|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016, cz. I :)
Cytat:
|
|
|
#4172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I kupuj sobie to wszystko, a potem zabieraj ze sobą ![]() Ja sobie nie wyobrażam mieszkać ani z moimi rodzicami ani z teściami. Nawet gdyby była możliwość oddzielnych mieszkań, z oddzielnym wejściem. Mimo że z moją mamą żyję i zawsze żyłam bardzo dobrze, to wiem, że lepiej jest jak mieszkamy sami. A teściowa to już inna bajka w ogóle
|
|
|
|
|
#4173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Tak się jeszcze nie spotkałam, ale tutaj to ludziom nie przeszkadza, przeprowadzają się bardzo często. |
|
|
|
|
#4174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4175 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam jeszcze jeden do niej żal na początku ciąży przypadkiem usłyszałam jak mówi szwagrowi że ja specjalnie w ciąże zaszłam przed ich ślubem żeby skupić na sobie uwagę a w ogóle to jeszcze mogę poronić albo może być pozamaciczna. A ostatnio pyta się mnie czy coś jest nie tak bo ja cały czas do jakiś lekarzy chodzę. |
|
|
|
|
#4176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4178 |
|
Rozeznanie
|
szwagier co on może zaślepiony jest myślą że kogoś ma, on już nawet znajomych nie posiada bo jej nie odpowiadają. Był bardzo zakochany w mojej kuzynce ale dała mu kosza powiedziała mi że "ona życia z bezwolną ciapą sobie nie wyobraża" więc to chyba wystarczy. Jak poznał obecną to był przekonany że już nikogo nie spotka i jest klops. T
|
|
|
|
#4179 |
|
Konto usunięte
|
Masakra jakaś, najgorzej, że to najbliższa rodzina. Sama coś wiem na ten temat, siostra mojego tż to koszmar. Mimo tego, że przebywa za granica to był czas, że się wpieprzała, ale teraz daje sobie z tym radę i ograniczam się tylko do wymiany kilku zdań raz na pół roku przez telefon. Ostatnio, gdy się dowiedziała, że jestem w ciąży zaoferowała się, że ona mi kupi WSZYSTKIE ubrania, bo tam są grosze -.-
My mamy o tyle dobrze, że mieszkamy w domu rodziców moich (a oni za granicą). Zajęliśmy się odświeżeniem pokoju, ale też szału nie ma. Niby meble pasuje kupić, większe łóżko, wymienić pralkę, ale też nie wiem czy jest sens bo chcemy wyjechać za granicę. |
|
|
|
#4180 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja swoją sprzedałam w dwa miesiące od wystawienia i ponad połowa mi się zwróciła ![]() Cytat:
Cytat:
a tak serio to my dwa miesiące temu kupiliśmy mieszkanie o podobnym metrażu, 4 pokoje jest naprawdę duuuże także cieszę się na myśl o dzieciaku, że spokojnie będzie miejsce dla naszej trójki, a kiedyś może i czwórki
|
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj znaleźliśmy mieszkanie dość tanie ale w surowym stanie No i znalazłam dom do wynajęcia za 600 zł/msc tylko 15km od miejsca pracy a my z TŻ pracujemy w różnych godzinach no i się nie opyla a jeszcze kup węgiel i w ogóle na zimę a szkoda tak bardzo chciałam dom |
|
|
|
|
#4182 |
|
Konto usunięte
|
600 zl/mc to faktycznie nie wiele. Jednak szkoda, że wam nie wypali, bo jednak dom to dom. Ale ma swoje plusy i minusy. Choćby nawet ten węgiel, żeby ogrzać domek. My jeszcze jesteśmy przed jego kupnem ;(
|
|
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
Karen, na allegro wystawiałaś?
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52003426]600 zl/mc to faktycznie nie wiele. Jednak szkoda, że wam nie wypali, bo jednak dom to dom. Ale ma swoje plusy i minusy. Choćby nawet ten węgiel, żeby ogrzać domek. My jeszcze jesteśmy przed jego kupnem ;([/QUOTE]
No właśnie super by było, ale jeden samochód, dwie różne pory pracowania. Węgiel kup, odśnież w zimie itd. Za wygodna się zrobiłam po dwóch latach mieszkania w centrum miasta |
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
niunia_leylato tak jak mój znajomy, jest z dziewczyną dlatego że się boi że już nikogo nie znajdzie, większosć dni mają kiepskich no ale i te lepsze sie zdarzają więc chyba to go przy nie trzyma. Nie wiem...
joannarol13 jeśli można zapytać gdzie myślicie wyjechać ? |
|
|
|
#4187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzisiaj znów poszłam do lekarza i dostałam antybiotyk, boję się go brać chociaż podobno można w ciąży i zwolnienie z pracy do poniedziałku ale pewnie już w czwartek pójdę.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
|
|
#4188 |
|
Konto usunięte
|
A tu trawę skoś, a tu kwiatki podlej, a tu chwasty wyrwij, a to w piecu napal masakra, to lato to ciężki okres dla mnie na takie prace
czasami się śmiałam, że w lato mogę tutaj mieszkać, ale zima w bloku - kaloryfer pyk i ciepełko i odśnieżać nie trzeba jednak teraz jak dzieciątko się pojawi to idealne miejsce Wiesz co, w czerwcu kończę szkołę (poszłam, żeby się odmłodzić heh) i zastanawiamy się czy nie wyjechać za granice - albo Niemcy albo Anglia (w najgorszym przypadku Irlandia). Tutaj fortuny nie zarobimy, chociaż tam pewnie też ale nie da się oszukać - inny komfort życia. Nie mam jeszcze konkretnego planu na to, poza tym też nie mam u kogo za bardzo zasięgnąć opinii jak to jest z małym dzieckiem za granicą. |
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52003575]A tu trawę skoś, a tu kwiatki podlej, a tu chwasty wyrwij, a to w piecu napal masakra, to lato to ciężki okres dla mnie na takie prace
czasami się śmiałam, że w lato mogę tutaj mieszkać, ale zima w bloku - kaloryfer pyk i ciepełko i odśnieżać nie trzeba jednak teraz jak dzieciątko się pojawi to idealne miejsce [/QUOTE] Lato na wsi jest super i nie przeszkadza mi tu koszenie trawy, podlewanie kwiatów itd bo ja wychowana w domu Ale zimą było najgorzej, bo do tej pory pamiętam brak jeżdżących autobusów mimo że to była główna a4.
|
|
|
|
#4190 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52003575]A tu trawę skoś, a tu kwiatki podlej, a tu chwasty wyrwij, a to w piecu napal masakra, to lato to ciężki okres dla mnie na takie prace
czasami się śmiałam, że w lato mogę tutaj mieszkać, ale zima w bloku - kaloryfer pyk i ciepełko i odśnieżać nie trzeba jednak teraz jak dzieciątko się pojawi to idealne miejsce Wiesz co, w czerwcu kończę szkołę (poszłam, żeby się odmłodzić heh) i zastanawiamy się czy nie wyjechać za granice - albo Niemcy albo Anglia (w najgorszym przypadku Irlandia). Tutaj fortuny nie zarobimy, chociaż tam pewnie też ale nie da się oszukać - inny komfort życia. Nie mam jeszcze konkretnego planu na to, poza tym też nie mam u kogo za bardzo zasięgnąć opinii jak to jest z małym dzieckiem za granicą.[/QUOTE] Ja tęsknie za mieszkaniem na wsi i w domku, oj bardzo i mam nadzieje że jeszcze będzie mi dane mieszkać w domu, mieć swoje podwórko żeby dziecko miało gdzie wyjść pobawić się. Mamy tu dziewczyny z Anglii, Niemiec, Hiszpanii i dziś dołączyła dziewczyna z Holandii. Można podpytać chociaż wszystkie jak na razie z dziećmi ale w brzuszku
|
|
|
|
#4192 |
|
Konto usunięte
|
Miałam znajomych właśnie w Irlandii, którzy siedzieli już tam kilka dobrych lat tylko po to, by uzbierać na dZiałkę i domek i nadal nic nie mają, a do rodziców też nie wrócą. Dlatego cieszę się, że ja mam możliwość i w sumie współczuję tym (a jest ich masa), którzy są zmuszeni do tego by szukac mieszkań, wynajmować, potem szukac następnych itp.
Wiem, przewinęła mi się gdzieś przed oczami koleżanka z Holandii znajde więcej czasu to przegrzebie te milion stron tutaj i może kogoś dorwe chyba, że ktoś się wczuwa do tej roli, by mnie znaleźć szybciej to dawajcie znać
|
|
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie nie musisz szukać - Niemcy
|
|
|
|
#4194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z moimi rodzicami mam dobry kontakt ale nie moge liczyc na pomoc, 200km dalej mieszkaja itp.Nie mam tez znajomych tu w warszawie.Straciłam pracę potem zaszłam w ciąże.Na dodatek nie mozemy znalezc mieszkania dobrego na wynajem, beznajdzieja... Ale do rzeczy... Z rodzina tz zawsze byl jakis problem, nie dogadywal sie z bratem. Mieliśmy brac slub koscielny,wesele miesiac temu juz prawie było umowione. Tz zaprosil brata ciotecznego, a nie rodzonego jako świadka. Tesciowa sie wysapała, ze jak to jest mozliwe, ze ja go nabuntowalam. Brat rodzony do niego miał pretensje.Mówił: wykreslcie mnie za to z rodziny, i tak nie przyjde na wasz slub!(ma 22 lata) Mowie zeby mnie nawet nie denerwował a on mówi: bo co? ja mowie: bo jestem w ciąży a on: ch*j mnie to obchodzi!!! Ja sie rozpłakałam, tesciowa nic- podejrzewam ze sama go buntowala zeby zrobil za to afere. Wkurzyła sie ze odwołałam plany związane ze ślubem, jest obrazona, nie odzywa sie juz ponad miesiac, tz mial urodziny, nie zadzwonila nawet. Od siotry jego słyszałam ze mamy przeprosic za nasze zachowanie jego matke bo tz sie tak uniosl, ze ja go buntowalam zeby brat nie był swiadkiem.Potem jego matka rozpowiedziała po całej rodzinie, ze ja do niej w oczy powiedzialam ze moja siostra jako druchna wstydziłaby sie za takiego swiadka jak jej syn-kłamstwo! (choć uważam że jest chyba metroseksualny i tz sie o to wkurza, nie dogadują sie ale nie powiedziałam tak).Za to brat nakłamał całej rodzinie ze ja sama pierwsza do niego zaczełam wyklinać. Ja nie przeklinam...-kłamstwo! Czyli my winni. I w końcu za miesiac bierzemy ślub cywilny bez gości,bez imprezy, tylko świadkowie bo nie chce sie denerwowac i o to tez maja pretensje.A ja na to wszystko nie mam juz siły. Dobrze ze moj tz jest za mną i mnie wspiera. |
|
|
|
|
#4195 | |
|
Konto usunięte
|
Ooo super
zrobię jakis obiad i biorę Cię na spytki ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
ale głowa do góry, najważniejsze, że jesteście razem i razem się trzymacie. To Wasze życie a nie brata, ciotki, matki i bóg wie kogo jeszcze
|
|
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sprzedałam swoją suknie ślubną w ... 2 godziny
a myślałam że będę się z tym bujac rok jak nie lepiej.
|
|
|
|
#4197 |
|
Zadomowienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52003889]Ooo super
zrobię jakis obiad i biorę Cię na spytki ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- M-a-s-a-k-r-a. Kiedyś też byłam w podobnym związku, gdzies to ja miałam problem z rodziną byłego, ale w porę się z tego wyrwałam. Tetaz cieszę się, że jest JAKOŚ. Tobie współczuje.. Bo to Wasz ślub i to Wasz wybór kto będzie świadkiem, nawet gdyby to miał by być nieznajomy z ulicy. Ahh nienawidzę czegoś takiego. Biedna ale głowa do góry, najważniejsze, że jesteście razem i razem się trzymacie. To Wasze życie a nie brata, ciotki, matki i bóg wie kogo jeszcze [/QUOTE]Najgorsze, że czuje się jakbym nie miała rodziny... W sumie będę miała własną ![]() Nie wiem dlaczego tak sie dzieje, w poprzednim związku też teściowa nie była za fajna, mam jakiegoś pecha. |
|
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
lune współczuję.
|
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
lune1992 kurcze współczuję, naprawdę to jest przykre że ludzie tacy sa i wogule nie liczą się z drugim człowiekiem i jego uczuciami. Co do świadka to w naszych okolicach i u męża nie berze się na świadków rodzeństwa tylko kolegę, koleżankę i nigdy nie było z tym problemu.
Musicie być silni i wspierać się nawzajem, ważne że wy się kochacie, wychodzisz za niego i z nim będziesz dzielić życie. |
|
|
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
U nas świadkami też nie było rodzeństwo i nikt nie robił dziwnych uwag. Dziwi mnie coś takiego.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.

a tak serio to my dwa miesiące temu kupiliśmy mieszkanie o podobnym metrażu, 4 pokoje jest naprawdę duuuże także cieszę się na myśl o dzieciaku, że spokojnie będzie miejsce dla naszej trójki, a kiedyś może i czwórki 
muszę zainstalować aplikację, ale najpierw zrobić miejsce
chyba, że ktoś się wczuwa do tej roli, by mnie znaleźć szybciej to dawajcie znać