|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XXII
Solaola szukaj, próbuj a znajdziesz rozwiązanie
czasem warto zmienić przyzwyczajenia
|
|
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Oto moje loki kręcone na palcu, zdjęcie średnie bo z kamerki i końcówki mam do podcięcia, ale chłop stawia opór żeby mi pomóc w przycięciu więc chyba odpalę jakiś filmik z yt i zrobię to sama ![]() loki.jpg
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
|
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
Po powrocie z Polski odkryłam, czemu mój skręt wygląda gorzej w Kanadzie - to kwestia dyfuzora. W Polsce mam dyfuzor ze znacznie dłuższymi "paluchami", loki mają miejsce, żeby się pięknie skręcić. O wiele płytszy dyfuzor, który mam tutaj, zgniata mi włosy i skręt jest znacznie słabszy i brzydszy.
Marzy mi się gigantyczny profesjonalny dyfuzor...
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.target.com/p/twisted-sist...z/-/A-15163612 Klaudenc widziałaś te kosmetyki? warte to czegokolwiek? mają też jakieś serum do włosów "farewell to frizz"...nie znalazłam niestety u mnie tej pianki, ale mam krem z bootsa, mam nadzieję że się polubimy
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
|
|
#1295 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Ale ostatnio kupiłam sobie 2 odżywki, które polubiłam: http://images.esellerpro.com/3272/I/...ITORGW_new.jpg ta ma olej arganowy i panthenol przed zapachem http://ecx.images-amazon.com/images/...CL._SX300_.jpg a ta ma silikon dimethicone, glikol propylowy oraz olej makadamia przed zapachem. Obydwa kosmetyki kupiłam w Savers, ale tę maskę widziałam także w lidlu. W ogóle to zamierzam zrobić spis wszystkich kosmetyków z UK, które warto spróbować w moim wizażowym notatniku, ale to musi mi się chcieć xD Możesz też spróbować Tresemme Naturals Avocado Aloe, wspaniała odżywka, na promocji 3 funty, wielka butla, zapaszek miodzio - nic tylko brać. Mnie się skończyła właśnie, ale nie kupię jej teraz. Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2015-07-06 o 17:34 |
|
|
|
|
#1296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1297 |
|
Konto usunięte
|
Ja dzis kupilam maske bigospa bo byla na promocji za piataka, a latem packam na nie podwojne ilosci wszystkiego :p
|
|
|
|
#1298 |
|
Moderator
|
Z Polskich kocham ziaje, są cudowne <3 i do tego nietypowe bo trudno znaleźć maskę z olejem rycynowym na przykład.
|
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1300 |
|
Konto usunięte
|
5 alg, bo miala najlepsze opiwinie na KWC
![]() Ja musze koniecznie zaji sprobowac, ale jej balsamy do ciala tak mnie uczulaja ze boje sie cokolwiek z niej kupic. Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2015-07-07 o 09:15 |
|
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1302 |
|
Moderator
|
Ja polecam bardzo i zachwalam
No to odżywek/masek jak się nie kładzie na skalp to nic nie uczuli. Ziaję rycynową i kakaową to nawet widziałam na jednym blogu, gdzie blogerka ma AZS chyba i nic jej nie było po tym. Zresztą tam nie ma co uczulić, składy proste, a po zapachu tylko regulator ph. Balsamów nie miałam, akurat balsamy używam tylko z Aldi, same oleje i humektanty i bez parafiny, cudowne są
|
|
|
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale już z tej serii ZiajaMedA akurat balsamów nigdy nie używałam. |
|
|
|
|
#1304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1305 |
|
Raczkowanie
|
Po długich rozmyślaniach
jednak kupiłam Natura Siberica - Profesjonalny Żel do Tworzenia Loków. Wczoraj spróbowałam i jestem bardzo zadowolona Nałożyłam na cieknące włosy ilość wielkości ziarna groszku, potem ręcznikowanie i wyschły naturalnie. Po wyschnięciu miałam bardzo ładne loki, włosy były odbite od nasady i nie sklejone. Co najważniejsze po nocy efekt się utrzymuję spryskałam tylko własnej produkcji mgięłką z olejem.Nie będą używała często, żeby nie przesuszyć (dużo ziół w składzie) ale mam nadzieję sprawdzi sie na sytuację kiedy szczególnie zależy mi na dobrych włosach
|
|
|
|
#1306 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko ja zdecydowałam się na żel mam nadzieję, że też będę zadowolona tak jak Ty![]() Ja chyba mam zakupoholizm włosowy non stop coś kupuje ale patrząc na składy tych cudeniek nie mogłam odmówić ![]() Włosy mam w tak okropnym stanie, że w życiu takich nie miałam chwytam się wszystkiego co możliwe wczoraj użyłam garnier gęste i zachwycające dzisiaj kolejno 4 osoby pytały mnie co z tymi włosami narobiłam tego się nie da opisać wyglądałam jakbym była łysa włosy sklejone w 3 dredy przylizana góra każdy włos w inną stronę masakra winię za to pogodę 36 stopni to chyba też ma jakiś wpływ
|
|
|
|
|
#1307 |
|
Moderator
|
Jak jest wysoki punkt rosy to włosy mogą być bardzo przyklapnięcie bo pochłaniają wodę z powietrze i są jak przenawilżone.
