|
|
#1891 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Nie żyje. .. Mamy od wczoraj pod opieką psa znajomych i jakoś nie mógł się ułożyć w nowym miejscu. Cały czas łazil i szczekal co chwilę,a jak szczekal to mój się przyłączal, masakra,ledwo żyję
|
|
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jako ze nie mogę śmietany jeść a juz tym bardziej takiej 30 to robie super proste i mniej tłuste lody, jogurt naturalny +miód + zblendowane lub pokrojone kawałki owoców (ja zrobiłam z truskawkami) wyszly pyszne!! Wlewam to do foremek na lody z patykami.
|
|
#1893 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1894 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- No Tesco, Lidl i Pampers. Autorka tam osobiście chwaliła też bellę, niby w niczym nie są wybitne ale też nie mają żadnych wkurzających wad. Chyba kupię na początek trochę z każdej i sama zobaczę jak się używa
|
|
#1895 |
|
Raczkowanie
|
Hejo
My się wybieramy własnie do ikei po łóżeczko i mamy zagwostke co do materaca: lateksowy czy ten ikeowski za 119zł? Możecie polecić jakieś konkretne lateksowe materace? I czy ktoś orientował się dokładniej w temacie fotelików? Jakie wady/zalety mają poszczególne z nich: Besafe Izigo, RecaroPrivia, MaxiCosi Pebble? Ja mam mętlik w głowie, do tej pory nie interesowałam się tym tematem, bo mieliśmy cały czas z tyłu głowy, że fotelik dostaniemy od brata męża, ale okazało się, że ma 10 lat, więc jedziemy dziś coś pooglądać... Jeżeli jesteście obeznane w temacie to proszę bardzo o rady Aaa, nasze auto to renault scenic z isofixem, bo podobno to istotne przy wyborze... Chociaz nie wiem czy będzie nas stać na dokupienie bazy, bo jednak drugie tyle co fotelik, którego do tej pory nie liczyliśmy w kosztach.
|
|
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co ja wiem, są tylko 3 foteliki które mają 5 gwiazdek ale tylko z bazą. Więc jeśli nie chcecie jej kupować możecie kupić jakiś z 4 gwiazdkami. Nam pan w sklepie polecał izi go i chcemy go kupić. Po pierwsze jest wysoko oceniany, po drugie pasuje do popularnych wózków, po 3 jest ładny
po czwarte jego cena jest znosna.Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#1897 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak sprawdzaliście czy samochód ma isofix?
|
|
|
|
#1898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooooooooooooo zazdroszczę... My siedzimy w domu, tż ma dużo pracy. Cytat:
|
||
|
|
|
#1899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wrociliśmy koło 1 nad ranem, ale chodziłam na bosaka. Cudowny masaż dla stóp.
|
|
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Szykuje się na wizytę do lekarza mam nadzieje ze wszystko będzie oki ![]() Trzymajcie kciuki
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki!
|
|
|
|
#1902 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiecie może które jeszcze firmy mają bazę pasująca do dwóch grup wiekowych? Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
Blondynka- maxi cosi ma bazę 2way fix do fotelikow pebble i pearl.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#1905 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja bez zastanowienia zamówiłam na Gemini paczkę new born pampersow mam nadzieję że nie będzie od nich odparzen. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- U mnie chyba wszyscy się za remonty zabrali z każdej strony słyszę wiercenie i stukanie aaa A u mnie juz połowa paneli leży Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1906 |
|
Wtajemniczenie
|
Część wczoraj miałam wizytę i synus zmienił pozycję na głową w dół a już miałam nadzieję na pośladkowe ułożenie waży ponad 1700 i TP przesunął mi się na 02.09 z 11.gin ocenia że ok 3500-3600 będzie ważył.zrobiła mi fotke i policzki ma jak chomik widać że mój synek.
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#1907 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jednak podejmę się tego wyzwania ![]() Tak te lody są od razu do jedzenia. Poza tym jak się mrozi po zrobieniu to powinno się mieszać co jakiś czas, bo inaczej się robią kryształki lodu. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1908 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie każde dziecko uda się wcześnie odpieluchować, ale jeśli planujesz jednocześnie nhn to rzeczywiście może się udać zrobić to trochę wcześniej Chociaż nie ukrywam, że mnie w nhn nie chciałoby się bawić, szacun Nad wielo zastanawiam się po okresie noworodkowym, kiedy ustabilizuje sie wypróżnianie i nie będzie kupy co godzina Ale sama tetra mnie trochę odstrasza o tyle, że ona zaraz jest całkiem mokra i tworzy mokrą warstwę przy pupie dziecka. Wkłady są jednak bardziej chłonne i zapewniają dziecku większy komfort, szczególnie nocą, na spacerach czy gdzieś w podróży. A to już większy wydatek. Dasz znać jak Ci idzie na wielorazówkach i może zainwestuję, chociaż na dzień Młody będzie miał wielo, a na noce i wyjścia jednorazowe. A, i niefajne jest dla mnie też noszenie tych pieluch z kupą ze sobą jak dziecko się załatwi poza domem. Tak się wyrzuca i problem z głowy. Ale prawda jest taka, że nie taki diabeł straszny jak go malują, większość mitów nt wielorazówek powtarzają nasze mamy, które miały tylko tetrę i nic więcej, no i mamy aktualne, które ich nawet nie stosują i na oczy nie widziały ![]() Cytat:
Infekcji nie mam, wody to nie są, taki urok ![]() Cytat:
Daj znać po wizycie!Cytat:
A tp teraz to nie ma się sugerować, bo dzieci różnie rosną na tym etapie. Po prostu maluch będzie trochę większy, ale niekoniecznie urodzi się przez to wcześniej. |
||||
|
|
|
#1909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z baza 2wayfix wychodzi jakieś 1300 zl
|
|
#1910 |
|
Wtajemniczenie
|
Było lepiej jak nie leżał głową bo mniejszy ucisk pośladków niż główki na szyjkę.no ale to facet więc raczej robi to na co ma ochotę i jak mu wygodniej.wiem że dzieci rosną skokowo i myślę że max 3300 będzie ważył.córka miała 3080.
|
#1911 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pokaż fotkę
|
|
#1912 |
|
Wtajemniczenie
|
Postaram się później fotke wstawoc bo TŻ autem w pracy a tam dokumenty zostały.ją mam WSK ortopedyczne do CC więc tak czy siak będę miała.tylko dla szyjki było lepiej
|
#1913 |
|
Zadomowienie
|
aa ok już rozumiem
![]() ja się modlę, żeby właśnie się przekręciła głową w dół.
|
#1914 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale teraz, jak masz pessar to już chyba nie ma takiego ryzyka skracania szyjki, prawda? Ja też mam nadzieję, że Młody nie urośnie za duży i że będzie max 3200-3300 ważył, potem i tak nadgoni, a urodzić jest łatwiej
|
|
|
|
|
#1915 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1916 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę nie tylko ja miałam fatalną noc :/.
Wybudzał mnie taki ból brzucha dziewczyny, że aż mnie skręcało. Jak sytuacja się powtórzy to będę jechać na IP. Dziwne bo tylko w nocy mnie tak łapie. To na pewno nie żołądek...
|
|
#1917 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale taki ciągły czy to były jakieś nawracające skurcze? Może spróbuj brać nospę w takiej sytuacji, zobaczyć czy pomoże? I rzeczywiście jak Cię coś niepokoi jedź na ip, zbadają Cię i będzie wiadomo skąd te bóle.Ja też średnio wyspana, bo córa dostała jakiegoś kataru w nocy, ciągle się budziła na picie, bo jej zasychało w buzi, kręciła się i jęczała, bo nie mogła zasnąć. I tak pół nocy, myślałam że zwariuję już na ranem. Teraz pojechali po zakupy z mężem, a ja zamiast sprzątać kuchnię to się obijam
|
|
|
|
|
#1918 |
|
Wtajemniczenie
|
Grita
Trudno mi to opisać co to jest dokładnie, skurcze? Nie wiem to tak na wysokości pępka i promieniuje na boki. Wyrostek mam wycięty więc problem z głowy, ale to? Kiedyś takie kłucie miałam przy zapaleniu żołądka, ale lokalizacja była w żołądku a nie tu;/. No nic poczekam może to było tylko czasowe. Spróbuję dzisiaj spać w innej pozycji.
|
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie nachodza te bole przepowiadajace. To bolesne jest. Tylki ze mi jedeb trwa i trwa i skończyć sie nie chce . Odrazu wtedy mi słabo i tragicznie
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#1920 |
|
Wtajemniczenie
|
aakkzzii
Ouaaaaa :/... to musi być bolesne... Koleżanka zaczęła 40tydzień i nic... szyjka nawet nie drgnie :/
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

czyli zamrożone owoce plus śmietanka i blender

Możecie polecić jakieś konkretne lateksowe materace? 

Daj znać po wizycie!