|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015 - cz. IX
Raczej ja zle przystawiam. Inna opcja to ze jestem nadwrazliwa
|
|
|
|
|
#1442 |
|
Konto usunięte
|
Przepraszam ze nie pisze ale ciagle latam na piętro do Konrada, cieżko mi sie go karmi jak jest cały w kablach. Chcieli mnie wypisać do domu dzisiaj ale bez dziecka ale nie chce mi sie jeździć na karmienia sto razy dziennie wiec odmówiłam
Laktatorem udało mi sie odciągnąć w nocy 15 ml i z jednej piersi mały ssie chociaż nie wiem czy je czy ciumka. Ale nieważne, bo jeszcze wczoraj histerycznie mnie odpychał jak tylko chciałam mu dać jeść. Ogólnie to uczymy sie siebie, zaczynamy sie lubić. I zrobiłam mu dziurę w głowie wczoraj przez przypadek :/ nadział mi sie prosto na paznokcia czołem ![]() Aa i wg wszystkich jest najbardziej rozwrzeszczanym i histerycznym dzieckiem na sali adaptacyjnej, drze sie tak ze słyszę go piętro niżej, co za dzieciak... Czekam na wyniki i żeby go w końcu odłączyli od monitora ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
Mala zeszla mi ostro z wagi dlatego wybudzam. Teraz juz odrobila wage wiec ja troche przetrzymuje
|
|
|
|
|
#1444 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie wybudzam, sama budzi sie co 2-4 h wiec jest ok. W nocy zawsze ladnie spi ( jak narazie, zeby nie zapeszczyc) tylko wieczorem jest problem z zasnieciem.
Dziewczyny a jak spia Wasze maluszki? Na plasko? Na boku? |
|
|
|
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa i czekamy na fotkę ![]()
|
|
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
Aika mój różnie śpi, ja go układam za każdym razem inaczej
jak na plecach do łóżeczka to na te kilka godzin podkładam mu poduszkę, nie mam klinu do łóżeczka :/
|
|
#1447 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja tylko na plasko, siostra mowila mi zebym ja tez na boki kladla ale ona chyb tego nie lubi, woli na plasko
|
|
|
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
Szuuu obyscie szybciutko do domu razem wyszli
A zeby przejść na odchowalnie nie trzeba najpierw tego wątku wykończyć? ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- przepraszam ze dodaje tyle postów i nie cytuje ale na telefonie nie da się, a Tz siedzi na laptopie ;( Aika ja przekładam, zeby miał symetryczna głowę jak się wierci na boku, to za plecami kładę mu wałek zrobiony z kocyka i zawijam pod niego kołdrę, to jest tak trochę omotany
|
|
#1449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- szuuno widzisz pokarm.sie pojawia a Konradek długo jeszcze będzie musiał zostać? Przestał ulewac?
|
||
|
|
|
|
#1450 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
mam mniej czasu zeby byc z wami na bierząco mała jest kochana je z cyca, ale muszę ja później dokarmić tez moim pokarmem z butelki bo nie ma już siły ssać, mleczka mam duzo czasem nie chce złapać suka dobrze, byłam już kilka razy boleśnie pogryziona ma juz 3 i 2 dni tyg i jest zdrowa Gratuluję wszystkim dziewczyną maluszków
Mia Edytowane przez ultraviolwt188 Czas edycji: 2015-07-05 o 11:23 |
|
|
|
|
#1451 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mała puszka więc przez 2 tyg można wykończyć
|
|
|
|
|
|
#1452 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też tak robię po jedzeniu raz na jedna stronę, a raz na druga i później na plecki
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie kładę go różnie z tego samego powodu co alkamor
może się znajdzie ktoras chętna na założenie
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się wydaje że trzeba skończyć tu wątek najpierw. Trzeba by moderatora popytać.
Ja kładę małego najczęściej na boku staram się na zmianę raz na jednym raz na drugim. Czasem płasko. Maliny już jadłam. Tylko drożdżowe dziś pierwszy raz 😉 Szuu- zdrówka dla Konradka😘
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
Majowki nie skonczyly i przeszly na odchowalnie. Pozostaja znalezc tylko chetna
|
|
|
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Ją się mało udzielam bo u mnie Sajgon jakich mało. Michał jest niestety hnb i wykancza na maksa. Je, śpi i płacze.... Jak niebspi to non stop ryczy TTrzeba nosić i chustac, śpiewać i tulic .. Masakra A śpi tylko przytulony do mnie w nocy.... Bo inaczej budzi się co 10 minut. Jestem już wykończona ..a w dodatku Maciej jak Michał płacze to rzuca się na podłogę u drze w niebo głosy....
|
|
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
Tassia- bardzo ci współczuję...
Mój Leoś ma takie momenty że jak np noszę Frania to też chce na ręce. Czasem zaczyna ryczeć w niebogłosy żeby zająć się nim a nie bratem. Ale na szczęście nie jest tak cały czas. Jednak jest rok starszy od twojego Maćka więc coś tam można mu już wytłumaczyć.
|
|
#1460 |
|
Zadomowienie
|
Boże umieram... Dzisiaj jest gorzej niż wczoraj!!!! Masakracja :/
Pociesza mnie fakt że nie jestem już w ciąży... Nie wyobrażam sobie bujanki z balonikiem w taki gorac gdzie nawet przy lezeniu człowiek się poci :/ Edytowane przez kaczuszka1986 Czas edycji: 2015-07-05 o 13:05 |
|
|
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
Tassia - u nas bardzo podobnie... wszystko robie z Dominika przy cycu, na rekach, starszy krzyczy, placze, rzuca sie. Zaczynam karmic to od razu chce pic/jesc/siku i awantura bo teraz nie moge. Corka strasznie wymagajaca, praktycznie nie spi, nawet na spacerze ciagle lulam bo sie budzi..
|
|
|
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
Tassia bardzo wspolczuje i dużo siły życzę
U nas nie było kupy dzisiaj... Wojtek niespokojny bardzo, próbuje zasnąć ale wypada mu smok ciągle i się wkurza. Włączyłam mu teraz karuzele na tryb nocny i siedzę przy łóżeczku :/ mam trochę roboty w domu ale co odejdę to się wkurza znowu. wykorzystałam moment wcześniej zeby iść pod prysznic to dał Tzowi taki koncert ze szybko musiałam skończyć a wczoraj wieczorem Tza siostra stwierdziła ze jego to w ogóle nie słychać... ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Monika Ciebie to ja podziwiam szczególnie
|
|
#1464 |
|
Wtajemniczenie
|
Wspolczuje tych upalow. Jak co roku psiocze ile wlezie na angielskie lato (temp rzadko przekracza tutaj 20C) tak w tym roku jestem wdzieczna. Temperatura kolo 18 C, w sam raz.
Bylysmy z Mala na zakupach, wniesienie na 2 pietro siatek z zakupami i folelika z dzieckiem to nie lada wyczyn. |
|
|
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
Tassia, monika, wspolczuje...u nas wczoraj była masakra i płacz cały dzień jeśli tylko nie spał i byłam wykończona psychicznie. Nie wyobrazam sobie mieć tak na codzien. Dużo mocy i oby szybko dzieciaczkom minęła ta faza... Ja wciąż walczę z biciem Julka... Czasem mam wrażenie ze już jest lepiej ale wystarczy ze znów najdzie taki dzień jak wczoraj i jest masakra... Dziś w kościele bił nawet nieznajome dziecko a później mnie kiedy nie pozwolilam mu rozkrecac czyjegoś roweru...
Edytowane przez pszczoua Czas edycji: 2015-07-05 o 14:04 |
|
|
|
|
#1466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mąż juz wrócił do pracy? Jesteś ze wszystkim sama teraz? mój też się teraz często cyca domaga- pić im się chce biedactwom... Cytat:
|
|
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mala sama budZi sie co 3h na jedzenie a na spacerze moze spac i 5 h podziwiam te,ktore maja starsze dzieciaki,ja ogarniam jedna a wy dajecie rade z 2 i jeszcze kp malenstwo..szacun <3 siedze na kanapie,rano kolo 8 maz wzial mala na dol a ja spalam do 12 teraz mala spi,maz oparty o mnie spi a ja ogladam 'karate kid' i siedze na wizazu w tel...
|
|
|
#1468 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomoczyłam piersi w gorącej wodzie, wymasowalam i dopiero odciagłam, wypił od razu, widać było jak bardzo był głodny. Piersi nadal nie chciał, więc mam butelkę mleka w lodówce, bo musiałam jeszcze odciągnąć. Za godzinę się obudził i już jadł nornalnie. Ale do teraz jak nie leci mleko od razu to jest ryk ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
A jak moja mala spi ciagle na pleckach i glowke caly czas na prawo odwraca to jest normalne??? Dzis obudzila sie na boczku..
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewentualnie odwrotnie go kłaść w łóżeczku. Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-07-05 o 14:20 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.

Laktatorem udało mi sie odciągnąć w nocy 15 ml 

aaa i czekamy na fotkę 

Wojtek niespokojny bardzo, próbuje zasnąć ale wypada mu smok ciągle i się wkurza. Włączyłam mu teraz karuzele na tryb nocny i siedzę przy łóżeczku :/ mam trochę roboty w domu ale co odejdę to się wkurza znowu.