|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Farbowanie henną - część IV
Halo dziewczyny
![]() Dziś rozpoczynam swoją przygodę z henna. Niestety w żadnym niemieckim sklepie nie mogłam znaleźć henny Khadi więc kupiłam Sante Natural Red.Właśnie czekam aż się utleni Czekam i w miedzy czasie czytam o hennowaniu o którym jeszcze 3 dni temu nie miałam pojęcia ![]() Przez to mam mętlik w głowie ![]() To moje pierwsze hennowanie, mam spory odrost w kolorze mysim a długość ni rudy ni blond. Podpowiedzcie mi: -nakładać od razu na całość czy najpierw na odrosty jak z farbą? -jak długo trzymać? na opakowaniu pisze 1-2 godziny. Wiem że jest kilka metod i sposobów ale jestem początkująca i gubię się w nadmiarze informacji ![]() Zależy mi na jak najbardziej rudym.
|
#2762 |
|
Zadomowienie
|
jak na rudym to bez utleniania.
ja bym kładła na całość, bo tam gdzie nałożyć kilka razy hennę będzie ciemniej. zostawiłabym na 3-4godziny. sante to chyba nie jest czysta henna? |
|
|
|
#2763 |
|
Z deszczem w butach
|
A ja bym nie nakladala dluzej niz zaleca producent. Z ciekawosci sprawdzilam w necie te henny i nie wiem, czym jest "betaine" w INCI.
Poza tym melduje, ze zahennowalam się wczoraj, ale w ferworze przygotowan do wyjazdu, zapomnialam, ze mialam robic mieszanke "na bogato" i dodalam tylko amle
|
|
|
|
#2764 |
|
Ha ha ha ha ha
|
Ja dzis na godzine na odrosty henna i hibiskus. Hibi ciezko sie wymywa z wlosow
|
|
#2765 |
|
Konto usunięte
|
Ja sobie robię kasję, ale nie mogłam się zdecydować czy zrobić z rumiankiem czy z cytryna, wiec zrobiłam dwie wersje. Jedną nałożę na jedną połowę głowy, a drugą na drugą połowę. Zobaczymy która wersja będzie lepsza.
|
|
|
|
#2766 |
|
Przyczajenie
|
Ja swoją przygodę z henną chcę dopiero rozpocząć - w związku z tym, mam pewne wątpliwości.
![]() Mój naturalny kolor to średni brąz, ale od pół roku farbuję się chemicznie. Głównie syossowy burgund, który w zasadzie robi mi chyba coś najbliżej mahoniowego brązu na głowie, a przynajmniej dopóki się nieco nie spierze. Nie w smak mi marchewkowe rudości, bo chociaż piękne, to ja raczej nie wyglądałabym najlepiej. Rezultat, jaki chciałabym uzyskać, to coś w ciemną czerwień, albo w wiśniowy brąz? Podobają mi się efekty po hennie yemeni z hibiskusem, ale nie mam pojęcia, gdzie to cudo zdobyć. A jeśli chodzi o hennę khadi - która Waszym zdaniem byłaby najlepsza? Zastanawiam sie między almą z jatrophą, a samą almą, i nie mam pojęcia. |
|
|
|
#2767 |
|
Zadomowienie
|
Niecałe 2 tygodnie temu robiłam henną Khadi a już wygląda jakby kolor wypłukał, wyprał... Może to dlatego że trzymałam tylko 2h?
|
|
|
|
#2768 |
|
Ha ha ha ha ha
|
Pierwszy raz?
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
mi teraz po drugim juz hennowaniu tez wszystko sie wyplukalo. licze, ze po 3cim, 4tym w koncu trwale mi chwyci
|
|
|
|
#2770 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, ja nie wiem jak wy to robicie, mi się prawie kolor nie wypłukuje. Jedynie końcówki są jaśniejsze, ale malowałam je ponad rok temu! Zawsze nakładam na włosy rozjaśnione farbą, tzn TYLKO na odrost i nic mi się z włosami nie dzieje, a nie jestem jakąś zapaloną włosomaniaczką. Ja trzymam henne nieraz i całą noc i z kolorem nic się nie dzieje
|
|
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
jak kilka lat temu hennowalam to dopiero po ktorym hennowaniu chwycilo mi na mir beton. dlatego teraz tez na to licze. jak uzywam brazow khadi.
|
|
|
|
#2772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Krócej trzymana, szybciej się spiera |
|
|
|
|
#2773 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dodatkowo zastanawiam się jeszcze nad wymieszaniem henny i amli z Pola Henny pół na pół
|
|
|
|
|
#2774 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, nałożyłam kasję, ale mam takie pytanie. Czy ona jakoś rozwija kolor i po spłukaniu umyć głowę?
|
|
|
|
#2775 | |
|
koci świat
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2776 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2777 |
|
Rozeznanie
|
No to dlatego tak szybko się wypłukała.
Co do tych wiśniowych czerwieni, może mieszanka z Pól Henny Red Vine albo dodac do normalnej hennyt troche indygo? Szczerze mówiac teraz trochę improwizuje
|
|
|
|
#2778 |
|
Wtajemniczenie
|
Co zrobić żeby kolor henny (mam na myśli klasyczną Lawsonię bez żadnych domieszek) był bardziej intensywny, jaśniejszy i miedziany? Wymieszać z Cassią, bo cytrynę już przerabiałam - niewiele to dało..
|
|
|
|
#2779 |
|
Rozeznanie
|
Cytryna zrobi Ci większa czerwień, jak miedź to rumianek, kurkuma, no i z cassia tez możesz spróbowac
|
|
|
|
#2780 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie mogę, dziewczyny. Wszystko jest w pierwszym poście
|
|
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszy raz trzymalam henne cala noc. nawet nie bylo tak zle spac z blotem, czepkiem i czapka
oby kolor teraz dluzej sie utrzymal
|
|
|
|
#2782 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Dziewczyny a ktoras z was robila sobie tatuaż z henny? Jak wrażenia?
|
#2783 |
|
koci świat
|
ja sama sobie to nie - nie mam takiego talentu
ale miałam robiony w Turcji cudne |
|
|
|
#2784 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/szablony-do-tatuaz...501307473.html
|
|
#2785 |
|
Konto usunięte
|
Ja sobie robię sama, nie wychodzą piękne ale staram się
|
|
|
|
#2786 |
|
Przyczajenie
|
Zajrzałam do pierwszego posta. Rzeczywiście mi się trochę rozjaśniło. Teraz mam ochotę kupić po prostu naturalną BAQ, może amlę - i sama pobawić się w mieszanie. I chyba tak zrobię, zobaczymy, co mi wyjdzie.
![]() Mam natomiast pytanie co do yemeni - wie ktoś, gdzie można kupić? Nie widzę nigdzie w polskich internetowych sklepach ani niczym takim, ale wciąż się łudzę. |
|
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
Od mojego pierwszego hennowania mija dzisiaj równo 6 tygodni. Kolor jak na pierwszy raz dosyć mocno chwycił (robiłam na całkowicie naturalnym kolorze). Odrost jest już spory więc w tym tygodniu planuję kolejną hennę
|
|
|
|
#2788 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2789 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiedzcie czy to normalne - na końcówki włosów wcześniej hennowane (henną Mumtaz Lawsonia I.), nałożyłam rozjaśniacz Joanna - trzymałam 40 min., włosy zrobiły się marchewkowe i nic więcej. Od tego czasu mija miesiąc i z rozjaśnionych ślad zniknął, znów są ciemne jak przedtem (tzn. kasztanowe) - a więc jak to możliwe, że rozjaśniacz nie działa?
|
|
|
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.