|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omawia
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#902 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omawia
Nowa para młoda nie miała standardowego tańca,
można powiedzieć że było to bardzo nie standardowe.. ale nie będę wchodzić w szczegóły bo cześć z was mogłoby uznać to za 'wioche' tandete itp. A jakoś nie chce mi się słuchać zbędnych komentarzy tym bardziej ze juz jest po..
|
|
|
|
|
#903 |
|
Konto usunięte
|
Kiedyś byłam na weselu, gdzie nowy pan młody nakładał nowej pannie młodej podwiązkę ustami ku uciesze pijanej gawiedzi rzucającej niedwuznaczne komentarze. Dziewczyna miała może z 18 lat i minę taką jakby miała się zaraz rozpłakać. To był jednej z bardziej niesmacznych widoków, jakie widziałam na weselach.
Edytowane przez 201608212239 Czas edycji: 2015-07-05 o 10:03 |
|
|
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś widziałam ogórki między nogami
.Z takich zabaw które mi się podobają... rozpoznanie drugiej strony np. po kolanach,kostkach itp. (pod warunkiem, że nie są to zbyt dziwne miejsca) oraz quiz o związku. Zawsze też sprawdza się zabawa, w której po ustaniu muzyki zabiera się jedno krzesło. U nas chyba nie będzie żadnych zabaw, a przynajmniej na pewno nie będzie rzucania muchą i welonem.
|
|
#905 |
|
Wtajemniczenie
|
Nas DJ przekonał, że warto zrobić oczepiny, nawet jak będą tylko 2 osoby do łapania muchy czy bukietu. Wymyślił, że w odpowiednim momencie poprosi mnie o schowanie bukietu gdzieś na sali i mój TŻ będzie musiał jak najszybciej go odnaleźć - goście będą mu liczyć czas. I w zależności od tego ile czasu mu to zajmie, tyle buziaków będzie musiał mi dać. Ja będę miała takie same zadanie z odpinaniem muszki (ale tu wielkich emocji nie przewiduję, bo na takie imprezy zawsze ja przypinam TŻ muszki, więc powinnam szybko sobie z nią poradzić).
|
|
|
#906 |
|
Japońska rzepa
|
Po prostu wydaje mi się,że nie ma co określać "żałosne" normalnych zabaw.
Komuś nie odpowiadają,okej,ale po co obrażać?Żałosne to są zabawy z mocnym podtekstem seksualnym, a nie z prostym żartem jak te zmiotki. Według mnie humor na weselu nie może być też zbyt wyszukany,bo jednak jest spory przekrój wiekowy i humor powinien śmieszyć każdego,nawet jeśli jest trochę bardziej prymitywny niż zwykle uznajemy. Jestem antyfanką "obleśnych zabaw",ale takie bez nawiązań do nocy poślubnej czy ogólnie seksu mogą być spoko,jak np. ten test zgodności Byłam raz na weselu,gdzie co chwila były nawiązania do penetracji, do szukania dziurki,do sprawowania młodego w nocy i to było naprawdę niesmaczne.
|
|
#907 |
|
Konto usunięte
|
Mnie nie interesuja ani "pikantne" zabawy czyli domyslam sie ze wlasnie z podtekstem seksualnym ani te z cyklu ubaw po pachy bo jednak ludzie maja rozne poczucie humoru
u nas prawdopodobnie bedzie tylko rzucanie bukietem i muszka/krawatem oraz wlasnie wspomniany tu test zgodnosci bo to jedna znielicznych zabaw ktora mi sie podoba moze jeszcze jakas zabawa integrujaca rodziny ale tez bez podtekstow i glupich zadan w stylu kto pierwszy przyniesie stanik
|
|
|
|
|
#908 |
|
Konto usunięte
|
U mnie będą może ze 2-3 zabawy najlepiej takie, żeby brali w nich udział wszyscy goście i żeby nie musieli w tym celu wstawać od stołu czy schodzić z parkietu. Na pewno odpada jakiekolwiek bieganie między stołami i zabawy, w których dwóch pechowców na środku sali robi z siebie idiotów ku uciesze pijanej reszty.
|
|
|
|
|
#909 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
Raczej postawię na inne formy integracji.
|
|
|
#910 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#911 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dodam, że praktycznie wcale nie piję na weselach. Np. test zgodności jest wg mnie bardzo fajną zabawą. A co do zabawy, gdzie "dwóch pechowców na środku sali robi z siebie idiotów ku uciesze pijanej reszty", spotkałam się z bardzo negatywną reakcją jednego takiego pechowca i potem był kwas. |
|
|
|
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
problemem jest ze ludzie robią czasem zabawy typu facet tanczy z facetem i zespol na sile wyciaga 10 panów. jakby w tym był mój tata to by w zęby przyłożył... wiadomo, że nie ma co mówić jaki jest konkurs bo nikt się nie zgłosi, ale to chociaż niech młodzi wybieraja ludzi do konkursu znając swoich gości.
dla mnie poprawiny z "zabawa" test zgodnosci to troche mało bo to zabawa głownie dla Pary mlodej... z zabaw/niezabaw bardzo mi sie ostatnio podobało, że ludzie tanczyli w kółku, mlodzi w środku i każdy kto chciał mógł zatanczyć z młodymi integrujace, kto chciał to z młodym/mlodą zatańczył ![]() u mnie w rodzinie jak jest zabawa z krzeslami i pada np przynies spodnie meskie to polowa weselych kuzynow takie spodnie udostepnia...wszystkich to bawi, kazdy sie cieszy, luz wiec taka moze byc ![]() moze mam niekulturną rodzinę? dla mnie gorszą zabawa jest jak panie chodzą w malym kółku, panowie wiekszym i jak muzyka przestanie grac to trzeba sie obrócić i całować jak leci kto tam stoi.. a to w czólko a to w szyje...a ludzie a) nieznajomi b)napici c)mega spoceni BLEH
Edytowane przez sQuaara Czas edycji: 2015-07-05 o 11:01 |
|
|
|
|
#913 |
|
Konto usunięte
|
Ja byłam jako gość na weselu gdzie był test zgodności i bardzo mi się podobało, więc nie zgodzę się, że to tylko dla młodych zabawa. Sama też chcę mieć taką zabawę
|
|
|
|
|
#914 |
|
Konto usunięte
|
pytanie nie do mnie ale tez sie zastanawialam nad zabawa dla wszystkich gosci i jedyna jaka znam z wesel to zabawa w "toasty urodzinowe" tzn. DJ puszcza przyspiewke "a kto sie w styczniu urodzil ma wstac, ma wstac, ma wstac" wtedy osoby urodzone w tym miesiacu wstaja i pija toast za swoje zdrowie i tak ze wszystkimi miesiacami, wtedy bawia sie wszyscy goscie i z tego co widzialam ludziom sie ta zabawa podoba alena naszym weselu chcialabym chyba cos innego
|
|
|
|
|
#915 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omaw...
Cytat:
Ta zabawa jest dla mnie jak najbardziej ok. U kolezanki tez bylo cos takiego, ze zaczynajac od swiadkowej Dj czy wodzirej dawal proste zadanie znalezienie kogos kto np. Ma najmniej/najwiecej wlosow, najwiekszy nos, jest najwyzszy najnizszy. Osoba spelniajaca zadanie miala podejsc dac buziaka i teraz ta osoba szukala. Zaznacze ze to bylo na poczatku imprezy wiec nikt nie byl pija y i spocony:p . Jednak tez trzeba uwazac na te pytania bo ktos moglby sie obrazic za ten najwiekszy nos:p |
|
|
|
|
|
#917 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
czasem cos z jajem trzeba zrobic
|
|
|
#918 |
|
Konto usunięte
|
ja też jestem na nie z tymi nagrodami. chyba bym nawet nie zabrała do domu tej 'zmywarki' czy co tam jeszcze było.
mnie to nie śmieszy ani trochę. |
|
|
|
|
#919 | ||
|
żona bez ogona
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#920 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omaw..
Cytat:
My jako para młoda mieliśmy dwa konkursy dla siebie ale też w trakcie wesela pierwszy to były losowanie z kapelusza obowiązków . I np było ze ja będę prowadził po imprezie auto, ja trzymam kasę w domu ja będę jeździł do twoich rodziców na obiadki. A drugi to musiałam policzyć ile guzików jest u pana w stroju i później musiałam tyle samo razy go pocałować w rozne części ciała ( plecy palce itp. ) a później młody musiał policzyć moje diamenty tutaj strzelał bo miałam ich dużo i musiał zrobić to samo tyle ze na teściowej i np. U mnie cała rodzina śmiała się bawiła razem z nami p odpowiadali gdzie całować. Jesli chodzi o zabawy dla gości na oczepinach to był ze ściąganiem marynary muzyka stop marynara na lewą bądź prawa stronę itp. Taki spokojny konkurs a drugi to w parach u nas całkiem znany ten konkurs jak pan prowadzący powie jedna noga dwie ręce to w parze podłogi mają dotknąć noga i dwie ręce. Przy tym najbardziej goście się ozywili i naprawdę wyszło smiechowo. Zespół nie wybierał ludzi do konkursu u nad jest tak ze idzie kto chce i kto pierwszy nie ma przymusu. Jedynie później nowoczesny taniec pary młodej był trochę tak jak pisałam pikantny ale im to nie przeszkadzało wiec luźno.
|
|
|
|
|
|
#921 |
|
Zadomowienie
|
Zalezy jakie kto ma poczucie humoru jak ktos jest sztywniakiem to niw bedzie sie smial. A w naszym gronie rodzinnym i znajomych takie rzeczy sie sprawdzaja
|
|
#922 |
|
Konto usunięte
|
u mnie wszyscy sztywniacy
|
|
|
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
Kazdy sie bawi jak chce i juz
zabawy powinny byc dobrowolne bo pewnie nie kazdy ma nastroj na wyglupy. Mńie i TZ raz zmuszono na poprawinach do zabawy w kotorej musielismy meskie dziurawe wiesniackie gacie na siebie wkladac i mnie akuart do smiechu nie bylo. Dzieki Bogu nie bylo juz kamerzysty wiec pozostanie w rodzinie:p
|
|
|
|
|
#924 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla ciebie może i szkoda dla osoby której to się podoba nie szkoda. Nie wszystko co podoba się tobie podoba się innym.. wiec takie komentarze chyba zbędne są. . wcześniej już była o tym mowa przy sukni. Terha pokazała a każdy oczywiście musiał skomentować ze w tym by nie szło itp. Ale gusta są różne. |
|
|
|
|
|
#926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
groszowe sprawy
|
|
|
#927 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nikt mi tego nie wypominal, znalezli sie inni chetni.Co do zabaw, dla mnie wylacznie test zgodnosci jest do przyjecia, i rzucenie welonem/bukietem , ale tylko jesli nie nastepuje po nim taniec 'nowej panny mlodej' z 'nowym panem mlodym', ktory bywa dosc krepujacy dla uczestnikow. Bylam jeszcze na jednym weselu, gdzie byla moim zdaniem swietna zabawa integracyjna dla wszystkich, bez koniecznosci wstawania od stolu/schodzenia z parkietu: zespol poprowadzil 'jaka to melodia ', goscie musieli rozpoznawac melodie i muzyke z kultowych polskich filmow i seriali, z roznych dekad, wiec i cos dla starszych i dla mlodszych. Moim zdaniem fajny pomysl, subtelnie, wesolo i nienachalnie. My oczepin raczej nie planujemy, ale jak nam cos odbije ze jednak chcemy, to zrobimy tylko te wlasnie zabawy
|
|
|
|
|
|
#928 | |
|
Japońska rzepa
|
Polonez dla wszystkich gości, fotobudka, konkurs na najlepiej tańczącą parę (ale każdy dobiera sam sobie), przebranie za jakiś zespół (np. abbę - peruki,okulary,jakieś elementy - i te osoby przebrane "udaja" zespół do piosenki
Fajnie to wychodzi,jeśli osoby mają dystans do siebie i umieją się wczuć w rolę. Cytat:
|
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja nie, bo nie miałabym co z nią zrobić .
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

można powiedzieć że było to bardzo nie standardowe.. ale nie będę wchodzić w szczegóły bo cześć z was mogłoby uznać to za 'wioche' tandete itp. A jakoś nie chce mi się słuchać zbędnych komentarzy tym bardziej ze juz jest po..
.

Komuś nie odpowiadają,okej,ale po co obrażać?
u nas prawdopodobnie bedzie tylko rzucanie bukietem i muszka/krawatem oraz wlasnie wspomniany tu test zgodnosci bo to jedna znielicznych zabaw ktora mi sie podoba