![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mężczyźni nie lubią kobiet o męskich zainteresowaniach.
No i poruszałyście jeszcze temat dziewczyn o "męskich" zainteresowaniach, które "czują się lepsze" - to nie jest tak, że one czują się lepsze, a przynajmniej nie każda. To nie jest tak, że wolimy trzymać się z facetami, bo uważamy inne kobiety za gorsze
![]() ![]() Jeśli natomiast chodzi o poczucie wyjątkowości - każdy powinien jakieś-tam mieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
wasza koleżanka
|
no nie wiem, to ty sie zastanawiasz skąd ta nasza niechęć. jak slysze, ze ktos "woli się przyjaznic z facetami, bo dziewczyny to sa falszywe" (zakompleksione i zawistne tez oczywiscie) to nic dziwnego że mnie to irytuje, bo ktoś mnie wsuwa do szufladki z napisem fałszywa podczas gdy ja i większość moich koleżanek to normalne dziewczyny, które i o facetach poplotkują i szafkę złożą a do fałszywości im daleko. Tak już odbiegając od sprawy autorki, bo do niej w sumie wiele nie mam.
![]() |
![]() |
#184 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A to czemu traktuje to tak, a nie inaczej już pisałam i bez względu na to ile razy to jeszcze powtórzę, ty i tak będziesz miała swoje zdanie więc po co mam to robić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
plum plum
|
taki offtopik, to jest do zrobienia, taka selekcja w otoczeniu, by nie musieć natrafiać na takich ludzi. Oczywiście, zawsze trafi się jakiś idiota randomowy, ale obok takich to się przechodzi obojętnie.
![]() |
![]() |
#187 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli Twoje otoczenie jest do bani i Cię ocenia, to zawsze możesz je zmienić. To właśnie miałam na myśli pisząc: "nie rób z siebie cierpiętnicy", bo przyszyta do debili nie jesteś. Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2015-07-06 o 21:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#188 |
Rozeznanie
|
Ja widzę że że jest wprost przeciwnie.
Znam nawet kobiety które udawały "męskie" zainteresowania i pasje, aby zdobyć faceta. Środowiska gier nie znam, ale spotykałem kobiety na treningach walki wręcz i samoobrony, poligonach, rekonstrukcjach historycznych, itp. I nie zauważyłem żeby miały jakieś problemy ze zdobyciem partnera. No może z małymi wyjątkami ![]() Autorko podaj nam swoje wymiary, wzrost, biust, talia, biodra. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
Nie jest tak. Ja naprawdę mam męski umysł, koleżankę mam jedną, a kumpli to mam na pęczki, jak gdzieś są faceci zaraz się dogadam, generalnie nawet nie rozmawiam z dziewczynami zbytnio bo tak i już, głównie z facetami - taką mam naturę, rozmyślałam nad tym i rozmyślałam, myślałam, że może za bardzo kumpelska jestem, bo faktycznie mnie nikt nie chciał, a kumpli co mnie uwielbiają to mam wielu!, mam nawet przyjaciół facetów i to takich od serca (nie mam żadnej przyjaciółki)- latami ich znam. Jak sie widzimy (a kilka razy w tyg) to plotkujemy godzinami - np. 5 godzin bez przerwy. I też myślałam, czemu się taki we mnie nie zakocha??? No ale koniec końców któryś się zakochał, owszem podobał mi się, ale nawet mniej go kokietowałam jak innych, a on jednak zaczął
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#192 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Konto usunięte
|
Kocham te tematy kiedy wyjątkowe są kobiety z tzw. męskimi zainteresowaniami co stawiają się naprzeciw masy kobiet, które znają się tylko na farbowaniu i tipsach
![]() Jestem 100% kobietą, a przede wszystkim sobą, nie muszę udawać jakieś super kumpeli dla facetów - lubię pomalowane paznokcie, kosmetyki i sentymentalne filmy i uwaga również jara mnie czasami piłka nożna, historia wojskowości, astronomia i marzy mi się teleskop. Oglądałam i sex w wielkim mieście i grę o tron i walking dead i pograć w gry komputerowe i planszowe lubię. Piwa też się napiję i czuję się kobietą. Nie doszukuje się jakiegoś tam męskiego umysłu bo nie muszę. Nie pogardzę błyszczykiem z Diora i dobrą książką science fiction ha ha Meble też na razie sama składam bo obecnie nie mam faceta do pomocy ![]() Edytowane przez 201704110957 Czas edycji: 2015-07-06 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie dziwcie się, że są spiny, bo naprawdę nieprzyjemnie jest słuchać, że jeśli nie interesujesz się motoryzacją, to pewnie potrafisz gadać tylko o tipsach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak maluję się i pazurki na kolory ![]() Kochane panie od tipsów sport tylko dla mężczyzn jak w starożytności ![]() Edytowane przez 201704110957 Czas edycji: 2015-07-06 o 19:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
laski, weźcie trochę wyluzujcie. pewnie, że jest mnóstwo kobiet w dzisiejszych czasach, które łączą zajęcia 'kobiece' z zajęciami 'męskimi' i nie ma w tym nic złego. jest masa kobiet, które poza kosmetyczką świata nie widzi, tak samo, jak jest spora grupa, która maskary unika jak ognia. nie ma w tym nic złego. stereotypy na pewno są krzywdzące, ale należy pamiętać, że przy tego typu wypowiedziach zwykle chodzi o większość, a nie o całość kobiecej populacji.
osobiście nie jestem w stanie rozmawiać o kosmetykach - jest to dla mnie nudne. za to o motocyklach czy super-samochodach bardzo chętnie pogadam. wolę męskie towarzystwo, tak mam. nie dyskredytuję nikogo, niezależnie, czy gra w gry, czy robi pasemka. ważne, żeby się otoczyć ludźmi o podobnych zainteresowaniach i być szczęśliwym, nie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
Ale czemu z taką złością piszecie :P staram się przedstawić mój punkt widzenia, grzecznie i kulturalnie, żebyśmy wszyscy się zrozumieli
![]() charsi - Pisząc o sporcie dałam konkretny przykład interesowania się transferami piłkarskimi - to trochę inna sprawa niż ogólne zainteresowanie uprawianiem/oglądaniem sportu. carolina662 - W którym miejscu ktokolwiek napisał, że "jeśli nie interesujesz się motoryzacją, to pewnie potrafisz gadać tylko o tipsach"? Podałam przykład, że pada taki temat - i wolę w tym momencie pogadać z facetami. Nie chciałabym, żeby kobiety poczuły się w jakikolwiek sposób "olane" - mówię, że łatwiej mi się znaleźć w innych tematach. Ciągle odbieracie to, że gadamy z facetami o czymś innym jako wywyższanie się - i nie do końca rozumiem czemu. LadyDeMadeline - jeśli interesujesz się bitwami historycznymi to super ![]() ![]() Dodam raz jeszcze - pierwszy mój post na tej stronie tematu, nie uważamy się za lepsze z tego powodu i nie chcemy być odbierane jako wywyższające się - podałam podobny przykład z gustami muzycznymi. Po prostu inne zainteresowania, żaden podział lepszy-gorszy. Równie dobrze można by stwierdzić, że to właśnie "my" jesteśmy gorsze, bo mało się znamy na czymś innym :P Edytowane przez Aurora_beam Czas edycji: 2015-07-06 o 19:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Konto usunięte
|
Nie widzę potrzeby rozmów o lakierach z kimkolwiek, nawet z wizazem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Z facetami nie gada się o kosmetykach (serio my takie głupie, że nie wiemy o czym gadać z facetami), z koleżankami też nie gadam o kosmetykach i wyprzedażach bo są ciekawsze tematy. Co do gustów muzycznych to tutaj są dopiero stereotypy. Dzisiaj dziewczyna myśli, że jak słucha muzyki rock/ metal to tylko muzyka zarezerwowana dla facetów - otóż nie! dla wszystkich ![]() Edytowane przez 201704110957 Czas edycji: 2015-07-06 o 20:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Przyczajenie
|
Nie powiedziałabym tego i nie generalizowałabym tego tematu. Zależy wszystko od człowieka i od dopasowania. Jeśli ma zaiskrzyć to i tak zaiskrzy pomimo męskich zainteresowań. Moja koleżanka tak właśnie męża poznała, dzięki męskim zainteresowaniom, akurat nietypowym, bo kibicem piłki nożnej jest zawziętym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Podałam prosty przykład, kiedy podczas imprezy faktycznie pada temat tipsów i ombre - wolałam w tym momencie pogadać z facetami. Nie sądziłam, że jest to odbierane jako atak na kobiety :P prawdę mówiąc żadna się jeszcze za mnie na to nie obraziła, ale kto tam wie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
plum plum
|
Cytat:
Dziewczyny interesują się bronią, uprawiają sporty walki, biegają z mieczem albo są w drużynie asg. Znam naprawdę zapalone kibicki siatkówki czy piłki nożnej. Często jest tak, że kobiety interesują się daną dziedziną INACZEJ niż mężczyźni, ale to nie dowodzi, że nie interesują się wcale. I owszem, bywa tak, że dana dziedzina nie jest aż tak popularna wśród danej płci, ale czy nie jest tak, że żyjemy w czasach rewolucji mentalnej? Upadł podział na typowo męskie i kobiece zajęcia, obie płcie eksperymentują i szukają czegoś dla siebie. Choćby taki przykład z szyciem, haftowaniem itp? Ilu facetów próbuje w tym swoich sił? Projektuje ciuchy? Szyje coś dla siebie? Ja mam na przykład kumpli, którzy szyją cosplaye na konwenty, ich to po prostu jara, jak siedzą i dłubią w materiale, naszywają łatki itp. A w sumie- igła z nitką, to takie kobiece przedmioty... To jest właśnie taki przykład, że różne pasje mogą uprawiane w różny sposób przez osoby różnej płci.
Edytowane przez zlotniczanka Czas edycji: 2015-07-06 o 20:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2015-07-06 o 20:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
np. z transferami w BPL, czy LL jestem na bieżąco, nie mówiąc już o samych rozgrywkach, co więcej mam znajome, które też się tym interesują. Nie tworzymy kliki pod patronatem "męskich zainteresowań", o dziwo o paznokciach też pogadamy. Nie czuję się wyjątkowa z tego tytułu. Jak ktoś na wieść o moich zainteresowaniach piłkarskich rzuca coś w stylu "aleee jesteś dziewczyną" albo "woow, kobieta się tym interesuje" to z góry ma u mnie minusa, bo znaczy to, że myśli bardzo stereotypowo.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.