|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
Cześć Wam.
Nie piszę od kilku dni, bo psychicznie kiepsko u mnie, a pogoda nijak nie pomaga. Muszę na nowo się wciągnąć. Cytat:
Akurat caneloni nigdy nie robiłam, a chętnie bym zjadła Na każdej wizycie muszę się wspinać i mam badanie m.in szyjki ale też i ogląd czy infekcji nie ma plus szybkie USG żeby sprawdzić serduszko. Cytat:
|
|
#3242 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jestem już po dzięki za kciuki !
Torbielka w główce się wchlonęła - jestem przeszcześliwa !!! Ważymy juz 1181 g i mamy trochę dłuższe nogi niż to wynika ze średniej, ale lekarz powiedział że to znaczy tylko tyle że będzie długi jak się urodzi w terminie, min 55 cm. Poza tym wszystko książkowo ! Mam 2 fajne fotki w 3d wrzucę już z lapka bo muszę je lekko obrobić. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3244 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekamy na fotki
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTEA jak i z czym robiłaś?
Akurat caneloni nigdy nie robiłam, a chętnie bym zjadła :. Super Hmm mięsko mielone, cebulką, pieczarki i pomidorek, może być trz papryka np podsmażyć to razem dodaje troszkę koncentratu i doprawiam do smaku faszeruje rurki, a potem zalewam sosem pomidorowym dość sporo w sumie i serek żółty ba wierzch do piekarnika i gotowe
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podsmażyć to razem dodaje troszkę koncentratu i doprawiam do smaku faszeruje rurki, a potem zalewam sosem pomidorowym dość sporo w sumie i serek żółty ba wierzch do piekarnika i gotowe [/QUOTE]pysznie brzmi
|
|
#3248 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie tak od 18 tyg na każdej. Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3249 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ooo mi też się całą ciążę chce mohito ! ale piłam zaczepiste na teneryfie bez alko pyszota ![]() Cytat:
ciekawe ile mój waży bo termin prawie ten sam
|
|||
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
A no widzisz. Ja coś takiego jak zapalenie dróg moczowych mam pierwszy raz, nawet w tamtej ciąży nie miałam.
|
|
|
|
#3251 |
|
Wtajemniczenie
|
Niud super wieści!
Mnie lekarka bada na każdej wizycie. W szpitalu w którym rodzilam znieczulenie było za darmo ale też może się zdarzyć sytuacja że nie będzie akurat anestezjologa. I przed porodem trzeba iść na konsultacje anestezjologiczną, bo bez tego nie ma opcji znieczulenia. Przy pierwszym porodzie nie miałam znieczulenia. Najpierw się dałam namówić że dam radę, że po co, że może się wydłużyć poród a jak już nie dawałam rady to było za późno na znieczulenie. Tym razem chce mieć. Zobaczymy. My też jedziemy teraz nad morze. Skwaru nie chce ale mam nadzieję że będzie ładnie. ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- O mała, mnie wywaliłaś. Jak tam uważasz.
|
#3252 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Na każdej wizycie. Cytat:
Dziewczyny, co myślicie o wjeździe kolejką na kasprowy w naszym stanie? Chcielibyśmy się z TŻtem skoczyć do Zakopanego za jakiś czas. Z ciśnieniem większych problemów nie mam (poza tym, że ogólnie jest niskie, ale tak mam odkąd pamiętam).
|
|
#3253 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej, witam sie po weekendowo
![]() Cytat:
nie tylko 2 razy bylam badana jak szłam prywatnie. teraz u Arciszewskich tez mnie nie badał nie wiem czy sie upominac ale tak glupio jakos![]() Cytat:
![]() u mnie w pokoju 28 stopni. na dworze chłodno ale nawet jak mam drzwi otwarte to nie chce sie ochlodzic ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- u mnie w miescie w szpitalu ze znieczuleniem jest tak, ze jak masz szczescie to dostaniesz... ja nie mialam takiej mozliwosci przy 1 porodzie ![]() tlumacza sie, ze nie ma anastezjologa albo ze za pozno. dobrze, ze ten temat teraz mnie nie dotyczy |
||
|
|
|
#3254 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Tak, zawsze, od początku.
Cytat:
Cytat:
I zgodnie z obietnicą podrzucam 2 fotki - buziola i pindola ![]() Uzupełniając wcześniejszy wpis - synek się obrócił już główką w dól - przy poprzednim podglądaniu był jeszcze dupką w dół. Ja coś tak czułam 2-3 dni po tej wizycie, że się obrócił, bo zaczął mnie kopać na górze brzucha. Przewidywana waga w terminie porodu 3700 - 3800 ![]() Czas iść spać chociaż emocji mi pewnie jeszcze długo nie pozwolą zasnąć
|
||
|
|
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Puki co mają jeszcze trochę miejsca to może się obrócić, ale nie musi. Moja Ola od 20 tyg była odwrócona główką w dół, a ten mały akrobata średnio do 3 dni się obraca. |
|
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
Niud ale cudna fotka
|
|
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3259 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny - co oczywiste jestem w tej fotce zakochana i jak ją tylko zobaczyłam od razu mu wybaczyłam, że wizyta była opóźniona o prawie 1,5h
Moja lekarka prowadząca wysyła mnie właśnie do tego doktorka na referencyjne USG, żeby obejrzał mnie ktoś niezależny + własnie dlatego, że umie "posługiwać się sprzętem" i robi fajne 3d Moja lekarka przyznaje bez bicia, że do 3d nie ma skilla ![]() Sweet dreams ! |
|
|
|
#3260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3261 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- W ogóle to już "wyspana" w nowym domu i mimo że na swoim łóżku to jakoś mi było niewygodnie... cały pokój zagracony a i tak mnóstwo rzeczy wywalilam, nie wiedziałam że w tej kawalerce mamy tak dużo rzeczy! Od 5 wcziraj juz wstalam a od 7 się pakowalam i caaaly dzień w tym gorącu na nogach, tragarzy miałam ale i tak byłam bardzo zmęczona. I po raz pierwszy w życiu nie widzę swoich kostek w jednej stopie!! Tak mi spuchla, ale tylko jedna:p i bardzo bolała wczoraj. Chociaż i tak już lepiej. Jeszcze musimy koty przywieźć i rozpakować graty. Juz zdążyłam się z siostrą poklocic bo nie zrobiła mi żadnego miejsca w szafkach kuchennych i sama zaczęłam ogarniać i wywalilam 4 duże wory przeterminowanych mąk, przypraw, galaretek, kasz itp! Masakra a zwycięzcą była jakaś przyprawa przeterminowana aż o 5 lat!!! Masakra jakaś i wstyd.
Ślubujemy 10.04.2015 ![]() Dzidziuś 10.10.2015 Edytowane przez sabonka123 Czas edycji: 2015-07-07 o 07:33 |
||
|
|
|
#3262 |
|
Zadomowienie
|
Niud a gdzie ty u lekarza bylas? Jesli w warszawie?
---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ---------- Sabonka ale kanal. Tez znam sporo osob co tak chomikuja wszystko. Wogole to jestesmy jeszcze na Mazurach. Dxis mamy wracac ale auto sie nam popsulo wieczorem i niedlugo mamy jechac to warsztatu. Taki pech nas spotkal. Dzis wogole fatalnie spalam. A rano jakies ptaki zaczely sobie impreze pod oknem urzadzac i tez juz nie moge soac:/ |
|
|
|
#3263 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
wooo az 6 6 dziewuch podgladalo nasze zgrabne brzuchy z ukrycia ![]() Cytat:
super ze wszystko ok ja dopiero za tydzien wizyta ![]() A czym to sie rozni wogole bo kiedys gdzies slyszalam ze 4d to jest filmik a 3d to te zdjecie wyrazne :P ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- A i witam w 27 tygodniu Czuje dzis straszny dzien , kolejny raz jade na jazdy do miasta w ktorym bedzie egzamin i oprocz mnie jada jeszcze 3 dziewczyny :/ czyli 3,5h bede siedziec i tracic czas ... Gdzie ta Amelie co dzis robisz ?;D
|
|
#3264 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć.
Odprowadzę młodego do przedszkola i jadę do dentysty. Nie mam ochoty wybitnie Cytat:
Cytat:
![]() Dla mnie to był duży problem kłuć się samodzielnie. Cytat:
|
|
#3265 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
znow kilka dni nie miałąm czasu zajrzeć i tyle do nadrabiania trzeba dać wam już dzieci żebyście miały co robić ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3266 | |||
|
wkręcona :)
|
Cytat:
Cytat:
bezwstydniś cudne zdjęcie naprawdę!!Cytat:
i już wypycha różne części ciała.. ale nie ogarniam co pokazuje![]() U nas znowu dziś zaczyna się upał!!!
|
|
#3267 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
- doktor Zwoliński. Jakbyś chciała skorzystać to z góry się nastaw na min. 1h obsuwy, ale gościu jest przesympatyczny, dokładny i żadnej pacjentce nie szczędzi czasu ![]() Jeszcze się mała pytalaś o obracanie - na SR babeczka mówiła że tak do 30-32 tyg. powinno się dziecko najpóźniej obrócić. Później już jest niewielkie prawdopodobieństwo że się przewróci, bo już miejsca nie ma ale zdarzają się takie przypadki że babki ze skierowaniem na CC rodzą naturalnie ![]() Patrząc po ilości wód plodowych które mam myślę że spokojnie może jeszcze fiknąć
Edytowane przez niud Czas edycji: 2015-07-07 o 09:24 |
||
|
|
|
#3268 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą to my i lekarz bezwstydni, ze podglądamy hihihiNo Gabi to jak mi wczoraj kopytko wsadziła gdzieś chyba w żołądek to się nie miałam jak ruszyć. Poszturchałam ją trochę i dopiero łaskawie zabrała girkę ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
|
|
#3269 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
bo przecież dzieć różnie rośnieCytat:
moja nadal jest pośladkowo bo kopie w dole brzucha , wczoraj pobiła sama siebie tak wariowała wieczorem , myślałam że się odwróci ale nic z tego , bije nadal w dole brzucha![]() ale gin powiedział że ma jeszcze dużoooo miejsca i jeszcze sobie popływa w baseniku
nasze 2620 gram szczęścia Edytowane przez gosiek0388 Czas edycji: 2015-07-07 o 09:39 |
|||
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
O tu jest o USG http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawd...nia_35484.html
To mój gin robi zdjęcia w filmu. To ja jednak wolę chyba zdjęcie 3 D, bo to 4D takie rozmyte wyszło i zniekształciło buzię Gabi
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

Właśnie skonczyłam canneloni, tzn w piekarniku siedzi a ja sie gotuje razm z jedzeniem 
Czekamy na fotki

tylko 2 razy bylam badana jak szłam prywatnie. teraz u Arciszewskich tez mnie nie badał 

moze nie kazali jesc w razie jakby mialo byc cięcie ?? no nie mam pojecia, bo chyba przed cesarka jesc nie wolno ?
05.07.2008