Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-01, 09:24   #3061
likap
Zadomowienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

kosmita77 a gdzie kupilaś ten olej kokosowy w Białymstoku?

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=694057[/CENTER]
likap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-01, 09:57   #3062
anciaahk
kosmitka

Ja po kilkakrotnym stosowaniu olejku vatika, który przecież jest olejem kokosowym, nie stwierdzam żadnej różnicy. Może dlatego, że go nie podgrzewam i nie przykrywam ręcznikiem?
Czy ciepło aktywuje działanie olejku ?

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-01, 11:18   #3063
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Cytat:
Napisane przez Wizazanka492 Pokaż wiadomość
A co sadzicie o szamponie dermena i tym zelu do samrowania wloskow? Stosowala go ktoras z was? Pomogło? Chcialabym zakupic te produkty, ale nie chce wydac pieniążków na prozno...

Niedawno nalozylam WAX na wlosy i polozylam sie z tym na noc. Rano splukalam wlosy i zostalam niemile zaskoczona, bo wlosy byly jakby...wykończone lekko. Wax mozna stosowac chyba tylko na gora 20 minut...
Oczywiście, że były wymęczone. Przecież przez ten czas władowałaś w nie niezłą dawkę chemii
magrest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-01, 11:21   #3064
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez likap Pokaż wiadomość
kosmita77 a gdzie kupilaś ten olej kokosowy w Białymstoku?
w sklepie ze zdrowa zywnoscia na grochowej. z lipowej skrecasz w lewo i po schodkach jest kilka sklepow, obok piekarni doslownie
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-01, 11:51   #3065
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
zauywazylam to samo nawet przy trzymaniu waxu na wlosach godzine... jednak trzeba stosowac sie do zalecen producenta.
To dobrze ze tak piszecie bo dzieki temu bede mogla spokojnie potrzymac waxa te 30min a nie bede wmawiala sobie ze im dluzej tym lepiej

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Czy ciepło aktywuje działanie olejku ?
Ja tez bym chciala to wiedziec bo nie wiem czy podgrzewac kokosowy i rycynowy czy zawinac w folie i zostawic w spokoju
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-01, 13:52   #3066
Wizazanka492
Zadomowienie

A co z tym szamponikiem i tonikiem dermena? Dzialaja???Prosze o odp

_________________________ __________________

Wizazanka492 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-01, 17:28   #3067
jusii
Rozeznanie

Wizazanka492 Stosowałam jedno i drugie Z początku byłam bardzo zadowolona z szamponu Myłam nim włosy codziennie (dla lepszego efektu) i nie wysuszył mi włosów (dużo osób sie na to skarży) ale też ie powstrzymałó mi wypdania (ale u mnie to złożony problem ) Żel tez kupiłam ale użyłam tylko kilka razy bo strasznie sie kruszy i zostawia białe ślady
jusii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-01, 18:03   #3068
Wizazanka492
Zadomowienie

To jakiego teraz szamponu uzwasz?
Ciagle szukam jakiegos szamponu (zamiast Seboradinu) i znalezc nie mogę

Stary 2007-09-01, 18:08   #3069
jusii
Rozeznanie

aptecznego Pregaine
jusii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-01, 18:36   #3070
Wizazanka492
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jusii Pokaż wiadomość
aptecznego Pregaine
A dobry jest? Mozesz mi przedstawic jego plusy i minusy? A ile kosztuje?

Edytowane przez Wizazanka492
Czas edycji: 2007-09-01 o 18:59 Powód: Zapomnialam zadac pytania o cene:(
Stary 2007-09-01, 23:34   #3071
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość

Ja tez bym chciala to wiedziec bo nie wiem czy podgrzewac kokosowy i rycynowy czy zawinac w folie i zostawic w spokoju
Mi się wydaje, że chodzi o to, że ciepło otwiera łuski, przez co składniki z olejków mogą lepiej się wchłaniać
Justin Timberlake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-02, 13:03   #3072
kajacier
Przyczajenie

Podłaczam sie z kolei ja....Czesc, moja walka o wlosy to juz jest chyba temat na pamietnik....Miliony wydane na srodki wymieniane przez "wizazystki" z dobrym efektem.Po rozjasnieniu z wizyty na wizyte coraz slabsze sa, w koncu przy uzyciu sheer blond, rzepy joanny, revalidu, lotionow seboradinu, waxu, moje niewlosy zaczely byc wlosami. Przestalam robic odrosty co miesic (cierpialam ale warto) tylko co dwa i zaczelam stopniowo przyciemniac wlosy. Tydzien temu, rozczarowna propozycjami i wykonaniem wszelakiej jakosci, ceny i renomy fryzjerow w kwestii koloru blond wymarzonego typy ciemny, kupilam recital loreal. Efekt: mam wrescie ten kolor do ktorego dazylam profesjonalnie (a bylo co raz dalej) ale...moje wlosy sa po codziennym, bardzo dbalym dbaniu i myciu (cale zycie myje codziennie) takie jakbym ich nie splukala albo nalozyla zbyt wiele odzywek. Myje teraz joanna (szamponem z chmielem) do wlosow przetluszczajacych sie a one jakby byly we snie, takie ciezkawo elektryzujace sie i mam wrazenie ze zwyczajnie prztluszczajace sie. Jestem w szoku, ograniczylam ilosc odzywek i wspomagaczy, myje tylko tym chmielem i pryskam gliss kurem ukochanym moim, oraz obserwuje je i niestety stanowia byt osobny. Zapuszczam ale poswiece sie i moge podciac choc ostatnio podcinalam 1,5 miesiaca temu i byly sliczne tylko niestety rudawe a nie blond choc uwielbiam moja fryzjerke, chcialam ja zatluc... Czy macie jakies wskazowki? Podobne doswiadczenie (nie zycze nikomu)?Co zrobic? Dziekuje z gory.
kasia walczaca.
kajacier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-02, 13:20   #3073
eyelash93
BAN stały

Nies maić się ! :P Ale co to jest właściewie ten Biosil ile kosztuje i gdzie go można kupić mozę zainwestuje ?
eyelash93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-02, 17:53   #3074
karla_92
Zakorzenienie

Zauwazylayscie ze po tym waxie wlosy szybciej wam rosna? Chcialabym miec juz dluzsze a wczoraj podcielam i sporo wycieniowalam (naszczesie tylko przy twarzy), a potem jeszcze poprawialam po fryzjerce bo mnie babsko tak obielo ze szok Jak bede stosowac co 4-5dni to szybciej zaczna rosnac?
Stary 2007-09-03, 09:51   #3075
dziuniaaa
Zakorzenienie

Tak.
Ja też jak dałam dłużej Wax'a to prawie efektów nie widziałam, a jak dałam go już krócej jakieś 15 min to efekt niezły.

włosy - zapuszczanie i dbanie
dziuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-03, 11:18   #3076
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
powiem Wam dziewczynki w sekrecie, że olej kokosowy zamówiony na mazidlach.pl bije na łeb wszystkie te "prosfesjonalne" maski i odżywki na które wydałam fortunę efekt już po pierwszym użyciu... zrobiłam sobie maskę z mieszanki olej rycynowy+kokosowy lekko podgrzane na to folia i ręcznik. godzinka wystarczyła żeby nawilżyć moje kudełki. jestem zachwycona
Tak Was czytam i od godziny dumam jak Wy to liczycie, że się Wam opłaca? Ja mam maskę za 36zł 500ml na naście razy, a olej kokosowy z mazideł (za naście zł) miałam na 1 raz. Efektów też nie widziałam niestety.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-03, 11:23   #3077
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Tak Was czytam i od godziny dumam jak Wy to liczycie, że się Wam opłaca? Ja mam maskę za 36zł 500ml na naście razy, a olej kokosowy z mazideł (za naście zł) miałam na 1 raz. Efektów też nie widziałam niestety.
Na raz A stopiłas go? I ile go było?
Stary 2007-09-03, 11:27   #3078
zffazoffana
Zakorzenienie

hej tak chwililyscie ten olejek rycynowy.. to dzis poszlam i kupila... tylko dlaczego na nim jest napisane ze jest na przeczyszczenie
zffazoffana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-03, 11:31   #3079
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zffazoffana Pokaż wiadomość
hej tak chwililyscie ten olejek rycynowy.. to dzis poszlam i kupila... tylko dlaczego na nim jest napisane ze jest na przeczyszczenie
No bo jest na przeczyszczenie ale uzywa go sie rowniez do innych celow Innego nie ma
Stary 2007-09-03, 12:18   #3080
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Na raz A stopiłas go? I ile go było?
Oczywiście, że stopiłam. Jak inaczej miałabym go wyjąć z butelki.

Już sprawdziłam ilość. W mazidłach są dwa rodzaje opakowań, to moje to 50g, czyli 54,5ml. Tyle potrzebowałam na jeden raz do moich puchatych, kręconych kudłów, których dość sporo jest.
Biorąc pod uwagę, że olej jest teraz naprawdę tani, taka jedna impreza to koszt 5zł. Nie licząc przesyłki.
Ja kupiłam 1szt. więc z kosztami pocztowymi wyszło mnie naście zł.

Stary 2007-09-03, 14:01   #3081
Wizazanka492
Zadomowienie

A ja raz przedobrzylam z waxem Nalozylam goposzlam w nim spac. Rano zmylam i wlosy były bardzo lichuteńkie...Od tej pory wlosy stale sie ciensze i jakby wogole nie te! Kitka taka cieniutka jest...Moze teraz przestac na jakis czas uzywac waxu? Nie wiem jak je teraz zregenrowac, bo zrobily sie naprawde cieniutkie Jestem w rozpoczy może te herbatkiz pokrzywy cos pomoga Nie wiem co robic

Stary 2007-09-03, 14:55   #3082
adulka.p
Zakorzenienie

jak mozna isc w nim spac przeciez to jest straaaaszna chemia zdecydowanie odstaw na pewien czas waxa...i regeneruj je naturalnieteraz...lykaj skrzyp polny, pij pokrzywe......na wloski olejek rycynowy<to mozna na noc> i na przyszlosc odradzam takich eksperymentow po to na opakowaniu jest napisan od 15 do 30 min zeby to przestrzegac

Najwazniejsze w życiu to nauczyć się, które mosty przekraczać, a które palić.
adulka.p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-03, 16:03   #3083
Wizazanka492
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adulka.p Pokaż wiadomość
jak mozna isc w nim spac przeciez to jest straaaaszna chemia zdecydowanie odstaw na pewien czas waxa...i regeneruj je naturalnieteraz...lykaj skrzyp polny, pij pokrzywe......na wloski olejek rycynowy<to mozna na noc> i na przyszlosc odradzam takich eksperymentow po to na opakowaniu jest napisan od 15 do 30 min zeby to przestrzegac
Tak, ale jedna z was tutaj napisala wczesniej ze kladzie sie w tym na noc spac i ja glupia uwierzylam...Niezlą polkę odstawiłam...
Po pierwszym zastosowaniu wlosy az lsnily, a teraz sa okropne

Bede stosowac ten olejek rycynowy ... (chociaz juz raz go wtarlam we wlosy i chodzilam w nim 2 godziny i efekty byly hm..takie sobie...cudow nie bylo)
A skrzypowite lykam oczywiscie...Używam tez szamponu Seboradinu, on dziala dobrze i lotionu z tej seri.Ale wlosy sa tak cieniutki i obslabione ze szok
Stary 2007-09-03, 16:13   #3084
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, ale jedna z was tutaj napisala wczesniej ze kladzie sie w tym na noc spac i ja glupia uwierzylam...Niezlą polkę odstawiłam...
Po pierwszym zastosowaniu wlosy az lsnily, a teraz sa okropne

Bede stosowac ten olejek rycynowy ... (chociaz juz raz go wtarlam we wlosy i chodzilam w nim 2 godziny i efekty byly hm..takie sobie...cudow nie bylo)
A skrzypowite lykam oczywiscie...Używam tez szamponu Seboradinu, on dziala dobrze i lotionu z tej seri.Ale wlosy sa tak cieniutki i obslabione ze szok
Trochę potrwa nim wrócą do siebie. Osłabiłaś je. Do regeneracji potrzeba czasu. Cierpliwości.

Stary 2007-09-03, 18:07   #3085
Rose Mary
Przyczajenie

Od jakiegoś czasu używałam olejku rycynowego, dzis wypróbowałam waxa, włoski są śliczne . Świetny wątek, szkoda tylko, że na te pokrzywe juz za późno.. Po farbowaniach i prostowaniu nieco się zniszczyły, wiec zaczynam ich kuracje mam nadzieje, ze bedzie dobrze.
Stary 2007-09-03, 18:18   #3086
Wizazanka492
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Trochę potrwa nim wrócą do siebie. Osłabiłaś je. Do regeneracji potrzeba czasu. Cierpliwości.
Zawsze mialam slabe wlosy a teraz to juz w zupelnosci mam slabiutkie.....az sie chce plakac. Poprostu zalamalam sie stanem moich wlosow. Dzis umyje je tylko w Seboradinie i uzyje Loitionu z tej serii.
Kiedys jak bylam dzieckiem mialam takie piekne wloski, a teraz nie wiem co sie z nimi stalo. Przyczyna byc moze jest nadmierny łojotok Niedosyc ze buzie mi zniszczyl to jeszcze i wlosy
Stary 2007-09-03, 19:33   #3087
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze mialam slabe wlosy a teraz to juz w zupelnosci mam slabiutkie.....az sie chce plakac. Poprostu zalamalam sie stanem moich wlosow. Dzis umyje je tylko w Seboradinie i uzyje Loitionu z tej serii.
Kiedys jak bylam dzieckiem mialam takie piekne wloski, a teraz nie wiem co sie z nimi stalo. Przyczyna byc moze jest nadmierny łojotok Niedosyc ze buzie mi zniszczyl to jeszcze i wlosy
Jesli to Cie pocieszy to nie tylko Ty masz taki problem Ja tez mam klopoty z cera i nadodatek od dluzszego czasu z wlosami. Od kiedy zaczelam je prostowac zrobily sie sianowate, suche, zniszczone a nadodatek sa cienkie wiec nie mozna ich w zaden sposob ulozyc No i jeszcze zawsze sa przyklapniete, jak uzyje troche sprayu do prostowania i troche lakieru to odrazu opadaja i szybko sie przetluszczaja szkoda gadac Musimy uzbroic sie w cierpliwosc i systematycznie dbac o wloski no i oszczedzac je jak tylko sie da I bedzie dobrze zobaczysz Ja juz widze poprawe stanu wlosow, coprawda narazie mała ale zawsze cos, a uzywam tylko waxa, maseczki pantene i 2 razy uzylam o.kokosowego i rycynowego. Wiec jak widac nie trzeba koniecznie profesjonalnych kosmetykow
Stary 2007-09-04, 15:01   #3088
Wizazanka492
Zadomowienie

Cytat:
Jesli to Cie pocieszy to nie tylko Ty masz taki problem Ja tez mam klopoty z cera i nadodatek od dluzszego czasu z wlosami. Od kiedy zaczelam je prostowac zrobily sie sianowate, suche, zniszczone a nadodatek sa cienkie wiec nie mozna ich w zaden sposob ulozyc No i jeszcze zawsze sa przyklapniete, jak uzyje troche sprayu do prostowania i troche lakieru to odrazu opadaja i szybko sie przetluszczaja szkoda gadac Musimy uzbroic sie w cierpliwosc i systematycznie dbac o wloski no i oszczedzac je jak tylko sie da I bedzie dobrze zobaczysz Ja juz widze poprawe stanu wlosow, coprawda narazie mała ale zawsze cos, a uzywam tylko waxa, maseczki pantene i 2 razy uzylam o.kokosowego i rycynowego. Wiec jak widac nie trzeba koniecznie profesjonalnych kosmetykow
Słyszalam wlasnie o maseczkach z pantene...ale za bardzo sie nie orientuje ... nie wiem jakie maja dzialania, ile kosztuja itp.......

Stary 2007-09-04, 18:20   #3089
czerwone_jabluszko
Przyczajenie

Question Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Witam.

przepraszam, ze tak nie na temat, ale potrzebuje szybko informacji, czy CHI 44 Iron Guard Thermal Protection Spray można kupić w sklepie ?
bo nie mam pojęcia.

z góry dziękuje.
czerwone_jabluszko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-04, 20:01   #3090
dziuniaaa
Zakorzenienie

Chyba u fryzjera albo w hurtowniach fryzjerskich.

włosy - zapuszczanie i dbanie
dziuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości