Mężczyźni nie lubią kobiet o męskich zainteresowaniach. - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-07-07, 11:11   #331
roseblue
wasza koleżanka

Dot.: Mężczyźni nie lubią kobiet o męskich zainteresowaniach.

Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda Pokaż wiadomość

Wielki OFFTOP Czemu na profilówki wklejacie zdjęcia innych kobiet ?
ja mam młodą Korę, bo ją lubię i mam pełno ubrań w paski. A kogo ty masz i dlaczego?
Stary 2015-07-07, 11:14   #332
zlotniczanka
plum plum

Cytat:
Napisane przez roseblue Pokaż wiadomość
ja mam młodą Korę, bo ją lubię i mam pełno ubrań w paski. A kogo ty masz i dlaczego?
ja mam obrazek, którego napisu nie widać: tam jest coś w stylu, że bardzo dziękuję za wszystkie prezenty, ale w przyszłym roku chcę pod choinkę wszystkich niegrzecznych chłopców z okolicy

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-07, 11:25   #333
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zlotniczanka Pokaż wiadomość
"Mógłbym głosować na poglądy Korwina... ale musiałbym je sobie najpierw wybrać".
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-07, 11:54   #334
ARAKSJEL
Hrodebert

Cytat:
Napisane przez anna87 Pokaż wiadomość
Dla mnie JKM to takie Nowe Szaty Cesarza, bredzi okrutnie i wmawia ludziom, że są za mało inteligentni, żeby go zrozumieć, taaa....

Ma rację, trzeba być inteligentnym, tylko inaczej. Chłop palnie jakąś głupotę, a potem tworzy teorię by się to kupy trzymało, tylko że często wychodzi kupa w sensie dosłownym.

On chyba jest tak inteligentny że sam za sobą nie nadąża.
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-07, 12:43   #335
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:

Kora jest osom
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-07, 14:52   #336
Elfir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mad_Max Pokaż wiadomość
A Steig Larsson gwałci analnie swoją bohaterkę w "Mężczyznach, którzy nienawidzą...", bo miał trudne dzieciństwo?
Jest wiele książek w których bohaterki są gwałcone. Tylko, że zwykle po tym mają (jak prawdziwa kobieta) jakąś traumę.
Ziemiański nie ma pojęcia o psychice kobiety i dlatego wyszedł mu śmieszny terminator z cyckami.
To jest właśnie ta różnica warsztatowa między dobra powieścią a chłamem.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-07, 17:08   #337
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Postać z serialu robiąca sobie słit focie. Jest to o tyle absurdalne ponieważ prędzej papież by zrobił dzieciaka niż on słit focie.

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Cytat:
Napisane przez ARAKSJEL Pokaż wiadomość
Ma rację, trzeba być inteligentnym, tylko inaczej. Chłop palnie jakąś głupotę, a potem tworzy teorię by się to kupy trzymało, tylko że często wychodzi kupa w sensie dosłownym.

On chyba jest tak inteligentny że sam za sobą nie nadąża.
Nie nie. Jak on coś powie to od razu wiem co miał na myśli. Może jest to kwestia inteligencji ale raczej bym obstawiał po prostu przyzwyczajenie do jego toku myślenia.
A co do tego, że palnie jakąś głupotę. Czasem robi to celowo by zebrać uwagę, musiał to robić gdy nie było internetu tylko TV. Teraz już nie musi i widać, że jest bardziej taki hmm...rzeczowy.

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
a dlaczego Ty masz w avatarze zdjęcie innego faceta?
To nie jest facet tylko postać z serialu robiąca sobie słit focie. Gdyby w Westeros robili sobie słit focie to prędzej byś uświadczyła tego, że Kopacz mówi, ze nadaje się tylko do kopania.

Nie nabijam się. Tylko z ciekawości pytam bo naprawdę nie wiem. A to jest tak popularne zjawisko, że chcę wiedzieć
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-07, 17:13   #338
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
To nie jest facet tylko postać z serialu robiąca sobie słit focie. Gdyby w Westeros robili sobie słit focie to prędzej byś uświadczyła tego, że Kopacz mówi, ze nadaje się tylko do kopania.

Nie nabijam się. Tylko z ciekawości pytam bo naprawdę nie wiem. A to jest tak popularne zjawisko, że chcę wiedzieć
ale tak serio równie dobrze można zapytać dlaczego ktoś ma dziecko czy psa w avatarze. Ma to ma na wuj drążyć temat ;d
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-07, 17:17   #339
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez anna87 Pokaż wiadomość
Wiesz co, każdy czasem ma rację. Co nie zmienia faktu, że ten człowiek akurat gada głupoty stosunkowo często. I nie są to jakieś tam "pierdoły światopoglądowe".
Dla mnie JKM to takie Nowe Szaty Cesarza, bredzi okrutnie i wmawia ludziom, że są za mało inteligentni, żeby go zrozumieć, taaa....

No i o to chodzi, że pewne cechy, jak okazywanie emocji, uważa sie za słabość. I bardzo często jest to argumentowane "nie bądź baba".

Oprócz rzeczy światopoglądowych nie zauważyłem

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
ale tak serio równie dobrze można zapytać dlaczego ktoś ma dziecko czy psa w avatarze. Ma to ma na wuj drążyć temat ;d
Nie nie nie. TO, że spora część dziewczyn ma zdjęcia obcych lasek, nawet nie jakiś znanych to nie to samo co zdjęcie pieska. Dlatego pytam z czego to wynika. Wklejają kobietę która im się podoba, czy taką jakby chciały wyglądać. Dla mnie to dziwne, tak ja bym znalazł jakiegoś faceta z klasycznie przystojną urodą inna niż moja i go wziął na avatar.
Stary 2015-07-07, 17:40   #340
ARAKSJEL
Hrodebert

Obejrzyj sobie Dopple początek o niepełnosprawnych, zrozumiesz o co mi chodzi
https://www.youtube.com/watch?v=VYjng3R-YNM
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-07, 19:45   #341
Pako_
Rozeznanie

12 stron dyskusji na taki bzdurny temat?
Gdyby to było męskie forum, pomyślał bym że chcą jakoś delikatnie ustalić który ma dłuższego
Pako_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-07, 20:09   #342
stewardesa
BAN stały

Cytat:

Nie nie nie. TO, że spora część dziewczyn ma zdjęcia obcych lasek, nawet nie jakiś znanych to nie to samo co zdjęcie pieska. Dlatego pytam z czego to wynika. Wklejają kobietę która im się podoba, czy taką jakby chciały wyglądać. Dla mnie to dziwne, tak ja bym znalazł jakiegoś faceta z klasycznie przystojną urodą inna niż moja i go wziął na avatar.
Jak to jest znana osoba, to ktoś, kogo podziwiają i jeśli jest to osoba znana z urody, to pewnie chciałyby tak wyglądać/nie przeszkadzałoby im, gdyby tak wyglądały, w jakiś sposób się z nią utożsamiają albo po prostu lubią. Czasami to ktoś dla nabijki, ale wtedy to oczywiste. Ale jak to jest zdjęcie nieznanej dziewczyny i nie są to np. tylko usta, to w sumie też mnie to zastanawia.
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-07, 20:14   #343
Mad_Max
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Jest wiele książek w których bohaterki są gwałcone. Tylko, że zwykle po tym mają (jak prawdziwa kobieta) jakąś traumę.
Ziemiański nie ma pojęcia o psychice kobiety i dlatego wyszedł mu śmieszny terminator z cyckami.
To jest właśnie ta różnica warsztatowa między dobra powieścią a chłamem.
Przecież już napisałem, że po tym co zrobił jej Anai trudno oczekiwać od niej ludzkiego (kobiecego?) zachowania.

Terminator z cyckami? Wybacz, ale pokaż mi choć jedną podobną postać literacką, która przed grubszą walą sikała w majtki.

Ech, nie czyta się książek, a tworzy się o nich dziwne wyobrażenia.
Mad_Max jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-07, 20:51   #344
Hibiku
Zakorzenienie

Ja mam w profilowym zdjęcie Gabrysi, bo jej mina doskonale oddaje mój stosunek do 3/4 wątków, które tu natrafiam. Gdyby jakiś mężczyzna w równie piękny sposób potrafił spojrzeniem oddać jednoczesne zafascynowanie i zażenowanie ludzką głupotą - nie miałabym oporów przed przygarnięciem go na profilowe (ewentualnych kandydatów chętnie przyjmę).
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-07, 21:35   #345
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez stewardesa Pokaż wiadomość
Jak to jest znana osoba, to ktoś, kogo podziwiają i jeśli jest to osoba znana z urody, to pewnie chciałyby tak wyglądać/nie przeszkadzałoby im, gdyby tak wyglądały, w jakiś sposób się z nią utożsamiają albo po prostu lubią. Czasami to ktoś dla nabijki, ale wtedy to oczywiste. Ale jak to jest zdjęcie nieznanej dziewczyny i nie są to np. tylko usta, to w sumie też mnie to zastanawia.
O to mi chodzi.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-07, 23:04   #346
kahoko hino
Zakorzenienie

matko, to przecież banalnie proste - bo im się to zdjęcie podoba. każdy ma indywidualną historię, skojarzenia, wspomnienia. nie da się uogólnić. najczęściej jest to miłe, zabawne skojarzenie.

ale może chcę wyglądać jak pół-ryba
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-07, 23:08   #347
Candy_lips
Zakorzenienie

Hehe no ciekawe co mój pies w avatarze mówi o mnie No, ale ja wiem co mówi, po prostu bardzo mi się podobają mopsy i jak się wyprowadzę od rodziców, to chcę go kupić i zadbać o niego jak najlepiej, są wspaniałe, dużo też o nich się dowiedziałam, więc wiem, że by dla mnie był dobry.
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-07, 23:20   #348
Mad_Max
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
i jak się wyprowadzę od rodziców, to chcę go kupić i zadbać o niego jak najlepiej
Nie kupuj.
Adoptuj.

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
wiem, że by dla mnie był dobry.
To Ty masz być dobra dla psa.
Pies to nie zabawka.

Edytowane przez Mad_Max
Czas edycji: 2015-07-07 o 23:23
Mad_Max jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-07, 23:45   #349
Candy_lips
Zakorzenienie

Piszę przecież o niego zadbam, dlatego czytałam o jego potrzebach i dobry dla mnie oznacza, że wiem, że mogę o niego kiedyś zadbać, jak się wyprowadzę itp. To miałam na myśli! No wiesz, raczej kupię, bo mopsy nie wiem czy są do adopcji, to są psy rasowe i drogie dosyć, ale jak dla mnie warto, jeżeli wiemy, że pies jest dla nas i poczytaliśmy o nim. Przecież gdyby był zabawką jak piszesz, to nie czytałabym o nim, o jego potrzebach, więc naprawdę tutaj sobie coś dodałeś niepotrzebnie. Pies to dla mnie absolutnie nie jest zabawka, mieliśmy z rodzicami kiedyś kundelka, bardzo o niego dbaliśmy, tak samo jak wyprowadzę się od rodziców, to jak będę mieć mopsa, to bardzo o niego będę dbać. A jakbym miała więcej kasy, to mogę jeszcze wtedy adoptować i kundelka jako drugiego psa, ale nie wiem czy będę miała, więc wtedy tylko i aż mops, bo dla mnie są cudowne, no i znam już dokładnie ich potrzeby, psy są wspaniałe i doskonale wiem, że trzeba o nie dbać, zasługują na to jak każda istota

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2015-07-07 o 23:47
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-09, 16:08   #350
201607040946
Konto usunięte

O fuj, fuj, ale genderowy wątek.

Ja na szczęście nie trafiam na takich facetów,więc mnie to nie dotyczy.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-09, 16:17   #351
DopplegangerEddarda
BAN stały

Ja chciałbym mieć harta. Kiedyś się do mnie przybłąkała harcica jak zobaczyła zająca to tak samo szybko znikła jak wróciła z nim w pysku Później jakieś dwa koty, to jeden zdążył wejść na drzewo, drugi już nie hah.

Ale właściciel jeździł i szukał to oddałem.
Stary 2015-07-09, 19:01   #352
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Ej! Przecież Ty właśnie to zrobiłeś.
Stary 2015-07-09, 19:52   #353
Micraell
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marita_Johnson Pokaż wiadomość
Dzisiejsza rozmowa z kolegą skłoniła mnie do pewnych refleksji. Powiedział mi: „Czego bym nie dał za dziewczynę, która by lubiła grać w gry komputerowe”. Z własnego doświadczenia, wiem, że prawdopodobnie nie dałby złamanego grosza.

W dzieciństwie bawiłam się zarówno lalkami jak i samochodzikami mojego brata. Nie jestem chłopczycą, chyba lepiej pasuje do mnie określenie „mentalnej hermafrodyty”. Uwielbiam gry komputerowe ( i konsolowe też!). Zamiast pary nowiutkich Louboutinów marzy mi się nowiutkie PS4. Lubię majsterkować, nic mnie tak nie relaksuje jak np. skręcanie mebli. Nie znoszę czytać romansideł, wolę literaturę fantasy i science fiction. Trylogię Stars Wars (tę starą oczywiście) widziałam setki razy.

Średnio interesuję się modą, ale umiem ubrać się tak by podkreślić swoje atuty. Dbam o swój wygląd, delikatnie się maluję, nie stronię od sukienek. Ciężko zarzucić mi, że jestem niekobieca, przynajmniej jeśli chodzi o cechy zewnętrzne. Z charakterkiem już gorzej, nie brak mi empatii, inteligencję emocjonalną mam dosyć rozwiniętą, ale często zachowuję się jak facet. Jestem bezpośrednia, lubię jasne sytuacje. Nie bawię się w gierki, foszki czy podchody.

Zawsze miałam kiepskie powodzenie u płci przeciwnej. Kiedyś myślałam, że muszę być bardzo brzydka, ale w końcu wyprowadzono mnie z błędu. Ci nieliczni faceci, z którymi się spotykałam na początku byli zachwyceni, że mogą pograć ze mną w Tekkena, pójść do kina na film, na którym nie będą się nudzić itd. Tak dobrze się dogadywaliśmy, że przestawali mnie traktować jak dziewczynę i w końcu stawałam się dla nich koleżanką.

Panowie często narzekają na pewne kobiece zachowania, jednak sądzę, że wolą „normalne” kobiety. Takie, które spędzają godziny przed lustrem, oglądają Seks w wielkim mieście, chodzą na szpilkach, czasami strzelą focha i poksiężniczkują.

A co Wy o tym sądzicie?
Myślę, że spostrzeżenia masz z tyłka wzięte

Z tego co opisujesz to mamy bardzo podobne zainteresowania i charakter. Studiuję "męski kierunek", gram w gry, uwielbiam fantastykę i jakoś faceta sobie znalazłam.
Nie mówię, że miałam ich na pęczki czy uganiali się za mną jak za niektórymi dziewczynami - nie. Ale przynajmniej nie czułam się jak idiotka w ich towarzystwie, mieliśmy wspólne tematy. I w końcu znalazłam faceta, któremu ja się spodobałam, i który spodobał się również mi.

A tak jak ktoś wcześniej popadasz ze skrajności w skrajność.
To, że ktoś ogląda Seks w wielkim w mieście nie robi z niego stuprocentowej baby, która nie ma prawa interesować się już grami czy potrafić poskładać meble. Kurczę, połącz sobie jakoś te dwa światy i zluzuj trochę poślady z tym parciem na bycie najlepszym kumplem swojego faceta, to może faceci nie przestaną Cię traktować jak kobiety.

"Well, I guess it would be nice, if I could touch your body, you know not everybody, has got a body like you."

~George Michael

Micraell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-09, 20:29   #354
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Ej! Przecież Ty właśnie to zrobiłeś.

Nie. To jest postać z serialu występująca w abstrakcyjnej pozie

I Stannis nie ma klasycznej urody, jest przystojny.

Klasyczna uroda to taka przystojna ale opatrzona.
Stary 2015-07-09, 21:58   #355
stewardesa
BAN stały

Cytat:

Stary 2015-07-09, 22:36   #356
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:

Mocno ci te tłumaczenia nie idą tak trudno przyznać, że wrzuciłeś awatar z tego samego powodu co wszyscy, bez dopisywania do tego teorii spiskowych?
Stary 2015-07-09, 23:00   #357
201607111003
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hibiku Pokaż wiadomość
Mocno ci te tłumaczenia nie idą tak trudno przyznać, że wrzuciłeś awatar z tego samego powodu co wszyscy, bez dopisywania do tego teorii spiskowych?
Przecież to fan Korwina. Próby na miarę mistrza.
201607111003 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-10, 06:31   #358
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Pytając się miałem na myśli pogrubione.

A powód dla którego mam taki avatar jest nie-pogrubiony. I pisałem o tym wcześniej. Jeżeli macie problemy z czytaniem ze zrozumieniem to polecam powrót do szkoły ewentualnie chociaż bądźcie na tyle kulturalne by czytać wszystkie posty

Mm..fan Korwina. Z fanem przesada ale fakt, podziwiam go ze względu na jego upór, szczerość, prostolinijność
Stary 2015-07-10, 07:45   #359
stewardesa
BAN stały

Cytat:

A powód dla którego mam taki avatar jest nie-pogrubiony. I pisałem o tym wcześniej. Jeżeli macie problemy z czytaniem ze zrozumieniem to polecam powrót do szkoły ewentualnie chociaż bądźcie na tyle kulturalne by czytać wszystkie posty
Twój powód jest inny, bo ten facet jest znany?
Stary 2015-07-10, 08:53   #360
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:

Mm..fan Korwina. Z fanem przesada ale fakt, podziwiam go ze względu na jego upór, szczerość, prostolinijność
Ta... na pewno nie umiemy czytać ze zrozumieniem, nie czytamy postów, powinnyśmy wrócić do szkoły. Wcale nie chodzi o to, że się po prostu nie zgadzamy
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości