|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
ineedyourlove96
|
Zamieszkanie razem i pytania
Hej chłopcy i dziewczęta.Mam parę pytań do was
1.Ile mieliście lat jak zamieszkaliście razem? 2.Jak długo byliście wtedy razem? 3.Czy mieliście wrażenie,że po tym zamieszkaniu razem te uczucia nie osłabły ale zmieniły się? 4.Jeśli jesteście młodzi to czy nie żałujecie,że w młodym wieku weszliście w związek a potem zamieszkaliście ze sb? 5.Czy nie czuliście czasem takiego przytłoczenia,że mieszkacie razem a jednak czasem chciałoby się poczuć trochę wolnym? 6.Były momenty,że żałowaliście wspolnego mieszkania? 7.Nie żałujcie,że już nie ma takiego ognia,że tak bardzo nie tęsknicie? 8.Dalej jesteście razem? |
|
|
|
|
#2 |
|
zuy mod
|
Dot.: Zamieszkanie razem i pytania
1. Ja 19 TZ 20
2. 4 miesiace 3. Oczywiście, że się zmienily. Szybko to przestalo byc szaleństwem, tylko stabilna miłością. 4. Mam teraz 23 lata prawie i nie żałuję. Nie mam dużej potrzeby szaleństwa, a poza tym - mogę szalec z TZtem. 5. Czasem chcialoby sie trzasnac drzwiami i nie odzywac pare godzin, a tu slabo, bo jestesmy w jednym mieszkaniu. Czasem nachodzi refleksja co bym mogla robic bedac wolną. Ale wolę swoj stabilny zwiazek ![]() 6. Nie żałuję, TZ tez z tego co wiem. I nie zalowalam. 7. Nie lubię tęsknić. A co do ognia - mozna go rozpalac na nowo 8. Tak
|
|
|
#3 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie żałuję, że nie tęsknię, bo dla mnie to było okropne uczucie. Przed zamieszkaniem razem widywaliśmy się codziennie po kilka godzin, często nocowaliśmy u siebie. Było to męczące, bo np. w środku nocy wychodziłam nieprzytomna od TŻta i jechałam do domu przespać się 3-4h i wstawałam na uczelnię.Cytat:
|
||||||||
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
1. Oboje 21.
2. Ok. półtora roku. 3. Z czasem się zmieniły, ale nie znaczy to, że są gorsze - są po prostu inne. Mniej młodzieńczego szaleństwa, więcej stabilności. 4. Zdecydowanie nie. 5. Bez odrobiny wolności żaden związek nie ma szans na powodzenie, a w związku zawsze jest zdrowa wolność. I mieszkanie tego nie ograniczyło. 6. Nie, aczkolwiek o wiele lepiej mieszka nam się w końcu w dwupokojowym mieszkaniu zamiast w niewielkiej kawalerce. 7. Tęsknota nie jest dla mnie czymś pozytywnym - czasem odczuwam, gdy kilka dni nie jesteśmy razem np. z powodów zawodowych. A ogień rozbudzamy regularnie, na nowo się w sobie zakochując. 8. Tak, od prawie 7 lat, w tym 3 miesiące jako małżeństwo. |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
1. 19 lat miałam ja 21 lat mój TŻ
2. W zasadzie pierwsza noc w nowym mieszkaniu (spanie na materacu, a grill służył za stolik ) to przyjęta data kiedy zaczęliśmy być razem, czyli rok to wtedy był3. Uczucia co jedynie się wzmocniły, poprzez takie drobne gesty w domu, pokazujące że druga osoba o nas dba. Jednak oczywistym jest, że wkradła się jakaś codzienność, i nie ma codziennie fajerwerków, jednak ten stan podoba mi się bardziej milion razy. Kiedy jest do kogo wracać, przytulić się do snu. 4. Totalnie nie żałuję ![]() 5. Nie, przecież to że z kimś mieszkać nie znaczy, że nie można pobyć trochę samotnie czy być wolnym :0 Każdy ma też swoje sprawy do załatwienia. Pamiętam jak kiedyś powiedziałam przyjaciółce ''odkąd mieszkamy razem spędzamy mniej czasu ze sobą, niż jak mieszkaliśmy osobno'', ale wtedy było dużo zamieszania, nowe miasto, nowe prace, szkoła etc. 6.Nigdy. 7. Ja tęsknię jak jestem jedną noc u rodziców sama - co zdarza się bardzo rzadko, bo nie znoszę nie móc się na noc przytulić, nie umiem inaczej zasnąć 8.Tak, a za rok bierzemy ślub
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
|
#6 | |
|
O RLY?
|
Cytat:
ad. 2 pol roku ad. 3 nie ad. 4 nie ad. 5 tak ad. 6 tak (w chwilach zdenerwowania) ad. 8 nie
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
Odpowiedź:
1. Ja miałam 19 lat, on 22. 2. Byliśmy razem 8 miesięcy. 3. Nie osłabły to na pewno, trochę się zmieniły, z mojej strony wzmocniły. 4. Nie żałuję - chyba nawet kiedyś byłam mądrzejsza i bardziej odpowiedzialna niż teraz. 5. Nie. 6. Nie. 7. Ale ja wciąż bardzo tęsknię. 8. Tak. |
|
|
|
|
#8 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
2. Rok 3. Tak 4. Nie żałuję. 5. Nie. 6. Nie. 7. Nie. 8. Nie, ale od tamtej pory minęło przeszło 10 lat. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
1. Ja 19, on 29
2. Znalismy sie 3 tygodnie 3. Nie, bylo duzo lepiej ![]() 4. Absolutnie nie zalujemy 5. Nie, oboje wiedzielismy od razu ze chcemy ze soba zamieszkac 6. Nie 7. Nie ![]() 8. Tak, juz 10 rok leci |
|
|
|
|
#10 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
|
#11 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
2. Znaliśmy się wtedy od 10 mcy razem, a byliśmy? Ciężko stwierdzić, poza tym że od samego początku pomieszkiwałam tam, a takie pełnoprawne zamieszkanie nastąpiło właśnie po 10 miesiącach znajomości. 3. Ogólnie uczucia się zmieniają w trakcie trwania związku więc tak. 4. Nie. 5. Nie, nigdy. 6. Nigdy. 7. Ja tam za swoim tęsknię, pomimo mieszkania razem. 8. Tak, jesteśmy już 7 rok razem. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
2. 19 miesięcy znajomości. 3. Zdecydowanie więcej motylków i tęczy ![]() 4. Nie. 5. Nie. 6. Czasem mam myśli, że fajnie byłoby zamieszkać dopiero po ślubie, żeby ten moment zmienił coś więcej w naszym życiu, a nie tylko stan cywilny. Ale to tylko dlatego, że to był fajny moment, a nie że coś jest nie tak ![]() 7. Ogień jest, a tęsknić nie lubię, delegacje nadal są straszne. 8. Tak. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
2. 5 lat 3. nope, wszystko jest okej, uczucia raczej się wzmocniły 4. nie, absolutnie, to najlepsza decyzja ever. z rodzicami jak mieszkałam, to się absolutnie nie dogadywałam, a mieszkanie z partnerem bez dzieci jest jak nieustające wakacje 5. nigdy nie czułam się przytłoczona. a jeśli brakowalo mi fizycznie miejsca, to sobie powtarzałam że w końcu zamienimy mieszkanie na wieksze. zaczęliśmy od pokoju, po pół roku dwa, po roku duża kawalerka, a po kolejnym już własne 6. nie 7. ależ ogień jest i to mocniejszy ![]() 8. tak, bierzemy ślub |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. 3 miesiące 3. Nie, wręcz przeciwnie 4. Mogiśmy trochę poczekać i popotykać się , dać sobie czas na randki itp. 5. nie, wycodziliśmy ze swoimi znjaomyi, wspólnymi itp. 6. generalnie nie. 7. Jest ogień i tęsknota bo każde pracuje 9. Dzisiaj jesteśmy małżeństwem |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
2. 2 tygodnie 3. nic nie osłabło 4. nie wiem czy to młodo. Nie żałuję 5. nie 6. nie 7. nie 8. tak, po ślubie |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
1. Ja 22, on 21. 2. 11 miesięcy, ale był to bardziej związek na odległość. 3. Napewno zmieniło się, to już nowy rozdział w życiu. 4. Nie żałujemy. 5. Czasem jak pomyślę, to fajnie by było wrócić do czasów kiedy chłopak przychodził po Ciebie do domu i w ogóle.. 6. Nie. 7. Tak i mieszkamy ze sobą już rok, minie za kilka dni
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. 6,5 roku 3. Uczucia się wzmocniły. 4. Najlepiej mi się mieszka z Tż, nigdy nie wróciłabym do mieszkania samej, z koleżankami czy z rodzicami. 5. Nie. Jak chcę pobyć sama to od tego mam drugi pokój. 6. Nie. 7. Nie lubię tęsknić. A ogień jest ![]() 8. Tak. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Konto usunięte
|
1. Ja 27, TŻ 28
2. 4 miesiące 3. Oczywiście, poczuliśmy stałość, pewność i zaczęliśmy budować przywiązanie. 4. Chyba nas nie dotyczy ![]() 5. Mieszkałam przed tym długo sama, więc może czasem są takie momenty, ale jednak mając wybór - nadal wolę być w jednym mieszkaniu z nim 6. Nie, TŻ chyba też nie. 7. Tęsknimy nadal, choć to tęsknota pomieszana z radością, że wrócimy do domu i to drugie tam będzie/wróci też 8. Tak |
|
|
|
|
#19 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. 3 miesiace 3. Uczucia z pewnoscia ulegly zmianie, ale wiekszy wplyw na to miala aborcja niz zamieszkanie razem. 4. Nie. 5. Tak, zwlaszcza ze mieszkalismy w jednym - duzym, ale jednak jednym - pokoju. Gdybym teraz znow miala z nim zamieszkac, to koniecznie w dwoch oddzielnych pokojach. 6. Tak, dlatego pstawnowilisny zamieszkac oddzielnie. 7. Mieszkanie i ogien nie maja ze soba za wiele wspolnego, to bardziej kwestia stazu. 8. Tak, chociaz nie mieszkamy ze soba. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
2. Półtorej roku intensywnego związku. 3. Nie osłabły, zmieniły się (w sensie dojrzały), ale ten proces trwał kilka lat, a nie że od razu po zamieszkaniu razem. 4. Nie dotyczy. 5. Nie, bo dajemy sobie swobodę i nie robimy wszystkiego razem, każde z nas ma swoje sprawy, zainteresowania. Oczywiście staramy się z tym nie przesadzić, aby się to nie zmieniło w życie obok siebie. 6. Jasne, że tak, bo nie na wszystkie problemy byliśmy gotowi, ale rozwiązywaliśmy je razem. 7. Ogień jest nadal, bo się dobrze dobraliśmy i jest między nami to coś. A zatęsknić czasami mamy okazję, bo nie spędzamy ze sobą 24 h / dobę. Tęsknotą się ognia nie wznieci, ani nie podtrzyma, bo to całkiem co innego. 8. Tak, związek ma już staż prawie 11 lat. |
|
|
|
|
|
#21 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
po 4 miesiącach wynajęliśmy wspólne mieszkanie i zrezygnowaliśmy z dotychczasowych Cytat:
Cytat:
Cytat:
po czasie dojrzeliśmy do tego, że w związku potrzebna jest też wolność, spędzanie czasu bez siebie Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
1.ja 23 , on 24.
2.Trochę ponad rok i 3 dni wcześniej wcześniej wzięliśmy ślub (SERIO)3.C HM. Ciężko mi powiedzieć, bo uczucia się zmieniają cały czas. Jakaś tam eskalacja była ale w różne strony. Trochę było docierania się, ale i był szał miłości i radości bo w końcu mieliśmy pełen luz a nie że trzeba było szukać okazji. 4. Jak widać , chyba nieprędko weszłam w stały związek, bo wcześniej ani nie miałam nikogo na dłużej, ani nie chciałam z nikim być tak blisko. Propozycja jednego wtedy niby mojego chłopaka, żeby "zamieszkać razem bo on ma kawalerkę po babci", zadziałała na mnie tak, ze spakowałam manele i praktycznie bez słowa wyjechałam (uciekłam?) na drugi koniec Polski nie zostawiając mu adresu. :/ Teraz to myślę ze postąpiłam jak ostatnia świnia, ale wtedy to byłam zwyczajnie w panice. :/ 5. Nie kojarzę takich rozkmin, ale to dawno było. ![]() ALE: nigdy nie mieszkaliśmy w kawalerce/1 pokoju, najmniejsze mieszkanie jakie wynajmowaliśmy/mieliśmy to były 2 pokoje + kuchnia, wiec zawsze każde miało swój kąt. Poczuć sie wolnym... ja się nie czuję niewolna, bo nigdy zwiazek któego chciałam, nie kojarzył mi się z uwięzieniem. Natomiast związki których nie bardzo chciałam, jak widać po akcji z ucieczką od wizji mieszkania w kawalerce po babci (i to nie kawalerka byłą problemem, tylko mieszkanie z tym kimś) owszem. 6.Nie. 7.Kurde, jak któreś z nas wyjeżdża na noc- kilka to bardzo tęsknimy. Nawet mnie to trochę irytuje, ze tacy jesteśmy "sklejeni" ze sobą i jedno bez drugiego jak półkaleka, ani się nie wyśpi, ani sobie miejsca znaleźć nie umie. ![]() 8. No! 20ta rocznica ślubu stuknęła w styczniu tego roku ![]() BTW- najszybszą propozycję wspólnego zamieszkania, dostałam od idioty, który poznał mnie ze 3 dni wcześniej i sama nie wiem co rozkminiał, ale zproponował mi mieszkanie u niego w domu. My na górze jego rodzice na dole ale "rzadko bywają" bo mieszkają w innym domu. Masakra. Uznałam że to jakiś idiota (nawet nie znałam jego nazwisk a imienia nie byłam pewna bo wszyscy się posługiwali pseudonimem)i mimo, że nawet mi się z początku spodobał na pierwszy rzut oka, to tak mnie tym zraził, że potem dosłownie patrzeć na niego nie mogłam. Podejrzewałam, ze szukał po prostu ... gosposi co mu obgotuje, opierze i obsprząta. :/
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2015-07-06 o 10:04 |
|
|
|
|
#23 | |||||||||
|
Hrodebert
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
|
#24 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jednak tylko woda. - Albert Einstein - Edytowane przez pospolita_rzecz Czas edycji: 2015-07-06 o 12:31 |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. 4lata 3. Zmieniły się o 100% na jeszcze mocniejsze 4. Nigdy nie żałowalismy tego 5. A kto powiedział że mieszkanie razem to koniec wolności? 6. Nie 7. tęsknię każdego dnia ![]() 8. tak za rok slub
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
2. 9 miesięcy. 3. Zmieniło się to, że kochamy siebie dojrzalej. 4. Nie. 5. Nie. 6. Nie. 7. Tęsknimy tak samo, a nawet bardziej niż na początku. Ogień jest cały czas, nie narzekamy na to. 8. Tak, leci nam 6 rok razem i planujemy ślub.
|
|
|
|
#29 |
|
Wtajemniczenie
|
1. 24 ja, 23 on
2. 3,5 roku 3. Są jeszcze silniejsze. 4. Nie. 5. Nie. 6. Nie. 7. To inny rodzaj tęsknoty .8. Jesteśmy małżeństwem, zamieszkaliśmy razem po ślubie.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

) to przyjęta data kiedy zaczęliśmy być razem, czyli rok to wtedy był