|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Konto usunięte
|
Dot.: "Oryginalne" imię - frajda dla rodzica i krzywda dla dziecka?
Uczyla mnie kiedys babka o tym imieniu i sorry ale jak dla mnie to Jadzka do konca zycia bedzie sie kolarzyc z anorektyczna wiedzma z pomarszczona skora
![]() Do dzis jak slysze to imie to mnie terepie i skreca w żołądku. Edytowane przez 201607111040 Czas edycji: 2015-07-07 o 17:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2552 |
Wtajemniczenie
|
mnie taka Halina uczyła i też mam uraz do imienia
#2553 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2555 |
Zadomowienie
|
Ja jakoś się nie mogę przyzwyczaić do Zimowita a już szczególnie do zdrobnienia które dla mnie jest ciężkostrawne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie też normalne imię - dla 3 osób z otoczenia nadal kontrowersyjne. Ale to już nie mój problem ![]() Tak jak piszesz, brzmienie ładne, znaczenie nie uwłacza dziecku, nie kojarzy się z niczym śmiesznym.
![]() |
#2557 |
Zakorzenienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;51990747] Miałam też fazę na Irydę, trochę mi przeszło, ale nadal lubię to imię (od irysa). [/QUOTE]
Kocham irysy miłością absolutnie nieposkromioną i bardzo mi przykro, że w imieniu inspirowanym tym kwiatem brak jego naturalnej delikatności i lekkości. Jest dla mnie takie twarde i iryt(d)ujące;< |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2558 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ja z kolei mam maksymalną awersję do imion: Mariola, Marian i Mariusz. Kojarzą mi się z konkretnymi, koszmarnymi osobami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | |
Wtajemniczenie
|
Mnie się Gabriel nie podoba, ale na pewno bym nie powiedziała o nim, że jest pretensjonalny czy budzący kontrowersje. Imię jak imię.
Np. imiona Piotr i Paweł są moim zdaniem totalnie bez wyrazu i zawsze mam problemy z ich zapamiętaniem. No i mylę Piotrów z Pawłami, tak jak Karolów z Kamilami. Swego czasu bardzo mi się podobało imię Adrian (moja miłość z przedszkola ![]() ![]() Cytat:
Nie nazwałabym syna Marian/Mariusz. Pierwsze odpada z uwagi na to, że znam samych Marianów, którzy lubią (lubili) pochlać, byli prymitywni, obleśni a mieli się za taaaakich samców. Drugie odpada znowu przez "Chłopaki do wzięcia" ![]() Natomiast Mariola kojarzy mi się dobrze, ale to takie...ciotkowe imię. Chyba sporo osób ma jakąś ciocię co się zwie Mariola ![]() ![]()
Bohemian like you Edytowane przez phony Czas edycji: 2015-07-08 o 10:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
BAN stały
|
Ja córkę nazwę Ines albo Melania a syna Krystian lub Dorian
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2561 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ja akurat lubię twarde, brzmiące imiona, najlepiej z r. Takie charakterne. Dlatego nie podoba mi się moda na te miękkie Julie, Maje, Amelie, Leny... Ines zawiera błąd ortograficzny. Poprawnie jest Inez. A poza tym to po polsku Agnieszka. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2562 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2563 |
BAN stały
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;52014224]Też kocham irysy, moje ulubione kwiaty
![]() ![]() Ja akurat lubię twarde, brzmiące imiona, najlepiej z r. Takie charakterne. Dlatego nie podoba mi się moda na te miękkie Julie, Maje, Amelie, Leny... Ines zawiera błąd ortograficzny. Poprawnie jest Inez. A poza tym to po polsku Agnieszka. [/QUOTE] Nie . To są dwa imiona Ines i Inez . To tak jak Maja i Maya Albo Wioletta i Violetta, Wiktoria- Victoria . |
![]() ![]() |
![]() |
#2564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do Marianów to znam dwóch, jeden wypisz wymaluj jak taki co napisałaś, drugi może nie do końca ale też w ten tym wpada |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
Zakorzenienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;52014224]Też kocham irysy, moje ulubione kwiaty
![]() ![]() Ja akurat lubię twarde, brzmiące imiona, najlepiej z r. Takie charakterne. Dlatego nie podoba mi się moda na te miękkie Julie, Maje, Amelie, Leny... [/QUOTE] Twarde imiona mi nie przeszkadzają, wręcz przeciwnie... ale jakoś zestawienie twardości z wyglądem i sposobem zachowywania się irysów mi się mocno gryzie. Z lubym ciągle walczę... bo najchętniej cały ogród obsadziłabym irysami i kupuję/znoszę wszystkie jakie tylko znajdę, a on chciałby mieć jakieś inne rośliny (moje wyjaśnienie, że przecież 15letnich drzew nie wyrwę więc coś poza irysami będzie mu nie wystarcza;p) Ślubu nie planuję, ale wykorzystanie ich do bukietu/wystroju jest tak kuszące, że może zmienię zdanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2566 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
BAN stały
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;52014224]Ines zawiera błąd ortograficzny. Poprawnie jest Inez. A poza tym to po polsku Agnieszka.
[/QUOTE] A ty znowu swoje. Jej się akurat z jakiegoś powodu Ines podoba, więc po co z jakąś Agnieszka wyjeżdżasz, co ma jedno do drugiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2568 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nigdzie nie wspomniałam, że musi zastąpić Agnieszką, bez przesady. No uważam, że Polacy nie gęsi i swój język mają. Ale nie pisałam nigdzie, że ktoś nie może lubić czegoś innego. Z hiszpańskiego na 100% jest Inez i tym się kierowałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Rozeznanie
|
Mi podobają się imiona polskie, żadne zagraniczne. Zwłaszcza te, które wyśmiewa pewien fanpage na facebooku
![]() Dla mnie to krzywda dla dziecka, nazwać ja odmiennie. Zawsze to pokusa dla innych, żeby wyśmiać. Można też tłumaczyć, przygotować dziecko, ale dobrze wychowujący rodzic jakoś mi się nie kojarzy, żeby dał na imię Alan, Dżesika albo Brajan... Jak już, to jakoś ładnie, po polsku, tylko mało popularnie. Dla mnie chyba najfajniejsze dla dziewczynki dla mnie Zuzanna ![]() ![]() A chłopaka nazwałabym Albert, Franciszek (po pradziadku), Robert, ostatnio też myślałam o Henryku. W ogóle kiedyś zauważyłam, że jak już mi się męskie imię podoba, to ma "R", wyjątkiem jest mój osobisty TŻ- Tomasz ![]() ![]() Ja jak widać jestem Małgorzata, nawet mi się podoba, NIENAWIDZĘ tylko, kiedy mówi mi się "Małgosia". Brrr ![]() Już wolę nawet Gocha :P
![]() |
#2570 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja uważam, że Alan jest jeszcze ok, bo wiadomo jak napisać. Gorzej właśnie z takim np. Brajanem czy Kewinem. Miałam kiedyś kolegę o tym imieniu, nigdy nie wiedziałam, czy powinnam go pisać przez "v" czy przez "w". Też mi się ostatnio coraz bardziej podoba Albert. Robert też jest fajny, ci których znam, to same oryginały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Zakorzenienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;52016853]Przecież rozmawiamy tu o imionach, prawda? Chyba mogę przy okazji wspomnieć, że to u nas Agnieszka, tym bardziej właśnie dlatego, że brzmi zupełnie inaczej. No to ma jedno do drugiego, że oba to to samo imię.
Nigdzie nie wspomniałam, że musi zastąpić Agnieszką, bez przesady. No uważam, że Polacy nie gęsi i swój język mają. Ale nie pisałam nigdzie, że ktoś nie może lubić czegoś innego. Z hiszpańskiego na 100% jest Inez i tym się kierowałam. [/QUOTE] W Hiszpani jest Ines, jeśli chcemy być dokładni to Inés. O tym profilu mówicie? https://www.facebook.com/SpiskowaTeoriaImion?fref=ts ![]()
#2572 |
Rozeznanie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;52017335]Można prosić o adres fanpejdża? Lubię takie językowe
![]() Ja uważam, że Alan jest jeszcze ok, bo wiadomo jak napisać. Gorzej właśnie z takim np. Brajanem czy Kewinem. Miałam kiedyś kolegę o tym imieniu, nigdy nie wiedziałam, czy powinnam go pisać przez "v" czy przez "w". Też mi się ostatnio coraz bardziej podoba Albert. Robert też jest fajny, ci których znam, to same oryginały ![]() [/QUOTE] To forum to Beka z mamuś na forach :P Jadą po imionach równo... :P A to miło mi, że Ci się moje podoba ![]() ![]()
Wymianka kosmetyczna https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=753130 http://koleandra.blogspot.com/ Edytowane przez Gosiu Czas edycji: 2015-07-08 o 19:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2574 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hmm Margot to nikt do mnie nie mówił nigdy. Małgosia (bleee dla mnie :P ), Gosia, Gośka, Gocha, Małgochna, Gosieńka ![]() Ale jest milion ładnych, coś wybierzesz! ![]()
Wymianka kosmetyczna https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=753130 http://koleandra.blogspot.com/ Edytowane przez Gosiu Czas edycji: 2015-07-08 o 19:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() W ogóle, jeśli chodzi o męskie imiona, to nie podoba mi się żadne. Z damskich - Olga, ale córki tak nie nazwę, bo dzieci nie planuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2576 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Zakorzenienie
|
Też mam tak na imię i serdecznie nienawiędzę wszystkich zdrobnień poza Małgosią ;p W każdym razie z tych polskojęzycznych (inne języki pozwoliły mi polubić swoje imię...)
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2578 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Wtajemniczenie
|
Ja lubię wejść sobie na te podane przez was strony na fb żeby poczytać komentarze świadczące o tym jak to się określa w internetach "niedoje.baniu umysłowym" komentujących
![]() ![]()
#2580 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam w rodzinie (no, przyjaciele rodziny, ale od kilku pokoleń i w sumie jak rodzina) Gabriela - fajny facet, zdecydowanie męski typ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:39.