|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
luckygirl
|
Dot.: Przygrzało mamie słoneczko i płacze "Już nie będziesz panienką córeczko!"-PM201
Witam
![]() Taedio czy tez moga zobaczyc Cie w makijazu? Tak niesmialo zapytam ![]() Brzydko mowiac, zdycham dzisiaj! Poniedzialek, jak to poniedzialek - trudny. Oby teraz reszta tygodnia zleciala dobrze
|
|
|
|
#1622 |
|
nibyżona
|
Dot.: Przygrzało mamie słoneczko i płacze "Już nie będziesz panienką córeczko!"-PM201
ja tez nie lubie miec za duzo rzeczy, ale nie lubie tez wyrzucac
![]() tzn. zawsze stwierdzam, ze moze sie jeszcze wykorzysta czy cos. i tak sobie sa ![]() ale koniec z tym
|
#1623 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
My mamy jedną szafę. Wielką ale poza naszymi rzeczami muszą zmieścić się torby podróżne, ręczniki, pościel, odkurzacz i takie tam domowe bibeloty:P Ale jakoś dajemy radę
Ja część rzeczy wynoszę do piwnicy (tych sezonowych).Cytat:
![]() Cytat:
![]() W ogóle mam straszny problem by dobrać coś sobie. Nie rozmiarami a wygodą - często mnie uwierają, niby miłe w dotyku a jak założę to tragedia. W Triuphie to samo. Namierzyłam ostatnio z 12 staników a wszystkie strasznie niewygodne. A kupowała któraś stanik w Tesco F&F? Pytam o jakość oczywiście. Kosztują koło 40-60zł (zależy jaki) więc cena nie jest wcale taka bazarkowa i szkoda mi tyle wydać gdyby się okazało, że są kiepskie. A spodobał mi się jeden, biały (strasznie ciężko mi biały stanik dostać, masakra, nic mi się nie podoba:P). Cytat:
![]() Cytat:
Zresztą chyba obie tak uważamy jak pamiętam:PA gorset jest super - w ogóle sama sukienka bardzo ładna M. powiedział, że coś takiego powinnam mieć![]() Cytat:
Chciałabym coś takiego a jak idę do sklepu to jakaś tragedia, nic nie ma:PCiągle przypominasz mi, że moja szafa leży i kwiczy:P Nie zabrałam się za nią a wisi to nade mną:P Wkurza mnie, że panuje w niej taki niby-ład. Cytat:
Wiem co to znaczy to szukanie pracy. Mam w ogóle wrażenie, że jest jakiś przestój. Nie czuję się zdołowana bo w sumie M. nie ględzi mi tak jak zawsze. Wiele razy w takiej sytuacji słyszałam, że mam brać byle co, że nie mogę siedzieć w domu i w ogóle. A teraz odwrotnie - mówił, że nie mam brać byle czego. To też dodaje spokoju. Ale nie osiadłam na laurach oczywiście:P Chcę dostać pracę żeby nie siedzieć w domu. Poza tym swoja kasa to swoja:P Teraz czytając o rozmowach kwalifikacyjnych czytałam, że gdzieś do sklepu obuwniczego zażyczono sobie cv po polsku i angielsku ale sam język nie był wymagany Ludzie do reszty zgłupieli.Nie mam motywacji by szukać sali:/ Zdołowałam się już, zniechęciłam. Prościej było to duże wesele zorganizować. Mam jeszcze dwie sale gdzie napiszę ale jedna nie podoba się M. (twierdzi, że śmierdzi tam rybami choć był tam lata temu:P) a druga jest taka ok, nic nadzwyczajnego no ale może czegoś się dowiem. |
||||||
|
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
Sophie, głowa do góry
Co do rozmiaru ja w Esotiq mam 65E a normalnie 70B czy C
|
|
|
|
#1627 | |
|
nibyżona
|
Cytat:
dobra, dobra, mam podobnie z piwnica, ale tam jak wroce od TZta to tez zejde i wyniose, koniec ![]() no na walizkach,wgl jestesmy na walizkach, taki los
|
|
#1628 | ||
|
PeeMa
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja po prostu zdaję sobie sprawę z tego, że nie mam co liczyć na superpracę bez doświadczenia
|
||
|
|
|
#1629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc na razie jest dużo miejsca na moje rzeczy
|
|
|
|
|
#1630 |
|
luckygirl
|
Taedio jestes sliczna
i makijaz bardzo mi sie podoba
|
|
|
|
#1631 |
|
Dostojna peema.
|
Heeeej, witam się po krótkich wakacjach
![]() Nie biorę się nawet za nadrabianie, bo przepadłabym na kilka godzin!
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
mam najlepszego Tżta pod słońcem! Dostałam na imieniny miętowy rower z białym wiklinowym koszyczkiem
|
#1635 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
No i tak,to ja jestem fanką kolorów, nie widzę się totalnie w całkowicie białej sukni Z salą to rozumiem... Też miałam coś takiego. A teraz szukałam czegoś na obiad na grudzień i ceny - od 150 zł za 3 h przyjęcia. No makabra. Ale chyba trzeba szukać do usranej śmierci,pisać gotowce do każdego taki sam i liczyć na to,że gdzieś się uda.
Cause he gets up in the morning, And he goes to work at nine, And he comes back home at five-thirty, Gets the same train every time. ’Cause his world is built ’round punctuality, It never fails. Edytowane przez lolusl Czas edycji: 2015-07-06 o 20:40 |
|
|
|
|
#1636 |
|
nibyżona
|
dlatego ja szczerze mowiac zamiast obiadu jak wiecie planowanego mialam wesele. bo cenowo wychodzilo prawie to samo
zwlaszcza jak nie chcialam 2h obiadku tylko cos troche dluzszego.
|
#1637 | |
|
MerDer 4ever
|
Dziękuję jeszcze raz
![]() Poszła pw ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1638 |
|
Dostojna peema.
|
u siebie w domu nad jeziorem
w skrócie: suna, woda, sauna, woda. :P
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i najlepszego
|
|
#1640 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
i wszystkiego najlepszego imieninowo
|
|
|
|
|
#1641 |
|
PeeMa
|
|
|
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
|
#1643 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież musi być dobrze![]() Co firma to inny rozmiar, wiadomo Ale dobrze się czuję w takim rozmiarze. W sumie przez to odkryłam, że raczej ta miseczka C faktycznie źle leży pod pachą. Cytat:
---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() My myśleliśmy przez chwile o obiedzie a dokładnie wykupić taki 5 godzinny brunch w Sheratonie, posiedzieć, pogadać. Ale przez tyle godzin to nuda jak nie wiem co. Poza tym - wesele to wesele Nie rozdzielamy jak Wy więc nie będzie okazji na szaleństwa![]() Czasem myślę czy nie zacząć chodzić od lokalu do lokalu i nie pytać:P Może w cztery oczy byłoby jakoś lepiej. Powiedzcie mi jakie macie menu? Znaczy czy zaczyna się od przystawki typu "Soczysta polędwiczka sou vide z dresingiem werde i liśćmi rukoli", że nie wiadomo co to - tak jak i reszta dań? Nie ukrywam ale mam raczej prostą rodzinę - najważniejszy rosół, jakiś zraz. U M. część by się odnalazła ale większość też woli coś prostego. I jak sala mi pasuje a widzę takie menu to się boję, że nikt nic nie zje. Sama próbowałam raz takich rzeczy i mam jednak zbyt proste podniebienie Głupio by było w 4* hotelu prosić o coś zwyklejszego?
|
||||
|
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy raczej zwyczajne menu. Rosół, jakieś devolaje, zrazy wołowe, nie wiem nie pamiętam, ale normalne potrawy. Wydaje mi się, że na weselu takie lepiej zdają egzamin, bo każdy znajdzie coś dla siebie.
Pamiętam jak u kuzynki były inne, jak np. krem z brokułów i mięsa mniej znane, to starszym osobom się to nie podobało i byli zawiedzieni, że rosołu nie było
|
#1645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
7) 6. Zrazy w sosie myśliwskim z kluskami śląskimi, zestaw surówek 8) Karkówka w ziołach i miodzie , kopytka , kapusta zasmażana Za to pamiętam mieliśmy metek na studiach w takim dość drogim hotelu i dania były mega wymyślne (gęsie udko w sosie wiśniowym itp) i nie wiem czy ja jakaś prosta jestem czy to jedzenie było jakieś takie... nie do jedzenia
Edytowane przez DontSaySorry Czas edycji: 2015-07-06 o 21:28 |
|
|
|
|
#1646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No właśnie. I czasem sala super, samo menu pod względem ilości też ok, cena też, no ale jak widzę sałatkę z rukoli z arbuzem i czymś tam no to wiem, że moi gości nie będą zadowoleni. I o, za takie menu to spokojnie 200zł a tam chcieli 250zł za coś "zwykłego" i okrojonego (tu normalnie wszędzie jest bufet ciast w cenie i czasem napoje też). Ja ogólnie chętnie próbuję takich nowości. Czasem okazuje się, że to naprawdę fajne dania ale raczej na spróbowanie niż najedzenie się z myślą "mogłabym takie rzeczy gotować":P |
||
|
|
|
#1647 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo ładna a w czarnym/ czerwonym nie będę mierzyć, bo jakoś nigdy mi to nie pasowało...Cytat:
wiem, jest ciężko i to potrafi człowieka zdołować, ale głowa do góry trzymamy kciuki nasze forumowe ![]() Cytat:
pogrubione: "...Państwa oferta nie spełnia naszych oczekiwań ( co do ceny). Dziękujemy za jej przedstawienie. To tak "elegancko" Nie łam się, na pewno coś znajdziecie. Może zaangażuj trochę TŻ w poszukiwania? Może on ma jakieś własne pomysły? Cytat:
![]() najlepsze życzenia dla Ciebie!! |
||||
|
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
4* wymuszają jakieś standardy, także w kuchni. Dania może z nazwy są niezrozumiałe, ale podejrzewam, że będą smaczne. My z TŻ szukaliśmy lokalu, w którym właśnie nie będzie samych schabowych z ziemniakami, ale w którym będziemy mogli wybrać dania i z tradycyjnej kuchni polskiej i właśnie bardziej wymyślne. Sami często chodzimy do różnych restauracji i często coś co dziwnie się nazywa jest na przykład zwykłą pieczoną kaczką z buraczkami Tak więc nie ma się co zniechęcać.Na Twoim miejscu zajrzałabym do restauracji, które organizują przyjęcia okolicznościowe, w takich miejscach powinny być niższe ceny. 250zł to bardzo dużo, nie rozumiem dlaczego lokale podwyższają ceny, gdy jest mniej osób przecież jak jest przyjęcie na 30 osób to szykują jedzenie na 30 osób, a nie na 100, więc nie rozumiem problemu. Mogą tak przeliczyć koszty żeby i tak wyjść na plus, bez takiego sztucznego zawyżania cen.
|
|
|
|
|
#1650 |
|
żona bez ogona
|
Fajny makijaz, taki klasyczny
A jak Ty sie czujesz w tym makijazu?
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.

a Ty? zadowolona? fotki jakieś masz? 

, bo ja też muszę zrobić porządki w ciuchach, mam kilka worków w piwnicy, a szafa mi się nie domyka 
Ludzie do reszty zgłupieli.

wiem, jest ciężko i to potrafi człowieka zdołować, ale głowa do góry trzymamy kciuki nasze forumowe 
przecież jak jest przyjęcie na 30 osób to szykują jedzenie na 30 osób, a nie na 100, więc nie rozumiem problemu. Mogą tak przeliczyć koszty żeby i tak wyjść na plus, bez takiego sztucznego zawyżania cen.