Mamusie czerwcowe 2015! :) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-07, 10:25   #121
myboyismine
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
U mnie waga ok i normalnie wszystkie ciuchy ubieram sprzed ciąży, nawet cellulit zlazł w dniu porodu, chyba to była po prostu zatrzymana woda, bo aż w szoku byłam. Brzuszek jeszcze trochę dziwny w okolicy pępka.
Ale najgorsza jest ta krecha jest mega ciemna i pewnie będzie złazić tak samo długo jak w pierwszej ciąży
Jak tam wasze krechy?

No i musiałam sobie biustonosz zamówić, bo mi okazało się, że włażę w 1, reszta gdzieś mnie uwiera....wzięłam z Esotiqa, mam nadzieję, że będę zadowolona, bo pierwszy raz z tej firmy będę mieć biustonosz

Mój misiaczek waży już 5400
Ja mam dalej kreche... I tez mam plan dokupic stanik, ale tez jakis noemalny, bo na te do karmienia patrzec nie moge

Ladna waga

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Moja Mala przybrala pol kilograma w tydzien na samym cycku.

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
My się zbieramy na szczepienie... Jak na ścięcie...

Cytat:
Dziewczyny kp czy wam tez sie sutki przyklejaja do stanika?

Dodam jeszcze, ze tydzien temu polozna zalecila dokarmianie mm bo Mala spadla z wagi ale udalo sie bez
poki co nosze te glupie wkladki to nie

Pospalismy sobie jak nigdy
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 10:26   #122
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Marei - tez mialam szew - kreseczke ale po pierwszej cc, teraz kilka krotkich bo trudniej to pozszywac jak ciecie na poprzedniej bliznie..
No tak, a musiałaś czy chciałaś znowu cc? Ja bym mogła rodzić drugi raz, zniose ten piekielny ból, ale cc już nie chcę. Źle reaguję na medykamenty podawane podczas.
Cytat:

Dodam jeszcze, ze tydzien temu polozna zalecila dokarmianie mm bo Mala spadla z wagi ale udalo sie bez
Tak. Wycieran je przed ubraniem stanika i jest ok chyba, że później mleko poleci
Stary 2015-07-07, 10:28   #123
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Mój Jasiek nie chce ssać smoka. Jak był marudny i wkładałam mu, żeby choć na chwilę się wyciszył, to wypluwał i był jeszcze większy ryk!
U mnie jest to samo. Próbuję co jakiś czas bo widać że ma potrzebę ssania a ja w roli smoczka jakoś się nie widzę przytrzymywalam też na siłę hak dziewczyny pisały.niestety nic z tegi
Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Trochę wielkie mam nogi, bo przed porodem były tak spuchniete, że nie mogłam ruszać w ogóle stopą i chodziłam jak kaczka, a jak pielegbiarka robiła mi zstrzyk w udo mówiła że boi się, żeby nie trysnela z niego fontanna jak się wkłuje. Tu mam fotkę z początku pobytu w szpitalu, przed ostatnią fazą puchniecia. A przed ciążą normalnie ubierałam szpilki.

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Ankaya dziękuje
O matko ...

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
współczuję.. mój tak robi, jak już nie jest głodny, a przystawiam go do drugiej piersi, bo łapki wpycha do buzi. Ale jak jest głodny to ładnie spokojnie ssie jak na razie.

też mam tę butelkę. I kilka butelek avent classic. Ale moje dziecko nie chce słyszeć o butelce cycek albo nic

ja za radą naszej Tassi kupiłam butelki avent classic- że niby właśnie nie mają przypominać piersi, że to nie zakłóci ssania. I Franek za Chiny nie potrafi chwycić tego smoka, bo otwiera buzię szeroko jak do piersi. Tommee Tippee nieco lepiej, ale też sobie nie radzi.
Mi doradca laktacyjny powiedziała, że smoczek ma przypominać kształtem pierś, żeby dziecko szeroko otwierało buzię. No i bąź tu mądry

ale zbrodnia!
Mi na razie nic nie wisi- jest taka piłeczka mała jeszcze, ale z dnia na dzień mi maleje. W ogóle jestem taka happy, że tak ładnie mi się figura "regeneruje". Cellulit zszedł.opuchlizna prawie cała i nie mogę się nadziwić, że dwa tyg po porodzie tak dobrze to wygląda

ja noszę legginsy ciążowe jeszcze żeby mi blizny nie uciskały.
Ni właśnie...jedni tak drudzy tak a ty się człowieku martw

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
co kupujesz? ja dziś sobie kupiłam moje ulubione serum termoktywne z eveline ale tak myśle że przy karmieniu chyba go niemożna stosować. wprawdzie karmie nadal bardo skromnie no ale zawsze coś.....

aaa dziś sukces! wieczorem odciągnełam z dwóch piersi 40 ml
do tej pory było zawsze 20-30.....

jakie mleko kupujecie? zarzuccie linka

co do mm mam pytanie.....jak zmieniacie mleko to robicie to stopniowo ? mieszacie stare z nowym pomału aż całkiem na nowe przejdziecie czy od razu z dania na dzień hop nowe mleko?

moja mała po wyjściu ze szpitala dostawała bebilon. nie było kupy. wprowadziłam bebilon komfort= niby już lepsze, ale dostała ten debridat i so tego nutramigen lgg. kupy super. ale nutramigen sie kończy i zastanawiam sie czy spróbować jeszcze raz z bebilonem czy przerzucic sie na hippa. w szpitalu go dostawała i było super.....
Jeszcze nie wiem właśnie. Ja z eveline też miałam ale te chłodzące...wczoraj szukałam trochę na temat stosowania takich kosmetyków w trakcie karmienia piersią i oczywiście różne są opinie... Raz piszą że można raz ze nie...pójdę do Rossa to zobacze
Cytat:

ja mam zawsze wkładki laktacyjne i nic mi się nie przykleja

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 10:28   #124
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość

cos czy Ty kupujesz hipp combiotic na alle? Ten karton mnie wkurza a w puszce juz nie ma, podałabym link ?
Bo zastanawiam sie czy nie przesypać do jakiegoś pudełka plastikowego ale sama nie wiem... Co myślicie?
I w ogóle co oni za pudło zrobili ?! Bebilon ma super opakowania.
Napisze do nich
Ja przesypuje Hippa do puszki po Bebilonie. Rzeczywiście te kartony są mało poręczne.

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
U mnie waga ok i normalnie wszystkie ciuchy ubieram sprzed ciąży, nawet cellulit zlazł w dniu porodu, chyba to była po prostu zatrzymana woda, bo aż w szoku byłam. Brzuszek jeszcze trochę dziwny w okolicy pępka.
Ale najgorsza jest ta krecha jest mega ciemna i pewnie będzie złazić tak samo długo jak w pierwszej ciąży
Jak tam wasze krechy?

Mój misiaczek waży już 5400
Ja tez mam krechę od pępka w dół, nawet wczoraj sie zastanawiałam kiedy i czy to zniknie.

Ładna waga
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 10:38   #125
kaczuszka1986
Zadomowienie

Jedno kłucie a tyle krzyku prawie z nią tam ryczalam... W ogóle kazała mi ją kremowac mimo że nie ma mu temu wskazań.... Inna mówiła żeby bez potrzeby nie kremowac... Wyszłam głupia z tej przychodni... Mam altacet w żelu żeby jej smarować tylko nie wiem ile razy dziennie bo to normalny altacet.. Masakra

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

W ogóle pierwsze pytanie ni dzień dobry ni nic.. ,, Piersią Pani karmi?????" ...
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 10:40   #126
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:
Jedno kłucie a tyle krzyku prawie z nią tam ryczalam... W ogóle kazała mi ją kremowac mimo że nie ma mu temu wskazań.... Inna mówiła żeby bez potrzeby nie kremowac... Wyszłam głupia z tej przychodni... Mam altacet w żelu żeby jej smarować tylko nie wiem ile razy dziennie bo to normalny altacet.. Masakra

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

W ogóle pierwsze pytanie ni dzień dobry ni nic.. ,, Piersią Pani karmi?????" ...
Dobrze ze juz po ... Mnie ciotka pytala czy kp to napisalam, ze nie,glodze mala- a ona ze nie rozumie hehe
Stary 2015-07-07, 10:43   #127
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Marei lawendowy ma działanie łagodzące. Robię 300 ml h2o i po 5 kropli olejków. Tylko trzeba lubić zapach herbacianego ale ja nim inhaluje od dawna wszystkich w domu
Do tego dolewam olej ze słodkich migdałów. Ja w ogóle mam eko bio fioła wiec kapie tez w krochmalu a starsza córkę leczę czosnkiem i miodem tymiankowej

Dzieki dziewczyny za odp w kwestii przesypania mleka bo szał normalnie.

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość

jakie mleko kupujecie? zarzuccie linka

co do mm mam pytanie.....jak zmieniacie mleko to robicie to stopniowo ? mieszacie stare z nowym pomału aż całkiem na nowe przejdziecie czy od razu z dania na dzień hop nowe mleko?

moja mała po wyjściu ze szpitala dostawała bebilon. nie było kupy. wprowadziłam bebilon komfort= niby już lepsze, ale dostała ten debridat i so tego nutramigen lgg. kupy super. ale nutramigen sie kończy i zastanawiam sie czy spróbować jeszcze raz z bebilonem czy przerzucic sie na hippa. w szpitalu go dostawała i było super.....
Jeśli masz nutramigen to moze zostaw jeśli problem z kupa. Ja ze starsza corka przeleciałam Babilony sklepowe i ha itd aż dostała Pepti i na tym była bo jakos działało.
W dodatku jak dadzą Ci RP na chorobę przewlekła to sa bardzo tanie w aptece. Ponad 50% było wtedy

A swoją droga bebilon wszech obecny a słabo wypada
U mnie po tych incydentach z hipp póki co jest ok.

Choć powiem wam ze mnie zawiódł w nocy bo po butli spała tylko 3h

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Grupa tak sie nazywa na fb

W szpitalu dostawal Hippa. W domu chcialam zmienic na bebilon ale mial straszne zatwardzenia.

Podam jak siade do kompa. Ja bym przesypala do puszki bo w plastiku to nie bardzo. Tez mnie wkurza ten karton :/
Co do dzieci karmie na dwie rece jak razem sie dra jak jedno jeszcze spi to drugie dostaje te 10 min wczesniej Przewijam na zmiane ale wiadomo ze sikaja roznie. Jedza w dzien o tych samych porach. Co do usypiania Patryk lubi na rekach ale na poduszce tez zasnie. Blanka zasypia na poduszce. Wieczorem zasypiali na naszym lozku i przenosilismy ich do lozeczek ale teraz kapiel wkladamy do lozeczka butla i spanko Owszem jak sie zaczna drzec razem to jedno uspokoje biore drugie i tak w kolko z godzine czasu.
Jesteś moim Guru , podziwiam CIe i zazdroszczę pózniej bedą super dzieciaki miały ze sobą

Cytat:
Poslalam wam linki Kejtice i Groszkolino tylko nie wykupcie wszystkiego
Dziekowac

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 11:14   #128
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Wiecie co szczerze mówiąc to trochę nie rozumiem tego waszego "klujacego " nastawienia do pytania o karmienie...Co innego gdyby "pani z kiosku " wyskoczyła z tym pytaniem ale jeżeli ktoś z Rodziny czy znajomych to ja osobiście nic złego w tym nie widze

Maja
Stary 2015-07-07, 11:18   #129
sylwusiach
Zakorzenienie

Ale ile razy mozna pytac? Mowilam jej ze mala na mm od jakiegos czasu a ta dalej swoje..
Stary 2015-07-07, 11:36   #130
kaczuszka1986
Zadomowienie

Dziewczyny możecie polecić jakiś balsam dla maluszka, tylko taki żeby nie zostawił tłustej warstwy a żeby się ładnie wchlonal i nawilzyl??
Stary 2015-07-07, 11:44   #131
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Dziewczyny możecie polecić jakiś balsam dla maluszka, tylko taki żeby nie zostawił tłustej warstwy a żeby się ładnie wchlonal i nawilzyl??
A do pupy czy w ogóle?

Ja obstawiam ze nie ma co pakować chemii w dziecko. Pupę namaszczam olejkiem ewent sudocrem na noc.
Smaruje ja tez olejkiem juz w kąpieli brzuszek i plecki. Swietnie zeszły jej te skorki po porodzie.

Olejek essent.

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Balsam domowej roboty:

1)
Olej - kokosowy, migdałowy lub jojoba, oczywiście organiczny
10 kropli bit E
Kilka kropli olejku migdałowego

2)

Podgrzać 200 ml olejku
Po kilku min dodać 2 łyżki ziół ( lawenda )
Gotować 20 min
Przecedzić

Stary 2015-07-07, 11:44   #132
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
A do pupy czy w ogóle?

Ja obstawiam ze nie ma co pakować chemii w dziecko. Pupę namaszczam olejkiem ewent sudocrem na noc.
Smaruje ja tez olejkiem juz w kąpieli brzuszek i plecki. Swietnie zeszły jej te skorki po porodzie.

Olejek essent.
No do pupy mam i bepanthen i sudocrem ale też nie stosuje bo nie ma odparzenien ani nic, ciałko też ma mięciutkie i moim zdaniem nawilzone, bo suchych skórek nie ma... Ale po dzisiejszej wizycie czuję się jak wyrodna matka bo dostałam z☠☠☠e że nie smaruję jej żadnym kremem od stóp do głów... ,KAZDE dziecko powinno być smarowanie!!" Sama już nie wiem
Stary 2015-07-07, 11:49   #133
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
No do pupy mam i bepanthen i sudocrem ale też nie stosuje bo nie ma odparzenien ani nic, ciałko też ma mięciutkie i moim zdaniem nawilzone, bo suchych skórek nie ma... Ale po dzisiejszej wizycie czuję się jak wyrodna matka bo dostałam z☠☠☠e że nie smaruję jej żadnym kremem od stóp do głów... ,KAZDE dziecko powinno być smarowanie!!" Sama już nie wiem
ale przeciez sama widzisz ze jest ok... nie jestes wyrodna matka
sylwusiach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 11:57   #134
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Kaczuszka nie daj sie zwariować. Sama wiesz co potrzeba Twojemu dziecku. Jesteś mama

W jednej przychodni każą pic mleko na laktację w innej nie, jedni smarują inni nie.
Elseve tez zrobił celebrytce super fryzurę a mi jakos nie bardzo

Edytowane przez groszkolino
Czas edycji: 2015-07-07 o 11:58
Stary 2015-07-07, 12:00   #135
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Poslalam wam linki Kejtice i Groszkolino tylko nie wykupcie wszystkiego
dzięki zaraz zamawiam

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
No tak, a musiałaś czy chciałaś znowu cc? Ja bym mogła rodzić drugi raz, zniose ten piekielny ból, ale cc już nie chcę. Źle reaguję na medykamenty podawane podczas.

Tak. Wycieran je przed ubraniem stanika i jest ok chyba, że później mleko poleci
Ja z kolei nie wyobrażam sobie porodu sn

Cytat:
Ja smaruje oliwką Babydream, ale nie jestem zadowolona. Następny kupię balsam BD
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 12:01   #136
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
Ale ile razy mozna pytac? Mowilam jej ze mala na mm od jakiegos czasu a ta dalej swoje..
Chodziło mi ogólnie nie o.konkretny przykład

kaczuszkaja tam nie smaruje niczym...stopy.tylko bo skórka jej jeszcze tam schodzi. A do smarowania kupiłam ziajke

Maja
Stary 2015-07-07, 12:02   #137
Marei
Zakorzenienie

Kaczuszka w de się nie smaruje, bo to ponoć rozleniwia naturalne procesy w skórze. Jedynie jak pęka za mocno skórka to bepanthenem
Stary 2015-07-07, 12:07   #138
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Ja smaruje oliwką Babydream, ale nie jestem zadowolona. Następny kupię balsam BD
Nie wiem czy są...Jak kupowałam przed porodem kosmetyki z bd to wzięłam ostatni balsam który nie wszedł na kasę i pani mi powiedziała że prawdopodobnie one zostały wycofane a ten się jeden zawieruszyl... Może się pojawiły znowu.będę dzisiaj w rossie to aż zerkne

Maja
Stary 2015-07-07, 12:11   #139
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

Cytat:

Umnie w przychodni kazały składać roztworem sody miejsce po wkłuciu.

Apropo odbijania, jak jest u was bo ją z Oliwką muszę się nachodzić. Teraz po tym badaniu bioderek zakazał kładzenia na boku i musi na brzuszku więc musi zawsze odbić
ankaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 12:12   #140
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Nie wiem czy są...Jak kupowałam przed porodem kosmetyki z bd to wzięłam ostatni balsam który nie wszedł na kasę i pani mi powiedziała że prawdopodobnie one zostały wycofane a ten się jeden zawieruszyl... Może się pojawiły znowu.będę dzisiaj w rossie to aż zerkne

płyn z BD pięknie pachnie, a ta oliwka nie.. i ja bym chciała coś z takim ślicznym zapaszkiem
ale zerknij

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość

Apropo odbijania, jak jest u was bo ją z Oliwką muszę się nachodzić. Teraz po tym badaniu bioderek zakazał kładzenia na boku i musi na brzuszku więc musi zawsze odbić
Ja biorę sobie na klatę i klepię po pleckach i wtedy beka tak ostroooooo
22.06.2015
Stary 2015-07-07, 12:15   #141
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Kaczuszka nie daj sie zwariować. Sama wiesz co potrzeba Twojemu dziecku. Jesteś mama

W jednej przychodni każą pic mleko na laktację w innej nie, jedni smarują inni nie.
Elseve tez zrobił celebrytce super fryzurę a mi jakos nie bardzo
rozwaliłaś mnie :P
Stary 2015-07-07, 12:19   #142
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość

Ja odbijam na siedzaco czyli ona siedzi u mnie na kolanie, jedna reka podtrzymuje glowe a druga po pleckach klepie. Odbija po kilku sekundach.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 12:30   #143
Irmusia81
Zakorzenienie

Kaczuszka - ja smaruję mleczkiem hipp- bardzo fajnie się wchłania.

Krechę mam obrzydliwą od cyców po Bożenę - masakra!

Sutki mi się kleją do biustonoszy i do wkladek... Ble!

Odbijamy zawsze, ale nie zawsze maly współpracuje. Wtedy kładziemy na boku.

Ale gorąco!!!!
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 12:41   #144
201710041131
Konto usunięte

Przepraszam, że nie nadrabiam, ale mam ciągle gości odkąd wczoraj wróciłam do domu
I zrobiły mi się takie gorące bolesne zgrubienia w piersiach, okładam kapustą i inne takie, więc śmierdzę jak bigos z młodej kapusty

Aaaa też mam takie stopy jak Marei pokazała, to od upałów i woda z organizmu schodzi, Tż mi drenuje je

Zostały mi 3 kilo do zwalenia, ale mam nadzieję, że gładko pójdzie i schudnę więcej

Jak będę miała chwilkę to ponadrabiam Was. Buziaki!!!!

EDIT: I od czasu lewatywy przed porodem nie robiłam kupy, nie chce mi się nawet, a boję się co będzie potem

Edytowane przez 201710041131
Czas edycji: 2015-07-07 o 12:44
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 12:41   #145
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość

płyn z BD pięknie pachnie, a ta oliwka nie.. i ja bym chciała coś z takim ślicznym zapaszkiem
ale zerknij

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Ja biorę sobie na klatę i klepię po pleckach i wtedy beka tak ostroooooo
Ja robię z odbijaniem robię tak samo.

Jak pójdę i nie dopadnie mnie kalafior to zerknę.

Nie cierpię oliwek

Muszę jeszcze koniecznie jakiś krem do stóp kupić bo mam tak szorstkie że jak zakładam skarpetki to słychać jak tra

Maja
Stary 2015-07-07, 12:42   #146
pszczoua
Zakorzenienie

Kaczuszka ja nie smaruje bo skórka nie jest sucha to po co natluszczac... Jak od czasu do czasu gdzieś się przesuszy to wtedy wcieram po kąpieli odrobinę oleju ze słodkich migdalow
Stary 2015-07-07, 12:42   #147
Princesika
Zakorzenienie

Hejo, meldujemy się po wizycie u pediatry. Pani doktor nie mogła uwierzyć, że Laura przybrała prawie 800 g w trzy tygodnie na samej piersi

Rozmawiałam z nią o szczepieniach i chyba jednak zdecydujemy się na 5w1.
Wstawiłam zupę, zebrałam prani, wstawiłam kolejna pralkę, Laurka śpi.
Lecę nadrabiać
Stary 2015-07-07, 12:46   #148
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Ja robię z odbijaniem robię tak samo.

Jak pójdę i nie dopadnie mnie kalafior to zerknę.

Nie cierpię oliwek
Ja też już nie cierpię, ale jak byłam w ciąży to nie wiedziałam o tym.. Ale przydaje się na smarowanie głowy

U nas były suche stópki u Małego i posmarowałam to Medidermem. Od razu zeszło. Ogólnie nie smaruję tymi emolientami, bo ja jestem przeciwniczką używania ich bez wyraźnej przyczyny, ale w tym przypadku pomogło
22.06.2015
Stary 2015-07-07, 12:48   #149
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Jak podkurcza nóżki i z impetem wyrzuca.
U nas debridat pomogl na 2 tyg. W 3 bylo tylko gorzej. Zrobilam dwa dni przerwy i byl spokoj wrocilam do podawania spowrotem i okazalo sie ze to po nim.

Niech te upaly juz sie skoncza. Patryk tak marudzi ze ja nie moge non stop tylko rece i rece. Blanka tez sie przeciez musze zajac i ja poprzytulac.
Patryczek jest chyba znacznie bardziej wymagający niż Blanusia no nie?

Cytat:
Ja też nadal lody pozeram... Zostało mi z ciazy
Teraz gorąco to chodzę w tej spódnicy maxi ale generalnie masakra..
Ostatnio się prawie popłakałam
Ja też ,jedyna różnica to zrezygnowałam z czekoladowych na rzecz waniliowych i orzechowych oraz karmelowych
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
współczuję.. mój tak robi, jak już nie jest głodny, a przystawiam go do drugiej piersi, bo łapki wpycha do buzi. Ale jak jest głodny to ładnie spokojnie ssie jak na razie.

też mam tę butelkę. I kilka butelek avent classic. Ale moje dziecko nie chce słyszeć o butelce cycek albo nic

ja za radą naszej Tassi kupiłam butelki avent classic- że niby właśnie nie mają przypominać piersi, że to nie zakłóci ssania. I Franek za Chiny nie potrafi chwycić tego smoka, bo otwiera buzię szeroko jak do piersi. Tommee Tippee nieco lepiej, ale też sobie nie radzi.
Mi doradca laktacyjny powiedziała, że smoczek ma przypominać kształtem pierś, żeby dziecko szeroko otwierało buzię. No i bąź tu mądry

ale zbrodnia!
Mi na razie nic nie wisi- jest taka piłeczka mała jeszcze, ale z dnia na dzień mi maleje. W ogóle jestem taka happy, że tak ładnie mi się figura "regeneruje". Cellulit zszedł.opuchlizna prawie cała i nie mogę się nadziwić, że dwa tyg po porodzie tak dobrze to wygląda

ja noszę legginsy ciążowe jeszcze żeby mi blizny nie uciskały.
Moja ładnie je z każdej butelki. Rzadko jej daję ściągane mleko z butli ale jak gdzies jedziemy to nie ma wyjścia, wiecie, że ja cycka nie wyjmę publicznie

I też wracam do formy. Ważę mniej niż przed ciążą
Stary 2015-07-07, 12:50   #150
country111
Zakorzenienie

Ja mam oliwke z bd i jest ok. Smaruje mala bo straszny sucharek z niej ale tylko w tych suchych miejscach.
My nie odbijamy. Polozna mowila ze nie trzeba
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości