![]() |
#121 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mężczyźni nie lubią kobiet o męskich zainteresowaniach.
Cytat:
![]() Dziękuję Ci za te słowa tak bardzo. Mam takie samo podejście i niestety rzadko spotykam się ze zrozumieniem. Zdarza mi się czuć od kogoś lepszą, a od kogoś innego gorszą, ale jest to spowodowane tym jakim jest ta dana osoba człowiekiem, a nie od płci. Swoją drogą to dziwne, że to kobiety czują się w jakiś sposób lepsze przez to, że są uznawane za bardziej męskie, z męskimi zainteresowaniami itp. A jak facet ma tzw. kobiece zainteresowania to od razu jest w oczach innych gorszy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zadomowienie
|
jakie to jest męskie poczucie humoru?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Generalnie jeśli autorka cały czas obraca się w kółku znajomych ,o podobnych zainteresowaniach ,którzy już ją tam jakoś zaszufladkowali jako kumpla , nic to ,że nawet jest tam jakaś rotacja ludzi, to w takim gronie partnera nie znajdzie.Myślę ,że wyjście poza to grono ,znacznie by jej ułatwiło nawiązanie znajomości na innych zasadach.
Myślę ,że dużym problemem może być też mówienie o sobie ,za dużo i przekazywanie o sobie danych takich jak w pierwszym wątku, podczas gdy to co lubisz i cię fascynuje powinno samo powoli wypływać. Powinnaś gościa zaintrygować a nie z miejsca zastrzelić i powalić swoją wiedzą o np grach.Przechwałki mi akurat kojarzą się z taką niedorozwiniętą męskością ![]() Oglądałam Goka na tvn style gdzie radził samotnym kobietom ,żeby nie mówić zbyt otwarcie o sobie a raczej ogólnikowo na poczatku, pozwolić mu tez mówić i słuchać ,bez przerywania co sekundę.Patrzeć w oczy, przyjąć postawę otwartą( zamknięta ,ręcę skrzyżowane na piersi) itp.Wiem,takie banały ale niektóre nieświadomie wyglądały na nieprzystępne i zarozumiałe a takie nie były. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Zaskoczyła mnie męskość Wiedźmina. Toż to historia miłosna i daje sobie łeb uciąć że to kobiety podniecały się męskim Geraltem (jak dla mnie wybitnie pisanym pod preferencje kobiet...) albo zaczytywały się w perypetiach bardzo kobiecych czarodziejek. Motoryzacji już odpuszczę, bo nie ma chyba bardziej stereotypowego "męskiego" zainteresowania a gry komputerowe wg mnie są jak najbardziej różnopłciowe, bo dostęp do komputerów i internetu mają wszyscy po równo.
Szminki i sukienki są kobiecym zainteresowaniem, bo 99,999% procent ich użytkowników to kobiety. Nie ma tu żadnej skomplikowanej logiki. Zainteresowanie imidżem jest tak samo ważne dla obu płci - tylko że stereotypowo u kobiet się to przejawia modnymi butami i szczupłą sylwetką a u faceta najnowszym modelem samochodu/komputera i sześciopakiem wyrobionym na siłowni. Poza tym, ok, załóżmy że masz te męskie zainteresowania i cechy. Lubisz Wiedźmina i umiesz zmienić żarówkę. A jak z cechami charakteru? Umiejętność przewodzenia w grupie, stanowczość, umiejętność analitycznego myślenia. Żeby nie było że facet to same dobre cechy - agresja, brak empatii i podobne. W końcu jak jakaś kobieta czuje się "męska" to można ją posądzić o wiele więcej niż to że lubi gry komputerowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#127 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Poza tym mozna miec "meskie zainteresowania" a byc tez "kobieca". Jedno drugiego nie wyklucza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
zawsze byłam odbierana jako ta 'męska', miałam i mam bardzo wielu męskich kolegów, właściwie dużo więcej niż koleżanek i przyjaciółek. jednak nigdy nie narzekałam na brak powodzenia. wydaje mi się, że chodzi tu o jakąś równowagę. 'męskie' dziewczyny bardzo często są 'ostre' i mocno samostanowiące, przez co mężczyźni mają wrażenie, że im nie podołają, że są kompletnie niedostępne.
co do seriali, to czy walking dead jest męskim czy damskim serialem? bo jak dla mnie got jest mega damski - plotki, knucie, typowo babskie sprawy :P i mało scen bitew stosunkowo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Sądzę, ze Twoja definicja 'normalnej kobiety' jest wybitnie krzywdząca i oparta na bardzo niewysublimowanych stereotypach.
![]() |
#130 |
wasza koleżanka
|
kobiety typu "ja to sie zawsze z chlopakami kolegowalam, dziewczyny to tylko plotkuja, mnie to wcale nie interesuje, nie maluje sie nawet a jestem ladna, chodze na mecze, taka chlopczyca wow, inne dziewczyny glupie wow" to najgorszy typ jaki stąpa po ziemi. rzekłam.
znajome mi stereotypowo kobiece dziewczyny policzyłabym na palcach u jednej ręki, serio. Nie wiedziałam, że gdy stoję w sukience i przeklnę to jestem chlopczyca, ale dzieki za info. Nigdy tez nie czulam podniecenia na mysl, ze ogladam the walking dead a nie na wspólnej. Z odrapanymi kolanami tez chodzilam, jak wszystkie dziewczyny z czasów mojej zerówki, wow. I focha też czasem strzelę i kij z tym.
![]() |
![]() |
#131 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Copyraptor
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#138 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Konto usunięte
|
Ten pierwszy post to tak na serio? Aż ciężko uwierzyć, że ktoś może myśleć w ten sposób.
Oglądałam zarówno GoT, jak i "Seks...". Oglądam mecze i babskie seriale. Co to oznacza? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
hmm, ja piłki nożnej nie trawię, nie zależnie, kto ją ogląda. ale mam wrażenie, że to Wy ich na maksa nie znosicie, a nie one Was...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
plum plum
|
to poczytaj jeszcze raz posty Autorki. Ona jest po prostu w wydźwięku antypatyczna, emanuje taką wyższością, użala się nad sobą. Chcesz się z nią zakolegować?
![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
osobiście wolę kobiety 'męskie', bo z tymi 'kobiecymi' nie znajduję wspólnego języka. każdy kogoś nie lubi i często gęsto uważa się za lepszego niż (i tu lista powodów), jednak ze strony autorki nie zauważyłam ściany hejtu, jak ze strony jej przeciwniczek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Hrodebert
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Konto usunięte
|
Co Cię tak ubodło? Jeżeli kobitka mówi, że ona to tylko z facetami się zadaje, zainteresowania ma "jak facet", bo "normalne" kobiety są takie nudne/fałszywe/nie do dogadania, itp, no to faktycznie czuje się lepsza od innych i na dodatek myśli stereotypowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
BAN stały
|
Kolejny wątek z serii "jestem zbyt za****sta i wyjątkowa, jak żyć?" Czekam na "faceci nie wiążą się z blondynkami", "jestem tak piękna, że każdego onieśmielam", zresztą nie zdziwiłabym się, gdyby już takie były. Nie, autorko (i wszystkie tłumaczące w ten sposób swoje niepowodzenia), nie tu jest problem.
I jeszcze jedno - dlaczego prawie każda kobieta chwaląca się swoimi jakże męskimi zainteresowaniami wymienia te najprostsze i najprymitywniejsze? Przeklinasz, pijesz piwo? Wow, rzeczywiście. Takie zachowanie może odstraszać. A czy ktoś narzekał, że umiesz np. zrobić remont? Edytowane przez stewardesa Czas edycji: 2015-07-06 o 17:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Prędzej czuje się właśnie gorsza z tego powodu, że nie potrafi znaleźć faceta, który byłby nią zainteresowany, mimo iż podobno dużo facetów pragnie dziewczyny lubiącej gry komputerowe, a ona ma inne doświadczenia. Tak samo kiedy mówi się, że takie a nie inne cechy stereotypowe pomimo powszechnej niechęci(i ona ich nie posiada) są akceptowane, dziewczyna się pogubiła. Ostatnio jakaś moda na zarzucanie komuś uważania się za lepszego. Edytowane przez Yuki no hana Czas edycji: 2015-07-06 o 17:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.