![]() |
#451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Różane zapachy
Dzięki, wygląda na to, że sobie sprawię tę różę, bo po małym researchu wydaje mi się być najbliższa moim oczekiwaniom, a twoja rada tylko mnie w tym utwierdza
![]()
![]() |
#452 |
Raczkowanie
|
Przejrzałam wątek, bo co jakiś czas uwielbiam zapachy różane. Myślę, że oprócz wielu tu wymienionych warto przetestować Tea Rose Perfumer's Workshop (dla mnie to zapach bułgarskiego olejku różanego, ale szlachetniejszy i bardziej wytrawny) i Rose of Dreams Oriflame. Delikatna róża + coś (podobno trufle). Odbieram je jako podobne w klimacie do Roses de Chloe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#454 |
Raczkowanie
|
A mnie spośród różanych zapachów urzekły Pure Rose DKNY
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
Raczkowanie
|
Mnie ostatnio zachwyciły perfumy Paul Smith Rose. Są baaardzo różane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
Zakorzenienie
|
Róża YR jest ładna - początek ma gorzko-gryzący, ale po kilku minutach nabiera urody - jest jednak szalenie bliskoskórna i mało trwała.
Czy Sa Majeste La Rose jest podobna do YR?
![]() |
#457 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem nie, Sa Majeste jest bardzo elegancka i gładka , pachnie różą i rozgniecionymi zielonymi liścmi krzewu róznaego . Nie ma w niej nic gryzącego .Nie jest słodka.
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie ![]() Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2013-11-24 o 14:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czego szukam
![]() Spróbuję gdzieś obwąchać lutkową różę ![]()
![]() |
#460 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
......................... ......................... .... Dziewczyny czy któraś z was używała Les Perfums de Rosine Rose Praline? Co sądzicie o tym zapachu na zimę? Wąchałam ale tylko na bloterku niestety Edytowane przez smolinosek86 Czas edycji: 2013-11-24 o 21:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#461 |
Zakorzenienie
|
Chciałam zaszaleć i kupić używkę Rose Essentiale Bvlgari, a kupiłam przez pomyłkę Rose Essentialle Eau De Toilette Rosee
![]() Ciekawe czy będzie ładny. Rose Absolue po 2 dniach noszenia jednak odpada: a) pierwsze nuty ma syntetyczne i dziwne b) użyłam miliona psików i po godzinie nic nie było czuć Udało mi się chyba wynegocjować w wymianie Sa Majeste La Rose, zobaczymy czy mi się spodoba - kiedyś miałam odlewkę i nawet jej nie powąchałam, bo w takim poważaniu miałam różane nuty ![]() ![]() Chciałabym taką przyprawową, głęboką, kobiecą, ambrową...
tak pachnę Edytowane przez Quinn Czas edycji: 2013-11-25 o 13:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#462 | |
Panaroja
|
Cytat:
![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Zadomowienie
|
Ooo to bardzo niedobrze, szczególnie, że mało co trzyma się na mnie długo, moja skóra dusi zapachy, a mam słabość do kwieciuchów... a już chciałam pralinkę brać na warsztat. Będę zamawiała próbki z Quality - polecacie coś ciekawego różanego z tamtejszego asortymentu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Raczkowanie
|
Dla tych, co lubią
fluorescencyjne róże: Knowing EL Paloma Picasso Aromatics Elixir Sinan woskowe: Habanita Estee od EL damaskonowe: Paris YSL Nahema Guerlain China Rose Floris szminkowe: Lipstick Rose So Pretty Cartier N'aimez que moi Caron plastikowe Declaration d'un Soir różana konfitura: Rose Absolue YR róża utytłana w tabace: 2000 et une Rose Lancome rachityczna Perles Lalique Stella przyprawowa Anglomania Madness Portrait of a Lady dymna oudowe róże Montale niedzisiejsza Mona di Orio Rose Etoile de Holland Edytowane przez marialisa Czas edycji: 2013-11-26 o 19:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Rozeznanie
|
Ja do tych wszystkich wspaniałych róż dodałabym Red Roses Jo Malone oraz Calypso Roberta Piguet (moj najukochańsza róża, zaraz obok Lutensowskiej Sa Majeste la Rose).
Na Rose Essentielle Bvlgari sama się od dawna czaję ![]()
![]() |
#466 |
Zakorzenienie
|
Rose Essentiale Eau de Toilette rosinee to bardzo ładna róża, całkiem spełnia moje wymagania
![]()
![]() |
#467 |
Rozeznanie
|
Do moich ulubionych róż dodam Voleur de Roses Artisana. Przepiękna, świeża róża z dużym dodatkiem soczystej śliwki, w tle paczula. Nowa miłość różana.
![]() Fajne jest Roses Vanille Mancera, ale nawet dla mnie, wielbicielki róż, trochę za mocne i ilość cuktru bywa przytłaczająca, zauważyłam też, że otoczenie nie zawsze dobrze reaguje na ten zapach. No i jeszcze Teint de Neige, królowa pudru.
![]() |
#468 |
Zadomowienie
|
Jedna z ładniejszych róż jakie wąchałam - Rose Anonyme. Sporo oudu, ale piękne połączenie!
Teraz szukam takiej pączkowo konfiturowej, ale nie zapachów wycofanych... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Konfiturowe roze to np Juliette Has a Gun Lady Vengeance i klasyczny Ghost ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#470 |
Upiór z Czarnej Chaty
|
Mam teraz ogromną fazę na różę w wydaniu słodkim, w niektórych przypadkach jest to róża naturalna z dodatkiem czegoś co zamienia ją później w jakiś smakołyk.
Moje typy: Rose Absolue, Ghost The Fragrance, Under My Spell Noelle, Calligraphy Rose, ASOE II, Brulure de Rose. Czy znacie coś w tych klimatach(do 220zł maksymalnie)? Chętnie bym się zakochała w czymś jeszcze. ![]()
![]() |
#471 |
Raczkowanie
|
Do Twoich typów dołączyłabym Ce soir au Jamais Annick Goutal, w wersji edp. Słodka, konfiturowa róża. Bardzo trwała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Celuj w odlewki/używki, wtedy zmieścisz się w wyznaczonym budżecie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#474 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rose&Chocolate - super zapach i zamknie sie chyba w kwocie ![]() I Rose%Vanille blizniacze do Intense Cafe Montale ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
![]() W ogole jesli chodzi o poszukiwany efekt rozy jadalnej, to polecam polaczyc globalnie jakas intensywna roze typu Ecume de Rose i dodac akcenty np kakao - Musc Maori
https://www.youtube.com/watch?v=u58T0dvpxcs Edytowane przez pozzzziomka Czas edycji: 2015-07-04 o 15:17 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
Upiór z Czarnej Chaty
|
Dziękuję, dziewczyny. Mancery różane niektóre znam i planuję zakup różano - waniliowej. Na Juliette jeszcze mnie stać, ale która jest konfiturowa? Miss Charming to chyba inne klimaty...
Lithium znam, ale to dla mnie taka mocarna i mniej słodka wersja ASOE II. Na resztę jeszcze mnie nie stać, a nie lubię inwestować w odlewki, dlatego wyznaczyłam granicę cenową, miałam nadzieję, że coś się znajdzie. ![]()
![]() |
#477 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie właśnie Miss Charming jest w tym typie.
Bez agaru, z owocami i odrobiną słodkiego pudru. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#478 | |
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
Ale tak czy inaczej chcę poznać. ![]()
![]() |
![]() |
#479 |
Wieczne Kutango
|
Roses Praline? No co wy
![]() Na mnie to herbatka różana. Praliny? Chyba tylko w składzie ![]() Rozbierałam ten flakon jak była promo w Quality na Rosine i od razu się go pozbyłam. To nie jest konfiturowa róża.
![]() ![]() 04.12.13 Ostrzyknięcie ust ![]() ![]() Nałogi http://www.fragrantica.pl/uzytkownicy/6683/ https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1222826 Wiosenna wymiana Edytowane przez NeverGoodEnough18 Czas edycji: 2015-07-05 o 10:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.