami nie ma ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale już niedługo... ![]() Cytat:
![]() Ja ostatnio widziałam kobietę 30+ w ciąży (na oko nawet 35+), wysokie koturny (wkładane), szczupła, zgrabna, i z małym chłopczykiem (mniej więcej 10 msc) na rękach. A szła taka dumna, głowa wysoko i non stop uśmiechnięta, jakby całe CH stało i ją podziwiało
|
|
#1804 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bardzo podobne są w IKEI za 29.90 dwa lub trzy pojemniki na drobiazgi plus jeden zamykany na brudne pieluszki. |
|
|
|
|
#1805 |
|
Rozeznanie
|
To taki off topic: ostatnia czerwcowa mamuśka rodzi właśnie :-D
Co do suchych szamponów to tylko batiste ja mam wersję dla brunetek i bardzo polecam. A też przetestowalam już różne syoss itp. Dla mnie to wybawienie bo mam dość długie włosy i strasznie grube, co oczywiście jest super pomijając że mycie +nałożenie wszystkich cudów i suszenie to godzina jak się sprezam :-P
|
|
#1806 |
|
Wtajemniczenie
|
Virves
Witamy witamy! Napisz coś o sobie ![]() grita Też fakt, ale to co jest w LBN to porażka :/ Panna Izabela Też mnie kebaby nie porywają ostatnio... Agu A może warto pójść do gastrologa? Mnie polprazol pomagał i famogast, ale to było przed ciążą... Panna Izabela Ja się śmieje bo mój też dostaje pod nos samochód i tyle .
|
|
#1807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Gratulacje wizyty:-D
|
|
#1808 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Virves - Witaj Edytowane przez ali_ma Czas edycji: 2015-07-03 o 17:07 |
|
|
|
|
#1809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ale ja 75 pilam
---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Też muszę w końcu fryzjera odwiedzić. Wlosybmam krotkie. tak co drugi dzień a nawet codziennie muszę myć. ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Współczuję, a coś słyszałam.ze renii mozna
|
|
#1810 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja w ciąży mam w ogóle problem dojść. Cytat:
Cytat:
Zgadzam się, z tym, że trudno znaleźć dobrego dietetyka. Niestety bardzo popularne jest wciskanie klientkom diet bardzo niskokalorycznych, bo co tu dużo mówić - działają. Ale co z tego jak nie dostarczamy organizmowi wystarczającej ilości wartości odżywczych a po diecie nadchodzi jo jo. Ciężko z dobrym dietetykiem, ale na pewno jak się już znajdzie to jest zbawieniem. Ja bym nie ufała nikomu kto proponuje dietę typu 1200-1300 kcal. Cytat:
chętnie bym zrobiła.Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle zrobiliśmy dziś w Ikei spore zakupy. Dwie komody, z czego część zajmą rzeczy dziecięce, lampy, pudełka, narzuty - takie pierdoły, i łóżeczko dziecięce z materacem do tego prześcieradła i ochraniacz na materac, tylko zdziwiło mnie że jego rozmiar to 100x70 ale nie było wyboru. A przecież łóżeczko ma 120x60. Nie bardzo to rozumiem. Materac wybrałam sprężynowy. Czytałam o wadach i zaletach różnych i w końcu wybrałam ten, bo ponoć nie odkształca się tak łatwo jak inne. Zobaczymy. Ale łóżeczka na razie nie składamy, szkoda miejsca. Nie wiem kiedy poskładamy te komody - może jutro po południu.Po zakupach pojechaliśmy do stacjonarego bobowózki - okazało się, że jest obok katowickiej Ikei chciałam zobaczyć na żywo wózki z mojej listy wózków do obejrzenia, ale żaden z nich nie podobał mi się bardzo niż Bebetto Silvia. Ale... wypatrzyliśmy śliczną nowość - Camarelo Vision Ta wersja kolorystyczna nam się spodobała. Oczywiście w necie można kupić sto razy taniej, a na stronie bobowózki jeszcze go w ogóle nie ma - mimo, że na sklepie stoi. Poczekamy na wypłatę męża i zamawiamy
|
|
#1811 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam:-D
|
#1812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No mój niby też auto na stanowisko, ale akurat stanowisko ma na środku a na środku jest otwarte i widzi klientów i klienci jego też ![]() Tż wraca z czajnikiem. Babka się wytłumaczyła, że mieli przeprowadzkę i najlepiej jak klient PO ZAKUPIE przedmiotu zadzwoni i się spyta, czy ten przedmiot jest. Czyli najlepiej, wysłać kasę, zadzwonić i dowiedzieć się, że tego przedmiotu nie ma
|
|
#1813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jak się czasem więcej naleje, to stoi w czajniku i mamy przegotowaną gotową do użycia.Także dla nas to zakup potrzebny ale nie wiedziałam, że tyle nerwów mnie będzie kosztować...
|
|
#1815 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziś mam mega doła. Mój mąż pojechał do pracy i przyjedzie dopiero za dwa miesiące dwa tygodnie przed porodem. ; ( Nie zamierzam się rozpakowywac przed 10 września koniec i kropka. Najgorzej ze tak nie lubię sama spać .. ;/ |
||
|
|
|
#1816 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kupiła sobie najzwyklejsza maszyne, a ta z bajerami oddała nam. Co z tego jak sobie teraz maszyna grzecznie leży w Polsce, a ja muszę mleka dolewac do kawy. ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby się dziecko nie pospieszyło i zaczekało na tatusia!!
|
|
#1818 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o moją osobę to ciąża od początku nie przebiega tak jak bym chciała. Na początku Ponad trzy miesiące leżenia, a na dokładkę od 24 tygodnia zmagam się z cukrzycą ciążową
teraz co prawda jest już w miarę ok. Niestety z wyprawką nie jestem za bardzo zaawansowana jak niektóre obecne tu mamy. Mam jedynie kilka ciuszków i upatrzony wózek. Chyba przez to że dmucham na zimne od początu ( to moja druga ciąża)
|
|
|
|
#1819 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie dziwię Ci się bo chyba też bym w depresję wpadła, towarzystwo męża jest dla mnie ważniejsze niż kiedykolwiek wcześniej.
|
||||||
|
|
|
#1820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też nic nie mam same ciuszki
|
|
|
|
|
#1821 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Właśnie wynalazłam, że waga stelaża tego wózka to 8 kg, czyli dość miło. Dla mnie na przykład kilogram różnicy dużo robi, bo jestem drobna, a sama będę musiała wnosić wózek. Muszę go u nas poszukać... A jak jest z wpinaniem gondoli? Bo jak oglądaliśmy Camarelo Carera to podziękowałam, bo bardzo źle się i wypinało i wpinało gondolę. |
|
|
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wypinanie gondoli wydawało się spoko. Klik z jednej, klik z drugiej, odskoczy i już, można wyciągać. Najgorsze, że to nowość, więc opinii żadnych nie ma, ani filmiku na YT.
|
|
#1823 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
hej. jestem w końcu w domu
najedzona pizzą i lodami po brzegi ![]() no i ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
No teraz lipcowe. Sierpniowe. I dopiero my
Zdazymy sie ugotowac ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owieczko przyszła juz ta niania do Ciebie?
|
|
#1827 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dopiero? I już my :-D ja to się już nie mogę doczekać bo mi się dupa robi kwadratowa od tego leżenia ;-)
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
Niewykluczone że pierwsze od nas (w tym ja i dziewczyny z początku września) przegonią późne sierpniówki.
|
|
|
|
#1829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego staram się głównie na lewym boku, ale młody mnie wtedy jednocześnie kopie i chyba bije rączkami (bo z dwóch stron czuję), więc długo tak nie umiem niestety wytrzymać.
|
|
#1830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kupię sobie jak pojadę po komodę. ridja - fajny ten wózek! Zamawiać będziesz w entliczku? Ja coś to polecam ten sklep, mieszkam na następnej ulicy i sama będę u nich zamawiać Virves - witamy i dzięki za trop
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.

Kończę właśnie 29 tydzień i oczekuję synka !!!!

). Co innego, jak ktoś ma sporą nadwagę, czy jakieś problemy, to rozumiem diety, ewentualnie jak się chce schudnąć na konkretne wydarzenie, np na ślub 

formalnie żona swojego męża 14.07.2012

ale nie było wyboru. A przecież łóżeczko ma 120x60. Nie bardzo to rozumiem. Materac wybrałam sprężynowy. Czytałam o wadach i zaletach różnych i w końcu wybrałam ten, bo ponoć nie odkształca się tak łatwo jak inne. Zobaczymy. Ale łóżeczka na razie nie składamy, szkoda miejsca. Nie wiem kiedy poskładamy te komody - może jutro po południu.