|
|
#31 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Tunel w uchu
To, że Tobie zarosły w DWA DNI, nie znaczy, że każdemu tak zarastają. I że każdemu się skóra po tunelach wciąga i nie trzeba interwencji chirurga. Serio, nie wypowiadaj się za wszystkich. Jest sporo wątków o zaszywaniu dziur po tunelach na specjalistycznych forach. Jak rozumiem Ci ludzie również się nie znają i sobie wymyślili problem, tak?
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2015-07-06 o 21:47 |
|
|
|
|
#32 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
Naturalnie robione tunele 10mm zwykle sie bezproblemowo sciagaja. A nawet jak ktos przyszaleje to pozniej rekonstrukcja ucha to jest dla dobrego speca od bodmodu drobnostka ![]() Aczkolwiek osobiscie bym sobie tuneli nie zrobila-chociaz niektorzy wygladaja z nimi swietnie |
||
|
|
|
|
#33 |
|
Konto usunięte
|
Ale ja wiem, że to drobnostka i najczęściej nawet śladu nie ma. Ale nieraz to trzeba zrobić i z tym też trzeba się liczyć, decydując się na coraz większe tunele. Po prostu stwierdzam fakt. Osobiście wolę jednak tatuaże, niż rozciągnięte ucho. Ale prawda: niektórym to super pasuje.
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Konto usunięte
|
Nigdy nie zapomne postu z wizazu, w ktorym dziewczyna opowiedziala, jak jechala busem z kolesiem, ktory ma tunel w uchu i postanowil go wyjac odurzajac tym smrodem z dziury caly pojazd
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- [1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;51997719]Nigdy nie zapomne postu z wizazu, w ktorym dziewczyna opowiedziala, jak jechala busem z kolesiem, ktory ma tunel w uchu i postanowil go wyjac odurzajac tym smrodem z dziury caly pojazd No bo zluszczony naskorek i inne brudy gromadzi sie od wewnatrz i dlatego tunele trzeba czyscic dokladnie. A koles pewnie sie przyzwyczail do swojego smrodu i nie czul |
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Inez
|
Jeśli chodzi o zdjęcie przedstawione przez jedną z Wizażanek - owszem, ładnie mu się wciągnęło, ale jednak chwile musiało to trwać
.Przez jakiś czas chodził z tym obrzydliwym zwisem. |
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
and cigarettes
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Raczkowanie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;51998057]Mysle, ze ludziom, ktorzy przezyli 70+ lat zycia, zwisa to, ze cos im zwisa
I ze rzuca sie w oczy.[/QUOTE]Cytat:
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich!
Odbiegnę mocno od tematu. Mam tunele w obydwu uszach. Na chwilę obecną ich rozmiar to 12 mm, dążę do 16mm maksymalnie 18mm. Do obecnego rozmiaru dochodziłam ponad 2 lata. Rozciągałam uszy bardzo powoli, 1mm na 2 miesiące, czasem dawałam sobie dłuższą przerwę. Mimo tak ślamazarnego tempa, w obydwu uszach mam słoneczka. I tu się pojawia mój problem: przy próbie wsadzenia większego rozpychacza ucho niemiłosiernie swędzi. Czuję jak skóra się naciąga ale nie ma bólu, szczypania i krwi tylko swędzenie, mam ochotę normalnie wydrapać sobie ucho a rozpychacze od miesiąca nie raczą ruszyć dalej. Ani o ćwierć milimetra. Czy przy słoneczkach, jest w ogóle możliwe dalsze rozciąganie? Wiem, że nie da się ich pozbyć do końca i szczerze, nie mam pojęcia skąd się wzięły. Posiadanie tuneli, było świadomą decyzją, nie chciałabym zaprzestać w połowie. Czytałam o różnych specyfikach na blizny, powodujące lepsze uelastycznienie tkanki. Czy ktoś z Was stosował Contractubex ? Próbowałam stosować Cepan ale zapach mnie po prostu odrzuca i nie za bardzo wierzę, że coś pomoże. Słyszałam również, że BioOil również w pewnym stopniu niweluje blizny. Uszy oraz tunele codziennie odkażam (mydło Protex i Asept). Masuję płatki ucha olejkiem jojoba i czystym masłem Shea na zmianę z kakaowym, skąd więc te draństwo się w moich uszach zalęgło? Czy ktoś z Was również miał podobny problem? Będę wdzięczna za każdą podpowiedź ![]() Z góry dziękuję i pozdrawiam! Edytowane przez zimnaO Czas edycji: 2015-10-23 o 16:13 |
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Może spróbuj rozciągać po prostu na taśmie PTFE? Owinąć obecną spiralkę jedną warstwą, czy dwiema... i niech ucho się powoli przyzwyczaja
. Zobaczyć, jak będzie reagowało, zachowywało się . Oczywiście podstawą jest nawilżanie, ale o tym zapewne wiesz .Pozdrawiam .
|
|
#48 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Aczkolwiek z małym poślizgiem, bo najpierw wypróbowałam tapery i pokarało mnie naderwanym uchem. Od tygodnia mam swoją spiralę, taśmę PTFE i wszystko jest cacy. Nawijam po jednej warstwie na dzień. Nic nie swędzi, nie boli i jestem coraz bliżej 18mm.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.

poza tym tak, siedze na forum i ściemniam haha, nie, ja nie z tych. 

.