|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekające na oświadczyny i te, które się już doczekały :) cz. IX
|
|
|
|
#3962 |
|
Konto usunięte
|
ale przecież nikt nie organizuje wesela dzień w dzień przez dwa lata. to raczej panny młode się tak nakręcają ze wszystkim.
|
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
My mamy plany ślubne, a jeszcze kasy nie odkładamy. Teraz odkładamy na naszą wyprowadzkę. Wyprowadzka wiąże się z podjęciem przeze mnie pracy, więc będą pieniądze odkładane z dwóch wypłat. Dzień zaczęcia poszukiwania pracy zbliża się wielkimi krokami ![]() Mój brat chciał brać kredyt na ślub. Jednak nie bierze, bo dostał z narzeczoną jakieś dodatkowe pieniądze z pracy i za to zrobią obiad weselny. Ale oni to pędzi wiatry - ślub po 8 miesiącach związku, dziecko po roku (przyszła bratowa jest w ciąży)
|
#3964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I czekasz rok albo i więcej na wolną salę, fotografa itp. Łatwiej jak ktoś robi małe przyjęcie.U nas w mieście rodzinnym żyje 60tys. osób, sal jest mnóstwo, a i tak jest takie oblężenie, że masakra. Nie wiem skąd się ci ludzie biorą w takich ilościach i to jeszcze jest problem znaleźć lokal na 100 osób - my gdzie nie byliśmy to albo miejsc mniej, albo więcej. U mnie kolejni znajomi się zaręczyli w weekend Mamy taką paczkę i w tym roku to już czwarte zaręczyny (łącznie z naszymi), czyli wszystkie pary z paczki już "zaklepane". A za rok trzy wesela chyba że się ta czwarta para też ogarnie na przyszły rok ze ślubem to będą cztery
|
|
|
|
|
#3965 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chyba będę musiała założyć osobny fundusz na ten cel.
|
|
|
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy za miesiąc wesele, dokładnie 15 sierpnia. Plus 14 sierpnia TŻ ma urodziny
więc też nie wiem skąd na to wszystko wezmę kasę, chyba sobie daruję fryzjera na to wesele, trudno
|
|
|
|
#3967 |
|
Konto usunięte
|
my rezerwowaliśmy w styczniu i były terminy na przykład na maj czy czerwiec 2015. więc gdyby nie to, że chciałam te grudniowe dekoracje to bez problemu bym ogarnęła.
---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- teraz jak byłam we Wrocławiu to się widziałam ze znajomymi z liceum i kolega mówił, że już w tym roku koniecznie musi kupić pierścionek. aż się sama ucieszyłam
|
|
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
U nas teraz każdy po kolei, a co smieszbiejsze w lutym zaręczyla się para, która jest razem dwa lata. Potem dwie kolejne i każdy jest ze sobą dłużej niż dwa lata, a w ostatni weekend znajomi, którzy są że sobą pięć lat
więc w zaręczynach odwrotna kolejność niż przy stażu związku. I ogólnie wśród moich znajomych w wieku 25-30 lat, dopiero zaczynają się jakieś deklaracje itp. Mam tylko dwie koleżanki, które wyszły za mąż mając chyba 22 lata.
|
|
|
|
#3969 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3970 |
|
Konto usunięte
|
u mnie na studiach chyba każda zaręczona i planuje ślub.
|
|
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na studiach mało kto był w związku
|
|
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na początku studiów sporo osób nie było sparowanych, ale na koniec to już prawie wszyscy.
A zaręczona byłam tylko ja i moja przyjaciółka, z tym że ja jednak o ślubie myślę, a oni mają podejście 'no, kiedyś ślub weźmiemy'. No i jeden kolega zastał tatusiem, więc może też jakiś ślub ogarną.
|
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
No w takiej sytuacji to nie. Ale gdyby się ludzie nie rezerwowali z wyprzedzeniem to spokojnie można by znaleźć coś wcześniej.
Bo prawda jest taka, że ślub zwłaszcza dla dziewczyn musi być wymarzony i najpiękniejszy na świecie (oczywiście generalizuję) i nie może być inna sala, inny fotograf niż się zamarzyło. Podejrzewam, że zorganizowanie dużego wesela w rok w rejonach gdzie czeka się na wymarzone sale nawet 3 lata też nie byłoby problemem. Tylko trzeba byłoby zrezygnować z marzeń o tym jednym jedynym miejscu. Więc każdy ma jakieś priorytety.
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
Ja coś czuję, że u nas to bardziej TŻ będzie się przejmował tym, żeby wesele było wymarzone niż ja.
|
#3975 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny wiecie może jaka pogoda ma być w ten weekend? Wybieram się do pięknego SPA "na łonie natury" wiecie... jeziorko, śpiewające ptaszki, cisza, spokój itp. i liczę na to, że przez 3 dni będę mogła wylegiwać się na leżaczku
oczywiście nie chcę upałów takich jak teraz... ale pogoda bo podobno ma się zmienić.A co do spa, to jadę do <link>, polecam na jakiś krótki wypad
Edytowane przez 201801191006 Czas edycji: 2015-07-07 o 15:36 Powód: link |
|
|
|
#3976 |
|
Konto usunięte
|
nie wiemy jaka będzie pogoda, ale wiemy że reklama na wizażu jest płatna.
|
|
|
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3978 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Nie ma co się spieszyć. Wszystko przyjdzie w swoim czasie. Już wolę ten ślub później niż za szybko. Moja kuzynka wychodziła za mąż 5 lat temu jak skończyła studia i w dniu ślubu byli razem 1,5 roku. Teraz coś słyszałam od jej brata, że myślą o rozwodzie... Masakra. Jak to usłyszałam, to mi się aż przykro zrobiło.Dlatego może to i dobrze, że ja jestem z TŻ już jakiś czas i mam nadzieję, że zanim się zdecydujemy na wspólne życie już na zawsze to się dobrze poznamy Tylko czasem zastanawiam się, czy będę miała komu rzucać welon na weselu, bo w zasadzie niemal wszystkie moje koleżanki bliższe i dalsze, które pewnie zapraszałabym na wesele są już mężatkami Najwyżej nie będę niczym rzucać i po sprawie Cytat:
). Ale to i tak lepiej niż w zeszłym roku, gdzie byliśmy zaproszeni na 6 wesel ![]() Cytat:
Edytowane przez BittersweetCocaine Czas edycji: 2015-07-07 o 17:31 |
|||
|
|
|
#3979 | |
|
Mother of Cat
|
Cytat:
Dla mnie związek i małżeństwo - jeśli się coś psuje - da się naprawić ZAWSZE. Nie chodzi o to, żeby wymieniać partnera na lepszy model... Byłam u jubilera zmierzyć palca. Się zdziwiłam, bo mi babeczka powiedziała, że lepsza by była dla mnie 10 niż 11
|
|
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3981 |
|
Konto usunięte
|
nie, nie zawsze się da naprawić. nie ma co się męczyć dla samej idei małżeństwa.
|
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3983 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
Mozna wiele wybaczyć, ja bym np wybaczyla zdradę, gdybym widziala, ze TZ sie stara. Jak nie ma checi zmian, pracy nad zwiazkiem to nic sie nie da zrobić.
|
|
|
#3984 |
|
Konto usunięte
|
Mojwa, czasami mi się wydaje że żyjesz w otwartym związku xD
|
|
|
|
#3985 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mam nawet klepniętego najlepszego fryzjera w okolicy dziękuję pozdrawiam |
|
|
|
|
#3986 | ||
|
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
|
|
|
#3987 |
|
Konto usunięte
|
serio ja mam wrażenie że niektórzy są bardziej naiwni niż ustawa przewiduje xd
jeździłam po wielu lokalach każdy mówi OCH OJEJ WRZESIEŃ TEGO ROKU? OMG NO NIE WIEM jak jednej typiarze dorwałam się do kajetu to wesele raz na miesiąc, ewentualnie dwa razy w miesiącu. przecież oni w dużej mierze muszą tak gadać xD żebyscie poczuły się wyjatkowe bo ojej, akurat w lipcu 2018 znajdzie się miejsce. w zasadzie każda sala którą odwiedziliśmy miała kupę wolnych terminów na ten rok. ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- loloo podesłała mi wątek xD |
|
|
|
#3988 |
|
Konto usunięte
|
wszystkie sale, które brałam pod uwagę miały wolne terminy na wakacje 2015.
hotel qubus ma chyba opcje last minute, np. na 2 - 3 miesiące przed jest taniej. |
|
|
|
#3989 |
|
Konto usunięte
|
hotel nadmorski, faltom, sala bankietowa koło rumii grinholc, restauracja w ogrodach - trudno mi nawet wymienic lokal ktory nie mial terminow na ten rok xD
|
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Też jestem za tym, żeby naprawiać jak się da, ale niestety czasami właśnie się nie da. Nigdy nie chciałabym być na siłę i męczyć się z kimś, chociaż wiem, że niektórzy są w stanie wiele wybaczyć właśnie dla samej idei małżeństwa albo dla wspólnych dzieci.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

i potem x lat splacają jednodniową imprezę.

I czekasz rok albo i więcej na wolną salę, fotografa itp. Łatwiej jak ktoś robi małe przyjęcie.
chyba że się ta czwarta para też ogarnie na przyszły rok ze ślubem to będą cztery 

oczywiście nie chcę upałów takich jak teraz... ale pogoda bo podobno ma się zmienić.