|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesuj± siê dermatologi± lub maj± problemy ze skór±. Masz tr±dzik lub atopowe zapalenie skóry? Do³±cz do nas, pomó¿ sobie i innym. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 15
|
Poparzenie s³oñcem. Pomocy
Czesc. 4 dni temu poparzy³am siê na s³oncu. Wyst±pi³y b±ble i brak snu z powodu pieczenia. By³am wczoraj o lekarza i nic szczególnego mi nie powiedzia³. Przypisal pentalon w piance , alantan i Argosulfan ma¶æ na recepte przyspieszajaca gojenie. Skóra goi sie lepiej , ale ca³y czas czuje strasznie palenie tak jakby pod skór± i tylko w jednym miejscu - miêdzy ³opatkami. Kiedy spryskalam pentanolem , ktory dzia³a chlodz±co zaczelo mnie paliæ jeszcze bardziej. Pali tak mocno ,ze nie da sie wysiedziec. Czy to normalne ,ze po 4 dniach czujê takie palenie w tym jednym konkretnym miejscu. Kiedy dotykam czuæ ,ze skora jest gorêtsza ni¿ w innych miejscach , w których nawet nie ma mowy o paleniu. Jak mogê to sch³odziæ ? Ok³ady zimnymi rêcznikami zamoczonymi w zimnej wodzie nic nie daj±. Wczoraj jak siê po³o¿y³am pal±ce uczucie pojawi³o siê w ci±gu kilku sekund i nie da³o mi spaæ. Dodam , ze odczuwam tez silne szczypanie w roznych miejscach , ktore rowniez nie pozwalaja zasnac. Co mam robic ? Chce spac normalnie a nie moge. Mam isc jeszcze raz do lekarza i powiedziec co i jak ? Pomó¿nie proszê bardzoo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 270
|
Dot.: Poparzenie s³oñcem. Pomocy
Id¼ znowu do lekarza skoro to co przepisa³ nie pomaga...
![]()
![]() |
#3 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 491
|
Mo¿e popro¶ lekarza o co¶ przeciwbólowego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Nadal odczuwam objawy poparzenia , ale na szczê¶cie ju¿ nie tak mocno jak 2 dni temu. Skoro ból zaczyna siê zmniejszaæ mam nadzieje , ¿e wszystko zbli¿a siê do koñca. Po prostu co¶ strasznego te poparzenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Skóra zaczyna pêkaæ i odchodziæ. Czy mam j± odrywaæ czy poczekaæ a¿ sama zejdzie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.