|
|
#121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)
Cytat:
![]() Ladna waga ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Pospalismy sobie jak nigdy
|
||
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak. Wycieran je przed ubraniem stanika i jest ok chyba, że później mleko poleci |
|
|
|
|
#123 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przytrzymywalam też na siłę hak dziewczyny pisały.niestety nic z tegiCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#124 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ładna waga
|
||
|
|
|
#125 |
|
Zadomowienie
|
Jedno kłucie a tyle krzyku
prawie z nią tam ryczalam... W ogóle kazała mi ją kremowac mimo że nie ma mu temu wskazań.... Inna mówiła żeby bez potrzeby nie kremowac... Wyszłam głupia z tej przychodni... Mam altacet w żelu żeby jej smarować tylko nie wiem ile razy dziennie bo to normalny altacet.. Masakra ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- W ogóle pierwsze pytanie ni dzień dobry ni nic.. ,, Piersią Pani karmi?????" ... |
|
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#127 | |||
|
celebriti
|
Marei lawendowy ma działanie łagodzące. Robię 300 ml h2o i po 5 kropli olejków. Tylko trzeba lubić zapach herbacianego
ale ja nim inhaluje od dawna wszystkich w domu ![]() Do tego dolewam olej ze słodkich migdałów. Ja w ogóle mam eko bio fioła wiec kapie tez w krochmalu a starsza córkę leczę czosnkiem i miodem tymiankowej Dzieki dziewczyny za odp w kwestii przesypania mleka bo szał normalnie. Cytat:
W dodatku jak dadzą Ci RP na chorobę przewlekła to sa bardzo tanie w aptece. Ponad 50% było wtedy A swoją droga bebilon wszech obecny a słabo wypada ![]() U mnie po tych incydentach z hipp póki co jest ok. Choć powiem wam ze mnie zawiódł w nocy bo po butli spała tylko 3h Cytat:
![]() Dziekowac
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co szczerze mówiąc to trochę nie rozumiem tego waszego "klujacego " nastawienia do pytania o karmienie...Co innego gdyby "pani z kiosku " wyskoczyła z tym pytaniem ale jeżeli ktoś z Rodziny czy znajomych to ja osobiście nic złego w tym nie widze
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ile razy mozna pytac? Mowilam jej ze mala na mm od jakiegos czasu a ta dalej swoje..
|
#130 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny możecie polecić jakiś balsam dla maluszka, tylko taki żeby nie zostawił tłustej warstwy a żeby się ładnie wchlonal i nawilzyl??
|
|
|
|
#131 | ||
|
celebriti
|
Cytat:
Ja obstawiam ze nie ma co pakować chemii w dziecko. Pupę namaszczam olejkiem ewent sudocrem na noc. Smaruje ja tez olejkiem juz w kąpieli brzuszek i plecki. Swietnie zeszły jej te skorki po porodzie. Olejek essent. ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Balsam domowej roboty: 1) Olej - kokosowy, migdałowy lub jojoba, oczywiście organiczny 10 kropli bit E Kilka kropli olejku migdałowego 2) Podgrzać 200 ml olejku Po kilku min dodać 2 łyżki ziół ( lawenda ) Gotować 20 min Przecedzić
|
|
|
#132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#134 | |
|
celebriti
|
Kaczuszka nie daj sie zwariować. Sama wiesz co potrzeba Twojemu dziecku. Jesteś mama
![]() W jednej przychodni każą pic mleko na laktację w innej nie, jedni smarują inni nie. Elseve tez zrobił celebrytce super fryzurę a mi jakos nie bardzo
Edytowane przez groszkolino Czas edycji: 2015-07-07 o 11:58 |
|
|
|
|
#135 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzięki
zaraz zamawiam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kaczuszkaja tam nie smaruje niczym...stopy.tylko bo skórka jej jeszcze tam schodzi. A do smarowania kupiłam ziajke |
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Kaczuszka w de się nie smaruje, bo to ponoć rozleniwia naturalne procesy w skórze. Jedynie jak pęka za mocno skórka to bepanthenem
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy są...Jak kupowałam przed porodem kosmetyki z bd to wzięłam ostatni balsam który nie wszedł na kasę i pani mi powiedziała że prawdopodobnie one zostały wycofane a ten się jeden zawieruszyl... Może się pojawiły znowu.będę dzisiaj w rossie to aż zerkne
|
|
|
|
#139 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Apropo odbijania, jak jest u was bo ją z Oliwką muszę się nachodzić. Teraz po tym badaniu bioderek zakazał kładzenia na boku i musi na brzuszku więc musi zawsze odbić
|
|
#140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
płyn z BD pięknie pachnie, a ta oliwka nie.. i ja bym chciała coś z takim ślicznym zapaszkiem ![]() ale zerknij ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
i wtedy beka tak ostroooooo
|
|
#141 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja odbijam na siedzaco czyli ona siedzi u mnie na kolanie, jedna reka podtrzymuje glowe a druga po pleckach klepie. Odbija po kilku sekundach. |
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Kaczuszka - ja smaruję mleczkiem hipp- bardzo fajnie się wchłania.
Krechę mam obrzydliwą od cyców po Bożenę - masakra! Sutki mi się kleją do biustonoszy i do wkladek... Ble! Odbijamy zawsze, ale nie zawsze maly współpracuje. Wtedy kładziemy na boku. Ale gorąco!!!!
|
#144 |
|
Konto usunięte
|
Przepraszam, że nie nadrabiam, ale mam ciągle gości odkąd wczoraj wróciłam do domu
I zrobiły mi się takie gorące bolesne zgrubienia w piersiach, okładam kapustą i inne takie, więc śmierdzę jak bigos z młodej kapusty Aaaa też mam takie stopy jak Marei pokazała, to od upałów i woda z organizmu schodzi, Tż mi drenuje je ![]() Zostały mi 3 kilo do zwalenia, ale mam nadzieję, że gładko pójdzie i schudnę więcej ![]() Jak będę miała chwilkę to ponadrabiam Was. Buziaki!!!! ![]() EDIT: I od czasu lewatywy przed porodem nie robiłam kupy, nie chce mi się nawet, a boję się co będzie potem
Edytowane przez 201710041131 Czas edycji: 2015-07-07 o 12:44 |
|
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak pójdę i nie dopadnie mnie kalafior to zerknę. Nie cierpię oliwek ![]() Muszę jeszcze koniecznie jakiś krem do stóp kupić bo mam tak szorstkie że jak zakładam skarpetki to słychać jak tra |
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Kaczuszka ja nie smaruje bo skórka nie jest sucha to po co natluszczac... Jak od czasu do czasu gdzieś się przesuszy to wtedy wcieram po kąpieli odrobinę oleju ze słodkich migdalow
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo, meldujemy się po wizycie u pediatry. Pani doktor nie mogła uwierzyć, że Laura przybrała prawie 800 g w trzy tygodnie na samej piersi
Rozmawiałam z nią o szczepieniach i chyba jednak zdecydujemy się na 5w1. Wstawiłam zupę, zebrałam prani, wstawiłam kolejna pralkę, Laurka śpi. Lecę nadrabiać
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przydaje się na smarowanie głowy ![]() U nas były suche stópki u Małego i posmarowałam to Medidermem. Od razu zeszło. Ogólnie nie smaruję tymi emolientami, bo ja jestem przeciwniczką używania ich bez wyraźnej przyczyny, ale w tym przypadku pomogło
|
|
#149 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I też wracam do formy. Ważę mniej niż przed ciążą
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam oliwke z bd i jest ok. Smaruje mala bo straszny sucharek z niej ale tylko w tych suchych miejscach.
My nie odbijamy. Polozna mowila ze nie trzeba |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.

jest mega ciemna i pewnie będzie złazić tak samo długo jak w pierwszej ciąży

przytrzymywalam też na siłę hak dziewczyny pisały.niestety nic z tegi