|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016, cz. I :)
Ogórki małosolne mmm pycha ! Jadłabym na okrągło.
|
#3962 |
|
Rozeznanie
|
Jakie plany obiadowe macie na takie upały?
Ja dzisiaj mam straszną ochotę na buritto i chyba zacznę już szykować farsz bo później już za gorąco będzie. |
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam właśnie tortillę
Farsz to: kurczak, kukurydza, fasola, papryka czerwona i żółta, pomidory Ale robiliśmy w sobotę, więc dzisiaj tylko do placka i odgrzać.
|
|
|
|
#3964 |
|
Konto usunięte
|
Mmm, buritto! Mogłaś wcześniej podsunąć ten pomysł
Dzisiaj sama zaszaleje i wciągnę chyba naleśniki z dżemem ;p Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślę kupić Maślanke albo kefir po drodze do domu i z ziemniaczkami i koperkiem od kolegi z działki <3 ale Tż sie nie naje tym i będę musiała po jego treningu zrobić mu coś konkretnego
|
|
|
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dawno nie jadłam indyka i taki też będę miała obiad. Pieczone podudzia z indyka.
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2015-07-06 o 10:31 |
|
|
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
A z tym ciepłem, to u mnie chyba inaczej. Na początku ciąży było mi wiecznie zimno. Jestem zmarzluchem, ale no wtedy to już była przesada, bo mąż ubierał wiosenną marynarkę, a ja kurtkę jesienną
W domu wiecznie pod kocem. I w sumie tak miałam aż do tych upałów. Teraz to ciężko powiedzieć, bo większość znosi te upały źle. Ale w sumie u mnie to nowość, bo do czasu ciąży nie miałam z upałami żadnego problemu.---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- U nas będzie fasolka szparagowa, obydwoje z mężem moglibyśmy ją jeść na okrągło. Do tego młode ziemniaczki i jajko. A tortilla będzie jutro, już rano dzwoniłam do męża, co mi ma po drodze z pracy kupić
|
|
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula, to ciepło jest bardziej odczuwalne im ciąża starsza, bo to chodzi o to, że masz więcej krwi
|
|
|
|
#3969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w domu mamy taki na biurko i daje radę W pracy teraz też siedzę przy wiatraczku ja przed poprzednią ciąża byłam uzależniona od kawy, ale w ciąży odstawiłam i później po # jakoś mi już tak nie smakowała... piłam nieregularnie no i w sumie teraz już bez problemu odstawiłam. Może ze 2-3 razy wypiłam do kiedy jestem w ciąży Cytat:
Jeśli plany mu się nie zmienią to bitki z piersi indyka w ziołach prowansalskich z ryżem i sałatą
|
||
|
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje, że na następnej wizycie gin da mi zielone światło na basen, bo strasznie mi już brakuje jakiegokolwiek ruchu
|
|
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
Czuję przyjemny chłód! Niewierze! Firanki mi się ruszają, niech to mocniej wieje
Coraz większy deszcz u mnie, może będzie szansa
|
#3973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie co prawda nie ma duzych upalow,dopiero przyjda,ale jesli ciezko sie wam spi to polecam powieszenie mokrych recznikow w oknach,odswieza powietrze.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
|
|
#3975 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja powiesiłam moskitierę na okno w sypialni i z otwartym oknem próbowałam spać, ale nie potrafię usnąć z odgłosami z zewnątrz muszę mieć idealną cisze. |
|
|
|
|
#3976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie tak jak ja
|
|
#3977 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja do farszu daję kurczaka, paprykę czerwoną, kapustę pekińską, pomidora, ogórka zielonego i cebulkę czerwoną i do srodka jeszcze duuuuużo duuuuuużo sosu czosnkowego, ale takiego robionego przeze mnie, a nie tego mdłego sklepowegoojjjj muszę zrobić w tygodniu a dziś mam dewolajki, surówkę z białej kapusty i do tego ziemniaczki posypane koperkiem. Jako zupa botwinka z jajkiem. Tż był w weekend i mi nagotował, więc teraz na okrągło będę chyba to jadła, bo zapas botwinki i mięsa mam na trzy dni jak nic. Ja dziś byłam u lekarza, wszystko przebieka książkowo na chwilę obecną, choć dzieciątko jest tak ruchliwe, że pani doktor nie była w stanie go pomierzyć, dopiero przy trzeciej aparaturze się udało na oddziale, gdzie się obie pofatygowałyśmy. Dziś też pobrała mi cytologię i kolejny termin wizyty 27lipca. Mam skierowanie na TSH i w sumie na razie tyle. Na chwilę obecną wychodzi,że mamy 12tyg równo dzisiaj i usg pokazało termin na 18stycznia. Dostałam tez pierwsze zdjęcie maluszka, a przy kolejnej wizycie będziemy chcieli poznac płeć. ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
![]() co do kawki na początku jeszcze mogłam, ale ja tylko czarną bez cukru i mleka, jak maluszkowi zaczął smak przeszkadzać i lądowaliśmy na rozmowie z gumowym uchem to chciałam dziecko oszukać dolewając mleka, teraz nawet to nie pomaga, niestety.....zero używek, śmieję się z moim TŻ, ze się prowadzę jak święta
Edytowane przez justynaxxx86 Czas edycji: 2015-07-06 o 11:02 |
||
|
|
|
#3978 |
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie tez sie zastanawiam co do zarelka zrobic
![]() Rozmawialam dzis z mama. Snilo jej sie ze urodzilam synka a podobno byl taki duzy jak polroczne dziecko. Podobny do mnie tylko duzy nos po TZ :-D a najlepsze jest to ze byl blondynkiem tylko zastanawiam sie dlaczego jak my z TZ oboje mamy czarne wlosy i ciemne karnacje haha:-D
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-07-06 o 11:33 |
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
A co do kawy-u mnie Sam zapach powoduje nudnosci,nawet nie moge myslec o wypiciu :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3980 |
|
Konto usunięte
|
Dzisiaj wypiłam małymi łyczkami pół szklanki ;p o dziwo smakowała
to jest chyba mój jedyny objaw ciąży ;pWysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3981 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny bedziecie tez kupowaly maluchom rzeczy w SH czy nastawiacie sie na same nowki???
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia, myślę o tym, by zrobić potrawkę z kurczaka, ale nie wiem, czy mi się zechce
![]() Jak fajnie ciepło jest
|
|
#3983 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dzis na obiad naleśniki z owocami.
Ciuszki mam po córce, jezeli bedzie chłopak to moze cos nowego dokupie. Przy pierwszej ciaży na start kupiłam paczkę od siostry koleżanki z pracy. Wszystkie ciuszki były w idealnym stanie. Pozniej tak pól na pól. Cześć nowych, część wygrzebanych. Choć musze przyznać że prawie nic samodzielnie nie kupowałam bo ciagle cos dostawaliśmy. Zreszta torba na kolejny rozmiar czeka w szafie. |
|
|
|
#3984 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w ten upalny dzień. Za dużo napisałyście, a ja nie bardzo mam czas nadrabiać
![]() My dziś mamy młode ziemniaczki ze schaboszczakiem. I do tego ogóreczki małosolne ![]() W sobotę zrobiłam profilaktycznie TSH, Ft4 i FT3. TSH wyszło mi 0,6, a więc spadło o połowę przez 1,5 miesiąca. A tak się bałam, że wzrośnie. Reszta hormonów w normie. Teraz niecierpliwie czekam na wyniki badan prenatalnych. Mam nadzieję, że zadzwonią do mnie jutro, że są do odbioru. |
|
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I śmieszne ceny mega
|
|
|
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3987 |
|
Wtajemniczenie
|
No rzeczywiscie super stronka. 6-7 zl za body a 30 pare roznica jest...
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
candy brawo za tsh
|
|
|
|
#3989 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3990 |
|
Rozeznanie
|
Ja myślę że część nowych część z sh
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

Farsz to: kurczak, kukurydza, fasola, papryka czerwona i żółta, pomidory
Ale robiliśmy w sobotę, więc dzisiaj tylko do placka i odgrzać.
Dzisiaj sama zaszaleje i wciągnę chyba naleśniki z dżemem ;p 

W domu wiecznie pod kocem. I w sumie tak miałam aż do tych upałów. Teraz to ciężko powiedzieć, bo większość znosi te upały źle. Ale w sumie u mnie to nowość, bo do czasu ciąży nie miałam z upałami żadnego problemu.

Nawet włosy w tym miejscu bardziej urosły i bardzo ściemniały wręcz na czarno. Myślałam czy to jakoś nie zgolić.. ale maszynką to to jeszcze gorsze odrośnie, a plastrami z woskiem może zaszkodzić i boleć.