Przygrzało mamie słoneczko i płacze "Już nie będziesz panienką córeczko!"-PM2016 cz32 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-03, 19:12   #1201
Cherry_Muffin
nibyżona

Dot.: Przygrzało mamie słoneczko i płacze "Już nie będziesz panienką córeczko!"-PM201

Tz mnie straszy, ze tam jest 43 stopnie
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 19:14   #1202
201604261006
Konto usunięte

Dot.: Przygrzało mamie słoneczko i płacze "Już nie będziesz panienką córeczko!"-PM201

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Mój nie tyje ani nie przybiera ale w pracy (też fizyczna) nabrał mięśni, znaczy wyrobił je sobie. To w rękach. Bo w brzuchu ciągle oponka Ale mi tam nie przeszkadza. Jak był okrąglejszy to też dobrze wyglądał
No mój Tż też wyrobił sobie mięśnie
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 19:15   #1203
Cherry_Muffin
nibyżona

moj poki co by nie zjadl chudy. w Norwegii wgl schudl
ale duzo daje przemiana materii. jestem zla na brata bo dostal ta dobra tez chudy a lodowka ciagle chodzi :P
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 19:27   #1204
lolusl
Japońska rzepa

Gadałam dzisiaj godzinę z naszym foto ślubnym-super facet,od razu złapaliśmy wspólny język Za równo tydzień podpisujemy umowę. Wreszcie!

Byliśmy w aquaparku, ale strasznie tam duszno i znów mi niedobrze . A chłopaki robią sushi. Paradoks,że nad morzem nigdzie nie dało sie kupic swieżej ryby, musieliśmy jechać do biedry :/
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 19:30   #1205
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Gadałam dzisiaj godzinę z naszym foto ślubnym-super facet,od razu złapaliśmy wspólny język Za równo tydzień podpisujemy umowę. Wreszcie!

Byliśmy w aquaparku, ale strasznie tam duszno i znów mi niedobrze . A chłopaki robią sushi. Paradoks,że nad morzem nigdzie nie dało sie kupic swieżej ryby, musieliśmy jechać do biedry :/
I który w końcu? Bo z tego co kojarzę to miałaś 2 zaklepanych Gratki!

A to już nad morzem? Miłego wypoczynku
Dziwne, a w porcie byliście?

Zabiję kiedyś Tż od 13 nie daje znaku życia
Stary 2015-07-03, 19:35   #1206
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
I który w końcu? Bo z tego co kojarzę to miałaś 2 zaklepanych Gratki!

A to już nad morzem? Miłego wypoczynku
Dziwne, a w porcie byliście?

Zabiję kiedyś Tż od 13 nie daje znaku życia
Mój też tak robił. Godzinami się nie odzywał. W końcu mu taka akcje zrobiłam że już wie jak się odbiera telefon. Boże to jest prawda ze faceta trzeba sobie wychować...
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 19:46   #1207
Sophie24
Zakorzenienie

I teściowa zaczyna swoje. M. nie słyszał, że dzwoni więc zadzwoniła do mnie dopytać o M. Przy okazji powiedziała mi, że chce spotkania z moją mamą, tatą M. i nami na neutralnym gruncie żeby obgadać kwestie wesela. Gadała, że nie może to być kwestia sporu, żeby też nikt nie czuł się pokrzywdzony (czytaj ona), żeby dogadać kwestie gości itd.
Nie dotrze do niej, że my się nie zgodzimy na jej wersję. Kobieta jest niemożliwa. Będzie próbować różnych sposobów.
Zaskoczyła mnie tym telefonem i byłam dla niej miła:/
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 19:48   #1208
candy111
Zakorzenienie

Ja jeszcze 2 pacjentów, a o 20 powinnam skończyć.
candy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 19:49   #1209
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
I teściowa zaczyna swoje. M. nie słyszał, że dzwoni więc zadzwoniła do mnie dopytać o M. Przy okazji powiedziała mi, że chce spotkania z moją mamą, tatą M. i nami na neutralnym gruncie żeby obgadać kwestie wesela. Gadała, że nie może to być kwestia sporu, żeby też nikt nie czuł się pokrzywdzony (czytaj ona), żeby dogadać kwestie gości itd.
Nie dotrze do niej, że my się nie zgodzimy na jej wersję. Kobieta jest niemożliwa. Będzie próbować różnych sposobów.
Zaskoczyła mnie tym telefonem i byłam dla niej miła:/
A co teściowa sobie wymyśliła??
Stary 2015-07-03, 19:50   #1210
candy111
Zakorzenienie

na wizażu źle zegar ustawiony czy mnie się wydaje ?
candy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 19:53   #1211
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Jest ustawiony na polski czas

Co do nie odbierania telefonów - tz miał na tym punkcie fiola bo ja często zostawialan gdzieś e domu telefon teraz już jest na luzie ale kiedyś to było nie do wytrzymania ale co do wychowania to prawda że trzeba go sobie wychować
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 19:55   #1212
lenka990
Zaszynszylowana

Jestem po przymiarkach, oczywiście przymierzanie zweryfikowało wszytskie moje poglady na temat idealnej sukni dla mnie

"Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
lenka990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 19:56   #1213
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lenka990 Pokaż wiadomość
Jestem po przymiarkach, oczywiście przymierzanie zweryfikowało wszytskie moje poglady na temat idealnej sukni dla mnie
I jak?
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 19:58   #1214
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
A co teściowa sobie wymyśliła??
Ona koniecznie chce mieć swoich gości na naszym weselu i próbuje przeróżnych sztuczek. Ogólnie wprowadziła taką atmosferę, że mi się odechciewa wesela. Nie rozumie, że my mamy inną wersję i inny pomysł na wesele (my jesteśmy jednak dziećmi i nie rozumiemy dorosłych:P). Szkoda gadać. Przez nią stoją całe przygotowania. M. jest między młotem a kowadłem bo z jednej strony ja, z drugiej mama. Chora sytuacja jest.
Stary 2015-07-03, 19:59   #1215
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Ona koniecznie chce mieć swoich gości na naszym weselu i próbuje przeróżnych sztuczek. Ogólnie wprowadziła taką atmosferę, że mi się odechciewa wesela. Nie rozumie, że my mamy inną wersję i inny pomysł na wesele (my jesteśmy jednak dziećmi i nie rozumiemy dorosłych:P). Szkoda gadać. Przez nią stoją całe przygotowania. M. jest między młotem a kowadłem bo z jednej strony ja, z drugiej mama. Chora sytuacja jest.
A ona wam finansuje wesele?
Stary 2015-07-03, 20:01   #1216
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
To jej powiedz że ona chyba swoje wesele miała I swoich gości również. Ty chcesz mieć na ślubie i weselu ludzi którzy są dla Ciebie osobami bliskimi i ważnymi, a nie w trakcie składania życzeń zastanawiać się kto to był do cholery wy sami finansujecie wesele?
Stary 2015-07-03, 20:01   #1217
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
A ona wam finansuje wesele?
Nie. Ale dla niej to nie przeszkoda by mieszać i rościć sobie jakieś prawa.
Stary 2015-07-03, 20:02   #1218
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Nie. Ale dla niej to nie przeszkoda by mieszać i rościć sobie jakieś prawa.
To ja bym szybko ją zgasila
Jak nie płaci to niech się nie wtrąca. Ale to powinien jej uświadomić Twój TŻ, a nie Ty
Stary 2015-07-03, 20:07   #1219
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
To ja bym szybko ją zgasila
Jak nie płaci to niech się nie wtrąca. Ale to powinien jej uświadomić Twój TŻ, a nie Ty
Uwierz mi, że to nie jest taki człowiek. Ona ma zawsze swoje do powiedzenia. Dla niej nie ma znaczenie kasa, poza tym może zapłacić za swoich gości ale sorry, jacy jej goście na naszym weselu?
Jej się nie da nic wytłumaczyć. Było mnóstwo kłótni, powodów, argumentów - na każdy ma coraz to bardziej debilne wytłumaczenie. Ona po prostu nie rozumie, że to nasz dzień i chcemy realizować naszą wersję.
Stary 2015-07-03, 20:08   #1220
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Uwierz mi, że to nie jest taki człowiek. Ona ma zawsze swoje do powiedzenia. Dla niej nie ma znaczenie kasa, poza tym może zapłacić za swoich gości ale sorry, jacy jej goście na naszym weselu?
Jej się nie da nic wytłumaczyć. Było mnóstwo kłótni, powodów, argumentów - na każdy ma coraz to bardziej debilne wytłumaczenie. Ona po prostu nie rozumie, że to nasz dzień i chcemy realizować naszą wersję.
O matko, to bardzo współczuję... Co za baba
Stary 2015-07-03, 20:08   #1221
Valmai
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
Hejo, ja juz po poprawce
Dałaś z siebie wszystko, zdarza się. Jedno półrocze jeszcze nic nie zmienia, za parę lat nawet tego nie będziesz pamiętać. A Twoja mama dobrze prawi.
Udanych wakacji!

Cytat:
Napisane przez sunny0 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, czy jasnoczerwony lakier będzie pasował do chabrowej sukienki? Tak na zasadzie kontrastu, czy jednak pomysł z ?
To jest dość klasyczny kolor i będzie pasował do wszystkiego.

Cytat:
Napisane przez CrayOn Pokaż wiadomość
Czytałyście to KLIK ?
Bardzo lubię tego papieża, ale boję się, że jeśli tak dalej pójdzie to różne lobby może go próbować uciszyć w jakiś sposób.

Właśnie zjadam lody i to by było tyle jeśli chodzi o zdrowe odżywianie i wyrabianie idealnej figury. :P

All of time and space; everywhere and anywhere; every star that ever was. Where do you want to start?
Valmai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 20:11   #1222
lolusl
Japońska rzepa

Taaa,bylismy w porcie i tylko o 5 rano.ktos.jest...

Fotograf In LoveWe Trust

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Zambeza przykro.mi z powodu niezdania :/
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 20:13   #1223
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
O matko, to bardzo współczuję... Co za baba
Szkoda gadać. Ile to nas nerwów kosztuje.
Powiedziała, że spotkanie rodziców oczywiście ma być z nami żeby nie było, że coś za naszymi plecami organizują A ona myśli, że moja mama się zgodzi na jej wymysły? Moja mama w ogóle nie chce się z nią spotkać a jak się spotka to pewnie będzie ostre spęcie
Stary 2015-07-03, 20:19   #1224
lenka990
Zaszynszylowana

Więc tak, oczywiście fot nie można było robić i niestety, nie zostawiała mnie w sukni tylko idąc po kolejną, tą co miałam na sobie ściągała.

Ale do rzeczy.

Zaczęłam od princessy, dokładnie to tej:
http://www.modagiovanna.pl/images/KO...RINA/HAIDI.jpg
http://www.modagiovanna.pl/images/KO...INA/HAODI1.jpg

co prawda nie myślałam o princessie ale powiem, wam, że w tej wyglądałam całkiem, całkiem. Cena 2700zł bo ta suknia wejdzie do kolekcji 2016 i na nią nie było zniżki.

Drugą przymierzyłam, też princessę, Była meeega ciężka. Nie umiem jej znaleźć na zdjęciach. W każdym razie zrobiła efekt bezy i dodała mi 10 kg

Trzecia sie bardzo spodobała babci i siostrze. To była ta:

http://www.modagiovanna.pl/images/KO...NA/ALEXIS1.jpg

ale momentalnie zrobiła mi 10 kg więcej

Przyszedł czas na moje wymarzone, ukochane najwspanialsze koronki. Przymierzyłam tą:
http://www.modagiovanna.pl/images/KO...TIC/HAVANA.jpg

I wyglądałam jak atleta. Poszerzyła mnie ( właśnie nie pogrubiła) ale porzerzyła i w bidorach i w ramionach.

No i przyszedł czas na gładkie suknie, z satyny. Owszem, podobały mi się zawsze, bo miały klasę jak dla mnie ale nie widziałam siebie w tego typu sukniach.
Mojej mamie się ten typ od początku spodobał. No i przymierzyłam. I przepadłam:
http://www.modagiovanna.pl/images/KO...OTIC/HAIFA.jpg
http://www.modagiovanna.pl/images/KO...TIC/HAIFA1.jpg

zrobiła mi ta suknia taką talię jaką nie zrobiła gorsetowa, biodra ładnie zakryła. Normalnie wyglądała jakbym miała rozmiar 36 i ważyła 50 kg. Jak ubrałam do tego welon obszywany kryształkami to mi aż szczęka opadła. No efekt wooow. Koszt sukni 1650zł +200zł welon+ bolerko( co prawda satynowe, ale pasowało do tej sukni. Ale i tak jeszcze koronkowe przymierze do niej) 200zł.

I na koniec jeszcze przymierzyłam inną gładką. Też się spodobała rodzince. Była to ta:
http://www.modagiovanna.pl/images/KO...R/Giovanna.jpg

nie powiem, też wyglądałam ładnie i szczuplutko, ale Nie czułam jej tak jak tej poprzedniej. Koszt 1650 zł, welon do niej 150 zł, bolerko 200.

Generalnie zostały te trzy, w których nie wyglądałam jak pół du.py za krzaka:
1.http://www.modagiovanna.pl/images/KO...RINA/HAIDI.jpg
2700zł

2http://www.modagiovanna.pl/images/KO...R/Giovanna.jpg
1650zł

3.http://www.modagiovanna.pl/images/KO...OTIC/HAIFA.jpg
1650zł

"Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
Stary 2015-07-03, 20:23   #1225
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda gadać. Ile to nas nerwów kosztuje.
Powiedziała, że spotkanie rodziców oczywiście ma być z nami żeby nie było, że coś za naszymi plecami organizują A ona myśli, że moja mama się zgodzi na jej wymysły? Moja mama w ogóle nie chce się z nią spotkać a jak się spotka to pewnie będzie ostre spęcie
Moja mama z teściowa też się spiela, mimo tego ze znają się dobrze i długo już. Moja mama podchodzi do ślubu kościelnego pod względem wiary Tak jak my a teściowa pod względem szopki i otoczki. No a teściowa twierdziła ze na cywilny się nie zgodzi bo to nie slub i myślała ze mama się zgodzi z nią a tu się trochę zdziwiła Z taka osoba jak twoją teściowa nie wygrasz chociaż ci tego życzę I się nie daj! Ale są niestety takie niektóre uparte.. I myślą że jak one zagrają tak maja wszyscy tańczyć. A argument? Bo tak i ch#j ! Szkoda nerwów naprawdę. Mam nadzieję że twój TZ. Stoi za tobą murem
Stary 2015-07-03, 20:23   #1226
201711281122
Konto usunięte

Zambeza, strasznie mi przykro Cholerna niesprawiedliwość na tym świecie. Teraz postaw na relaks, zasłużyłaś. Pół roku w plecy to jeszcze nie koniec świata!

Wy tu o wadze, a ja właśnie usłyszałam od ciotki, dla której zawsze wszyscy są za chudzi, że jestem gruba Ale już czwarty dzień mija, odkąd się wzięłam za siebie. Odkąd jestem z TŻ, przytyłam... 14kg. Kiedyś też jadłam co chciałam, ale z nim naprawdę jadłam śmieciowo. I mamy efekty. Czas to zmienić, bo płaczę w lustro i wyję. Kiedyś przynajmniej perfekcyjna figura odwracała uwagę od twarzy, a teraz to już nic atrakcyjnego we mnie nie ma.

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Sophie, brak słów na Twoją przyszłą teściową. Najgorzej, że ślub to dopiero początek...
201711281122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 20:24   #1227
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Mój też tak robił. Godzinami się nie odzywał. W końcu mu taka akcje zrobiłam że już wie jak się odbiera telefon. Boże to jest prawda ze faceta trzeba sobie wychować...
Weź daj spokój

Sophie24 nie masz chęci mordu?

Cytat:
Napisane przez lenka990 Pokaż wiadomość
Mi się żadna nie podoba, nie lubię tych 'niegorsetowych'. Na pewno jakby było foty na Tobie to byłoby inaczej

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Taaa,bylismy w porcie i tylko o 5 rano.ktos.jest...

Fotograf In LoveWe Trust
To już u nas łatwiej dostać świeżą rybę.
Stary 2015-07-03, 20:30   #1228
visionAM
Zakorzenienie

Mi tez jakoś żadna się nie podoba, ale właśnie na Tobie pewnie wyglądają lepiej. Ja się boję mierzenia sukien, bo pewnie okaże się, że w moich wymarzonych wyglądam jam
Stary 2015-07-03, 20:33   #1229
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez aardbei77 Pokaż wiadomość
Zambeza, strasznie mi przykro Cholerna niesprawiedliwość na tym świecie. Teraz postaw na relaks, zasłużyłaś. Pół roku w plecy to jeszcze nie koniec świata!

Wy tu o wadze, a ja właśnie usłyszałam od ciotki, dla której zawsze wszyscy są za chudzi, że jestem gruba Ale już czwarty dzień mija, odkąd się wzięłam za siebie. Odkąd jestem z TŻ, przytyłam... 14kg. Kiedyś też jadłam co chciałam, ale z nim naprawdę jadłam śmieciowo. I mamy efekty. Czas to zmienić, bo płaczę w lustro i wyję. Kiedyś przynajmniej perfekcyjna figura odwracała uwagę od twarzy, a teraz to już nic atrakcyjnego we mnie nie ma.

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Sophie, brak słów na Twoją przyszłą teściową. Najgorzej, że ślub to dopiero początek...
Jesteś przecież bardzo ładna, co ty chrzanisz!

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 20:36   #1230
lenka990
Zaszynszylowana

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Mi się żadna nie podoba, nie lubię tych 'niegorsetowych'. Na pewno jakby było foty na Tobie to byłoby inaczej
Powiem, ci że po tych zdjęciach w życiu bym się nie zainteresowała tymi co mi sie podobają

A ta pierwsza gorsetowa. Tą biała siatreczkę ma odpinana tak całkiem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości