|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015 - cz. IX
Cytat:
![]() mojemu tez sie czasem zdarza wymiotowac
|
|
|
|
|
|
#1382 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To normalne. Przez pobyt w szpitalu też nie miałam-zaczął się jak wychodziłam do domu![]() Cytat:
![]() Cytat:
A wymioty..wiem jak to martwi. Ale może będzie lepiej? I to tylko chwilowe? U nas też Lena wymitowała, naprawdę sporo Ale przeszło. Wtedy akurat naprawdę dużo jadła i tj. położna mówiła-je za dużo to wymiotuje.Cytat:
![]() A tż masz w domu? Dziewczyny, już to widzę jak będę mamuśce mówiła o tym skoku rozwojowym. W życiu w to nie uwierzy, będzie gadała, że to nie to i że to przez upał i na pewno brzuszek;/ (wiadomo-upał też pewnie robi swoje) Tzn. ja też dopiero pierwszy raz o tym słyszę ale jak czytam to jak najbardziej pasuje do zachowania Leny. Mówiłam tż'towi o tym, przeczytał i też myśli, że to może być to. Ale moja mama oczywiście będzie mówiła, że to jakieś bzdety i wymyślanie... wrr...już czuję kłótnię w powietrzu.Jeszcze ostatnio mówiła mojmu tż'towi 'że jak ta masija wszystko przeżywa! Ona się tak martwi wszystkim, stresuje.. Ona przychodzi do mnie żeby mnie uspokoić itp..' ![]() no ja ***** ![]() Ona mnie uspokaja? Jak mała zaczęła kiedyś tak przeraźliwie płakać to nie wiedziała co zrobić, panika w oczach i krzyczy do tż'ta 'o boże, co robić !!!???' Sam tż mówi, że ja przy małej jestem bardzo spokojna, aż się nie spodziewał tego po mnie. ech, to musiałam się wyżalić. Aaaa-niepotrzebnie wczoraj się chwaliłam Marei, że Mała uspokoiła się po kąpieli. Minęła godzina i wrzaski na całego. Do 21. Dzisiaj od 6 to samo. Teraz tż poszedł z nią na spacer ale zaraz pewnie wrócą bo gorąco się robi. I jak w nocy zjadła ładnie z piersi tak później w ogóle nie chciała jeść. Trzymałam ją, przetrzymywałam ale nadal nie chciała jeść. Z butelki zjadła wszystko ![]() nie wiem co się dzieje.. Tż mówi, że jak tak dalej pójdzie to przechodzimy na butelkę. Ale może to tylko chwilowe..??
|
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
http://www.mediaexpert.pl/maty-eduka...Q&gclsrc=aw.ds
ja nie wiem, nie umiem linków wklejać... ![]() Cytat:
Nie wiem co się z nim stało. Może to faktycznie ten upał go tak męczy. W domu mamy chłodno, ale byłam z nim wczoraj o 13 na dworze... Ja nie umiem mieć nieposprzątane, jak ona ma przyjechać, bo ona ma 3 małych dzieci w domu i ma idealnie czysto A Tż w warsztacie oczywiście. Dziś są jego urodziny..Może łatwiej to zachowanie Leny wytłumaczyć takim skokiem. Poczekajcie jeszcze kilka dni i przejdzie wszystko, to na pewno jest chwilowe Jednak wiem jak to męczy..Jak teraz tak siedzę, to myślę sobie, że nie chcę więcej dzieci... ![]() O ile się nie mylę, to Tż Mehji też ma dziś urodziny, więc dostał ładny prezent
|
|
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pociesze cie ze trwa kilka dni haha
|
|
|
|
|
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
kejti, teraz link otworzył się
Cytat:
Oskar na szczęście ładnie je, chociaz zdarza mu się zwymiotować czy ulać (ostatnio nawet przez kilka dni ani razu nie zwymiotował, ale wróciło... ). Ma też swoje momenty, że straszznie krzyczy czy marudzi, ale zazwyczaj cycuch/smoczek/podrzucanie, bujanie na rękach pomagają, tylko trzeba być non stop przy nim. |
|
|
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tz powiedzial o skoku jak czytal o kolkach. Ja nawet nie wiedzialam ze cos takiego istnieje
|
|
|
|
|
#1387 |
|
Wtajemniczenie
|
Wasze dzieciątka też mają tak często czkawke?? moja ma z trzy razy dziennie, a po jedzeniu wogole nie odbija ale też nie ulewa..
|
|
|
|
|
#1388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ustawiasz ją tak do odbicia?
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
Moja odbija chociaż też nie zawsze ale czkawke ma baardzo często. Teraz jakby ciut mniej ale przez 2 tygodnie prawie od porodu miała co chwilę. Aż zerknelam na necie czy to normalne ...No i okazało się że normalne bo taki maluszek przy każdej okazji nalyka się powietrza...nawet przy zmianie pieluchy. Można albo przepoic albo po prostu przeczekac
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- A ta moja mała cholera nie chce smoka |
|
|
|
|
#1390 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Blanka rzadko odbija Patryk prawie za kazdym razem. |
|
|
|
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
Franek ma bardzo często czkawkę. Najczęściej jak uleje trochę. Zazwyczaj mu się odbija ale nie zawsze.
Ciekawe jak mehja😉
|
|
#1395 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
razem z Manduca, też promocja, ale mały jej nie lubi :/Cytat:
Masija ja też nieraz się pochwalę a tu :dupa: my od wczoraj mamy ryk, jeść nie chce, potem płacze, że głodny, leżeć w łóżeczku nie chce a było tak dobrze, nic go nie bolało kilka dni.Cytat:
Mój Markusek już reaguje na karuzele, gada do niej, obserwuje, dlatego chciałam, żeby tz mate rozłożył. Już ją nawet rozpakowałam. Dzisiaj się znowu pokłóciłam z tz. Spałam 3,5h więc jak on wstał o 9 poprosiłam żeby posiedział z małym, a ja się przespie godzinkę. I wściekał się, że on sobie wszystko zaplanował na dzisiaj, że ma tyle pracy, samo się nie zrobi, a ja na pewno tego nie zrobię. Jedyne co ma zrobić w domu to ugotować obiad i pozmywać... tylko on pewnie znowu pójdzie na pół dnia na basen... no i pojechał umyć auto i do fryzjera, bo fryzjer najważniejszy, jakby po pracy w pon nie mógł. Dobrze ze mały na chwilkę się uspokoił, ale od 4 rano spał dwa razy po pół godziny. Cytat:
Ja też. Cos jesteś niesamowita |
||||
|
|
|
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziemy dzisiaj testować czy reaguje na to, bo na nas się już patrzy ![]() Facetów chyba całkiem przerasta ta sytuacja Ja prosiłam, żeby dziś został w domu, to nakrzyczał na mnie, że jak chcę kasę wydawać, to on to musi najpierw zarobić. ![]() Nie wiem co te nasze dzieci takie marudne...
|
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem dziewczyny co jej jest.
Chociaż dzisiaj i tak jest lepiej (bo tż jest w domu ![]() ).Mam nadzieję, że to minie u nas wszystkich bo się wykończymy. I kejti też mam takie myśli, że drugie dziecko-nie!!! ![]() A co do tż'ta to ja nie mogę narzekać. On się nie może doczekać aż z małą zostanie, dzisiaj sam mi kazał do sklepu jechać, za 2 tyg. chce żebym się do fryzjera umówiła, karmić butelką karmi jak trzeba. Naprawdę jest kochany..
|
|
#1399 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Tez mi sie dziecko popsuło Od 7 walczę. Najadła się mnostwo przez ten czas, zrobiła kupę i ciągle płakała. Męczyły ją gazy,smoczek nie pomagał, żadne masaże nic.. W końcu położyłam ja sobie na brzuchu, zasnela..jak sie zastanawialam czy zaryzykowac i ja zdjac, zeby chocby w koncu zjesc sniadanie,zadzwonil telefon. Raz,drugi...czwarty. Tesciowa. No odebralam w koncu bo pewnie cos waznego. W sluchawce "co tam dziewczynki robicie?"..i wiecie co? Dziecie oczywiscie w przerazliwy ryk..No i usypiałam ją przez kolejne pol godziny. Na szczescie mam w domu chociaz Bobotic, zaczne jej dawac. I dostanie mm,bo musze wykluczyc czy wyrodna matka czegos nie zezarła Oczywiscie tż w pracy. Jego zawsze takie atrakcje omijaja. Dzieki Wam jak mnie glupio zapytala czy jeszcze ja karmie ( piersia) przypomnialam sobie jedyna sluszna odpowiedz ze nie,glodze Oburzyła się ![]() ..
Edytowane przez Millygirl Czas edycji: 2015-07-04 o 12:52 |
|
|
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na mojego chłopa też nie narzekam 😉 bardzo dużo robi w domu zajmuje się Leosiem przez większość dnia a w nocy wstaje przewija odbija Frania. No i przytuli pocieszy. Bo ja codziennie ryczę - baby blues...i dajemy radę 😉
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Marei- ale twój to faktycznie przegina... Tobie też należy się odpoczynek. Przytulam 😘
|
|
#1401 | ||||
|
celebriti
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#1402 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wielki szacunek Cos ja mam problem z jednym a z dwójką to już nie wiem co bym zrobiła
|
|
|
#1404 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dołączam się, drugie dziecko chciałam ale po traumatycznym porodzie mówię nie.... Cytat:
Tż ma od dziś urlop jest mega kochany, odkąd jesteśmy w domku gotuje obiady i sprząta
|
||
|
|
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojemu tz tez cos sie dzieje Dobrze ze dzis jade do siostry popoludniu to troche odetchne. |
|
|
|
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Mały jadł o 13.30, siostrzenica go karmiła i znowu wszystko wyrzygał. Zestresowałam się, kolejny raz mierzyłam temperaturę i nadal 36,9 stopni. Ale kupa poszła i zasnął, był taki niemrawy..
Teraz zjadł 60 ml i póki co rzygów nie było. ![]() ![]() Mam nadzieję, że to tylko zmęczenie upałem. Głupia byłam, że poszłam z nim wczoraj o 13...
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
kejtiniemrawy może być od upałów a z tymi wymiotami...ciężko powiedzieć ale może za dużo na raz?? W sensie mleka
Byliśmy w galerii bo starszak nie miał sandalow biedny...Jak tak to nic nie było a upolować ostatnia parę przeceniona z 79 zł na 39 zł. Jestem zadowolona 32 rozmiar
|
|
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
Boze jaki ukrop!! Mam w domu saune, już nie wiem co robić. Lena słabo śpi.Blanka marudzi ja padam..
Lenie po dniu bez mleka lepiej.. Nie było placzow i krzyków i nawet wyszłam z nią wieczorem na spacer. Dziś jestem na mleku bez laktozy i też jest dobrze !
|
|
|
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
Boże ja to z.Majka mogę iść na spacer tylko i Wyłącznie jak śpi... Inaczej to jest taka syrena. Jak tylko się zaczyna w wózku kręcić to się modlę żeby się nie obudziła.No normalnie co za dziecko
![]() A jak mi się chce spać po tym spacerze |
|
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie to samo.. Nie wyjde z nią tak że oo pójdę na spacer to zasnie. Albo jak śpi albo po jedzeniu jak odpływa.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.

bardzo lewe mu ropieje, aż się leje biedakowi wszystko
przemywam mu herbatą czarną, ale bardzo tego nie lubi

Ja muszę posprzątać całą chatę, bo dzisiaj śpi u nas Tża siostra.

wrr...już czuję kłótnię w powietrzu.

liz:
Ja prosiłam, żeby dziś został w domu, to nakrzyczał na mnie, że jak chcę kasę wydawać, to on to musi najpierw zarobić.