Styczniowe mamusie 2016, cz. I :) - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-05, 11:20   #3841
orchid3aa
Raczkowanie

GG do orchid3aa
Dot.: Styczniowe mamusie 2016, cz. I :)

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wchodźe w moja aplikacje i ona mi pokazuje upłynęło 13t1d jesteś w 14 tygodniu. Witamy w II trymestrze. Kocham ta aplikacje .Mam nadzieje ze dzidzia rozwija się prawidłowo i nie jesteśmy do tylu kilka dnia. Szkoda ze to tylko tak ładnie wygląda a według lekarza to jeszcze musze czekac z 4 tygodnie, ale damy rade. Jeszcze jakby temp spadła chociaż o 10 stopni to byłabym szczęśliwa.
Moja aplikacja dzisiaj pokazała 14 tydzień Normalnie ze szczęścia nie mogłam Wiem że USG 14 tydzień pokaże w środę ale i tak miło było zobaczyć taką piękna cyferkę

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ja też nie wymiotowałam w ogóle, poza jedną akcją ostatnio, ale to coś mi zaszkodziło po prostu.

I ogólnie mnie dolegliwości ciążowe już odpuszczają, ostatnio nawet zgaga tak nie męczy. Mam Gaviscon w zapasie, ale na razie zażyłam raz i jest okej.

A tak to czuję się naprawdę dobrze, senność może tylko większa, ale też przez to, że piję teraz mniej kawy
Ja mam tak samo, od początku ciąży zero wymiotów ani razu mdłości nie miałam.

Piersi mnie przestały tak bardzo boleć za ta swędzą i brodawki są drażliwe jak się ja np ręcznikiem wyciera :/

Senność mam od początku ale wydaje mi się, że teraz zmniejsza się chociaż zależy od dnia. Więcej mogę zrobić. Wcześniej ledwo obiad gotowałam.

Z dolegliwości to tylko zaparcia ale słabo sobie z tym radzę tony błonnika litry wody i nic. Sok z kapusty ale tylko czasami. Może ma któraś taki problem, i wie jak sobie z tym naturalnie poradzić.???

Wstępna diagnoza-----> DZIEWCZYNKA
orchid3aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 11:28   #3842
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orchid3aa Pokaż wiadomość

Ja mam tak samo, od początku ciąży zero wymiotów ani razu mdłości nie miałam.

Piersi mnie przestały tak bardzo boleć za ta swędzą i brodawki są drażliwe jak się ja np ręcznikiem wyciera :/

Senność mam od początku ale wydaje mi się, że teraz zmniejsza się chociaż zależy od dnia. Więcej mogę zrobić. Wcześniej ledwo obiad gotowałam.

Z dolegliwości to tylko zaparcia ale słabo sobie z tym radzę tony błonnika litry wody i nic. Sok z kapusty ale tylko czasami. Może ma któraś taki problem, i wie jak sobie z tym naturalnie poradzić.???
Czyli nie tylko ja nie miała wymiotów ani mdłości.
Teraz tez czasem brodawki bardzo wrażliwe mam. Nawet jajnik mniej odczuwam.
Ja raczej mam bezsenność śpię po 4 maksymalnie 5 godzin.
Z zaparciami nie pomogę narazie na szczęście ich nie mam. Ale czytałam ze to tez bardzo częsta dolegliwości i jedynie tam o błonnik pisało i aby dużo na raz się nie najadac.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 11:34   #3843
Dotka90
Zakorzenienie

Kinga, ale na co masz 4 tygodnie jeszcze czekać? Ciąża jest o 4 tygodnie młodsza?

Orchidea, z tym błonnikiem to ostrożnie, bo za dużo błonnika, właśnie 'zatyka'. Postaaw na dużą ilość warzyw i owoców. Jeśli owoce masz eko, to najlepiej jeść ze skórką.
Spróbuj zjeść jabłko, a potem wypić kawę z mlekiem.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 11:41   #3844
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Kinga, ale na co masz 4 tygodnie jeszcze czekać? Ciąża jest o 4 tygodnie młodsza?
.
Nie ciąża nie jest mlodsza. Chodzi o obumarcie jednego z blizniakow i późniejsze krwawienie. Lekarz powiedział ze w takim wypadku największe zagrożenie dla tego dzidziusia który został przesuwa się do 16, 18 tydzień.
Stary 2015-07-05, 11:45   #3845
Dotka90
Zakorzenienie

Aaaa rozumiem!
na pewno wszystko będzie dobrze

Czyli to faktycznie jest tak, że do tego 12 tygodnia jest największe zagrożenie, a potem można już trochę odetchnąć?
Stary 2015-07-05, 11:48   #3846
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa rozumiem!
na pewno wszystko będzie dobrze

Czyli to faktycznie jest tak, że do tego 12 tygodnia jest największe zagrożenie, a potem można już trochę odetchnąć?
Tak mówią i wszędzie piszą ze można odetchnąć wiec chyba coś w tym jest. Podobno prawdopodobieństwo poronienia spada do 2 %.
Stary 2015-07-05, 11:51   #3847
Dotka90
Zakorzenienie

Oby!
Ale to się liczy zakończony 12 t? Czy jak?
Bo ja jutro zaczynam 13t (licząc do przodu), czyli jutro mam dokładnie 12t 0d, to już mogę oddychać, czy jeszcze tydzień?
Stary 2015-07-05, 11:51   #3848
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Witam się po prenatalnych, pomiary wyszły w porządku, ryzyko na wszystkie trisomie spadło, na płeć podobno za wcześnie. Ale sobie dzidziuś słodko pływa dostałam płytkę więc mogę rodzinie pokazać
super że wszystko ok
Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie strój kąpielowy, ale co myślicie o opalaniu brzuszka w ciąży? W pierwszej ciąży unikałam słońca, ale teraz poleżkałabym sobie z chęcią na słoneczku.
ja unikam słońca jak mogę na pewno nie będę się opalać w to lato

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

JA po wczorajszej wizycie u gina super dzieciak ma 3 cm, serduszko pięknie bije, ruszał się machał nogami i rączkami Za 3 tygodnie prenatalne.
super
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Przestałam się mieścić we wszystkie krótkie spodenki Gniotą mnie. Chyba czas na jakieś zakupy, a myślałam, że jeszcze trochę polatam w starych ciuchach
haha marzenia
ja już w stare ciuchy od dawna się nie mieszczę. Z normalnych ciuchów w grę wchodzą tylko takie które sa na gumce i to nie wszystkie
w taką pogodę jak teraz chodzę w sukienkach, na szczęście mam kilka takich luźniejszych letnich
Cytat:

Ja za parę dni zaczynam II trymestr a nadal mnie męczą wymioty. Wczoraj to cały dzień nie byłam w stanie podnieść się z łóżka. Czy Was już opuściły takie atrakcję ? Boje się żeby mi tak nie zostało do porodu
współczuję wymiotów
ja w ogóle nie wymiotowałam... nadal miewam mdłości, ale rzadko
Cytat:
Dziewczyny wchodźe w moja aplikacje i ona mi pokazuje upłynęło 13t1d jesteś w 14 tygodniu. Witamy w II trymestrze. Kocham ta aplikacje .

Cytat:

ja nie mam zaparć, ale podbno szklanka wody z miodem (najlepiej akacjowym) wypijana na czczo pomaga Taki sposób stosowała moja koleżanka

My wczoraj byliśmy an wycieczce w Ojcowie i mimo ze niewiele chodziłam i chowałam sie przed słońcem to i tak wróciłam tak padnięta ze cały wieczór przeleżałam na kanapie

Dziewczynki pokazujcie brzuszki skoro Wam juz rosną

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 11:57   #3849
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Oby!
Ale to się liczy zakończony 12 t? Czy jak?
Bo ja jutro zaczynam 13t (licząc do przodu), czyli jutro mam dokładnie 12t 0d, to już mogę oddychać, czy jeszcze tydzień?
Jeszcze tydzień jak prawidłowo będziesz w 13t0d czyli do przodu 14 tydzień .
Stary 2015-07-05, 11:58   #3850
Dotka90
Zakorzenienie

Dziewczyny, a w ogóle może założyłybyśmy klub?

Bo chętnie bym Wam pokazała np. zdjęcie z USG, ale niekoniecznie na forum ogólnodostępnym chcę

Czasem też piszemy o jakichś bardziej prywatnych sprawach, to też w klubie byłoby lepiej ?

I zrobić jakiś limit, że np. miesiąc udzielania się + PW z prośbą o dostęp do klubu, wtedy klubowiczki głosują i przyjmujemy lub nie (tak mamy sprawdzone w klubie panien młodych ).

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Jeszcze tydzień jak prawidłowo będziesz w 13t0d czyli do przodu 14 tydzień .
Dobra, może dam radę

W środę idę na USG prenatalne, mam nadzieję, że przepuklina się już wchłonęła...
Stary 2015-07-05, 12:02   #3851
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a w ogóle może założyłybyśmy klub?

Bo chętnie bym Wam pokazała np. zdjęcie z USG, ale niekoniecznie na forum ogólnodostępnym chcę

Czasem też piszemy o jakichś bardziej prywatnych sprawach, to też w klubie byłoby lepiej ?

I zrobić jakiś limit, że np. miesiąc udzielania się + PW z prośbą o dostęp do klubu, wtedy klubowiczki głosują i przyjmujemy lub nie (tak mamy sprawdzone w klubie panien młodych ).

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Dobra, może dam radę

W środę idę na USG prenatalne, mam nadzieję, że przepuklina się już wchłonęła...
Z tym klubem nie głupia sprawa widziałam dużo wątków ma.

Dasz rade juz niedługo.
A no tak bo my mamy prenatalne w ten sam dzień. Tylko Ty godzinę wcześniej.
Stary 2015-07-05, 12:09   #3852
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za gratulacje

mojakaren również gratuluje udanej wizyty

Ja za parę dni zaczynam II trymestr a nadal mnie męczą wymioty. Wczoraj to cały dzień nie byłam w stanie podnieść się z łóżka. Czy Was już opuściły takie atrakcję ? Boje się żeby mi tak nie zostało do porodu

Z tego wszystkiego narazie jest -3 kg i chodzę w starych ciuchach bo brzuszek mi trochę podrósł ale trochę tłuszczu spadło więc w pasie wiele nie przybyło.

Dzisiaj chyba pojadę trochę na wieś do rodzinki może tam trochę odżyję

Mozesz byc jedna z tych pechowych osob ktore bedą wymioty trzymać do okolic 20 tygodnia. Koleżanka tak miała. Trzeba bardzo uważać na odwodnienie. Ona ze dwa razy leżała pod kroplówka.
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Niep...oty_ciężarnych
Wiec uważaj na siebie.

Klub fajna sprawa. Można wiecej napisać i pokazać.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 12:14   #3853
orchid3aa
Raczkowanie

GG do orchid3aa

Mi też ulżyło jak już ten 1 trymestr zakończyłam mam nadzieję, że teraz już z górki (jeżeli chodzi o to ryzyko poronienia)

Jutro idę odebrać biochemię i się cała trzęsę na samą myśl bo słyszałam że nawet jak USG wyjdzie cud malinka to ta biochemia może wyjść fatalnie. Nawet nie mam ochoty po nią iść.

U nas już się upał rozpoczął idę chyba do piwnicy siedzieć.
Znajomi mnie nad jezioro ciągną ale ja tak nie lubię..... FUJ!

Wstępna diagnoza-----> DZIEWCZYNKA
orchid3aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 12:15   #3854
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Mozesz byc jedna z tych pechowych osob ktore bedą wymioty trzymać do okolic 20 tygodnia. Koleżanka tak miała. Trzeba bardzo uważać na odwodnienie. Ona ze dwa razy leżała pod kroplówka.
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Niep...oty_ciężarnych
Wiec uważaj na siebie.

Klub fajna sprawa. Można wiecej napisać i pokazać.
O matko nawet nie mów bo się wykoncze. Co dziwne uciążliwe wymioty u mnie pojawiają się w weekend albo jak mam urlop. W tygodniu nie jest zle. Chyba muszę sobie darować wolne narazie
Ja też jestem na tak z klubem
Stary 2015-07-05, 12:16   #3855
niunia_leyla
Rozeznanie

Cześć. Dawno nie pisałam ale mnie te upały wykańczą nic mi się nie chce.
Dziewczynom po wizytach gratuluję wieści.
Co do wymiotów to ja mam nadal a już 15 tydzień mam co prawda tylko 1-2 razy dziennie ale padam już i nadal moje menu sniadaniowo-kolacyjne to bułka ser i pomidor.
Stary 2015-07-05, 12:18   #3856
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość
Cześć. Dawno nie pisałam ale mnie te upały wykańczą nic mi się nie chce.
Dziewczynom po wizytach gratuluję wieści.
Co do wymiotów to ja mam nadal a już 15 tydzień mam co prawda tylko 1-2 razy dziennie ale padam już i nadal moje menu sniadaniowo-kolacyjne to bułka ser i pomidor.
A tracisz też na wadze? Bo ja mam już utratę koło 5 procent masy i się trochę martwię, no nic za tydzień mam wizytę to zapytań gina
Stary 2015-07-05, 12:22   #3857
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:
A tracisz też na wadze? Bo ja mam już utratę koło 5 procent masy i się trochę martwię, no nic za tydzień mam wizytę to zapytań gina
Nie na masie nie tracę. Co mnie dziwi.

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

A do picia na upały polecam różne lemoniady ja od wczoraj popijam truskawkowa 😋
Stary 2015-07-05, 12:56   #3858
Dotka90
Zakorzenienie

Ojj tak, lemoniady są ekstra

Ja polecam jeszcze napój CHIA FRESCA, wczoraj piłam

Na dużą szklankę wody (300-350ml): 2 łyżki nasion chia, 2 łyżki soku z cytryny, listki mięty, odrobina miodu/ksylitolu/syropu klonowego. Odstawić na kilka minut żeby nasiona się 'zażelowały' i potem pić przez słomkę, przed wypiciem zamieszać

Polecam Wam chia bardzo, bo są świetnym źródłem kwasów Omega-3, szczególnie ważne dla tych dziewczyn, które nie jedzą ryb (np. ja*), poza tym są lepszym źródłem wapnia, niż nawet mleko. No i mają wiele innych świetnych właściwości, przede wszystkim bardzo dobrze nawilżają organizm od środka

*przed ciążą miałam czas, że bardzo polubiłam ryby, jadłam nawet do 3 razy w tygodniu: tuńczyka, sardynki, makrelę, łososia. A odkąd jestem w ciaży nie zjadłam ryby ANI RAZU

Klub zaraz założę

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Założyłam klub, tutaj link: https://wizaz.pl/forum/group.php?groupid=1821 jeszcze mi tylko powiedzcie, czy widzicie teraz zawartość klubu? Bo powinna być niewidoczna dla osób, które nie są w klubie.

Edytowane przez Dotka90
Czas edycji: 2015-07-05 o 12:35
Stary 2015-07-05, 12:59   #3859
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Założyłam klub, tutaj link: https://wizaz.pl/forum/group.php?groupid=1821 jeszcze mi tylko powiedzcie, czy widzicie teraz zawartość klubu? Bo powinna być niewidoczna dla osób, które nie są w klubie.
pisze mi tak : "Musisz być członkiem Klubu, aby przeglądać jego zawartość" więc chba jest ok
Stary 2015-07-05, 13:01   #3860
niunia_leyla
Rozeznanie

Nie widziałam, ale kliknąłem Dołącz i już widzę. Myślałam że mnie nie dołączy ot tak.
Stary 2015-07-05, 13:03   #3861
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość
Nie widziałam, ale kliknąłem Dołącz i już widzę. Myślałam że mnie nie dołączy ot tak.
Właśnie bo ja ni kliknęłam dołącz, teraz to zrobiłam i dołączyło bez problemu. Dotka musisz jakoś ustawić żebyś Ty jak założyciel zarządzała tym kto dołączy.
Stary 2015-07-05, 13:09   #3862
Dotka90
Zakorzenienie

To już zmieniam.

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Ewusia, usunełam Cię z klubu, spróbuj teraz czy możesz się sama dodać?
Jak nie, tzn. że jest okej i wyślę Ci zapro

Sorry, musiałam na kimś przetestować
Stary 2015-07-05, 13:20   #3863
emia1986
Raczkowanie

Już nie można dołączyć. Proszę o dopisanie mnie do klubu

Upały mnie wykańczają, przeziębienie nie odpuszcza.... Boję sie wziąć antybiotyk i tak się męcze. Oby do czwartkowej wizyty u gin przeszło.
emia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 13:39   #3864
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Jutro idę odebrać biochemię i się cała trzęsę na samą myśl bo słyszałam że nawet jak USG wyjdzie cud malinka to ta biochemia może wyjść fatalnie. Nawet nie mam ochoty po nią iść.

mi po biochemii wyszło o wieeele mniejsze ryzyko niż z samego usg, wiec nie martw się na zapas
Cytat:
Ojj tak, lemoniady są ekstra

Ja polecam jeszcze napój CHIA FRESCA, wczoraj piłam

Na dużą szklankę wody (300-350ml): 2 łyżki nasion chia, 2 łyżki soku z cytryny, listki mięty, odrobina miodu/ksylitolu/syropu klonowego. Odstawić na kilka minut żeby nasiona się 'zażelowały' i potem pić przez słomkę, przed wypiciem zamieszać

Polecam Wam chia bardzo, bo są świetnym źródłem kwasów Omega-3, szczególnie ważne dla tych dziewczyn, które nie jedzą ryb (np. ja*), poza tym są lepszym źródłem wapnia, niż nawet mleko. No i mają wiele innych świetnych właściwości, przede wszystkim bardzo dobrze nawilżają organizm od środka
gdzie kupujesz ten nasiona chia?
ja mam kwasy omega w moich tabletkach z witaminami dla kobiet w ciąży, na całe szczęście, bo mnie tez ryby od kiedy jestem w ciąży nie wchodzą
Cytat:

Ewusia, usunełam Cię z klubu, spróbuj teraz czy możesz się sama dodać?
Jak nie, tzn. że jest okej i wyślę Ci zapro

Sorry, musiałam na kimś przetestować
spoko działa mi po zaakceptowaniu Twojego zaproszenia, dzięki

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 13:41   #3865
Dotka90
Zakorzenienie

Ja chia kupiłam na allegro, są też w eko sklepach
Stary 2015-07-05, 14:35   #3866
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

A mnie przyjmiecie?

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 15:13   #3867
czarnulax
Zakorzenienie

O, widzę że klub powstał, fajnie, bo ja też nie chcę zdjęć wrzucać na publiczny za bardzo

Ja kupiłam spodenki Jednak ciążowe, w h&m. I są świetne, bardzo wygodne, co za ulga, w końcu mnie nic nie gniecie I ładnie się prezentują. Są z pasem, ale brzuch mam na razie na tyle nieduży, że jestem w stanie w razie czego go jakby złożyć w pół i jeszcze nie gniecie, a nie będzie tak gorąco. No i mój rozmiar był przeceniony, więc w ogóle jestem zadowolona Mam nadzieję, że będę rosła tylko w brzuchu, bo planuję w nich całe lato oblatać
I kupiliśmy dwa malusie body dla maleństwa. 5 10 15 ma duże promocje. Szkoda, że płci nie znamy, bo w sumie mało takich unisex'ów było. Ale jak zobaczyłam ten najmniejszy rozmiar to się przeraziłam, jakie to malutkie

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Mnie wymioty przeszły (taką mam przynajmniej nadzieję), ale mdłości jeszcze pozostały

Cytat:
Czyli pewnie u nas tez nie ma. W hm są i nawet nie najgorsze w C&a jest gorszy wybór w bluzka jakieś spodnie jedynie. Znajoma poszła dziś dla mnie do takiego typowo ciazowego i mówi że ceny są straszne, za same spodnie po 70 euro jakieś bluzki zwykle 30 euro. Robią na tym interes, a dużo kobiet takich co nie mieszczą się w swoje ciuchy a w większych rozmiarach tez ciężko i chociaz ta jedna czy dwie bluzki typowo ciążowe trzeba kupić chociaż na większe wyjście.
bo to jest tak jak ze ślubnymi, jak pisze 'ślubne', to cena od razu leci do góry

Cytat:
Dziewczyny wchodźe w moja aplikacje i ona mi pokazuje upłynęło 13t1d jesteś w 14 tygodniu. Witamy w II trymestrze. Kocham ta aplikacje .Mam nadzieje ze dzidzia rozwija się prawidłowo i nie jesteśmy do tylu kilka dnia. Szkoda ze to tylko tak ładnie wygląda a według lekarza to jeszcze musze czekac z 4 tygodnie, ale damy rade. Jeszcze jakby temp spadła chociaż o 10 stopni to byłabym szczęśliwa.
gratuluję

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
haha marzenia
ja już w stare ciuchy od dawna się nie mieszczę. Z normalnych ciuchów w grę wchodzą tylko takie które sa na gumce i to nie wszystkie
w taką pogodę jak teraz chodzę w sukienkach, na szczęście mam kilka takich luźniejszych letnich
mnie to nawet te gumkowe nie dają rady, te gumki mam jakieś takie mocne, że mnie piją strasznie w sukienki mieszczę się tylko niektóre. Większość mam mocno dopasowanych i z nie bardzo rozciągliwych materiałów. W część przestałam się dopinać jakiś czas już temu jak mi za bardzo cycki urosły
Stary 2015-07-05, 15:24   #3868
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
A mnie przyjmiecie?

I mnie....

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość

I kupiliśmy dwa malusie body dla maleństwa. 5 10 15 ma duże promocje. Szkoda, że płci nie znamy, bo w sumie mało takich unisex'ów było. Ale jak zobaczyłam ten najmniejszy rozmiar to się przeraziłam, jakie to malutkie [COLOR="Silver"]

A jaki rozmiar kupiłaś?
Stary 2015-07-05, 15:26   #3869
Dotka90
Zakorzenienie

Czarnula, a jaki rozmiar wzięliście?

Bo chyba normalnie to 56 jest najmniejszy,a ja w Smyku widziałam ostatnio 40, to dla wcześniaczków, to dopiero malizna!
Stary 2015-07-05, 15:28   #3870
tygrysek83
Zadomowienie

I co do kolorów to moja córka bodziaki miała we wszystkich. Jezeli teraz bedzie chłopak to tylko kilka odpadnie takich mega różowo/słodkich.

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Czarnula, a jaki rozmiar wzięliście?

Bo chyba normalnie to 56 jest najmniejszy,a ja w Smyku widziałam ostatnio 40, to dla wcześniaczków, to dopiero malizna!

56 tez nie warto duzo. Niektóre dzieciaki rodzą sie juz bliżej 62 inne bardzo szybko rosną.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości