Przygrzało mamie słoneczko i płacze "Już nie będziesz panienką córeczko!"-PM2016 cz32 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-07, 18:27   #1741
Sophie24
Zakorzenienie

Dot.: Przygrzało mamie słoneczko i płacze "Już nie będziesz panienką córeczko!"-PM201

Cytat:
Napisane przez kashia001 Pokaż wiadomość
Sama bym podkakala na takiej trampolinie
Ja uwielbiam ale mam trochę jak kobieta po porodzie, słabe mięśnie Kegla i przy każdym mocniejszym skoku wrażenie sikania

Cytat:
Napisane przez CrayOn Pokaż wiadomość
LEKCJA STYLU OD PREZYDENTOWEJ może Was zainteresuje
Strasznie nudno:P Dziś przechodziłam koło salonu z podobnymi sukniami. Pomyślałam, że kilka lat temu były modne i ładne:P

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Mamy w końcu oficjalny termin

24 września 2016r.

Jutro podpisanie umów z salą, djem i fotografem. I do końca roku organizacja ślubna z głowy :-P
Super Gratuluje!

Cytat:
Co myślicie o TEJ sukni?

Mi się mega spodobała ale wygląda na dość sztywną
Podoba mi się Chciałabym coś takiego przymierzyć bo jestem bardzo ciekawa efektu

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Ooo, spoko też o takim czymś słyszałam.

Ogólnie boję się kupować suknię rok wcześniej, ale jak widzę te przeceny... U mnie w mieście wiszą teraz przepiękne suknie nawet po 1000 zł, a za 1500 zł to już można mieć coś WOW. Mój ślub jest w sierpniu, to parę miesięcy przed nim jeżeli będę chciała kupić suknię w salonie, to 3000 to minimum pewnie.
Dziś byłam w salonie i pani mi powiedziała, że w ten piątek mają noc wyprzedaży, suknie będę w cenach od 700 do chyba 1600zł z poprzednich kolekcji. Suknie mają względne jeśli o modele chodzi, można tam spokojnie coś wybrać. Sama prawie bym dziś coś tam pomierzyła ale się trochę spóźniłam bo za 20 minut miała być umówiona klientka więc dupa. Ale pewnie tam pójdę
Powiedziałam, że ślub za rok to nic dziwnego mi nie powiedziała, ja w sumie sama powiedziałam, że wcześnie a babka, że wcale nie, że panie przychodzą i już kupują Także salon pod tym względem ok

Jestem po rozmowie ale wątpię, że się do mnie odezwą Nie byłam zbyt dobra Ale serio - nie sądziłam, że Rossmann aż tak płaszczy się przed głupimi klientami. Była scenka - śmiech na sali. Klient jest niezadowolony z własnej głupoty a Ty masz mu w tyłek wejść i go za to przepraszać. No nie, idiotki nie znaleźli. Ja wiele rzeczy rozumiem ale nie coś takiego. Siostra pracuje w firmie kosmetycznej z kolorówką i tam nie ma takiego płaszczenia się i włażenia w tyłek klientom. Ok, zawsze kultura ale nie, że klienta trzeba koniecznie zatrzymać. Jak się odezwą to jakimś cudem.
Nie mam pracy ale też się nie sprzedam i nie będę się potem użerać z głupimi ludźmi. Normalnie zawsze robiłam z siebie takiego debila i tu też wiedziałam co podczas tej scenki zrobić powinnam ale pomyślałam sobie, że nie, starczy tego. Nie powinnam wybrzydzać bo z pracą ciężko ale coś nie liczyłam na szacunek w tej pracy.

Edytowane przez Sophie24
Czas edycji: 2015-07-07 o 18:29
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 18:29   #1742
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Dot.: Przygrzało mamie słoneczko i płacze "Już nie będziesz panienką córeczko!"-PM201

Sophie trzymam kciuki

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Moze jednak nie było by tak zle
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 18:32   #1743
wildDaisy
żona bez ogona

No bez przesady z tym tysiacem i to na jedno dziecko Zeszyty mozna dorwac za zeta albo dwa, zawsze takie kupowalam, bo szkoda mi bylo placic po dyszce w ksiegarni. Plecaka i piornika tez sie przeciez co roku nie kupuje, wiec to kwestia zeszytow i czegos do pisania Ksiazki sa bardzo drogie to fakt, ja pamietam w podstawowce mielismy takie grube ksiazki, w ktorych sie pisalo, pani tam wstawiala oceny, no kupe hajsu zmarnowanego, bo czegos takiego nie mozna odkupic :/ A w liceum to zawsze mialam uzywane ksiazki, z wlasnej woli Chyba tylko jezyki nowe.
Stary 2015-07-07, 18:33   #1744
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Valmai Pokaż wiadomość
Zobacz do T mobile, mają teraz fajnie promocje.
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;52002038]A miedzy jakimi się wahasz[/QUOTE]
Cytat:
A masz już jakieś typy?
Nie chce na umowę telefonu, a już szczególnie w tej sieci.
Dopiero zaczęłam szukać, szukam jakiegoś taniego, bo ostatni miałam od października do czerwca więc nie opłaca się kupować drogiego. Musi mieć dobry aparat, dobrą baterię i min. 4,5 (a najlepiej 5!) wyświetlacz A no i system android i dużo RAM

Cytat:

Cytat:
jak chcesz kupić to chyba od razu musisz płacić chyba, że masz dar przekonywania i ugadasz się jakoś
Coś Ty! Przeważnie przy zakupie płaci się tylko zaliczkę, reszte przy odbiorze

Edytowane przez 201604261006
Czas edycji: 2015-07-07 o 18:34
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 18:43   #1745
Sophie24
Zakorzenienie

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;52005971]Sophie trzymam kciuki

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Moze jednak nie było by tak zle[/QUOTE]
Chyba się po prostu nie nadaje do czegoś takiego. W sumie nastawiłam się, że wyśmieję ich scenki:P Miałam klientkę niezadowoloną z proszku do prania a ktoś jej w sklepie polecił i co teraz... Bo jej nie wybielił rzeczy a miał i tak go zachwalał pracownik. Po krótkiej wymianie zdań z babką zamilkłam i w sumie ją trochę wyśmiałam za taką scenkę. Potem zjechałam takich klientów - kulturalnie ale dało się zrozumieć, że uważam ich za idiotów (w tym samą babkę bo przyznała, że też jest taka jak ta w scence). A ona tylko wiecznie powtarzała, że klienta trzeba przekonać do sklepu, zatrzymać go i wcisnąć kolejną rzecz...
Chyba wiem dlaczego nigdy nie korzystam z rad pracowników w sklepie Nie zmartwiłam się w sumie. Wiem, że jakbym udała super pracownika to w samej pracy codziennie klnęłabym pod nosem aż wreszcie na jakiegoś idiotę bym wybuchła. A wolę nie mieć teraz pracy niż potem mieć zwolnienie z paragrafu 52

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Odpisali nam z kolejnej sali. Dalej koszty są spore. Za 4daniowy obiad (przystawka, zupa, danie główne i deser) od 120 do 140zł za osobę, do tego zestaw zimnych przekąsek za 60 albo 70zł za osobę - trzeba wybrać, sparować sobie zestaw. Bez żadnych ciepłych dań na potem. W cenie nie aż tak dużo no ale ciasta, napoje niegazowane, kawa, herbata, apartament dla nas. Ale dodatkowo płatna sala 2500zł Alkohol od nich a nie wiem czy można samemu bo nie było nigdzie info. Oczywiście ceny powalające. Choć dwie opcje - albo wg spożycia albo open bar (wódka, whisky, wino i coś tam jeszcze 110-140zł za osobę) ale jak za Wyborową 0,7l wołają 70zł to sobie darujemy takie alkohole.
Ogólnie to odpada. Ten wynajem sali to porażka.
Szukamy dalej ale już jesteśmy załamani.

Edytowane przez Sophie24
Czas edycji: 2015-07-07 o 18:39
Stary 2015-07-07, 18:48   #1746
pannamima
Zakorzenienie

Cytat:

24 września 2016r.

Jutro podpisanie umów z salą, djem i fotografem. I do końca roku organizacja ślubna z głowy :-P

Cytat:
Co myślicie o TEJ sukni?

Mi się mega spodobała ale wygląda na dość sztywną
Nie wiem czy nie będzie widac tego i owego

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy mam dar przekonywania. Wiem, że teraz kasę to mam co najwyżej na zadatek
Zadatek się zazwyczaj wpłaca

Wróciłam z pracy i nie wiem czy iść na piwo czy się polenić przed TV ....
pannamima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 18:49   #1747
wildDaisy
żona bez ogona

Cytat:
Napisane przez pannamima Pokaż wiadomość

Nie wiem czy nie będzie widac tego i owego

Zadatek się zazwyczaj wpłaca

Wróciłam z pracy i nie wiem czy iść na piwo czy się polenić przed TV ....
Wypic piwo przed tv!
Stary 2015-07-07, 18:52   #1748
kashia001
PeeeMaa!

ja bym z chęcia wypila, ale nie czuję się zbyt dobrze...

Chwyć się mej dłoni. Bądź blisko.
Za szczęściem już nie chcę gonić.
Mam Ciebie. Mam wszystko.
kashia001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 18:53   #1749
klakla91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wildDaisy Pokaż wiadomość
No bez przesady z tym tysiacem i to na jedno dziecko Zeszyty mozna dorwac za zeta albo dwa, zawsze takie kupowalam, bo szkoda mi bylo placic po dyszce w ksiegarni. Plecaka i piornika tez sie przeciez co roku nie kupuje, wiec to kwestia zeszytow i czegos do pisania Ksiazki sa bardzo drogie to fakt, ja pamietam w podstawowce mielismy takie grube ksiazki, w ktorych sie pisalo, pani tam wstawiala oceny, no kupe hajsu zmarnowanego, bo czegos takiego nie mozna odkupic :/ A w liceum to zawsze mialam uzywane ksiazki, z wlasnej woli Chyba tylko jezyki nowe.
Jak się da kupować używane to jest fajnie, u mnie jeszcze dwa lata wstecz się nie dało. Brat był w 2 klasie SP, siostra w 3. Komplety dla nich kosztowały 400 coś złotych, a nie odkupisz bo to z ćwiczeniówkami 2 w 1, samo głupie pióro ponad 20 zł a innym nie pisali, taki wymóg (chociaż tyle, ze faktycznie dobrze się nimi pisze i się nie psują), do tego te wszystkie pierdoły, zeszyty, papiery bloki, bibuły, farbki Buty, strój na wf, bo się wyrasta. Brat znowu pierwszy rocznik nowej reformy, więc też podręczników nie odkupisz a zawodowe jeszcze gorsze. Plus ubezpieczenie i tak się tylko wydaje. Teraz jest fajnie, bo dzieciaki mają książki odkupowane a tych pierdół na plastykę jest dużo mniej ale i tak wyprawka do szkoły i węgiel to są dwa najbardziej znienawidzone wydatki mojego taty

A co do trampolin, Kashia w Krakowie przy Nowohuckiej jest (a przynajmniej był) taki lokal z trampolinami. Wyczailiśmy kiedyś na gruponie i po 15 minutach byliśmy cali mokrzy i bez sił

34/2021
klakla91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 18:55   #1750
kashia001
PeeeMaa!

Cytat:
Napisane przez klakla91 Pokaż wiadomość

A co do trampolin, Kashia w Krakowie przy Nowohuckiej jest (a przynajmniej był) taki lokal z trampolinami. Wyczailiśmy kiedyś na gruponie i po 15 minutach byliśmy cali mokrzy i bez sił
muszę obczaić, ale podejrzewam, że też 15 min i bym wymiękła
w przyszłym tyg pojdę obczaić te buty, to jak coś to Ci napiszę co i jak i czy warto tam iść

Stary 2015-07-07, 19:00   #1751
wildDaisy
żona bez ogona

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość

Odpisali nam z kolejnej sali. Dalej koszty są spore. Za 4daniowy obiad (przystawka, zupa, danie główne i deser) od 120 do 140zł za osobę, do tego zestaw zimnych przekąsek za 60 albo 70zł za osobę - trzeba wybrać, sparować sobie zestaw. Bez żadnych ciepłych dań na potem. W cenie nie aż tak dużo no ale ciasta, napoje niegazowane, kawa, herbata, apartament dla nas. Ale dodatkowo płatna sala 2500zł Alkohol od nich a nie wiem czy można samemu bo nie było nigdzie info. Oczywiście ceny powalające. Choć dwie opcje - albo wg spożycia albo open bar (wódka, whisky, wino i coś tam jeszcze 110-140zł za osobę) ale jak za Wyborową 0,7l wołają 70zł to sobie darujemy takie alkohole.
Ogólnie to odpada. Ten wynajem sali to porażka.
Szukamy dalej ale już jesteśmy załamani.
Tragedia z tymi cenami A może byście zorganizowali po prostu małe wesele, zamiast takiego obiadu w restauracji? Może popatrz po salach weselnych?

Cytat:
Jak się da kupować używane to jest fajnie, u mnie jeszcze dwa lata wstecz się nie dało. Brat był w 2 klasie SP, siostra w 3. Komplety dla nich kosztowały 400 coś złotych, a nie odkupisz bo to z ćwiczeniówkami 2 w 1, samo głupie pióro ponad 20 zł a innym nie pisali, taki wymóg (chociaż tyle, ze faktycznie dobrze się nimi pisze i się nie psują), do tego te wszystkie pierdoły, zeszyty, papiery bloki, bibuły, farbki Buty, strój na wf, bo się wyrasta. Brat znowu pierwszy rocznik nowej reformy, więc też podręczników nie odkupisz a zawodowe jeszcze gorsze. Plus ubezpieczenie i tak się tylko wydaje. Teraz jest fajnie, bo dzieciaki mają książki odkupowane a tych pierdół na plastykę jest dużo mniej ale i tak wyprawka do szkoły i węgiel to są dwa najbardziej znienawidzone wydatki mojego taty
Ja miałam takie same, pamiętam Były wielgachne i ważyły chyba ze 135 kilo Naprawdę, wielka książka z ćwiczeniami to strata pieniędzy dla rodzica, podręczniki powinny być osobno. Ja tam w ogóle za ćwiczeniami nie jestem, jeszcze takimi gdzie trzeba tylko podkreślić, uzupełnić luknę, dzieci prawie w ogóle nie piszą, nie wyrabiają nawyku pisania, stawiają kulfony, no coś okropnego te niektóre ćwiczenia, więcej szkody niż pożytku A wymagania czy dziecko ma pisać piórem czy długopisem, niebieskim czy czarnym, temat zawsze podkreślony koniecznie zielonym kolorem są po prostu CHORE I ŚMIESZNE
Stary 2015-07-07, 19:04   #1752
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:

W Gdyni też jest taki park. Dziwiłam się czemu jest 15 minut skakania za jakieś 20-30zł - teraz już wiadomo Można się tam zmachać w kilka minut
Stary 2015-07-07, 19:06   #1753
kashia001
PeeeMaa!

Cytat:
Tragedia z tymi cenami A może byście zorganizowali po prostu małe wesele, zamiast takiego obiadu w restauracji? Może popatrz po salach weselnych?

Ja miałam takie same, pamiętam Były wielgachne i ważyły chyba ze 135 kilo Naprawdę, wielka książka z ćwiczeniami to strata pieniędzy dla rodzica, podręczniki powinny być osobno. Ja tam w ogóle za ćwiczeniami nie jestem, jeszcze takimi gdzie trzeba tylko podkreślić, uzupełnić luknę, dzieci prawie w ogóle nie piszą, nie wyrabiają nawyku pisania, stawiają kulfony, no coś okropnego te niektóre ćwiczenia, więcej szkody niż pożytku A wymagania czy dziecko ma pisać piórem czy długopisem, niebieskim czy czarnym, temat zawsze podkreślony koniecznie zielonym kolorem są po prostu CHORE I ŚMIESZNE
dla mnie to jest jeszcze do przeżycia, najgprsze jest to, że kupuje się drogi podręcznik i drogie ćwiczenia, zw których prawie w ogóle dzieci nie korzystają i są puste.

Stary 2015-07-07, 19:15   #1754
wildDaisy
żona bez ogona

Cytat:
dla mnie to jest jeszcze do przeżycia, najgprsze jest to, że kupuje się drogi podręcznik i drogie ćwiczenia, zw których prawie w ogóle dzieci nie korzystają i są puste.
Mnie by najbardziej zaniepokoił pusty zeszyt w linię czy kratkę za dwa zety

Ale wiem o co Ci chodzi U mnie w liceum matematyczka wymagała zbioru zadań i podręcznika, i prawie co lekcje sprawdzała czy wszyscy mają podręcznik, mimo że ANI RAZU z niego nie skorzystaliśmy Jak ktoś nie miał no to pałka A podręczniki musiały być nowe, bo babeczka co roku zmieniała Mnie to się wydaje, że nauczyciele podpisują jakieś kontrakty z wydawnictwami i dostają kaskę za to, że wybierają konkretny podręcznik dla swoich uczniów
Stary 2015-07-07, 19:16   #1755
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:

My właśnie szukamy opcji małego wesela a nie obiadu tylko. No i ceny są właśnie takie. Teraz akurat rozmawialiśmy czy może się na opcję obiadu nie przerzucić bo już nie wiemy. Zaraz wyjdzie nam kwota bliska tej, która wychodziła nam za duże wesele.
A sala weselna, która nie będzie duża i zorganizuje tak małe wesele chyba nie istnieje Są jakieś hotele gdzie mają takie sale no ale ceny są właśnie takie.
Powiedziałam do M. że umówię nas z konsultantką ślubną i może ona nam coś znajdzie, zaproponuje i zapłacimy jej za wskazanie jakiejś sali. Bo sama już nie wiem gdzie szukać.

Ja byłam jeszcze na starych podręcznikach i zawsze dawało się odkupić podręczniki. Siostra była już na nowych i musiała mieć prawie wszystko nowe. Ale od gimnazjum dało radę już odkupować.

Moja mama pracuje z maluchami 1-3 i jedyne czego wymaga to porządnych kredek (bo potem co minutę słyszy, że dziecko musi zaostrzyć kredkę i większość zajęć zajmuje ostrzenie niż rysowanie) oraz normalne piórniki a nie blaszane. Mówi, że takie piórniki są nieuporządkowane i dla tych malców to wyzwanie znaleźć tam kolejne kredki czy ołówek. I jak tak 15 dzieci zaczyna Ci w takim blaszaku grzebać to można oszaleć No i znowu czas schodzi, wiele ćwiczeń jest na zasadzie "pokoloruj na czerwono kwadraty, na niebiesko koła a na zielono prostokąty, pozostałe figury na różowo" i każde dziecko po kolei kolejnej kredki szuka
Stary 2015-07-07, 19:20   #1756
wildDaisy
żona bez ogona

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
My właśnie szukamy opcji małego wesela a nie obiadu tylko. No i ceny są właśnie takie. Teraz akurat rozmawialiśmy czy może się na opcję obiadu nie przerzucić bo już nie wiemy. Zaraz wyjdzie nam kwota bliska tej, która wychodziła nam za duże wesele.
A sala weselna, która nie będzie duża i zorganizuje tak małe wesele chyba nie istnieje Są jakieś hotele gdzie mają takie sale no ale ceny są właśnie takie.
Powiedziałam do M. że umówię nas z konsultantką ślubną i może ona nam coś znajdzie, zaproponuje i zapłacimy jej za wskazanie jakiejś sali. Bo sama już nie wiem gdzie szukać.
Myślałam, że chcecie obiad, bo pisałaś o restauracjach i hotelach To teraz rozumiem Mnie się wydaje, że wynajęcie restauracji w ogóle jest drogie i sporo wyjdzie za osobę, a jak jeszcze alkoholu nie można swojego wnosić to już w ogóle A myśleliście o wynajęciu sali i samemu zorganizowania jedzenia, dekoracji? Czy to za dużo kłopotu?
Stary 2015-07-07, 19:20   #1757
kashia001
PeeeMaa!

Cytat:
Mnie by najbardziej zaniepokoił pusty zeszyt w linię czy kratkę za dwa zety

Ale wiem o co Ci chodzi U mnie w liceum matematyczka wymagała zbioru zadań i podręcznika, i prawie co lekcje sprawdzała czy wszyscy mają podręcznik, mimo że ANI RAZU z niego nie skorzystaliśmy Jak ktoś nie miał no to pałka A podręczniki musiały być nowe, bo babeczka co roku zmieniała Mnie to się wydaje, że nauczyciele podpisują jakieś kontrakty z wydawnictwami i dostają kaskę za to, że wybierają konkretny podręcznik dla swoich uczniów
moja mama jest nauczycielem, ale nigdy o czymś takim nie słyszałam. Wiem, że są różne podstawy programowe i przez to się zmieniają podręczniki.

Jezusie, patrzę na allegro na biżuterię ślubną i wszystko wygląda jak z odpustu.

Stary 2015-07-07, 19:22   #1758
Fragaria_
Wtajemniczenie

Taedio Bardzo ładny makijaż w ogóle to śliczną dziewczyną jesteś
Fragaria_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 19:27   #1759
smerfetk_a
Żona Gargamel

Mnie zawsze powalały ceny książek do języków obcych... Książka + ćwiczenia, w ćwiczeniach zazwyczaj niewiele się robiło a po książce też trzeba było pisać więc odkupienie nie wchodziło zbytnio w grę Jeszcze zawsze format A4, nie wiem czemu o_O

Mój bratanek i bratanica chodzą do podstawówki, ich torby są tak ciężkie że jak się ich odprowadza to się je bierze bo tragedia...
Jak chodziłam do podstawówki to pamiętam, że na sam język polski nosiło się grubą książke, ćwiczenia (czasem 2 sztuki) i gruby zeszyt. A gdzie tam reszta przedmiotów... Szafek wtedy jeszcze nie było

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 19:30   #1760
wildDaisy
żona bez ogona

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Mnie zawsze powalały ceny książek do języków obcych... Książka + ćwiczenia, w ćwiczeniach zazwyczaj niewiele się robiło a po książce też trzeba było pisać więc odkupienie nie wchodziło zbytnio w grę Jeszcze zawsze format A4, nie wiem czemu o_O

Mój bratanek i bratanica chodzą do podstawówki, ich torby są tak ciężkie że jak się ich odprowadza to się je bierze bo tragedia...
Jak chodziłam do podstawówki to pamiętam, że na sam język polski nosiło się grubą książke, ćwiczenia (czasem 2 sztuki) i gruby zeszyt. A gdzie tam reszta przedmiotów... Szafek wtedy jeszcze nie było
U nas w szkołach dalej nie ma
Stary 2015-07-07, 19:33   #1761
klakla91
Zakorzenienie

Cytat:
Jezusie, patrzę na allegro na biżuterię ślubną i wszystko wygląda jak z odpustu.
Bo na allegro nic nie ma właśnie Wszystkie te "Ślubne" komplety na jedno kopyto.
Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
U nas szafek nie ma dalej. Jak już o grubych książkach to przypomniało mi się jak moja 'przyjaciółka' z czasów gimnazjum podzieliła sobie książkę do historii na 3 części, żeby takiej grubej nie dźwigać. Potem jej brat też miał lżej

34/2021
Stary 2015-07-07, 19:36   #1762
kashia001
PeeeMaa!

Cytat:
Bo na allegro nic nie ma właśnie Wszystkie te "Ślubne" komplety na jedno kopyto.
no one są straszne, aż oczy bolą od patrzenia

Stary 2015-07-07, 19:39   #1763
visionAM
Zakorzenienie

A to musi być biżuteria, która nazywa się ŚLUBNA?
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 19:43   #1764
kashia001
PeeeMaa!

Cytat:
nie, nie musi

Stary 2015-07-07, 19:50   #1765
klakla91
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dość, że nie musi, to u mnie nie będzie Trudno znaleźć ładne, zielone kolczyki z tym słowem w nazwie

34/2021
Stary 2015-07-07, 19:51   #1766
kashia001
PeeeMaa!

eh lece dziewczyny, bo mama dzwoni, że babcię do szpitala trzeba zawieść pa

Stary 2015-07-07, 19:53   #1767
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
U nas szafek nie ma dalej. Jak już o grubych książkach to przypomniało mi się jak moja 'przyjaciółka' z czasów gimnazjum podzieliła sobie książkę do historii na 3 części, żeby takiej grubej nie dźwigać. Potem jej brat też miał lżej
dobre

ja mam wybrany komplet biżuterii z Apartu

Stary 2015-07-07, 19:58   #1768
DontSaySorry
Zakorzenienie

Wczoraj wpłynęła wypłatka na konto, a ja już dzisiaj obkupiłam się w h&m online, a jutro z kumpelami idziemy na babskie zakupy po pracy
I weż tu coś odłóż

A co do biżuterii ślubnej to większość na allegro to jakiś totalny fajans
Ja bym chciała coś delikatnego, jakieś kolczyki wkrętki z cyrkoniamii i cieniutki naszyjnik. Nie lubię dużej biżuterii i źle bym się czuła z jakimiś bransoletami czy kolią

Edytowane przez DontSaySorry
Czas edycji: 2015-07-07 o 20:01
DontSaySorry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 19:58   #1769
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DontSaySorry Pokaż wiadomość
Wczoraj wpłynęła wypłatka na konto, a ja już dzisiaj obkupiłam się w h&m online, a jutro z kumpelami idziemy na babskie zakupy po pracy
I weż tu coś odłóż
U mnie dzisiaj wpłynęła i własnie siedzę na H&M i myślę czy zrealizować to co mam w koszyku

agnieszka_2612 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 20:00   #1770
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez DontSaySorry Pokaż wiadomość
I weż tu coś odłóż
Ja dostałam dzisiaj premie, ide buty kupić

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości