|
|
#151 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Do posiadaczy glanów :)
Cytat:
uratowały moje stopy przed zmasakrowaniem na setkach koncertów... fakt jest taki, że glany trzeba rozchodzić- taki ich urok, musisz się nieźle nacierpieć, ale jak zdasz ten test czeka cię radość z chodzenia porównywalna tylko ze szpilkami jimmy'ego choo
|
|
|
|
#152 |
|
Raczkowanie
|
U mnie w szkole nikt nie ma glanów! Tylko ja! Łe.... Ktoś zdarł mi troszkę czubek, jest teraz na nim małe obtarcie!!!
![]() ![]() Ale nic a nic nie obcierają! Są suuuper...
|
|
#153 |
|
Raczkowanie
|
Pierwsze dni glany (z Digger'a) mnie obcierały, teraz to najwygodniejsze buty- służą mi już 3 rok i tylko minimalnie zdarła się skórka z czubków (ale ile dzikich koncertów przeżyły
)Polecam gorąco, gdy się przyzwyczaisz, będzie ci się w nich lepiej chodzić niż w bamboszach
|
|
#154 |
|
Wtajemniczenie
|
dziwne, że jeszcze nikt nie wpadł tu protestować przeciwko glanom :P
|
|
|
|
|
#155 |
|
Raczkowanie
|
take będą moje następne
|
|
#156 | |
|
Rozeznanie
|
Co do tamtego zdjęcia to nie widze dokładnie tych glanów
ale chyba są czerwone ? i długie ? ![]() Mi również bardzo się podobają A na najbliższy koncert na jaki się wybieram w moich glanach.. to koncert Happysad.. 21 września ![]() Cytat:
Wpadła tylko żeby napisać, że nienawidzi glanów... i chyba tylko tyle ![]() *Echh jutro pierwszy dzień w szkole i już 8 godzin
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez kiedys bylam wierna fanka glanow.. dopoki nie zaczeli robic tych uniesionych noskow
a z rszta teraz wole smigac na obcasach.. mam jeszcze prawktycznie nie uzywane ( mzoe z 5 razy zalozone) bordowe gladny prawie, ze do kolan z HD.. szkoda, ze leza i sie kurza...
|
|
|
|
|
#158 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam Hey'a mojego ukochanego niedługo ![]() Cytat:
nie szkoda energii na to..? kiedys pobita zostałam i to dosyć mocno za to, ze w glanach byłam ![]() Cytat:
A Twoimi glanami na pewno ktoś by się chętnie zaopiekował oddaj/sprzedaj komuś..
|
|||
|
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
Super butki, kup sobie martensy na cienkiej podeszwie i bez blach, to nie będą jakoś bardzo ciężkie (no, lekka szpilka to to nigdy nie będzie), na początku kupowałam w sklepach, ale ostatnie 2 pary mam od tego gościa (rolendt na allegro), i przypuszczam, że w przyszłości też u niego będę kupować. Myślę, że nie wyrosnę z glanów nigdy, przynajmniej na sezon jesienno-zimowy zawsze jakąś klasyczną
parę będę mieć.http://www.eastend.pl/index.php
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#161 |
|
Raczkowanie
|
ja chętnie sprawiłabym sobie glany, ale tylko tak na koncerty
mam kolezanki, które cały czas śmiagają w glanach i na koncertach ich stopy nie są tak poszkodowane jak moje.. ale, że pewnie nie chodziłabym w nich tak na codzień to jednak rezygnuję
|
|
|
|
|
#162 |
|
Raczkowanie
|
czy ktoś może napisać jakieś intrukcje jak się wiąże glany na drabinkę? robi się supeł ale co później?
|
|
|
|
|
#163 |
|
Rozeznanie
|
Oj drabinki to ja nigdy nie umiałam, zawsze wiązałam pod spodem dwie sznurówki, ale kiedyś mi się stopa w to wszystko zaplątała więc się wkurzyłam
|
|
|
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
alez glany wlasnie po to sa. moje po konceratch i kilku zimach wygladaja jak na zalaczonych fotkach. wlasnie je dzisiaj wyciagnelam i zszylam na kostkach, bo sie troche rozwalily i jest ryzyko ze bym zaczela podmakac przy wiekszych deszczach/sniegach. te jeszcze sa ok, wiec posluza jeszcze pare lat. gdybyscie widzialy moje poprzednie glany... tamte to byly tak zdarte, ze juz sie chyba do niczego nie nadawaly
|
|
|
|
|
#165 |
|
Rozeznanie
|
Lain - uch faktycznie zdarte
![]() A ja swoje nosze i nosze.. a noga (nad piętą) nadal mnie boli.. mam tylko nadzieje że w końcu się rozchodzą... Bo z tego bólu to czasami nie chce mi się ich zakładać.. chyba znowu sobie zrobię kilku dniową przerwę
|
|
#166 |
|
Chi~
|
hm. moje glany.. dwuletnie już
![]() obtarły mnie pamiętam po boku n aprawej nodze. ślad mam do dziś uwielbiam <3 . tyle że w zimei od blachy w palce zimno ale ogół - najlepsze buty... tylko w tym lecie ich nei nosiłam. w pon zakładam do szkoły!
|
|
|
#167 |
|
Raczkowanie
|
Moje pierwsze glany...
![]() Kiedy je po raz pierwszy ubrałam, to miałam szalone wrażenie, że mam palce wyżej niż pięty, a że wsześniej chodziłam w butach na obcasie, to kontrast był kolosalny ![]() Buty były ciężkie (a jakże), sztywne (koniec z wykręcaniem nogi w kostce, co akurat było dla mnie wielkim plusem). Raczej wygodne. Zawsze czułam się w nich wyjątkowo stablinie. Ganiałam w nich w zimie, po śniegu, na wiosnę po błocie, jesienią po kałużach i w lecie po plaży (nieźle się komponowały z czarnym bikini heheeh Połowa mojej klasy chodziła wtedy w glanach.Były niezrównane na wszystkich koncertach i rockotekach (nic nie poczujesz nawet wtedy, kiedy ktoś nagle skoczy Ci na nogę! )Cudowne buty, polecam, choć sama już nie noszę
|
|
|
|
|
#168 |
|
Raczkowanie
|
aha
kiedyś uratowały mi stopę przed zmiażdżeniem, kiedy moja kuzynka (świezo upieczony kierowca) usiłowała mi niechcący zgnieść nogę między kołem swojego samochodu a krawężnikiem ![]() a na moje wyjątkowe sznurówki poderwałam mojego obecnego menszczyssnę ![]() czyli same plusy
|
|
|
|
|
#169 |
|
Wtajemniczenie
|
glany są kochane. swoje kupiłam 5 lat temu a wyglądają na max rok (lekko zdarty czubek). kilka miesięcy temu zaprzestałam ich noszenia, bo na studniówce pantofle mnie tak urządziły, że paznokcie mnie niesamowicie bolały (w rezultacie odpadły
) a metalowy czubek glanów pogarszał sprawe, więc chodzić w nich nie mogłam ale tej zimy znów je założe mam super-hiper wrażliwe stopy, ale glany jeszcze mi nigdy żadnej krzywdy nie wyrządziły. jak sie je weźmie w łapke to faktycznie ciężkie, ale śmiga sie w nich wyśmienicie nie przemakają (brodziłam w nich w kałuży do kostek ), nie marzne w nich, na koncerty niezastąpione... moge w nich chodzić cały dzień i wcale a wcale mi nie wadzi ich waga. a często nawet baleriny czy inne dziady taki mi dają się we znaki że ledwo do domu dochodze po krótkim spacerku.chyba niedługo pomyślę o nowej parze, bo w tych już mi sie podeszwa na pięcie przetarła. śruby nawet sie starły do połowy nie widać tego (wyglądają bardzo schludnie ) ale prędzej czy później kupić nowe musze bo zostane bez podeszwy
|
|
#170 |
|
Raczkowanie
|
Heh...a ja glany dostałam niedawno, teraz się kurzą bo stwiedziłam, że wyglądam w nich jak debil..:P
|
|
|
|
|
#171 |
|
Raczkowanie
|
Hmmm ja mam glany lorrys boots.. na początku był horror... kupiłam je rok temu.. i dalej jest niefajnie ;/ nie tyle co obcierają tylko tak jakby 'odparzają' na pięcie i trochę nad piętą.. pisaliście tu o wkładkach... co to za wkładki i gdzie je mogę zdobyć?? kocham glany ale nie dam rady w nich chodzić, myślę że są już rozchodzone więc czas nie pomoże... chyba że firma lipna... dziwi mnie to że mój kumpel ma identyczne glany jak ja i nigdy go nie obtarły... może pomogły by te wkładki.. ratujcie
|
|
|
|
|
#172 |
|
Kokon pro
|
wkladki zwykle filcowe taki szary kolor maja ;] wg mnie niezastapione wlasnie gdy glany obcieraja z tylu nad kostka
kosztuja 3-4 zl
|
|
|
|
|
#173 |
|
Raczkowanie
|
takie po prostu na całą długość buta?:P co mi to da że wymienie te w glanach na wkładki filcowe? ;D
|
|
|
|
|
#174 |
|
Raczkowanie
|
Polecam stronke: www.fieggen.com/shoelace/zipperlacing.htm
jest naprawde prze. Sama z niej korzystam mam nadzieje ze komus pomoglam
|
|
|
|
|
#175 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
no takie zwykle na cala dlugosc ;]
|
|
|
|
|
|
#176 |
|
Raczkowanie
|
ale wymienić wkładke czy dołożyć ją do tej która jest tam od początku?
poszukam gdzieś takich wkładek w poniedziałek i zobaczymy czy pomoże... oby...
|
|
|
|
|
#177 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
ja mam dolozona na ta co byla wczesniej
|
|
|
|
|
|
#178 |
|
Raczkowanie
|
Ja też dołażyłam.
|
|
#179 |
|
Zadomowienie
|
własciwie to chyba nigdy sie nie wypowiadałam na tym forum ale jak już tu trafiłam..
kocham glany chociaż styl mi sie troche zmienił (już nie te szalone grungowe czasy ) i lubie włożyć czasem inne butki to 1 parę glanów muszę mieć na stanie - bo są to najwygodniejsze ze wszystkich butów jakie miałam i uważam ze pasują naprawde do wielu rzeczypozdrawiam wszystkie ich fanki
|
|
#180 |
|
Raczkowanie
|
a myślicie że sprawdzą się w tym przypadku do glanów 'zapiętki' i 'podpiętki' ?? :P byłam dziś w sklepie ale niestety nie mieli tamtych wkładek w moim rozmiarze ;]
i jeszcze jeden problem z glanami.. (same problemy.. czemu ja je tak kocham? glany, nie problemy :P) Mianowicie obcierają mnie na samej górze, gdzie się kończą, rzekłabym że mnie tam kłują :P na to też macie jakiś patent?
Edytowane przez 777samara Czas edycji: 2007-09-10 o 19:49 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.

uratowały moje stopy przed zmasakrowaniem na setkach koncertów...

)
ale chyba są czerwone ? i długie ?

nie szkoda energii na to..? kiedys pobita zostałam i to dosyć mocno za to, ze w glanach byłam 

nie przemakają (brodziłam w nich w kałuży do kostek
nie widać tego (wyglądają bardzo schludnie
3/3/6-22/7/8