Nie chcę zapeszać, ale jakiś cud się stał. Nigdy, przenigdy żadna odżywka od kiedy mam kryzys nie potrafiła solidnie nawilżyć i dociażyć włosów. Ani olej. Dziś umyłam tylko szamponem, nałożyłam odżywkę na bazie stearyl alcohol, przed zapachem olej sojowy, po zapachu proteiny pszeniczne daleko i panthenol. Posiedziałam w czepku 20 minut. Spłukuję i włosy są jakby pokryte czymś woskowym, ale tak pozytywnie, bardzo mocno wygładzone ale zbijały się w grupki. Dodam, że przed myciem było lekko i napuszono. Suszę - i nie wierzę! Objętosć szalona, włosy błyszczą, są lekkie ale gładkie, dość dobrze dociążone, wręcz lekko mięsiste, sprężyste. Odżywka za jakieś 4 złote. z Aldi. Chciałabym żeby faktycznie mi służyła. Szkoda, że zdjęcie nie oddaje efektu. Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2015-07-07 o 17:15 |
|
|
|
#1308 |
|
Konto usunięte
|
Kaludenc jutro ogladne zdjecie na komputerze
![]() Ja dzis widze jak wazna w pielegnacji jest pora roku. Cala zime moje wlosy reagowaly szalem na biovax 3 oleje. Juz naprawde bylam bliska wyrzucic dwa zapasowe opakowania. Dzis mnie tknelo, aby sprobowac po raz kolejny i przypomnialam sobie czemu kupilam go w takim zapasie: zero puchu, dociazone; dwa razy bardziej zbite i skret dwa razy mocniejszy! |
|
|
|
#1309 |
|
Moderator
|
No cóż, myślałam że tak będzie - włosy się rozgumiły i spuszyły, jak to po omega 6. Są nawilżone i gładkie ale za miękkie i fruwające. Po kokosie też tak mam. Szkoda bo zapowiadało się fajnie, efekt objętości przez cały dzień naprawdę ekstra
raz na jakiś czas można użyć. Pozostanę więc wierna omega 9 i olejowi ryżowemu.Unlajki, bo ten biovax ma glicerynę chyba - a wiadomo jak to z humektantami. przy okazji, małe sprawozdanie po 3 tyg. z olejem rycynowym. Olej ten przez 2 tygodnie stosowałam co 2 dni na noc. Teraz mam parę dni przerwy i chcę go stosować 2x na tydzień. Efekt? Wybijają bejbiki, są bardzo ostre poprzednie bejbiki zawsze były słabe i mi wypadały, często były dystroficzne. Włosy mi ładnie urosły - nie mierzyłam ale przed kuracją je podcięłam i faktycznie podrosło im się. Zadałam sobie też trochę trudu by sprawdzić jaka ilosć włosów wypada i jakie są to włosy - jest to spora ilosć, ale nie jakaś kolosalna dla mnie bo mam gęste włosy aczkolwiek najczęściej wypadają włosy osłabione, cienkie, zakończone szpicem - a chcę by takowe wypadły i więcej nie powróciły. Łyse zakole jeszcze niestety nie ruszyło, ale to pewnie potrwa długo. Będę stosować dalej, bardzo liczę że olejek pomoże mi w poprawieniu jakości włosów i będą wyrastać zdrowe
Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2015-07-07 o 23:13 |
|
|
|
#1310 |
|
Raczkowanie
|
Wie ktoś może jak stworzyć glossa z henny? I czy nadawała by się do tego ziołowa odżywka koloryzująca z Venity jako henna?
Chciała bym na chwile zmienić kolor włosów, czyli musi mi się po jakimś czasie to wypłukać, mam nadzieje, że do zera, a glossy podobno się wypłukują. Miałam próbować balsam z Venity, ale boję się trochę alkoholu w składzie, włosy mam już wystarczająco suche same z siebie. No i nie wiem co robić
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam ostatnio załamke. Włosy mi właśnie schna jedenasta godzinę...
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
#1312 | |
|
Moderator
|
Cytat:
A w ogóle mam mały problemos. Silikony matowią mi włosy - nie obciążają, ale matowią. Jak umyję ulubionym szamponem i dam odżywkę bez silikonu włosy są mięciutkie, gładkie, czyste. A jak dam coś z silikonem to już przy myciu czuć, że palce nie suną tylko się zatrzymują i po wyschnięciu są zmatowione i praktycznie nadają się do mycia. I co tu robić, odstawić silikony? Maski kładzione przed myciem to tak niewiele dają, no nie wiem. Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2015-07-08 o 13:55 |
|
|
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie nie, puszek mam tylko na jednym paśmie, ale tam zawsze go mam :-D. Myłam wczoraj jak zawsze omo, po czym nałożyłam naprawdę niedużo olejku Isana na końce, które są właśnie dalej lekko mokre. Cóż, ten modny efekt letnich lekko mokrych fal
![]() Może spróbuj się na chwilę z silikonami pożegnać i zobaczysz jakie będą efekty? Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No chyba że Venita zrobiła coś nowego albo jestem niedoinformowana, co też jest możliwe. Ja zawsze farbowałam henną Eld (kolor Chna, bo tylko on miał w składzie wyłącznie hennę, pozostały miały hennę i chemiczne barwniki) Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2015-07-08 o 14:33 |
|
|
|
|
#1315 |
|
Moderator
|
No właśnie pożegnałam i jestem zadowolona. I tak nie ubolewam - wszystkie moje ulubieńce są bez silikonu. Mimo to mam trochę kosmetyków z silikonami i nie wiem jak by je zużyć.
Akurat glossy się nie wypłukują, tylko po prostu to tak przygotowana henna że barwi delikatniej i nie wysusza poprzez dodatek maski. W googlach sporo o tym jest, używa się henny w tym celu. Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2015-07-08 o 14:31 |
|
|
|
#1316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1317 |
|
Moderator
|
Do golenia nóg to ja tego za 2 lata nie zużyję, jedną maskę bardzo lubię ale właśnie lubi mi matowić. Chyba muszę pokombinować, może po prostu zacznę olejować takim serum w sprayu z odżywki, wody i oleju a resztę mi chyba pozostanie oddać w prezencie.
|
|
|
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś zrobiłam sobie taki spray, jak piszesz, ale nie dało rady, bo atomizer mi się od niego zapychał. Może miałam jakiś kiepski. |
|
|
|
|
#1319 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Ja to sobie robię taki mix w butelce po odżywce co ma opakowanie na klik - wlewam wszystko, wstrząsam i wyciskam na dłoń. Dla mnie tak jest najwygodniej. |
|
|
|
|
#1320 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zrobię najwyżej tą odżywką z Venity tak jak na opakowaniu napisane i już, bo w sumie na trzymać 8-10 myć, więc liczę, że po takim czasie się wypłucze Albo pokombinuje i wymieszam ją jednak jeszcze z jakąś odżywką i olejem, by potem siana na łbie nie mieć ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Mhmm... a no właśnie ja słyszałam, że się wypłukujee... No trudnoo, także henny prawdziwej na pewno nie użyję, bo nie chce farbować głowy trwale.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

czasem warto zmienić przyzwyczajenia

, ale już z tej serii ZiajaMed