Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-06, 11:31   #2131
TusiaeM
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Przez te upały zapomniałam się wczoraj pochwalić, że zaczęłam 33 tydzień

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
U mnie od rana deszczowo, a ja dalej cała upocona.

W nocy była straszna burza. Takiej dawno nie było. Dobrze, że chociaż co nieco podlało
Do mnie doszła tylko parę grzmotów, ale jak przyjemnie wiało I teraz jak fajnie, mam okna w całym domu pootwierane

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Ostatnio w ogóle mniej się rusza, tzn mniej jest kopniakow a więcej przekrętów, jutro zapytam gina czy to normalne.
Mam to samo Kopniaki zdarzają się czasem z boku, a tak to kręcenie i górki na brzuchu

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ok, zabieram się za pranie.
Na każdym ciuszku jest temp. 30-40 stopni a wy pisałyście o praniu w wysokich temperaturach...

Poza tym nie wiem jak z dziecięcymi, ale jak piorę nasze rzeczy to dzielę je na jasne i kolorowe/ciemne. Jasne, w sensie niekoniecznie tylko białe - jasno różowe, błękitne, itp. Ja mam masę ciuszków bladoróżowych czy beżowych, chyba mogę wyprać je razem z białymi?
Ja prałam w 40'C i chyba będę dzielić na białe, różowe (bo takich mam dużo) i inne kolory. W 90'C pieluchy tetrowe wypiorę. I nastawiałam dodatkowe płukanie.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-06, 11:43   #2132
owieczkaa
Zakorzenienie

A tak w ogóle to slyszalyscie że od lipca NFZ płaci szpitalom za znieczulenie zewnątrzoponowe dodatkowe 400 zł? Może coś się ruszy...
Stary 2015-07-06, 11:45   #2133
fatal21
Wtajemniczenie

Wstawilam link

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-07-06, 11:47   #2134
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Wrrrr pisałam posta i widzę, że go nie dodało .
Miałam koszmar śniło mi się, że teściowa zabrała mi dziecko, robiła z nim co chce nie pytając mnie o zdanie. I zabrałam dziecko wykrzyczałam co myślę a ono umarło bo ona mu dawała do jedzenia normalne produkty zamiast mleka

Dziewczyny okularnice, czy Wam też pogorszył się wzrok w ciąży?

owieczkaa

U mnie w mieście jest ponoć jeden szpital oferujący zewnatrzoponowe według tej baby ze szkoły rodzenia i dają je tylko wtedy gdy oni stwierdzą, że kobieta powinna dostać :/

Tusia

Super już coraz bliżej
Stary 2015-07-06, 11:47   #2135
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
dzisiaj przyjdzie mój wentylator
tak ciepło jest na dworze, że nawet się ruszyć z domu nie można
w domu jeszcze gorzej :/
A ja byłam na pobraniu krwi, zakupach i odebrałam z poczty paczkę również z wentylatorem. Nawet nie chciałam już czekac na TŻ aż wroci tylko sama go skręciłam i teraz się delektuję wiatrem prosto w jape na własnej kanapie haha

Dzisiaj w labie krew pobierala ta babka co zawsze, a druga stala i patrzyla, jak jakiś koleś się uczy... oczywiście przypadło mi iść do niego, ale sie nie dalam na krolika doswiadczalnego. Wiem, ze ludzie muszą się uczyć - lekarze i inni tez - ale nie na mnie przepuscilam babcie przede mną.

Dzisiaj przejeżdzalam kolo chinskiego marketu - nawet nie wiedzialam, ze w poblizu cos takiego mam i znalazlam peeelno ogromnych naklejek na scianę, tą co kupilam byla za 12 zl a jest naprawdę duza. Nie wiem czy jej uzyję, ale jak juz bede miala gotowy kącik dla malej i uznam, że chce ich uzywć to nakleję zwierzaki mają po ok 40-50 cm a takiej wielkosci naklejki ogladalam wczoraj na allegro i byly za min 30 zl plus przesylka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg 20150706_114212.jpeg (130,8 KB, 15 załadowań)
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-06, 11:54   #2136
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z Was odkupywała moze od kogoś rożek? Zastanawiam sie czy odkupić czy kupić nowy wolę miękki, nieusztywniany.
Ja akurat dostałam ale ogólnie widziwlam że nie są drogie. I w razie co nawet przy tyche usztywnianych można wyjąć ta wkładkę i używać jako miękki.

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Część wczoraj miałam wizytę i synus zmienił pozycję na głową w dół a już miałam nadzieję na pośladkowe ułożenie waży ponad 1700 i TP przesunął mi się na 02.09 z 11.gin ocenia że ok 3500-3600 będzie ważył.zrobiła mi fotke i policzki ma jak chomik widać że mój synek.

A liczylas na cesarke. Ja wizyta 28,07 dopiero. Ciekawe czy mój się na głowę przekreci? Spory dzidziuś ci się szykuje. Aby zdrowy był
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-06, 11:58   #2137
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
http://www.sfora.pl/polska/Rewolucja...tm_campaign=o2

Wow, szkoda tylko że to nie działa tak jak piszą bo u mnie nie ma możliwości znieczulenia... Może wspomne o tym położnej na SR bo chyba nic o tym nie wie :p
Stary 2015-07-06, 12:19   #2138
ridja devojka
Zakorzenienie

A nie boicie się o ciuszki na których jest napisane żeby je prac w 30-40? Jak swoje rzeczy wypiorę w wyższej temp. to się kurczą i niszczą...

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-07-06, 12:20   #2139
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
Ja akurat dostałam ale ogólnie widziwlam że nie są drogie. I w razie co nawet przy tyche usztywnianych można wyjąć ta wkładkę i używać jako miękki.

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

A liczylas na cesarke. Ja wizyta 28,07 dopiero. Ciekawe czy mój się na głowę przekreci? Spory dzidziuś ci się szykuje. Aby zdrowy był

A cwiczysz? Hulahop, krecenie biodrami, taniec brzucha, etniczne tance hawajskie czy tajskie, to wszystko jest super na prawidlowe ulozenie dziecka.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-06, 12:22   #2140
misiskuku
Zadomowienie

Zamówienie na Gemini złożone
lista robi się coraz mniejsza ale jeszcze trochę brakuje..
Stary 2015-07-06, 12:23   #2141
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Skorzystałam z pogody i poszlam po truskawki . Zlapal mnie deszcz bylam wniebowzieta a ludzie parasole wyciagali kutyki zakladali no czulam sie dosc dziwnie w sukience z ucieszem na twarzy
Ciagle mrzawka jest bosko bosko hura

Ja pierwsze pranie zrobilam na 60 bo chcialam wybic w miare bakterie bo wszystkie ciuchy mam uzywane teraz bd prac na 40

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

A i pytanie jestesmy juz w tak zaawansowanej ciazy ze gdyby ktoras z nas teraz zaczęła rodzic tfu tfu bylo by z dzieckiem ok ??

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-06, 12:29   #2142
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
A ja byłam na pobraniu krwi, zakupach i odebrałam z poczty paczkę również z wentylatorem. Nawet nie chciałam już czekac na TŻ aż wroci tylko sama go skręciłam i teraz się delektuję wiatrem prosto w jape na własnej kanapie haha

Dzisiaj w labie krew pobierala ta babka co zawsze, a druga stala i patrzyla, jak jakiś koleś się uczy... oczywiście przypadło mi iść do niego, ale sie nie dalam na krolika doswiadczalnego. Wiem, ze ludzie muszą się uczyć - lekarze i inni tez - ale nie na mnie przepuscilam babcie przede mną.

