Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-04, 23:36   #3091
Amelie04
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

ja jestem ale nie chce mi sie pisac, wkurzona jestem na maksa...
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 07:13   #3092
mala29lll
Zakorzenienie

Rany u mnie już 25 stopni a jest 7 rano Chyba dzisiaj 15 razy wezmę chłodny prysznic i zrealizuję plan z leżaczkiem w Teco przy lodówkach
Stary 2015-07-05, 08:11   #3093
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Ja dopiero oczy otworzylam i pierwsze co wizaz , jak uciekniecie kiedys na fb to sie zdenerwuje :P
Ja mam rolety zasloniete ale widze przez szparke ze jest slonce
jestem ciekawa o ktorej Tz wstanie , poszedl spac o 3 bo serial ogladal. Dam mu spac moze do 10 w tym czasie ogarne wszystko nad wode i uciekamy
Musze pomyslec nad jakims domkiem nad jeziorem moze nanmazurach tylko pewnie
Wszystko juz zajete :/
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 08:24   #3094
vikicullen
Zadomowienie

8.00 godzina a u mnie stopni:/ nie wiem jak dziś wytrzymam, a jeszcze dwie godziny podróży.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 08:58   #3095
EMI2014
Rozeznanie

Witam się w 26 tygodniu!

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
JA też chcę takie USG https://www.youtube.com/watch?v=NGh2YwZWd38[COLOR="Silver"]

[SIZE=1]---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17
Mala ja też!

Jem śniadanie na dworze i jest w sam raz

Milej niedzieli!

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Mala! Snilas mi się:P miałaś blond włosy z refleksami, spiete luźno na bok a na oczach pomalowane czarne kreseczki spacerowalas u mnie po polnych drogach:P moze później przypomni mi się wiecej
EMI2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 08:59   #3096
88maggie88
Wtajemniczenie

Witam kilka dni mnie nie było ale wszystkie posty nadrobilam. Choć kilka dni mi to zajęło. Wyniki glukozy test,coombsa u mnie ok tak jak Wy mam dość tych upałów ale cieszę się że to tylko ja się męczę a nie jeszcze dziecko. Moja znajoma urodziła rok temu w czerwcu i była tragedia. Dziecko miała mnóstwo potówek, płakało itd.. na szczęście Nas to nie będzie dotyczyć
Stary 2015-07-05, 09:12   #3097
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Ja dopiero oczy otworzylam i pierwsze co wizaz , jak uciekniecie kiedys na fb to sie zdenerwuje :P
Ja mam rolety zasloniete ale widze przez szparke ze jest slonce
jestem ciekawa o ktorej Tz wstanie , poszedl spac o 3 bo serial ogladal. Dam mu spac moze do 10 w tym czasie ogarne wszystko nad wode i uciekamy
Musze pomyslec nad jakims domkiem nad jeziorem moze nanmazurach tylko pewnie
Wszystko juz zajete :/
Bez obaw JA nie lubię FB. Mam ale zaglądam raz na ruski rok
Cytat:
Napisane przez EMI2014 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Mala! Snilas mi się:P miałaś blond włosy z refleksami, spiete luźno na bok a na oczach pomalowane czarne kreseczki spacerowalas u mnie po polnych drogach:P moze później przypomni mi się wiecej
No to jakbyś mnie widziała z kiedyś

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Witam kilka dni mnie nie było ale wszystkie posty nadrobilam. Choć kilka dni mi to zajęło. Wyniki glukozy test,coombsa u mnie ok tak jak Wy mam dość tych upałów ale cieszę się że to tylko ja się męczę a nie jeszcze dziecko. Moja znajoma urodziła rok temu w czerwcu i była tragedia. Dziecko miała mnóstwo potówek, płakało itd.. na szczęście Nas to nie będzie dotyczyć
U nas jest najgoręcej Nasze dzieci tez się trochę chyba męczą bo Gabi wczoraj cały dzień takie zamulątko a dopiero na wieczór zaczęła szaleć i to po chłodnym prysznicu
Stary 2015-07-05, 09:16   #3098
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Oczywiście, że bez paranoi, też podkreślała że jak nie codziennie i krótko można, ale z rodzicami jest różnie - jeżeli jest opcja pozycji całkowicie leżącej to może w nim leżeć cały dzień

Pól leżącej a nie leżącej i przy takim malcu to już jest problem jak będzie tak leżał za długo.
Tak samo nosidełka i foteliki samochodowe - im krócej tym lepiej - póki dziecko samo nie siedzi.
Oczywiście bez paranoi ale trzeba gdzieś tam pilnować, żeby ten czas "nie leżenia" nie przekraczał dziennie więcej niż 1,5 - 2 h.
Babka opowiadała o tym przez ponad 1h podając przykłady błędów, jak napisałam w 4 zdaniach, więc nie dziwie się że Was to nie przekonuje Mi tak czy siak odpadł jeden wydatek
Dobrze kobieta mówi i zgadzam się ze wszystkim ale leżaczek to jest wybawienie kiedy musisz ugotować obiad lub chcesz zjeść śniadanie. No chyba że masz mega potulne dziecko Ja sobie nie wyobrażam bez leżaczka ale oczywiście w granicach rozsądku. A do prawidłowego rozwoju dziecka najlepszą jest porostu podłogą, jak najdłużej. I nie łóżko, tylko twarda podłoga piankowa mata i gotowe.

I nie sadzać, nie stawiać, nie wprowadzać za rączki! 3 reguły które większość rodziców łamie. A jeśli nie rodzice to już rodzina na pewno

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 09:36   #3099
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Bez obaw JA nie lubię FB. Mam ale zaglądam raz na ruski rok

No to jakbyś mnie widziała z kiedyś

U nas jest najgoręcej Nasze dzieci tez się trochę chyba męczą bo Gabi wczoraj cały dzień takie zamulątko a dopiero na wieczór zaczęła szaleć i to po chłodnym prysznicu
Mój synek mega ma energii w te upały aż mam dość :p no u Nas najgoręcej niestety
Stary 2015-07-05, 09:46   #3100
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Mój synek mega ma energii w te upały aż mam dość :p no u Nas najgoręcej niestety
No teraz Gabi też szaleje
Stary 2015-07-05, 10:26   #3101
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
No właśnie też mi się wydaje, że leżaczek to super wynalazek

Moja mamuśka dostała wczoraj smsa od właścicielki lumpka, żeby koniecznie wpaść rano. Właśnie wróciła, z wielkim worem wszystkiego
Dobrze, bo wczoraj uporządkowałam trochę ciuszki i się okazało, że wcale szału jeśli chodzi o ilość nie ma. No to już jest
Trochę bez pomyślunku wzięła wszystko jak leci, bo na przykład nie wiem co mi po zimowym kombinezonie 9-12mcy, no ale sporo jest naprawdę perełek

Idę wstawić pralkę
Fajnie mieć znajomości w lumpku.
Ja wczoraj kupiłam małemu 2 pajace nowe po 6,50 I skarpetki z puky.
Cytat:
Miałam zajęcia z babką która jest specjalistką od motoryki dzieci i na co dzień zajmuje się rehabilitacją dzieci, które się niewłaściwie rozwijają.
Dopóki dziecko nie siada samo, najlepiej żeby cały czas leżało płasko, bo to zachęca je do rozwoju, czyli podnoszenia główki i podnoszenia siebie. Będąc ciekawe tego co się dzieję w około samo będzie kombinowało jak zobaczyć świat. Sadzając je w leżaczku układasz je od razu w takiej pozycji, że wszystko widzi i je rozleniwiasz. Opowiadała też, że zbyt długie siedzenie może doprowadzić do przykurczu mięśni - bo będą długo leżały w niewłaściwej pozycji, czy np. szybciej będzie mogło włożyć stópkę do buzi w nieprawidłowy sposób - chodzi o to żeby zrobiło to z pozycji horyzontalnej a nie z pół przysiadu itp. Generalnie leżaczek to wygoda dla rodziców, dla dziecka nic dobrego.
Tak samo żeby nie sadzać dziecka na sile i mu w tym nie pomagać ( np. nie sadzać dziecka na kolanie kiedy jeszcze samo nie siada), tak samo nie pomagać chodzić - kategoryczny zakaz chodzików. Chodzi o to żeby dziecko zrobiło wszystko samo kiedy jego mięśnie i kości będą gotowe - wtedy się najlepiej rozwija.
O tym już pisałam nie raz. Nie sadzamy, tylko leżenie na płasko na plecach i najwięcej na brzuchu. Leżaczek i fotelik tylko w ograniczonym zakresie. Ja w leżaczku trochę małą kladłam, ale to kilka minut i koniec. Fotelik używany tylko w samochodzie i z 3 razy na szybki kilkuminutowy wypad do CH.
O nosidełkach też pisałam, ze wsadzamy tylko dzieci siedzące pomimo, że niektóre są przystosowane ponoć do noszenia od narodzin, 4 miesiąca. I mówię tu o nosidełkach z szerokim panelem w których nosimy przodem do siebie. Nie nosimy w tzw. wisiadłach przodem do świata.

Cytat:
Oczywiście, że bez paranoi, też podkreślała że jak nie codziennie i krótko można, ale z rodzicami jest różnie - jeżeli jest opcja pozycji całkowicie leżącej to może w nim leżeć cały dzień

Pól leżącej a nie leżącej i przy takim malcu to już jest problem jak będzie tak leżał za długo.
Tak samo nosidełka i foteliki samochodowe - im krócej tym lepiej - póki dziecko samo nie siedzi.
Oczywiście bez paranoi ale trzeba gdzieś tam pilnować, żeby ten czas "nie leżenia" nie przekraczał dziennie więcej niż 1,5 - 2 h.
Babka opowiadała o tym przez ponad 1h podając przykłady błędów, jak napisałam w 4 zdaniach, więc nie dziwie się że Was to nie przekonuje Mi tak czy siak odpadł jeden wydatek
Ja leżaczek dostałam w prezencie, więc czasem używałam. Sama nie planowałam zakupu.

Cytat:
O rany nie zniosła bym godziny na USG. Ostatnio jak miałam to myślałam, ze mi krzyż pęknie. Chyba mam już za odstający tyłek i mi krzyż nie przylegał do podłoża a brzuchol naciskał na krzyż
Dziergania na drutach tez nie polecam w tej pozycji
Ja też bym nie zniosła takiego USG
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 11:11   #3102
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość

Ja też bym nie zniosła takiego USG
Noooo a w ogóle to nawet mnie trochę bolało jak przyciskał tą głowicą USG, bo macica taka napięta. Gdyby nie to to bym moga cały dzień się gapić na małą, a za parę miesięcy będą chwile kiedy nie będę mogła na nią patrzeć pewnie

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

ale zaczeło padac u mnie hihihi ja się tam nie zmartwiłam
Stary 2015-07-05, 11:19   #3103
Libra2
Zadomowienie

Cześć wam (prawie ) z rana.
Pospałam dzisiaj do 10:30,już nie pamiętam kiedy było mi dane tak długo się wylegiwać w łóżku. Tż jeszcze śpi i wcale nie ma ochoty wstawać a ja już głodna jestem .
Widzę że wszystkie dzisiaj sapiemy przez te upały,miałam nie wychodzić z domu ale muszę się wybrać do apteki bo mnie bierze jakieś choróbsko.Wczoraj przesiedziałam calutki dzień na ławce pod drzewem.Ruszyłam tyłek dopiero po 20 jak się zaczęło robić chłodno.Na całe szczęście ciąża nie bardzo mi dokucza,nic mi nie puchnie,nic mnie nie uwiera nawet brzucha wielkiego nie mam żeby mi jakoś dodatkowo ciążył.Ostatnio jak się wybrałam po biustonosz do karmienia to Pani chciała mnie odesłać z kwitkiem i kazała przyjść za pół roku jak już będę tak ze 2 miesiące przed porodem.Troszkę się zdziwiła jak jej powiedziałam że zostało mi niewiele więcej czasu do rozwiązania.Powiem wam że w takiej nie uciążliwej ciąży mogłabym chodzić nawet i ze 2 lata, jak słonica. Mam nadzieję że po porodzie mały też mi nie będzie zbytnio dokuczał.
Stary 2015-07-05, 11:21   #3104
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
8.00 godzina a u mnie stopni:/ nie wiem jak dziś wytrzymam, a jeszcze dwie godziny podróży.
Współczuję My nad wodę pojedziemy
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Dobrze kobieta mówi i zgadzam się ze wszystkim ale leżaczek to jest wybawienie kiedy musisz ugotować obiad lub chcesz zjeść śniadanie. No chyba że masz mega potulne dziecko Ja sobie nie wyobrażam bez leżaczka ale oczywiście w granicach rozsądku. A do prawidłowego rozwoju dziecka najlepszą jest porostu podłogą, jak najdłużej. I nie łóżko, tylko twarda podłoga piankowa mata i gotowe.

I nie sadzać, nie stawiać, nie wprowadzać za rączki! 3 reguły które większość rodziców łamie. A jeśli nie rodzice to już rodzina na pewno
Moja na podłodze od początku. Najpierw kocyk lub mata edukacyjna potem kupiłam kolorowy dywan i miała frajdę. A jak już zaczeła pełzać to była w całym mieszkaniu.
Cytat:
Noooo a w ogóle to nawet mnie trochę bolało jak przyciskał tą głowicą USG, bo macica taka napięta. Gdyby nie to to bym moga cały dzień się gapić na małą, a za parę miesięcy będą chwile kiedy nie będę mogła na nią patrzeć pewnie
No to rzeczywiście Cię umęczył. Mi ostatnio tak szyjkę badał to myślałam, zejdę. No, ale miałam jakieś dziwne skurcze i sprawdzał, czy dobrze trzyma.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015

Edytowane przez ninagg
Czas edycji: 2015-07-05 o 11:23
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 11:38   #3105
EMI2014
Rozeznanie

czy ktoś jest do tyłu z wyprawką i nie ma jeszcze listy bo ja JUŻ mam! :P M mnie dzisiaj zbeształ, że nawet listy nie zrobiłam a za tydz już 7 miesiąc hi hi Od jutra biorę się za zakupy wyprawki, dzisiaj pospisuję ciuszki jakie dostałam i dokupię, popiorę i do komódki Odbiorę też wyniki i mam nadzieję, że będą ok i nie dostanę skier do szpitala. W tamtym tygodniu zamówiliśmy szafę, bo wyprowadzamy się z komody i kurcze będzie dopiero ok 23-26 lipca bo urlopy, chciałam na cacy z naszymi łachami dojść do ładu ale trudno. Jutro mają przyjść worki próżniowe, organizery do szuflad i inne pierdułki to myślę, że jakoś ogarnę sypialnię. Za tydzień dwa, przy okazji wizyty u mojego dra zamówimy w Askocie wózio
Stary 2015-07-05, 12:00   #3106
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
czy ktoś jest do tyłu z wyprawką i nie ma jeszcze listy bo ja JUŻ mam! :P M mnie dzisiaj zbeształ, że nawet listy nie zrobiłam a za tydz już 7 miesiąc hi hi Od jutra biorę się za zakupy wyprawki, dzisiaj pospisuję ciuszki jakie dostałam i dokupię, popiorę i do komódki Odbiorę też wyniki i mam nadzieję, że będą ok i nie dostanę skier do szpitala. W tamtym tygodniu zamówiliśmy szafę, bo wyprowadzamy się z komody i kurcze będzie dopiero ok 23-26 lipca bo urlopy, chciałam na cacy z naszymi łachami dojść do ładu ale trudno. Jutro mają przyjść worki próżniowe, organizery do szuflad i inne pierdułki to myślę, że jakoś ogarnę sypialnię. Za tydzień dwa, przy okazji wizyty u mojego dra zamówimy w Askocie wózio
a jaki kupujecie wozek? i gdzie zamawiałaś organizery do szuflad i jakie ? daj linka jak możesz
Stary 2015-07-05, 12:48   #3107
Libra2
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie mam listy i nie mogę się zmotywować żeby zrobić.Na razie jakoś sprawunki wyprawkowe zeszły na drugi plan.Tż też mnie jakoś szczególnie nie zachęca do Tego żeby taka lista powstała. Jak coś planuję kupić to zaraz słyszę że przecież jeszcze tyyyle czasu a ja chcę zagracać mieszkanie.Jedynie to mam wstępnie poprane ubranka te co kupiłam w ciuchu.Dzisiaj mam zamiar usiąść na tyłku i poczytać w necie o fotelikach i w końcu zdecydować się na jakiś no i na wózek bo do końca miesiąca chciałabym zamówić.
Stary 2015-07-05, 13:09   #3108
EMI2014
Rozeznanie

Mala zamówiłam takie do bielizny, butów, worki próżniowe różnej wielkości... nie było takich fajnych organizerow jak w Ikei. Wkleje jak wlacze komp a teraz wybacz leże do góry brzuchem:p
Stary 2015-07-05, 13:10   #3109
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Mala zamówiłam takie do bielizny, butów, worki próżniowe różnej wielkości... nie było takich fajnych organizerow jak w Ikei. Wkleje jak wlacze komp a teraz wybacz leże do góry brzuchem:p
heh spoko własnie szkoda, że z Ikei nie możan zamawiać chociaż tych pierdół
Stary 2015-07-05, 13:19   #3110
EMI2014
Rozeznanie

Wózek adameksa pajero albo barlette, najlepiej mi się je prowadzilo z tych co ogladalismy, w askocie mieli fajny wzornik materiałów i na miejscu podejmę decyzję bo na zdjeciach kolory wyglądają troszkę inaczej i te w pepitke bardzo nam się spodobały. Barletta kosztowała niecale 1500 zl wiec nie będę zamawiac przez neta bo takie mialam plany. Nawet z reklamacja będzie łatwiej, M często jest we Wrocławiu...

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Libra2 jak miło, mi m dzisiaj zrobił wstrzas myślałam, że ja sierotka sama zostalam.

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Szczerze nie lubię chodzić do Ikei, ta we wro jest dla mnie za duza strasznie jestem zmęczona bo uwielbiam gadżety i wszędzie musze zajrzeć, dotknąć a potem zalamka przed kasa ale wszystko zawsze jest mi potrzebne
Stary 2015-07-05, 13:54   #3111
malinowa4
Zakorzenienie

helloł

ja już piszę z niemieckiego neta
podróż mi minęła dobrze, rozłożyłam sobie fotel ile się da i tak spałam przez 3/4 drogi przyjechaliśmy to jeszcze poszłam spać, teraz zjedliśmy obiad i zaraz będę się ogarniać i rzeczy z auta wyciągać.
Brianek to będzie podróżnik hihi jak nie Temeryfa to 1000km do Niemiec brykał troszkę ale teraz chyba zmęczony bo tu upały jeszcze większe niż w Polsce chociaż dziś już lepiej niż wczoraj , bo wczoraj podobno było 40stopni
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 13:57   #3112
krolewna1986
Wtajemniczenie

witam się i ja ledwo żywa upały mi nie sprzyjają.. masakra, niech już będzie chłodno
ktoś pytał o listę wyprawkową, ja jeszcze nie mam

malinka, super że już na miejscu cali i zdrowi

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 14:08   #3113
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Szczerze nie lubię chodzić do Ikei, ta we wro jest dla mnie za duza strasznie jestem zmęczona bo uwielbiam gadżety i wszędzie musze zajrzeć, dotknąć a potem zalamka przed kasa ale wszystko zawsze jest mi potrzebne
Też nie lubię łazić po Ikei bo ja by wszystko wzięła najlepiej
Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
helloł

podróż mi minęła dobrze, rozłożyłam sobie fotel ile się da i tak spałam przez 3/4 drogi przyjechaliśmy to jeszcze poszłam spać, teraz zjedliśmy obiad i zaraz będę się ogarniać i rzeczy z auta wyciągać.
Brianek to będzie podróżnik hihi jak nie Temeryfa to 1000km do Niemiec brykał troszkę ale teraz chyba zmęczony bo tu upały jeszcze większe niż w Polsce chociaż dziś już lepiej niż wczoraj , bo wczoraj podobno było 40stopni
Śpioszku Ty Dobrze, że szybko minęła podróż
I co tam szef Twojego męża się dobijał do teściowej? Nic złego?
Stary 2015-07-05, 14:33   #3114
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Nie mam jeszcze listy i nie wiem, czy w ogóle będę robić. I tak sporo rzeczy przez internet kupuję, więc patrzę na listy wyprawkowe na internet i tak sobie pozbieram wszystko. Listę zrobię jedynie w ubrankach, bo trochę ich pewnie kupię w Smykach czy innych tego typu sklepach.

Cytat:
helloł

Fajnie, że już dojechaliście. Moja mała zawsze śpi, jak gdzieś jedziemy, a od początku ciąży trochę się najeździliśmy na różne wycieczki itp :p.
Stary 2015-07-05, 16:47   #3115
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Też nie lubię łazić po Ikei bo ja by wszystko wzięła najlepiej

Śpioszku Ty Dobrze, że szybko minęła podróż
I co tam szef Twojego męża się dobijał do teściowej? Nic złego?
nic takiego, chcieli się tylko umówić na resztę dokumentów żeby już umowę sporządzić

trochę obco się tu czuję, jeszcze wszystkiego wypakować nie mogę bo jeszcze nie do końca teściowa się wyniosła, no ale na dniach już powinna wszystko zabrać
Stary 2015-07-05, 18:38   #3116
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
nic takiego, chcieli się tylko umówić na resztę dokumentów żeby już umowę sporządzić

trochę obco się tu czuję, jeszcze wszystkiego wypakować nie mogę bo jeszcze nie do końca teściowa się wyniosła, no ale na dniach już powinna wszystko zabrać
no kurde to czemu się juz wcześniej się wyniosła Przecież wiedziała, ze przyjeżdżasz a ma gdzie się przenieść?
Stary 2015-07-05, 19:04   #3117
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
no kurde to czemu się juz wcześniej się wyniosła Przecież wiedziała, ze przyjeżdżasz a ma gdzie się przenieść?
pytaj się mnie a ja Ciebie hehe
tzn rzeczy tu mają jeszcze ale śpimy już sami na mieszkaniu oni się przenoszą do domu jej partnera
jeszcze wgl zobaczymy czy zostaniemy w tym mieszkaniu czy będziemy innego szukać, bo zależy czy będzie się dało tak łatwo przepisać na nas w spółdzielni . najważniejsze, że jesteśmy razem i mamy swój kąt, w Polsce nie wiem kiedy by nam się to udało..

we wtorek chyba pojedziemy do primarku
Stary 2015-07-05, 19:44   #3118
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
witam się i ja ledwo żywa upały mi nie sprzyjają.. masakra, niech już będzie chłodno
ktoś pytał o listę wyprawkową, ja jeszcze nie mam
Ja też jeszcze nie mam. Właśnie przed chwilą goście wyszli, zmywarka wstawiona i się zastanawiałam co będę robić i znalazłam motywacje - thx !
Siadam do listy

Jutro USG, ostatni tydzień do pracy i najdłuższe wakacje w życiu !
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 19:52   #3119
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Malinowa super, że dojechaliscie bezpiecznie
Jak zwykle czytam was, ale w weekend mało czasu na pisanie ale muszę napisać, bo trochę się załamałam..
Mam już 12 kg na plusie...strasznie dużo, boje się że jak tak dalej pójdzie to dobije do 30..:-P

Edytowane przez ewlina
Czas edycji: 2015-07-05 o 20:01
ewlina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 20:01   #3120
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Malinowa super, że dojechaliśmy bezpiecznie
Jak zwykle czytam was, ale w weekend mało czasu na pisanie ale muszę napisać, bo trochę się załamałam..
Mam już 12 kg na plusie...strasznie dużo, boje się że jak tak dalej pójdzie to dobije do 30..:-P
Ja mam podobnie - z tym że mam termin na 3 tygodnie wcześniej.
Zobaczymy czy mnie na wizycie w czwartek lekarka coś powie. Każdy organizm reaguje inaczej. Ja zawsze miałam "ch**owy" metabolizm więc specjalnie mnie to nie zaskakuje. Jak już pójdę na zwolnienie będę więcej ćwiczyć, póki co tylko dużo chodzę i od czasu do czasu robię jakąś serię z filmików na youtube. Poza tym czuje się b.dobrze Dziś nawet wytrzymałam pól dnia na dworze bez problemu, wcześniej szykując od rana szamę na grilla, więc chyba nie jest tak źle.
Zabieram się za listę
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości