![]() |
#2431 | |
she-wolf
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXIII
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2432 |
Raczkowanie
|
dolores1986 bardzo mi przykro
![]() Dziewczyny, jeśli cały czas trawicie swoje rozstanie z facetem, polecam książkę Susan Elliott Rozstanie to nie koniec świata, teraz czytam Biblia rozstania Rachel A.Sussman. Uwierzcie mi, mimo, że jestem 2,5 miesiąca po rozstaniu, to te ksiązki bardzo pomagają, zawierają ćwiczenia, jak sobie radzić kiedy łapie nas chandra czy przygnębienie. Mój były ostatnio zaczyna odwalać dziwne rzeczy, ale staram się na to zbytnio nie reagować, raz udało mu się mnie sprowokować, ale stwierdziłam, że to był pierwszy i ostatni raz. |
![]() ![]() |
![]() |
#2433 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem teraz na spacerze z moim Goldenem i słucham muzyki i pierwszy raz jestem naprawdę szczęśliwa
![]() ![]() |
![]() |
#2434 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Póki co jestem trzeci dzień od rozstania, które miało miejsce przez telefon (nie chciałam by przyjeżdżał po tym jak znalazł sobie nową "koleżankę" bo i co miałoby to zmienić, miałby tylko oczyścić swoje sumienie twierdząc, że nie chciał?) i tym bardziej jest mi ciężko bo przy naszym ostatnim spotkaniu udawał, że wszystko jest ok (a jednak coś wyczułam)...aktor pieprzony ![]() Takich przemyśleń jak Twoje Chmurko łaknę teraz najbardziej bo pozwalają przetrwać każdą następną wieczną minutę. Dziękuję ![]()
![]() |
#2435 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2436 |
Wtajemniczenie
|
która lepsza? może też sięgnę
#2437 |
Zadomowienie
|
Nie ma niestety ich w mojej bibliotece, nie mogę znaleźć ebooka również
![]()
![]() |
#2438 |
Raczkowanie
|
Obecnie jest mi ciężko porównać, bo jestem na początku Biblii rozstania, jednak pierwsza z wymienionych - Rozstanie to nie koniec świata zauroczyla mnie tzw. Wykonaniem inwentaryzacji związku. Kobieta utożsamia się z Tobą, bo sama została porzucona przez męża, aczkolwiek Biblia rozstania też się świetnie zapowiada.
CorkaCzarownic I tu jest ten ból, dostępne są one wyłącznie w wersji papierowej - ja poświęciłam się i zdecydowałam sobie je obie zakupić, bo też nie mogłam znaleźć e-booka :-( Jednakże uważam, że to były świetnie ulokowane pieniądze, bo te książki pomagają Ci zajrzeć w głąb siebie samej - dzięki nim poprawia się moje samopoczucie, podpowiadają jak postępować po rozstaniu. Edytowane przez ewelatosck Czas edycji: 2015-07-05 o 23:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#2439 | ||||||||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie dzwonił nawet zapytać o dziecko? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A "znajdziesz lepszego", to akurat oczywiste. Taka babeczka jak Ty prędzej czy później rzuci kogoś na kolana ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2440 |
Raczkowanie
|
U mnie pojutrze byłaby 3 rocznica i wizja tego dnia mnie tak dołuje, przeraża i smuci, że na nic nie mam ochoty.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2441 | |
BAN stały
|
Cytat:
Czasem ewakuacja z toksycznego związku to najlepsze co możemy zrobić. A fajnych facetów jest mnóstwo. Większość z nich jest zajętych ale czasem trafiają się tacy, którzy też niedawno się rozstali. A teraz lato wakacje więc łatwo kogoś poznać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2442 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale to żadna nowość. On nigdy nie był z tych co dzwonią i się pytają. Taki typ. I wgl zabronilam mu się odzywac. Co skwapliwie robił.
![]() ![]() |
![]() |
#2443 |
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie znów mam kryzys
![]() Wkurza mnie, że boli mnie bardziej i jest mi o wiele ciężej niż po poprzednich rozstaniach. Być może dlatego, że tam miałam czas się przygotować, bo się już nie układało, a teraz po prostu jakby ktoś wyrwał mi serce i je podeptał, a ja czuję to z każdym zmiażdżeniem... Wiem, że brzmię żałośnie ale to jedyne miejsce gdzie mogę się wyżalić. Nie chcę już nękać przyjaciół i rodziny, wiem że mają swoje życie, nie chcę być ciężarem. Dzwoniłam do poleconego psychoterapeuty, ale niestety jest za granicą. Nie umiem sobie poradzić. Czasem miewam straszne myśli...chciałabym po prostu uśmierzyć ten straszliwy ból. Wczoraj wieczorem czułam, że jest lepiej, cieszyłam się, że się poprawia, ale dziś od rana wszystko wróciło. Niby wiem, że będzie coraz lepiej (a przynajmniej powinno...), ale nie potrafię w to aktualnie uwierzyć. Sama nie wiem co boli mnie najbardziej...czy to, że pokochałam go całym moim sercem jak naprawdę nikogo wcześniej, czułam że to mężczyzna mojego życia (wiem, że brzmi to śmiesznie, w końcu nie byliśmy ze sobą długo, ale trafiło mnie nieziemsko, poczułam, że to Bóg pomógł nam się spotkać, zwłaszcza że znaliśmy się od roku a dopiero w marcu się spotkaliśmy i lawina ruszyła) a on najwyraźniej nie czuł tego samego, czy to że straciłam nadzieję na to, że jeszcze będę szczęśliwa, czy to że ona okazała się (całkiem możliwe że niestety także tylko na chwilę) lepsza/ciekawsza ode mnie. Autentycznie czułam jego miłość, byłam pewna że on czuje to co ja a tu nagle potrafi, pstryknąć palcami i już mnie nie kocha, już mu nie zależy. Dlaczego mnie to spotkało ??? ![]() ![]() Chciałabym z nim porozmawiać, zapytać dlaczego, zrozumieć, wiem że nie mogę zadzwonić bo to będzie poniżające ale tak mnie to boli. Wybaczcie dziewczyny te gorzkie żale... nie umiem ukoić bólu
#2444 |
Raczkowanie
|
Mam to wszystko juz gdzies. I wiem,ze boli i bedzie bolalo. Ale wiecej nie dam zrobic z siebie idiotki. Nie pokazales nawet,ze Ci zalezy. Mialam taka nadzieje,ze wszystko sie ulozy po raz kolejny...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2445 |
Zakorzenienie
|
Czytając wpisy mam wrażenie, że czytam o jednym i tym samym facecie - moim ...
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2446 |
Wtajemniczenie
|
pękłam, napisałam że kurewnie boli i czy dobrze się bawił
dostałam odpowiedź, że nie chciał że myślał że zawsze będziemy razem i że nie podejrzewał, że ze mnie zrezygnuje, że nie wyobraża sobie mojego bólu i że zasługuję na kogoś lepszego jak można chcąc ukoić czyiś ból, jeszcze bardziej go dobijać ;( "nie podejrzewałem, że z ciebie zrezygnuje" ![]()
#2447 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2448 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2449 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Napisał, że ma wyrzuty sumienia, że to była najbardziej pochopna decyzja w jego życiu i nie wie czy słuszna ( kolejny raz chciał mi dowalić? ![]() Napisałam mu długiego smsa, wyrzygałam wszystko (no może prawie bo zdecydowanie mogłabym więcej) i jest mi lżej. Chyba tego potrzebowałam ![]()
![]() |
#2450 |
Zadomowienie
|
U mniie dzisiaj od rana byli znów źle, ale teraz jest ok.
![]() |
#2451 |
Raczkowanie
|
U mnie źle.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2452 |
Wtajemniczenie
|
U mnie też. W pracy przez cały dzień baknelam może z 3 zdania i nadal mam problemy z jedzeniem. Mimo wszystko jakoś się trzymałam. W ciszy, smutku ale bez łez. Pękło po wejściu do mieszkania. Ostry napad :-( mam nadzieje ze będzie ich coraz mniej. Po napisaniu do niego o dziwo jest mi lepiej choć nie wiem na jak długo. Niestety zaczęłam wspominać mile chwile...a to ZLE. Mam jego grafik wiec wiem kiedy ma czas na spotkania z nią...to dobijające.
#2453 |
Raczkowanie
|
Jestem po rozstaniu. Osiągnęłam to, czego pragnęłam - nie cierpię, nie płaczę, nie rozmyślam, nie wspominam. Żyję sobie po swojemu. Martwi mnie jednak jedna rzecz. Mam skrzywione spojrzenie na mężczyzn. Po prostu nie wierzę w ich słowa, nie wierzę w ich zdolność do uczuć, w ich szczerość słów, w komplementy. Widzę cel w tym, co mówią. Wrzucam wszystkich do jednego worka, odpycham. Mam wrażenie, że wszystkim chodzi tylko o jedno, że wszyscy kłamią.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2454 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój były pracuje ze swoją nową laską, więc nie dość, że spędzają po 10 godzin w pracy to jeszcze poza nią. ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2455 |
Raczkowanie
|
U mnie mija dziś miesiąc. Trochę zaczyna mi brakować takiego zwyklego przytulenia np przy usypianiu... Ostatnio łapią mnie dołki, raz nie przejmuje się wcale i jestem wesoła a innym razem zbiera mi się na płacz i jest ciężko. Dziś popisalismy trochę ale przez sms'y ciężko nam się dogadać, więc zadzwonił i... od razu zrobiło mi się lepiej. Tak po prostu. Jak zaczynal się temat powrotu to zmieniliśmy temat i gadka zwykła co słychać itp a mi zrobiło się od razu lepiej. W sumie nie wiem czemu. Sama już nie wiem czego chce
![]()
#2456 |
Wtajemniczenie
|
avney czuje ze mam to samo. To źle,w końcu nie można tak generalizowac ale cholercia, ciężko się tego wyzbyć po takich doświadczeniach :-(
ines8 łykać neo persen forte czy jakoś tak. Ja, przeciwniczka tego typu specyfików (suplementy diety w prawie polskim nie mają obowiązku być przebadane) ale z braku lasu... I myślę że nawet pomagają, w moim przypadku czyli tej raczej sceptycznie pochodzącej do sprawy, myślę że faktycznie na początku nie zaszkodzi, aczkolwiek nie chce by były dla mnie rozwiązaniem. Musze poukładać sobie wszystko w głowie. Dziewczyny mam takie pytanie do Was. Nie przeglądałam waszych historii wiec nie znam powodu rozstania ale czy... wybaczylyscie mu? ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- P.s. Sorki za błędy. Zazwyczaj pisze z komy.
#2457 |
Raczkowanie
|
Mi chyba złość już przeszła mimo, że nie powinien tak zrobić. Żaden facet nie powinien. .. Ale jak będąc w związku ciągle mialam w głowie te zle chwile tak teraz zaczynaja w głowie świtac tylko te dobre. .
#2458 |
Zadomowienie
|
Chyba najczęściej się idealizuje po rozstaniu.
Wybaczylam swojemu eks. Dla siebie. Nie dla niego.
![]() |
#2459 |
Raczkowanie
|
A ja nie wiem.
W sumie rozstaliśmy się z innej przyczyny, ale dwa miesiące były podchody w stylu "jesteśmy przyjaciółmi-nie jednak nie-o może do siebie wrócimy-nie jednak nie". Ale jak zaczął się spotykać na stopie innej niż przyjacielska z koleżanką o którą byłam przez rok-półtora zazdrosna to wszystko we mnie pękło. I nie wiem czy wybaczę mu kiedyś robienie przez ten czas ze mnie idiotki, że nic między nimi nie ma jak usłyszałam "no cóż chemia pewnie zawsze między nami była" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2460 |
Zadomowienie
|
Przepraszam. Cofam swoje poprzednie stwierdzenie. Nie wybaczylam mu. I niie wybacze. Dowiedziałam się, że mnie kłamał. Cały czas z nią był. A mnie oklamywal, robił nadzieje, manipulowal. Juz w maju zaczęłam się leczyć z tej chorej miłości, spałam, jadłam spokojnie. To się obudził... A ja głupia nikomu nie wierzyłam... Nawet tego nie skomentuje.
Jednym słowem - Gowno go interesuje jego córka, pies, ja, znajomi. Zachowuje się jak kretyn. Pojechał ostatnio do kumpla z którym niie widział się z 10 miesięcy po to by zrobić z siebie debila. Sprawdzał, czy jego dziewczyna (tego przyjaciela ) 'kabluje' mi. Odstawil szopkę. Potem powiedział mi, ba, obiecał ze to wszystko co powiedział to były kłamstwa. Tyle mam z jego słów.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.