|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016, cz. I :)
Ja mam nazwisko męża. Jakoś długo się nad tym nie zastanawiałam. A z dokumentami trochę miałam załatwiania, bo ja musiałam jechać 400 km, aby złożyć podania, bo owszem w naszym kraju, to się nie da w byle jakim urzędzie. Tylko paszport tak mogłam.
---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Ale na początku miałam problem z przyzwyczajeniem się, bo przez długi czas przedstawiałam się panieńskim. Najśmieszniej było w pracy, bo często mam bezpośredni kontakt z klientem i jak dzwonił ktoś albo ja, to się odruchowo przedstawiałam panieńskim, po czym było yyy....
|
|
|
|
#3902 |
|
Raczkowanie
|
Ja wzięłam tez po mężu ale jednak w pracy nawet do dziś bardzo często dodaje swoje panieńskie nazwisko bo szybciej załatwia mi sie rożne rzeczy ze względu na dość długi staż pracy w panieńskim nazwisku
|
|
|
|
#3903 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja dokładnie jak Kinga. Choć do ostatniej chwili sie wahałam. |
||
|
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
To też prawda, ja w Polsce pracowałam w urzędzie i często dzwoniłam do innych urzędów, więc też podawałam nazwisko Panieńskie bo szybciej i łatwiej było coś załatwić, ponieważ ludzie już Cię kojarzyli.
|
|
|
|
#3905 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak z innej beczki. Pojawiaja Wam sie na brzuszkach pod pepkiem te ciemnie linie?
|
#3906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
Tez poprosze o zaproszenie do klubu
![]() Co do ciuszkow jeszcze to ja sie nie zgodze ze nie warto kupowac tych na 56. Znam duzo osob ktore kupowaly juz wieksze rozmiary a potem po porodzie maz latal po mniejsze bo sie dziecko topilo. Jednak wieksze dzieci rodza sie rzadziej, na przeietnego noworodka rozmiar 56 jest jeszcze sporo za duzy Moja cora zostala wymierzona na 54 cm przy porodzie a body na 50 byly jej sporo za duze jeszcze ogolnie we wszystkim sie topila!
|
|
|
|
#3908 |
|
Zadomowienie
|
Zuken a to ciekawa informacja
bo wszędzie piszą "56 to małe i może nigdy nie założyć", a jednak duzo jest takich ubranek. Btw - jest jakiś związek między masą urodzeniową rodziców z dziecka?
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
Mojej kolezanki synek jak sie urodzil to mial 60 cm a i tak na poczatku w 56 go ubierala
Wiadomo ze krocej ale jednak te 62 nawet na niego byly duze! Co do drugiego to nie wiem. U nas bylo tak ze Mela miala 2900. Ja sie urodzilam z waga 2700 a maz 4400 takze ona poszla w moje slady ![]() Do dzisiaj (ma 11 miesiecy) jest chudzinka po mamusi ![]() ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- Jak dostane zaproszenie do klubu i jutro wejde na kompa to moge Wam przeslac zdjecie corki w body na rozmiar 50 z pec razy podwinietymi rekawami jeszcze hehe
|
|
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie też jest tak ze rozmiar rozmiarowi nie równy, jak dla dorosłych co firma to może być inna rozmiarowka, czy w ubrankach dla niemowląt tak się nie zdarza?
|
|
|
|
#3911 |
|
Konto usunięte
|
Witajcie
jako że sama mam termin na 2.01.16 chciałabym dołaczyć do Was U chciałam zapytać jakie witaminy i preparaty przyjmujecie, czy tylko te z przepisu lekarza czy jeszcze coś ekstra? ![]() Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;51987316]Witajcie
jako że sama mam termin na 2.01.16 chciałabym dołaczyć do Was U chciałam zapytać jakie witaminy i preparaty przyjmujecie, czy tylko te z przepisu lekarza czy jeszcze coś ekstra? ![]() Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Witaj, 2 stycznia to już jakiś 15 tydzień masz tak,dobrze liczę? Ja biorę tylko te zalecane przez lekarza. Podobno z witaminami tez można przesadzić wiec wole nie ryzykować. |
|
|
|
#3913 |
|
Konto usunięte
|
Tydzien 13/14 (dopiero) Teoretycznie 2 stycznia
Ja również stosuje się do tych z przepisu, a jest to Pregna Plus i Pregna 250 DHA + Magnez B6. Mam wrażenie że te ponad 80 zl na miesiac to lekkie przegięcie. Ile Wam mniej więcej wychodzi ? ![]() Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam Femibion i magnez 400 z B6 i teraz musze się przezycic na femibion 2. Ja mieszkam w DE i tu strasznie drogie są. Ja place za same witaminy ponad 50 euro. Szukałam tańszego zamiennika ale stwierdziłam ze zamówię z Polski bo te same tabletki są dużo tańsze niż tutaj. I wyniesie mnie miesięcznie coś około 60 / 70 zł
|
|
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam swoje nazwisko,w polsce nawet slubu nie zarejestrowalam bo jak bylam tydzien w grudniu to brakowalo mi czasu i kasy,ale jak zarejestruje to podwojne nazwisko-uwazam ze slub to nie powod zeby pozbywac sie xx lat mojej tozsamosci,poza tym w mojej rodzinie wszystkie kobiety maja podwojne. Z dzieckiem nie bedzie problemu bo w hiszpanii wszyscy maja dwa nazwiska Niiee.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#3916 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To chudzinkę miałaś. U nas niby nawet jedno 48 dało się założyć, ale tak to 56 było. U mnie akurat kilka koleżanek rozmiaru 56 w ogóle, albo tylko przez miesiąc używały. Więc uważam że te ciuszki ktore nam sie najbardziej podobają lepiej brać w 62. Wiadomo też, że rozmiar rozmiarowi nie równy. Cytat:
Są niby teorie że jest, ale u nas się nie sprawdziło. My z TZ 3700-3800, córka 3200. Cytat:
Nie. |
|||
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co do klubu, to piszcie na PW, bo w gąszczu postów łatwo umykają te, którą dodać do klubu
![]() Raczej wszystkie udzielamy się dość długo, więc myślę, że nie będzie problemu. Ja mam podwójne nazwisko W sytuacjach 'nieoficjalnych' podaję tylko nazwisko męża, np. jak gdzieś dzwonię czy się zapisuję, bo jest krótkie i szybko się wymawia. Linię wydaje mi się, że bladziutką mam
|
|
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
Ja witaminy przyjmuję te co zalecił lekarz tylko. A cena wychodzi mi mniejsza, bo zamówiłam przez internet. Stacjonarnie faktycznie koło 60 zł.
Aż musiałam się przyjrzeć czy tą linie u mnie widać, ale nie ![]() cześć joanna |
|
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
Wy widzicie normalnie bez lusterka brzuch poniżej pępka czy tylko ja jestem dziwna i nie widzę ? Ja też nie mam żadnej lini, nawet śladu ze będzie nic a nic
|
|
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teraz biorę PregnęPlus i 1x kwas foliowy, a od II trymestru mam Prenatal Classic. W sumie drogie to wcale nie było, za pregnę dałam chyba 25zł, a za Prenatal też jakoś podobnie.
|
|
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam po weekendzie
Cytat:
![]() Ja spędziłam xaly weekend nad wodą jak dobrze było się schować w chłodnej wodzie.. Nie wytrzymałybym tych temperatur w mieście.. A tak to chwilę na plaży chwilę w wodzie i było super brzuszek smarowalam kremem, jak leżałam na plaży to chowalam pod sukienka a tak to w wodzie nogi opalilam jest super Przynajmniej nie skończyłam z bólem głowy bo gdybym została w mieście tak by się skończyło. Poszliśmy w niedzielę na 9 do kościoła i stwierdziliśmy że zostaniemy na zewnątrz - 5 minut później siedziałam na ziemii z mroczkami w oczach.. Koszmar. Dovrze że woda w jeziorze była chłodna to jak wpakowalam to już nie chciałam wychodzić Haha Co do leżenia - na brzuchu na plaży nie mogłam, kopalam dołek w piasku na brzuch i cycki i dopiero było ok. A tak to na materacu na wodzie to się materac dopasowal do mnie na łóżku nie położę się bo mnie gniecie mega i zaraz siku ni się chce.---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- A i nazwisko - mam męża. Dwóch nie mogłam bo z moim panieńskim miałam problem zmieścić się w urzędowych klatkach a co dopiero razem oba. Wybrałam męża nazwisko, jest krótsze i w sumie zabrało mi 4 msc na przestawienie się na właściwe. Ani minuty się nad tym nie zastanawiałam
|
|
|
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
No prawie nie wierzę, że burza do tego miasta dotarła
|
|
|
|
#3923 |
|
Zadomowienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;51987407]Tydzien 13/14 (dopiero) Teoretycznie 2 stycznia
Ja również stosuje się do tych z przepisu, a jest to Pregna Plus i Pregna 250 DHA + Magnez B6. Mam wrażenie że te ponad 80 zl na miesiac to lekkie przegięcie. Ile Wam mniej więcej wychodzi ? ![]() Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ja bardzo dobrze sie odzywiam i jem tran fuu lekarz mi przepisał Prenatal ale nie biorę
|
|
|
|
#3924 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj mierzyłam spódnice które teoretycznie mogłabym założyć do pracy i weszłam w jedną Cytat:
Cytat:
chciałam podwójne, ale nasze do siebie nie pasowały w sumie jakieś 0,5 roku zajęło mi przestawienie się na nowe Cytat:
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;51987316]Witajcie jako że sama mam termin na 2.01.16 chciałabym dołaczyć do Was U chciałam zapytać jakie witaminy i preparaty przyjmujecie, czy tylko te z przepisu lekarza czy jeszcze coś ekstra? ![]() [/QUOTE] witaj ja biorę Pharmaton Maturelle (lekarka mi podała jaki skład musi być obowiązkowo i tylko te i jeszcze jedne tabletki spełniały jej wymagania ), Magne B6 i jeszcze kilka bardziej specjalistycznych leków, ale wszystkie na zlecenie lekarza, nic bym nie brała na własną rękę ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
Lune, ale kwas foliowy bierzesz?
|
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3927 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3928 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny jak ja się cieszę że na zwolnieniu jestem, w takie temperatury nie wyrabiam. Wczoraj cały dzień w domu przeleżałam dopiero o 18 na spacer się wybraliśmy ale i tak mega duszno było. A dzisiaj pomyślałam że przed 8 na zakupy na osiedle wyskoczę i prawie w sklepie zmedlałam panie mi na szczenscie pomogły i krzesełko dały to szybko się pozbierałam, ale postanowiłam z domu nie wychodzić sama dopóki ta fala upałów nie przejdzie.
|
|
#3929 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki za odpowiedzi, czyli w sumie moje witaminy nie są aż takim przegięciem ;p. Ja mam brzuch niewielki i brak jakiejkolwiek lini póki co
![]() Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też wczoraj cały dzień w domu: rolety zasłonięte, okna pozamykane i wiatrak puszczony, bo się nie dało.
Dopiero przed 20:00 wyszliśmy na pole i siedziałam przed domem z książką, to powietrze było już lepsze. Kogiel, wklej proszę ten regulamin klubu. Przypominam, że żeby dostać się do klubu trzeba się udzielać min. 2 m-ce aktywnie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.

w sukienki mieszczę się tylko niektóre. Większość mam mocno dopasowanych i z nie bardzo rozciągliwych materiałów. W część przestałam się dopinać jakiś czas już temu jak mi za bardzo cycki urosły