Dzisiaj przejeżdzalam kolo chinskiego marketu - nawet nie wiedzialam, ze w poblizu cos takiego mam i znalazlam peeelno ogromnych naklejek na scianę, tą co kupilam byla za 12 zl a jest naprawdę duza. Nie wiem czy jej uzyję, ale jak juz bede miala gotowy kącik dla malej i uznam, że chce ich uzywć to nakleję zwierzaki mają po ok 40-50 cm a takiej wielkosci naklejki ogladalam wczoraj na allegro i byly za min 30 zl plus przesylka.
fajne te naklejki jako, że u nas na razie będzie tylko kącik dla dziecka w naszym pokoju, zdecydowaliśmy się na takie naklejki:

http://allegro.pl/kolorowe-sliczne-d...318464009.html

tylko jeszcze nie wiem jaki wzór
Stary 2015-07-06, 12:29   #2143
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość

A i pytanie jestesmy juz w tak zaawansowanej ciazy ze gdyby ktoras z nas teraz zaczęła rodzic tfu tfu bylo by z dzieckiem ok ??

Raczej tak http://www.netmama.pl/magazyn/porod/...-na-przezycie/

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-06, 12:29   #2144
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nam dzidziusia do koloru do bialego i do plukania na gemini bodajze 8 zl za 1,5 litra.
Dziewczyny sukces slonce zaszlo. Chmury naszly. Wiatr wieje. Temp taka sama 30stopni w cieniu ale nie ma tego slonca juhuu po poludniu ide na bazarek kupie te truskawki . Ja prasuje wlasnie mega gorąco

U nas tez chmury i wiaterek ☺
Cytat:
Na każdym ciuszku jest temp. 30-40 stopni a wy pisałyście o praniu w wysokich temperaturach...

Poza tym nie wiem jak z dziecięcymi, ale jak piorę nasze rzeczy to dzielę je na jasne i kolorowe/ciemne. Jasne, w sensie niekoniecznie tylko białe - jasno różowe, błękitne, itp. Ja mam masę ciuszków bladoróżowych czy beżowych, chyba mogę wyprać je razem z białymi?
Ja prałam uzywane na 40 kolorowe a białe na 50
Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Jelpa z tego co wiem to można wszystko od początku prać i płakać.

U mnie koszmarna noc, nie spałam praktycznie dopiero jak tż do pracy o 7 poszedł to pospałam. A wyglądam jakby mnie kto olejem twarz i włosy wysmarowal. Ale przynajmniej chłodniej jest i pada, błogosławieństwo bo bym dzisiaj w taki upał umarła.

No i tez musze po truskawki pójść, u nas jeszcze są na szczęście.

Ja dziecięce piorę w wyższych, szczególnie rzeczy których nie będę prasować to wręcz na gotowanie żeby bakterie zabić.
To ja tak wczoraj wyglądałam.
Ohhh dobrze ze deszcz idzie
Cytat:
A tak w ogóle to slyszalyscie że od lipca NFZ płaci szpitalom za znieczulenie zewnątrzoponowe dodatkowe 400 zł? Może coś się ruszy...
Nie wiedziałam może coś w tych szpitalach się ruszy
Cytat:
A nie boicie się o ciuszki na których jest napisane żeby je prac w 30-40? Jak swoje rzeczy wypiorę w wyższej temp. to się kurczą i niszczą...

Używane pisałam Ci wyżej ze tak prałam. Ale nowe zamierzam prac tak jak jest na metkach.
Stary 2015-07-06, 12:33   #2145
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę ze nie tylko ja nie śpię... Mąż chrapie jak stary bosman głośno jak nigdy...

Jak są tam już chodzące dzieci to niby bardziej to rozumiem ale w przypadku noworodków to jest niedorzeczne...
Ja zasnęłam po 5

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Oklady i kapiele. Zadna filozofia. Dlaczego od 38 juz chcesz zbijac? Wiesz, ze u noworodka i niemowlecia goraczka dopiero sie zaczyna od 38 a wszystko co jest w granicach 35-38 jest norma?
Nie mam zamiaru dopuszczać do 40 stopni. Najpierw będę zbijać, a jak to nic nie da, to podam leki i już.

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
U mnie od rana deszczowo, a ja dalej cała upocona.

W nocy była straszna burza. Takiej dawno nie było. Dobrze, że chociaż co nieco podlało
U mnie też deszcz, ale burzy w nocy nie zajarzyłam. Może będzie dzisiaj, bo słońca nie ma, i jest deszcz to ja już wolę słońce i skwar - tylko nie w nocy

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
dzisiaj przyjdzie mój wentylator

tak ciepło jest na dworze, że nawet się ruszyć z domu nie można
w domu jeszcze gorzej :/

objezdzilam w piątek i sobotę wszystkie sklepy i zabrakło wentylatorów

ale zamówiłam se z neta i dzisiaj przyjdzie

uwaga.. u mnie w słońcu o godzinie 15-16 jest 46° :/ :/ :/

oszaleć można :/ :/ :/

---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ----------

ja to bym chciała po 6 albo 13 sierpnia

wtedy to już będzie 36-37 tydzień i mogłoby się zacząć wtedy

ale od chcenia to wiadomo
zobaczymy jak będzie

chociaż moje skurcze takie częste wskazują na to, że i tak urodzę wcześniej jak to lekarz powiedział.
zamierzam jeszcze wytrzymać 4-5 tyg i mogę rodzić
Ja jestem ciekawa, czy w Pl jak się urodzi w 36-37 tc, to dziecko jest uznawane za wcześniaka? Czy można normalnie wyjść ze szpitala, jeśli jest wszystko ok?

Cytat:

Ja nie prałam w wysokich temperaturach. Skoro na ciuchu jest 30 stopni, to piorę w 30 stopniach - nie stać mnie na wymianę garderoby, bo mi się ciuch zniszczy w praniu w złej temp.

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-06, 12:36   #2146
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
No i gitara. To najwazniejsze

wymianki
Stary 2015-07-06, 12:40   #2147
zuzulka_89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Wrrrr pisałam posta i widzę, że go nie dodało .
Miałam koszmar śniło mi się, że teściowa zabrała mi dziecko, robiła z nim co chce nie pytając mnie o zdanie. I zabrałam dziecko wykrzyczałam co myślę a ono umarło bo ona mu dawała do jedzenia normalne produkty zamiast mleka

owieczkaa

U mnie w mieście jest ponoć jeden szpital oferujący zewnatrzoponowe według tej baby ze szkoły rodzenia i dają je tylko wtedy gdy oni stwierdzą, że kobieta powinna dostać :/

Tusia

Super już coraz bliżej
Jestem krókowidzem i nie zauważyłam pogorszenia wzroku. Jedynie co to męczy mnie suchość oczu od gorąca. A byłaś już u okulisty? Podobno jest duże prawdopodobieństwo, że w ciąży można troszkę gorzej widzieć..
zuzulka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-06, 12:44   #2148
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

zuzulka_89
No właśnie nie byłam a zapisy są na 2 miesiące dalej to bez sensu :/
Stary 2015-07-06, 12:44   #2149
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
fajne te naklejki jako, że u nas na razie będzie tylko kącik dla dziecka w naszym pokoju, zdecydowaliśmy się na takie naklejki:

http://allegro.pl/kolorowe-sliczne-d...318464009.html

tylko jeszcze nie wiem jaki wzór
też mi sie takie marzą ale chyba jak bedę zamawiać to z materiału. Problemem jest to, że my jeszcze nie zdecydowaliśmy się na imię... ja swoje a TŻ swoje... wiec zdecydowalismy ze moze jak sie urodzi i ją zobaczymy to będzie nam latwiej... poki co to nosze w sobie KLUSKĘ wiec nie zamawiam literek niestety narazie

aaa no i ja w sumie to szukalam naklejek z sowami, ale zamowilam zaslonki w sówki, ma rożki też w sowy, minky prawdopodobnie też bedzie z sowami... wiec juz wzielam te naklejki zeby sie nie zarzygać tymi sowkami hahaa

Edytowane przez agu23gda
Czas edycji: 2015-07-06 o 12:47
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-06, 12:48   #2150
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

owieczkaa

Tusia

Super już coraz bliżej
Ja jestem okularnicą i niestety pogorszył się... ale nie wiem czy to z powodu ciąży, mi się po prostu pogarsza wzrok z każdym rokiem więc nie wiem na ile to ciąży wina.
Cytat:

Ja nie wiem jaka to musi być bawełna żeby się zniszczyła w 60 stopniach... Jak jest do dupy to i w czasie noszenia się rozciągnie, zdefasonuje i zniszczy.
Cytat:

Najprawdopodobniej tak To już są duże dzieciaki i poza niedojrzałością układu oddechowego (na co się podaje sterydy) i masą ciała są w miarę gotowe na przyjście na świat.
Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ja zasnęłam po 5

Ja jestem ciekawa, czy w Pl jak się urodzi w 36-37 tc, to dziecko jest uznawane za wcześniaka? Czy można normalnie wyjść ze szpitala, jeśli jest wszystko ok?
Masakra, zaraz wyjdzie że śpimy w dzień a w nocy bezsenność... Ja coraz częściej myślę o spaniu osobno, szczególnie jak to chrapanie się utrzyma. Bo jak przyjdzie do porodu to będę zmęczona w trupa.

Chyba donoszona ciąża jest od 37 tygodnia, od 34-37 jest późny wcześniak.
Stary 2015-07-06, 12:48   #2151
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ja zasnęłam po 5

Nie mam zamiaru dopuszczać do 40 stopni. Najpierw będę zbijać, a jak to nic nie da, to podam leki i już.

U mnie też deszcz, ale burzy w nocy nie zajarzyłam. Może będzie dzisiaj, bo słońca nie ma, i jest deszcz to ja już wolę słońce i skwar - tylko nie w nocy

Ja nie prałam w wysokich temperaturach. Skoro na ciuchu jest 30 stopni, to piorę w 30 stopniach - nie stać mnie na wymianę garderoby, bo mi się ciuch zniszczy w praniu w złej temp.

Ale to, ze jest goraczka, nie oznacza, ze akurat musi do 40 st wzrosnac
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-06, 12:50   #2152
zuzulka_89
Zadomowienie

Cytat:
zuzulka_89
No właśnie nie byłam a zapisy są na 2 miesiące dalej to bez sensu :/
Mi położna poradziła, że jak oczy będą siadać to trzeba pójść pojęczeć do przychodni, że gorzej widzę, że zaraz poród i że okulista musi zbadać. Czasem przesuną termin wizyty na wcześniejszy. Albo w ostateczności iść prywatnie
Stary 2015-07-06, 12:54   #2153
owieczkaa
Zakorzenienie

Co do okulisty ja się zapisałam prywatnie bo na NFZ najbliższe terminy na wrzesień-październik a to trochę dla mnie za późno, obawiam się że do 50 tygodnia ciąży mogę nie wytrzymać
Stary 2015-07-06, 12:54   #2154
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

owieczkaa
Po ciąży będzie trzeba pójść na wizytę :/ mam nadzieję, że później będzie poprawa b co roku okulary kupować...? Do soczewek nie mogę się przyzwyczaić:/

chyba pojadę dziś do ciuchlandu pogrzebać za jakąś sukienką. Nie mam dosłownie nic...

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2015-07-06 o 12:56
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-06, 12:55   #2155
malaja86
Rozeznanie

Ja piorę w cyklu na 40 stopni i podwójne płukanie. Wszystkie rzeczy na dwa razy.
Rzeczy z ciucha piorę najpierw w proszku. A potem dopiero w płynie.

Wyjezdzamy teraz na kilka dni i chciałam spakować torbę szpitalną. Ale tak sobie myślę ze większość rzeczy i tak będzie za duża. Teraz dzieciacżek ma koło 40 cm. No ale zabiorę najmniejsze ubranka, ręcznik i rzeczy do spania. Aptekę jak będzie trzeba mąż znajdzie na miejscu, pieluchy te jedynki były by i tak za duże.

Miałam okropną noc. Znowu zwracałam, mam dość. Do tego ten upał. Ale podobno idzie ochłodzenie.
Stary 2015-07-06, 12:56   #2156
zuzulka_89
Zadomowienie

Cytat:
Ja jestem okularnicą i niestety pogorszył się... ale nie wiem czy to z powodu ciąży, mi się po prostu pogarsza wzrok z każdym rokiem więc nie wiem na ile to ciąży wina.

Ja nie wiem jaka to musi być bawełna żeby się zniszczyła w 60 stopniach... Jak jest do dupy to i w czasie noszenia się rozciągnie, zdefasonuje i zniszczy.

Najprawdopodobniej tak To już są duże dzieciaki i poza niedojrzałością układu oddechowego (na co się podaje sterydy) i masą ciała są w miarę gotowe na przyjście na świat.

Masakra, zaraz wyjdzie że śpimy w dzień a w nocy bezsenność... Ja coraz częściej myślę o spaniu osobno, szczególnie jak to chrapanie się utrzyma. Bo jak przyjdzie do porodu to będę zmęczona w trupa.

Chyba donoszona ciąża jest od 37 tygodnia, od 34-37 jest późny wcześniak.
To ja na sen nie mogę narzekać. Praktycznie wszystkie noce przesypiam z małą przerwą na łazienkę.

A ubranka prałam tak jak na metkach, z tym, że potem wszystko prasowałam.
Stary 2015-07-06, 13:02   #2157
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
owieczkaa
Po ciąży będzie trzeba pójść na wizytę :/ mam nadzieję, że później będzie poprawa b co roku okulary kupować...? Do soczewek nie mogę się przyzwyczaić:/

chyba pojadę dziś do ciuchlandu pogrzebać za jakąś sukienką. Nie mam dosłownie nic...
Ja już się przyzwyczaiłam do zmiany szkieł co 1-1,5 roku. Soczewki też noszę ale to mniejszy problem bo się zużywają i nie ma różnicy jaką moc kupię.
A co ci przeszkadza w soczewkach? Może miałaś źle dobrane i dlatego nie możesz się przekonać? Ja sobie nie wyobrażam życia bez soczewek, szczególnie latem (okulary przeciwsłoneczne) i przy jakimkolwiek sporcie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-06, 13:02   #2158
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Ja tez wszystko wyprasowalam na lewej stronie bo podobno material jest wtedy bardziej
przyjemny dla skorki.

Hmmm wpierw lewy jajnik mnie bolal teraz prawy mnie boli
Boli was cos ?

wymianki
Stary 2015-07-06, 13:04   #2159
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Ja piorę w cyklu na 40 stopni i podwójne płukanie. Wszystkie rzeczy na dwa razy.
Rzeczy z ciucha piorę najpierw w proszku. A potem dopiero w płynie.
Ja wlasnie ubranka mam rózne, i z ciuchlandu, i od znajomych, popiorę wszystkie tak samo, tylko zastanawiam się czy wlasnie prac od razu w płynie, czy moze lepiej najpierw w proszku. Nigdzie u mnie nie moge dostac dzidziusia

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-06, 13:06   #2160
zuzulka_89
Zadomowienie

Cytat:
Ja już się przyzwyczaiłam do zmiany szkieł co 1-1,5 roku. Soczewki też noszę ale to mniejszy problem bo się zużywają i nie ma różnicy jaką moc kupię.
A co ci przeszkadza w soczewkach? Może miałaś źle dobrane i dlatego nie możesz się przekonać? Ja sobie nie wyobrażam życia bez soczewek, szczególnie latem (okulary przeciwsłoneczne) i przy jakimkolwiek sporcie.
Ja np. w ciąży nie mogę nosić soczewek bo mnie strasznie irytują, ciągle je czuję itp.
Kiedyś też zmieniałam co i rusz szkła, ale teraz od kilku lat ustabilizowała się wada i zainwestowałam w korekcyjne przeciwsłoneczne okulary i jest to mój najlepszy zakup. Co prawda szkła kosztowały 700 zł za parę ale używam je już 3 rok i są rewelacyjne Polecam taką inwestycję.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości