Mężczyźni nie lubią kobiet o męskich zainteresowaniach. - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-07-06, 14:21   #121
KociaAmbiwalencja
Rozeznanie

Dot.: Mężczyźni nie lubią kobiet o męskich zainteresowaniach.

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Nienawidzę kobiet ktore uwazaja sie za "lepsze" od innych kobiet. Ktore mowia ze nie przyjaznia sie kobietami, bo te sa wredne, zazdrosne i plotkuja. A faceci to co nie plotkuja? Nie znam wiekszych plotkarzy niz moj tata czy kolega. Faceci nie sa zazdrosni? A kto wyzywa od pedalow i "cieplych" zadbanych i przystojnych facetow, ktore uwazane sa za "ciasteczka" przez kobiety? Wredni tez sa Niektorzy nie ogarniaja ze to nie od płci zalezy tylko od charakteru.

Dziękuję Ci za te słowa tak bardzo. Mam takie samo podejście i niestety rzadko spotykam się ze zrozumieniem. Zdarza mi się czuć od kogoś lepszą, a od kogoś innego gorszą, ale jest to spowodowane tym jakim jest ta dana osoba człowiekiem, a nie od płci.

Swoją drogą to dziwne, że to kobiety czują się w jakiś sposób lepsze przez to, że są uznawane za bardziej męskie, z męskimi zainteresowaniami itp. A jak facet ma tzw. kobiece zainteresowania to od razu jest w oczach innych gorszy.
KociaAmbiwalencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 14:22   #122
charsi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez babie_lato Pokaż wiadomość
Jestem bardzo kobiecą, atrakcyjną kobietą z bardzo męskim poczuciem humoru.
jakie to jest męskie poczucie humoru?
Stary 2015-07-06, 14:23   #123
robcia
Zakorzenienie

Generalnie jeśli autorka cały czas obraca się w kółku znajomych ,o podobnych zainteresowaniach ,którzy już ją tam jakoś zaszufladkowali jako kumpla , nic to ,że nawet jest tam jakaś rotacja ludzi, to w takim gronie partnera nie znajdzie.Myślę ,że wyjście poza to grono ,znacznie by jej ułatwiło nawiązanie znajomości na innych zasadach.
Myślę ,że dużym problemem może być też mówienie o sobie ,za dużo i przekazywanie o sobie danych takich jak w pierwszym wątku, podczas gdy to co lubisz i cię fascynuje powinno samo powoli wypływać. Powinnaś gościa zaintrygować a nie z miejsca zastrzelić i powalić swoją wiedzą o np grach.Przechwałki mi akurat kojarzą się z taką niedorozwiniętą męskością
Oglądałam Goka na tvn style gdzie radził samotnym kobietom ,żeby nie mówić zbyt otwarcie o sobie a raczej ogólnikowo na poczatku, pozwolić mu tez mówić i słuchać ,bez przerywania co sekundę.Patrzeć w oczy, przyjąć postawę otwartą( zamknięta ,ręcę skrzyżowane na piersi) itp.Wiem,takie banały ale niektóre nieświadomie wyglądały na nieprzystępne i zarozumiałe a takie nie były.
robcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 14:24   #124
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Zaskoczyła mnie męskość Wiedźmina. Toż to historia miłosna i daje sobie łeb uciąć że to kobiety podniecały się męskim Geraltem (jak dla mnie wybitnie pisanym pod preferencje kobiet...) albo zaczytywały się w perypetiach bardzo kobiecych czarodziejek. Motoryzacji już odpuszczę, bo nie ma chyba bardziej stereotypowego "męskiego" zainteresowania a gry komputerowe wg mnie są jak najbardziej różnopłciowe, bo dostęp do komputerów i internetu mają wszyscy po równo.
Szminki i sukienki są kobiecym zainteresowaniem, bo 99,999% procent ich użytkowników to kobiety. Nie ma tu żadnej skomplikowanej logiki.
Zainteresowanie imidżem jest tak samo ważne dla obu płci - tylko że stereotypowo u kobiet się to przejawia modnymi butami i szczupłą sylwetką a u faceta najnowszym modelem samochodu/komputera i sześciopakiem wyrobionym na siłowni.

Poza tym, ok, załóżmy że masz te męskie zainteresowania i cechy. Lubisz Wiedźmina i umiesz zmienić żarówkę. A jak z cechami charakteru? Umiejętność przewodzenia w grupie, stanowczość, umiejętność analitycznego myślenia. Żeby nie było że facet to same dobre cechy - agresja, brak empatii i podobne.
W końcu jak jakaś kobieta czuje się "męska" to można ją posądzić o wiele więcej niż to że lubi gry komputerowe
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 14:25   #125
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda Pokaż wiadomość
A...W życiu nie obejrzałem całego meczu piłki nożnej. Mógłbym usnąć
ja swojemu musiałam wytłumaczyć czym jest klasa A, B i Okręgówka
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 14:27   #126
rozowo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez babie_lato Pokaż wiadomość
Jestem bardzo kobiecą, atrakcyjną kobietą z bardzo męskim poczuciem humoru. Uwielbiam motocykle, samochody oraz kilka innych rzeczy uznawanych za typowo męskie. Jestem przy tym także osobą bardzo wrażliwą, delikatną. Moja osoba składa się ze skrajności.
Wszyscy faceci, których znam zgodnie twierdzą, że te kontrasty właśnie są bardzo pociągające. Nigdy nie narzekałam na brak powodzenia, wręcz przeciwnie.

Myślę, że dużą rolę odgrywa tutaj środowisko, w którym człowiek się obraca. A także, na pewno, wiek i doświadczenie.

Prawdopodobnie Autorko, Ty i ja jesteśmy na zupełnie innych etapach życia, a co za tym idzie obracamy się w zupełnie innych towarzystwach.
Ja mam dwadzieścia kilka lat, roczne dziecko, a większość znajomych mi mężczyzn to faceci 30+, 40+. To mężczyźni nierzadko po rozwodach, dokładnie wiedzący czego oczekują od życia i od kobiety.

Młodsi faceci zazwyczaj boją się kobiet o silnej, nieco męskiej osobowości, a Ty taką osobowość niewątpliwie masz. Marzą o takiej kobiecie, ale wydaje im się, że mogą nie sprostać jej oczekiwaniom.

Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Ci szczęścia w życiu Nie próbuj zmieniać się na siłę
co to znaczy meskie poczucie humoru?
Stary 2015-07-06, 14:45   #127
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez KociaAmbiwalencja Pokaż wiadomość

Dziękuję Ci za te słowa tak bardzo. Mam takie samo podejście i niestety rzadko spotykam się ze zrozumieniem. Zdarza mi się czuć od kogoś lepszą, a od kogoś innego gorszą, ale jest to spowodowane tym jakim jest ta dana osoba człowiekiem, a nie od płci.

Swoją drogą to dziwne, że to kobiety czują się w jakiś sposób lepsze przez to, że są uznawane za bardziej męskie, z męskimi zainteresowaniami itp. A jak facet ma tzw. kobiece zainteresowania to od razu jest w oczach innych gorszy
.

Poza tym mozna miec "meskie zainteresowania" a byc tez "kobieca". Jedno drugiego nie wyklucza.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 14:55   #128
kahoko hino
Zakorzenienie

zawsze byłam odbierana jako ta 'męska', miałam i mam bardzo wielu męskich kolegów, właściwie dużo więcej niż koleżanek i przyjaciółek. jednak nigdy nie narzekałam na brak powodzenia. wydaje mi się, że chodzi tu o jakąś równowagę. 'męskie' dziewczyny bardzo często są 'ostre' i mocno samostanowiące, przez co mężczyźni mają wrażenie, że im nie podołają, że są kompletnie niedostępne.

co do seriali, to czy walking dead jest męskim czy damskim serialem? bo jak dla mnie got jest mega damski - plotki, knucie, typowo babskie sprawy :P i mało scen bitew stosunkowo.
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 15:12   #129
Lady Jane
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marita_Johnson Pokaż wiadomość
Panowie często narzekają na pewne kobiece zachowania, jednak sądzę, że wolą „normalne” kobiety. Takie, które spędzają godziny przed lustrem, oglądają Seks w wielkim mieście, chodzą na szpilkach, czasami strzelą focha i poksiężniczkują.

A co Wy o tym sądzicie?
Sądzę, ze Twoja definicja 'normalnej kobiety' jest wybitnie krzywdząca i oparta na bardzo niewysublimowanych stereotypach.

Lady Jane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 15:13   #130
roseblue
wasza koleżanka

kobiety typu "ja to sie zawsze z chlopakami kolegowalam, dziewczyny to tylko plotkuja, mnie to wcale nie interesuje, nie maluje sie nawet a jestem ladna, chodze na mecze, taka chlopczyca wow, inne dziewczyny glupie wow" to najgorszy typ jaki stąpa po ziemi. rzekłam.

znajome mi stereotypowo kobiece dziewczyny policzyłabym na palcach u jednej ręki, serio. Nie wiedziałam, że gdy stoję w sukience i przeklnę to jestem chlopczyca, ale dzieki za info. Nigdy tez nie czulam podniecenia na mysl, ze ogladam the walking dead a nie na wspólnej. Z odrapanymi kolanami tez chodzilam, jak wszystkie dziewczyny z czasów mojej zerówki, wow. I focha też czasem strzelę i kij z tym.
Stary 2015-07-06, 15:19   #131
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez roseblue Pokaż wiadomość
kobiety typu "ja to sie zawsze z chlopakami kolegowalam, dziewczyny to tylko plotkuja, mnie to wcale nie interesuje, nie maluje sie nawet a jestem ladna, chodze na mecze, taka chlopczyca wow, inne dziewczyny glupie wow" to najgorszy typ jaki stąpa po ziemi. rzekłam.
dobrze rzeczesz - poleję Ci
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-06, 15:20   #132
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kahoko hino Pokaż wiadomość
zawsze byłam odbierana jako ta 'męska', miałam i mam bardzo wielu męskich kolegów, właściwie dużo więcej niż koleżanek i przyjaciółek. jednak nigdy nie narzekałam na brak powodzenia. wydaje mi się, że chodzi tu o jakąś równowagę. 'męskie' dziewczyny bardzo często są 'ostre' i mocno samostanowiące, przez co mężczyźni mają wrażenie, że im nie podołają, że są kompletnie niedostępne.

co do seriali, to czy walking dead jest męskim czy damskim serialem? bo jak dla mnie got jest mega damski - plotki, knucie, typowo babskie sprawy :P i mało scen bitew stosunkowo.
Cholera walking dead tez ogladam, zle ze mna
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 15:21   #133
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roseblue Pokaż wiadomość
a czemu Ci tak wadzą?
Stary 2015-07-06, 15:23   #134
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
ja swojemu musiałam wytłumaczyć czym jest klasa A, B i Okręgówka
Czym ?
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 15:25   #135
KociaAmbiwalencja
Rozeznanie

Cytat:
a czemu Ci tak wadzą?

Choćby faktem, iż ich myślenie to ciąg stereotypów?
KociaAmbiwalencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 15:31   #136
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
a czemu Ci tak wadzą?
Bo s***ą do własnego gniazda.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 15:34   #137
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
A...W życiu nie obejrzałem całego meczu piłki nożnej. Mógłbym usnąć
Jezu, w końcu ktoś.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 15:39   #138
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
a czemu Ci tak wadzą?
Tym ze sraj** do wlasnego gniazda Ja na takie panny mam alergie Poza tym mysla ze one sa super za☠☠☠iste, a inne dziewczyny sa głupie
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 15:43   #139
201607111028
Konto usunięte

Ten pierwszy post to tak na serio? Aż ciężko uwierzyć, że ktoś może myśleć w ten sposób.
Oglądałam zarówno GoT, jak i "Seks...". Oglądam mecze i babskie seriale. Co to oznacza?
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 15:43   #140
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Czym ?
tym czym jest I, II, III liga, tylko jeszcze niżej
Stary 2015-07-06, 15:43   #141
kahoko hino
Zakorzenienie

hmm, ja piłki nożnej nie trawię, nie zależnie, kto ją ogląda. ale mam wrażenie, że to Wy ich na maksa nie znosicie, a nie one Was...
Stary 2015-07-06, 15:48   #142
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Bo s***ą do własnego gniazda.
wyżaj s*ją niż głowę mają.
Stary 2015-07-06, 16:13   #143
zlotniczanka
plum plum

Cytat:
hmm, ja piłki nożnej nie trawię, nie zależnie, kto ją ogląda. ale mam wrażenie, że to Wy ich na maksa nie znosicie, a nie one Was...
to poczytaj jeszcze raz posty Autorki. Ona jest po prostu w wydźwięku antypatyczna, emanuje taką wyższością, użala się nad sobą. Chcesz się z nią zakolegować?

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-06, 16:22   #144
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zlotniczanka Pokaż wiadomość
to poczytaj jeszcze raz posty Autorki. Ona jest po prostu w wydźwięku antypatyczna, emanuje taką wyższością, użala się nad sobą. Chcesz się z nią zakolegować?
ja tych postów tak nie odebrałam. poza tym była tu mowa ogólnie o pewnym typie osób, nie tylko o autorce.
osobiście wolę kobiety 'męskie', bo z tymi 'kobiecymi' nie znajduję wspólnego języka. każdy kogoś nie lubi i często gęsto uważa się za lepszego niż (i tu lista powodów), jednak ze strony autorki nie zauważyłam ściany hejtu, jak ze strony jej przeciwniczek
Stary 2015-07-06, 16:38   #145
ARAKSJEL
Hrodebert

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość

Natomiast moim zdaniem mitem jest ze "kobiet sport nie interesuje' Duzo kobiet oglada transmisje, chodzi na mecze czy go uprawia.
Gupia, przecież robią to by się przypodobać facetom.
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 16:48   #146
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ARAKSJEL Pokaż wiadomość
Gupia, przecież robią to by się przypodobać facetom.
i żeby się czuć lepszymi od innych
Stary 2015-07-06, 16:53   #147
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
i żeby się czuć lepszymi od innych
Co Cię tak ubodło? Jeżeli kobitka mówi, że ona to tylko z facetami się zadaje, zainteresowania ma "jak facet", bo "normalne" kobiety są takie nudne/fałszywe/nie do dogadania, itp, no to faktycznie czuje się lepsza od innych i na dodatek myśli stereotypowo.
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-06, 17:01   #148
stewardesa
BAN stały

Kolejny wątek z serii "jestem zbyt za****sta i wyjątkowa, jak żyć?" Czekam na "faceci nie wiążą się z blondynkami", "jestem tak piękna, że każdego onieśmielam", zresztą nie zdziwiłabym się, gdyby już takie były. Nie, autorko (i wszystkie tłumaczące w ten sposób swoje niepowodzenia), nie tu jest problem.
I jeszcze jedno - dlaczego prawie każda kobieta chwaląca się swoimi jakże męskimi zainteresowaniami wymienia te najprostsze i najprymitywniejsze? Przeklinasz, pijesz piwo? Wow, rzeczywiście. Takie zachowanie może odstraszać. A czy ktoś narzekał, że umiesz np. zrobić remont?

Edytowane przez stewardesa
Czas edycji: 2015-07-06 o 17:07
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 17:06   #149
Yuki no hana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez carolina662 Pokaż wiadomość
Co Cię tak ubodło? Jeżeli kobitka mówi, że ona to tylko z facetami się zadaje, zainteresowania ma "jak facet", bo "normalne" kobiety są takie nudne/fałszywe/nie do dogadania, itp, no to faktycznie czuje się lepsza od innych i na dodatek myśli stereotypowo.
A gdzie ona się wywyższa?
Prędzej czuje się właśnie gorsza z tego powodu, że nie potrafi znaleźć faceta, który byłby nią zainteresowany, mimo iż podobno dużo facetów pragnie dziewczyny lubiącej gry komputerowe, a ona ma inne doświadczenia. Tak samo kiedy mówi się, że takie a nie inne cechy stereotypowe pomimo powszechnej niechęci(i ona ich nie posiada) są akceptowane, dziewczyna się pogubiła.

Ostatnio jakaś moda na zarzucanie komuś uważania się za lepszego.

Edytowane przez Yuki no hana
Czas edycji: 2015-07-06 o 17:07
Yuki no hana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 17:12   #150
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Już pisalam, trochę rozumiem autorkę, można życ w otoczeniu takich ludzi, ktorzy nie podzielają pasji, zainteresowań i ja się dorasta do etapu związku, to się zaczynaja życzliwe rady ubierz sie kobieco, obejrzyj M jak milość, zaloż rożowy kolor, obcasy etc, jakby to mialo być panaceum na zjawienie się partnera. I jak potencjalny partner się nie zjawia to pytanie czy przypadkiem otoczenie nie ma racji gdzieś tam może zakielkować
Kto tak doradza? W życiu nie słyszałam.
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości