Klinika nieplodnosci Angelius-Katowice - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-07-01, 22:12   #931
izunia880
Przyczajenie

Dot.: Klinika nieplodnosci Angelius-Katowice

Cytat:
Napisane przez aleksia_29 Pokaż wiadomość
Tak nie miałam wyjścia i zmieniłam na Gyncentrum, bo jak juz zapewne wiesz w Provicie nie będzie możliwości. Transfer to pikuś, praktycznie jak badanie ginekologiczne, lekarz pod kontrolą usg umieszcza zarodki, które podaje mu embriolog, wszystko trwa ok. 5 minut, później nie mogłam wstawać tylko przewieźli mnie na łóżku na salę i tam sobie odpoczywałam z nogami do góry jakieś 20 minut. Godzinę przet transferem łykłam relanium na rozluźnienie mięśni. Po transferze trzeba się oszczędzać tzn. zero dźwigania, gorących kąpieli, seksu itp. Ja dostalam L4 do czasu zrobienai testu z krwi, który mam zrobić po 12 dniach ( podane miałam trzydniowe zarodki). Leki jakie dostałam to Lutinus ( kosztuje majątek, bo jedno opakowanie 168 zł, a mam przepisane 6), ale podobno jest lepiej przyswajalny aniżeli zwykła luteina, oprócz tego antybiotyk przez 5 dni, zastrzyki fragmina - przeciwzakrzepowe i folik. W sumie za leki po punkcji wyszło mi tyle samo co do stymulacji, Jeśli chodzi o opiekę to naprawdę wszyscy się starają, ale i tutaj widać dużo ludzi podchodzących z programu rządowego. Ja jestem dobrej myśli, narazie nie czuję żadnych objawów ciążowych, ale może to jeszcze za wcześnie, piersi mam tylko bardzo wrażliwe, ale to pewnie od dużych dawek progesteronu, no i od wczoraj strasznie zmienne nastroje mnie dopadają - raz płaczę jak bóbr, a po chwili się śmieję. Hormony fundują niezłą huśtawkę emocjonalną. Ciężko będzie przetrwać ten okres oczekiwania, żeby to można było jakoś przeskoczyć, najlepiej przespać, choć i sny mam ciągle związane z dziećmi i kliniką, psycha jest obciążona na maksa. Pozdrowionka i pozytywnego nastawienia życzę
Aleksia, proszę o informację w którym dniu cyklu byłaś na wizycie i u jakiego dr. Ja też się przeniosłam do Gyncentrum i miałam donieść jeszcze dokumentację z leczenia spoza Angeliusa (od ręki ją załatwiłam i wróciłam spytać się czy teraz jest OK). Mam do zrobienia badania AMH, LH, E2 i FSH (chyba dobrze pamiętam) większość w 2 dniu cyklu i boję się, że jak się umówię na 2 dzień cyklu (wyniki mam mieć po kilku godzinach) to będzie za późno na rozpoczęcie procedury jeszcze w tym cyklu (w Angeliusie mówili, że długi protokół, tutaj w sumie nie wiem). P dr w zasadzie nie wyjaśniła kiedy mam być i jak to będzie wyglądać. Wizyta trwała 6 minut... dopiero teraz wiem, że w sumie dowiedziałam się, że nas zakwalifikują a tak poza tym to nie wiem nic
Trzymam kciuki za wszystkie staraczki i niebawem testujące SAMYCH POZYTYWNYCH BET!
izunia880 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-01, 23:25   #932
20iwadana
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Klinika nieplodnosci Angelius-Katowice

Witam wszystkich

Ja już przeszłam przez klinikę w Krakowie Parents i jestem zniechęcona, mam wysoką prolaktyne 32, a mąż 0% prawidłowych plemników (już dwukrotnie taki sam wynik wyszedł). Konsultacje u endokrynologa spoko, urologa też bez problemów. A po mimo tego lekarz z kliniki lekarz kazał mi udać się powtórnie do endokrynologa bo mam uregulować prolaktyne i się potem zgłosić do kliniki na dalsze leczenie lecz nie wyjaśniono nam jakie. Więc jutro udaje się na konsultacje do Angeliusa dr. Grettka podobno wizyta ma kosztować 160zł a z tego co tu czytam to wychodzi więcej ? Ja już nie wiem gdzi iść każdy lekarz mówi co innego leczenie w Parensie już mnie wyszło ok 3000zł (o nerwach, łez, bólu już nie wspomnę) a żadnych konkretów od roku nie mam.

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

A dodam że miałam SYNO HSG i lewy jajnik drożny prawy z podejrzeniem niedrożności, AMH w normie,TSH w normie teraz po radzie mojej pani doktor gin biorę bromergon i prolaktyna spadła do 22, potem wzrosła do 72 przy 2tab bromku spadła do 5.
20iwadana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-02, 11:23   #933
aleksia_29
Raczkowanie

credek to miło, że w jakiś sposób mogłam pomóc, jak sobie przypomnę ile mnie nerwów kosztowała zmiana kliniki to mam ciary, ale najważniejsze, że Wam też się udało zmienic klinikię i będziecie mieć możliwość skorzystania z dofinansowania. Wiem, że wizyty nie trwają długo, ale najlepiej wcześniej przygotować sobie jakieś pytania i poprostu pytać, wtedy Pani doktor z pewnością odpowie. Mnie się wydaje, że pierwsze podejście to troche taki los na loterii, bo lekarze mimo badań tak naprawdę nie wiedzą do końca jak zareaguje nasz organizm. Tym co się uda za pierwszym razem to sukces, a tym co nie to może wtedy można podejść bardziej indywidulanie. Izunia nie dręcz się myślami na zapas bo to i tak nic nie da- najważniejsze, że jesteście na dobrej drodze, zrób badania i jednocześnie umów się na ten sam dzień na wizytę, co nagle to po diable...wiem po sobie, że nie można się tak denerwować bo to tylko może przynieść odwrotny skutek. Ja właśnie wróciłam z badania krwi, wynik ma być po 15:00, mam takie wrażenie, że za chwilę dostanę okres i coś go wstrzymuje - pewnie luteina, a położna powiedziała, że nawet jak ta beta wyjdzie ujemna to po dwóch dniach mam powtórzyć badanie, bo takie są niby wymogi Ministerstwa, a ja nie widzę sensu, żeby np. w przypadku 0 bety dalej brać leki - jak Wy uważacie? Tym bardziej, że leków wystarczy mi tylko do jutra.
aleksia_29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-02, 12:38   #934
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666

Kochana to ja już mocniej zaciskam kciuki i czekam z tobą.
Mi też kazali zrobić i później powtórzyć za dwa dni.Tak tez zrobię i spróbuje skontaktować się z lekarzem co dalej..
Może też tak zrób,chociaz ja wierzę że będzie dzis wysoki wynik :-*
bombka666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-02, 20:45   #935
aleksia_29
Raczkowanie

Niestety jest tak jak myslałam, beta ujemna, poniżej 1 - troche to przeżyłam, ale cóż takie życie... coż musi być nie tak, bo wyprodukowałam 12 jajeczek, a żaden zarodek się nie przyjął, teraz czekam na okres, idę skonsultować sprawę z lekarzem i robię z 3 miesiące przerwy, bo psychika u schyłku. Może spróbujemy jeszcze raz, a potem zaczniemy działać z procedurą adopcyjną.
Stary 2015-07-02, 21:12   #936
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666

Cholera a taka miałam nadzieję że świętujecie swoje małe szczęście...
Strasznie mi przykro,wy nie macie sniezynek prawda??
Wszystko od nowa...Odpocznij a na spokojnie przemyslcie co dalej ale wierzę że potrzebujesz przerwy.To wszystko jest takie ciężkie.
Trzymaj się cieplo..
Stary 2015-07-03, 08:58   #937
aleksia_29
Raczkowanie

ciężko jest bardzo, ale niestety trzeba się z tym zmierzyć. Nie mamy śnieżynek, dlatego podejrzewam, że właśnie w trakcie in-vitro wyszła nieprawidłowość w podziale zarodków, które pięknie się dzieliły do 3 dnia, a potem klapa czyli jest jakiś problem - może na wizycie dowiem się czegoś więcej. Musimy przeanalizować czy jest jeszcz sens podchodzić do kolejnej procedury czy zacząć procedurę adopcyjną. Boję się kolejnych rozczarowań i tej psychicznej męki. My jesteśmy z tych najgorszych przypadków tj. wszystkie badanie wychodzą dobrze i nie mamy zdjagnozowanej przyczyny, a ciąży nie da się uzyskać. W sytuacji gdy wiadomo jaka jest przyczyna jest dużo prościej. Mimo wszystko wierzyłam, że się powiedzie, ale niestety okazało się inaczej.
Stary 2015-07-03, 10:19   #938
Calineczka 27
Zakorzenienie

Może to kwestia immunologii albo genetyki?
Przykro mi, że mimo zmiany kliniki, szansy na program i tak się nie udaje. Naprawdę bardzo mi przykro.
Nigdy nie zrozumiem niepłodności idiopatycznej.

Edytowane przez Calineczka 27
Czas edycji: 2015-07-03 o 10:20
Calineczka 27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-03, 13:11   #939
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666

Ja to samo.
Jak wiadomo co jest przyczyną to można walczyć bo jest z czym.
A u takich jak my wszystko niby ok a ciąży nie ma??
Kiedy masz wizytę?zobaczymy co lekarz na to..
Strasznie ci współczuję :-(

Edytowane przez bombka666
Czas edycji: 2015-07-03 o 13:12
Stary 2015-07-04, 13:17   #940
aleksia_29
Raczkowanie

W poniedziałek będę dzwonić żeby umówić wizytę, też jestem ciekawa co lekarz powie, poczucie tej bezsilności jest okropne, ale dochodzę do wniosku, że widocznie nic w życiu nie dzieje się bez przyczyny... dla nas posiadanie dziecka to największe marzenie, mój instynkt macierzyński jest ogromny, nie wyobrażam sobie życia bez dziecka. Ja od dawna jestem gotowa na adopcję, faktem jest że chcę wykorzystać wszystkie możliwości na biologiczne dziecko, ale w pewnym momencie trzeba się zatrzymać i podjąć ostateczną decyzję, ale nie wiem czy do końca mój mąż jest do tego przygotowany - z facetami jest inaczej. Czas pokaże co dalej, ale mam świadomość tego, że zbyt długo nie możemy zwlekać z decyzjami. A Ty bombka jak się czujesz?
Stary 2015-07-04, 20:03   #941
Dejzi85
Raczkowanie

Witam, dłuższy czas was czytam i odważyłam się w końcu coś napisać. Z niepłodnością zmagamy się 6 lat, jestem po dwóch próbach IUI i po dwóch IVF. IUI jak i IVF miałam wykonywane w klinice Gyncentrum, ale że nie byliśmy zadowolenie z tej że kliniki postanowiliśmy przenieść papiery do Prowity. Na początku lipca miałam w Prowicie wykonaną histeroskopię i laparoskopię, która wykazała 1 stopień endometriozy. W przyszłym tygodniu mamy wizytę u naszej pani dr i się dowiemy co z naszą kwalifikacją do 3 ostatniej próby IVF. Zaznaczę, że przy wcześniejszych 2 próbach zapładniano 6 komórek z czego 2 mi podawano a reszta obumierała, że nigdy nie było nawet czego mrozić. Teraz boję się, że zmieniłam klinikę a się okaże, że nie mają pieniędzy na procedurę i zostanę z niczym!!!!
Dejzi85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-04, 20:24   #942
aleksia_29
Raczkowanie

No to mnie zmartwiłaś, że nie jesteś zadowolnona z Gyncentrum, na dodatek ze mną było podobnie z tym brakiem zarodków do mrożenia i też mam wątpliwości co do kolejnego podejścia. Jednak skoro podjęłaś decyzję o zmianie klinki to chyba wcześniej dostałaś informację, że jest to możliwe? Jeśli jesteś już zakwalifikowana to ponowna kwalifikacja nie jest już potrzebna, choć Provita ma jakieś swoje wewnętrzne regulacje. Ze mną np. było tak, że rejestrowałam się w styczniu i po 3 miesiącach otrzymałam informację, że marne mam szanse na skorzystanie z programu u nich, a międzyczasie poznałam parę, która dokonała zmiany kliniki na Provitę w lutym i oni będą mogli skorzystać z procedury, a zgodnie z regulaminiem powinni trafić na koniec kolejki, więc z tego wynika, że oni sami sobie te kwestie regulują.
Stary 2015-07-04, 20:47   #943
Dejzi85
Raczkowanie

My postanowiliśmy zmienić klinikę gdzieś w marcu, cała procedura trwała 2 tygodnie i 31,03,2015 zarejestrowaliśmy się do programu w Prowicie. Powiedzieli nam,że pomimo że my już jesteśmy w programie to i tak musimy przejść tutaj kwalifikacje, która oczywiście jest tylko formalnością i niestety trafiamy na sam koniec kolejki. Na następnych wizytach dowiedziałam się, że do lipca jest wszystko wstrzymane i jak dobrze pójdzie to na koniec roku się zakwalifikujemy. Pani dr mnie pocieszyła i powiedziała, że jak wszystko dobrze pójdzie to może już w sierpniu bądź we wrześniu zaczniemy się stymulować, ale teraz to ja już sama nie wiem jak to będzie. Do tej pory się tym nie stresowałam bo i tak musiałam mieć wykonane badania, które miałam termin w lipcu, ale teraz to mam mega stresik.
Stary 2015-07-05, 13:44   #944
credekk
Przyczajenie

Cytat:
Niestety jest tak jak myslałam, beta ujemna, poniżej 1 - troche to przeżyłam, ale cóż takie życie... coż musi być nie tak, bo wyprodukowałam 12 jajeczek, a żaden zarodek się nie przyjął, teraz czekam na okres, idę skonsultować sprawę z lekarzem i robię z 3 miesiące przerwy, bo psychika u schyłku. Może spróbujemy jeszcze raz, a potem zaczniemy działać z procedurą adopcyjną.
Przykro mi aleksia_29 , ja już też rozważam adopcję, ale mąż póki co nie chce. Zostaje in vitro, w programie lub prywatnie. Wizytę u dr Czerwińskiej mamy 22.07, dalej czekamy aż pojawimy się u nich w bazie. W tym tyg odbierzemy historię leczenia z Angeliusa. I tak dobrze, że coś się ruszyło. Powodzenia wszystkim.
credekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-05, 17:18   #945
Calineczka 27
Zakorzenienie

To chyba tak nie działa. Nieplodnosc idiopatyczna jest wredna ale endometrioza 4 stopnia, skrajnie niskie Amh i inne przypadłości wcale nie są takie obiecujące w leczeniu. Prawda jest taka, ze jest dobrze tylko wtedy kiedy kończy sie to zdrowa ciaza. Powodzenia. Niesprawiedliwe to wszystko.
Stary 2015-07-05, 18:42   #946
aleksia_29
Raczkowanie

Calineczka 27 - masz rację niesprawiedliwe, pragnąć czegoś czego mieć nie można to bolesne uczucie, zwłaszcza jak ma się świadomość, że otoczyłoby się to dzieciątko wielką miłością i troską... niektóre kobiety wyrzucają swoje dzieci za okno, zabijają z premedytacją i im jest dane rodzić, a takie jak my muszą przechodzić tak trudną drogę... Dlatego Ty możesz się uśmiechnąć, bo już niebawem doczekasz chwili, gdy weźmiesz swoje na ręce, a my nadal musimy walczyć i mieć nadzieję...
Stary 2015-07-05, 23:13   #947
20iwadana
Przyczajenie

Hej sory że tak was mecze ale czy ktoś może mi z was opisać jak przygotować się do inseminacji w angelliusie bo byłam na wizycie i mam już w najbliższym miesiącu podejść do zabiegu ale tak mnie szokowała ta wiadomość (żę tak szybko) że oczywiście zapomniała się spytać jak się do tego przygotować np. wstrzemięźliwość, czy muszę zrobić jakieś badania przed tym. By nie okazało się że przyjadę po stymulacji na USG i zastrzyk a pani mi powie żę brakuje mi jakiegoś badanie które nawet nie wiedziałam że mam zrobić bo małomówny pan G. zapomniał mi powiedzieć.
to mnie załamie
Stary 2015-07-06, 07:51   #948
Calineczka 27
Zakorzenienie

Pan G. niestety rozmowny nie jest. Do iui nie trzeba sie przygotowywać chyba ze psychicznie. Tylko powinniście kilka dni zachować wstrzemięźliwość, brać leki tak jak rozpisali i zgłosić sie na usg tak około 11 dc. I warto pić czerwone wino i wcinac orzechy. Tyle.
Stary 2015-07-06, 10:43   #949
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666

Cali napisała chyba wszystko.
Ja miałam od 2 dnia symletrol chyba do 7dnia.W 9 jechałam na podgląd a w 11 inseminacja.
Kilka dni u nas chyba 4 trzeba powstrzymać się od sexu..
Stary 2015-07-06, 11:40   #950
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bombka666 Pokaż wiadomość
Ale masz super brzusio ♡wow świetnie wyglądasz chudzinkoteraz wierzę

Cytat:
Kolejny chłopiec na wątku;-)wow 8 cm szczęścia,chłopcy sa super- ja tam bym chciała,imię mam więc spoko luzik Ale mało męskich imion mi się podoba..
A wy dacie radę na pewno. .Tż szczęśliwy pewnie że syn co?
w sumie myślałam ze będzie większa euforia z jego strony, ale on powiedział ze naprawdę jest mu wszystko jedno i z dziewczynki cieszyłby się tak samo
Cytat:
Napisane przez Calineczka 27 Pokaż wiadomość
Kurde no. Będzie wojna.Sami chłopcy
ej no, nie będzie tak źle
Fanfelka ma dziewczynkę
Cytat:
przykro mi bardzo
Cytat:
Napisane przez Dejzi85 Pokaż wiadomość
My postanowiliśmy zmienić klinikę gdzieś w marcu, cała procedura trwała 2 tygodnie i 31,03,2015 zarejestrowaliśmy się do programu w Prowicie. Powiedzieli nam,że pomimo że my już jesteśmy w programie to i tak musimy przejść tutaj kwalifikacje, która oczywiście jest tylko formalnością i niestety trafiamy na sam koniec kolejki. Na następnych wizytach dowiedziałam się, że do lipca jest wszystko wstrzymane i jak dobrze pójdzie to na koniec roku się zakwalifikujemy. Pani dr mnie pocieszyła i powiedziała, że jak wszystko dobrze pójdzie to może już w sierpniu bądź we wrześniu zaczniemy się stymulować, ale teraz to ja już sama nie wiem jak to będzie. Do tej pory się tym nie stresowałam bo i tak musiałam mieć wykonane badania, które miałam termin w lipcu, ale teraz to mam mega stresik.
a dostałaś z kliniki list dotyczący tego ze kwalifikacje wstrzymane? bo jeśli nie to pewnie masz szanse, osoby które raczej już jej nie mają zostały o tym poinformowane
trzymam kciuki

Bombka kiedy testujesz?
nie poznałam Cię z nowym awatarkiem

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 15:28   #951
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666

Sama siebie nie poznaje hahajacyś znajomi się kręcą po wizażu a po co mają wiedzieć za dużo..
Tż pewnie szczęśliwy ze w ogóle się udało wiec rozumiem.Ale syn to syn;-)a o corcie jeszcze się postaracie
Zawsze chciałam starszego brata,a mam dwóch młodszych.

Na betę mam iść w piątek 10dpt.
Dziś 6 dzień, nie mam żadnych przeczuc.
Troszkę zaczynam psychicznie siadać i kuszą mnie coraz bardziej sikacze,ale to jakby co w środę. .
Trzymajcie nadal prosze kciuki :-*
Stary 2015-07-06, 21:24   #952
Gosiurek
Wtajemniczenie

Bombka ściskam z całych sił!

Aleksja strasznie mi przykro..
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 22:31   #953
20iwadana
Przyczajenie

dzięki wszystkim a z tymi przygotowaniami psychicznymi i winem to powinnam zostać alkoholikiem, staram się nie nakręcać i troche odpuścić ale wiecie jak to jest gdy tak bardzo pragnie by się udało już
Stary 2015-07-07, 12:32   #954
Dejzi85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

w sumie myślałam ze będzie większa euforia z jego strony, ale on powiedział ze naprawdę jest mu wszystko jedno i z dziewczynki cieszyłby się tak samo

ej no, nie będzie tak źle
Fanfelka ma dziewczynkę

przykro mi bardzo

a dostałaś z kliniki list dotyczący tego ze kwalifikacje wstrzymane? bo jeśli nie to pewnie masz szanse, osoby które raczej już jej nie mają zostały o tym poinformowane
trzymam kciuki

Bombka kiedy testujesz?
nie poznałam Cię z nowym awatarkiem
Nie nie dostałam żadnego pisma, jedynie w klinice jak byłam na wizycie to powiedzieli mi, że jak na razie wszystko jest wstrzymane. Mam nadzieję, że jest tak jak pisałaś i że wszystko będzie dobrze, ale to się w czwartek dowiem

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Mam jeszcze jedno pytanie czy któraś z was miała bądź coś słyszała na temat wlewów z intra-lipidów ??????
Stary 2015-07-07, 21:46   #955
TysiaK1982
Przyczajenie

Cytat:
Myślę ze decyzja o zmianie jak najbardziej dobra bo faktycznie kiepsko w Angeliusie z kwalifikacjami nowych osób

W przyszłym roku to już na pewno będziesz tulić swoje maleństwo

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
czuję sie dobrze, ale brzuchol już mam konkretny, jak na to ze dziś zaczynam drugi trymestr dopiero no i zaczyna mi przeszkadzać trochę ale to słodkie przeszkadzanie
Pracuję, ale nadal w trybie ulgowym, czasem 0,5 dnia, czasem z domu Jutro idę na ostatnią wizytę do mojej pani dr, chyba się popłaczę

dobry plan na pewno się uda

Cytat:
Do TysiaK1982 my jak tylko dokonano zmiany realizatora na wizycie dostaliśmy leki do stymulacji i z marszu podeszliśmy do procedury, także byłam w szoku, że to tak szybko poszło. Pani doktor powiedziała, że skoro się kwalifikujemy to nie ma na co czekać.
O to ekspresem W tym tygodniu nie damy radę, ale w poniedziałek jedziemy załatwić formalności. Nie ma na co czekać. Do dzieła!

Cytat:
Napisane przez credekk Pokaż wiadomość
My dzięki info jakie przekazała nam aleksia_29 zmieniliśmy realizatora na Gyncentrum. Dzwoniłam tam i Pani z recepcji potwierdziła, że na razie na bieżąco kwalifikują i zmiana trwa ok 2 tyg. Dr Ch jakoś polecał Invimed, ale nie ma tam już szans na kwalifikacje, od listopada mają zapisywać na 2016. Też już nie mamy na co czekać, bo wyniki nasienia znowu kiepskie. Oby się udało załapać do tego programu. Powodzenia wszystkim. Dziękujęmy ci aleksia_29, trzymamy kciuki, na pewno się uda.
To razem będziemy "walczyć" w Gyncentrum

Cytat:
Cytat:
W poniedziałek będę dzwonić żeby umówić wizytę, też jestem ciekawa co lekarz powie, poczucie tej bezsilności jest okropne, ale dochodzę do wniosku, że widocznie nic w życiu nie dzieje się bez przyczyny... dla nas posiadanie dziecka to największe marzenie, mój instynkt macierzyński jest ogromny, nie wyobrażam sobie życia bez dziecka. Ja od dawna jestem gotowa na adopcję, faktem jest że chcę wykorzystać wszystkie możliwości na biologiczne dziecko, ale w pewnym momencie trzeba się zatrzymać i podjąć ostateczną decyzję, ale nie wiem czy do końca mój mąż jest do tego przygotowany - z facetami jest inaczej. Czas pokaże co dalej, ale mam świadomość tego, że zbyt długo nie możemy zwlekać z decyzjami. A Ty bombka jak się czujesz?
Głowa do góry, będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Dejzi85 Pokaż wiadomość
Witam, dłuższy czas was czytam i odważyłam się w końcu coś napisać. Z niepłodnością zmagamy się 6 lat, jestem po dwóch próbach IUI i po dwóch IVF. IUI jak i IVF miałam wykonywane w klinice Gyncentrum, ale że nie byliśmy zadowolenie z tej że kliniki postanowiliśmy przenieść papiery do Prowity. Na początku lipca miałam w Prowicie wykonaną histeroskopię i laparoskopię, która wykazała 1 stopień endometriozy. W przyszłym tygodniu mamy wizytę u naszej pani dr i się dowiemy co z naszą kwalifikacją do 3 ostatniej próby IVF. Zaznaczę, że przy wcześniejszych 2 próbach zapładniano 6 komórek z czego 2 mi podawano a reszta obumierała, że nigdy nie było nawet czego mrozić. Teraz boję się, że zmieniłam klinikę a się okaże, że nie mają pieniędzy na procedurę i zostanę z niczym!!!!
Dlaczego nie byliście zadowoleni z Gyncentrum? No mi powiedzieli w provicie, że w tym roku nie ma co liczyć na kasę

Cytat:
Napisane przez Calineczka 27 Pokaż wiadomość
To chyba tak nie działa. Nieplodnosc idiopatyczna jest wredna ale endometrioza 4 stopnia, skrajnie niskie Amh i inne przypadłości wcale nie są takie obiecujące w leczeniu. Prawda jest taka, ze jest dobrze tylko wtedy kiedy kończy sie to zdrowa ciaza. Powodzenia. Niesprawiedliwe to wszystko.
U mnie tak jest Endometrioza, zrosty wszędzie gdzie się da, AMH 1,03...

Cytat:
Sama siebie nie poznaje hahajacyś znajomi się kręcą po wizażu a po co mają wiedzieć za dużo..
Tż pewnie szczęśliwy ze w ogóle się udało wiec rozumiem.Ale syn to syn;-)a o corcie jeszcze się postaracie
Zawsze chciałam starszego brata,a mam dwóch młodszych.

Na betę mam iść w piątek 10dpt.
Dziś 6 dzień, nie mam żadnych przeczuc.
Troszkę zaczynam psychicznie siadać i kuszą mnie coraz bardziej sikacze,ale to jakby co w środę. .
Trzymajcie nadal prosze kciuki :-*
Mocno, mocno
TysiaK1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-08, 08:16   #956
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666

Ja tak na szybko tylko; ) zrobiłam sikanca,jakiegoś takiego z allegro.
Jest cień kreski ale taki niewyrazny..lecę zaraz do pracy a po drodze zajrzę do innego labo tylko czy zdążę bo tam zawsze pełno ludzi.
Jak coś to jutro będę ich pierwsza klientka
Na razie ciesze się ale nieśmiało 
Trzymajcie kciuki
Stary 2015-07-08, 08:39   #957
Calineczka 27
Zakorzenienie

Wow! Wow! Też miałam cień przy becie 16 i dzidzius jest. Jedz posłusznie leki, nie stresuj sie, będzie dobrze. Będziesz miała dzidziusia albo bliźniaki! Czuje, ze to chłopaki. Wysciskalabym cię Ale sie cieszę!!!
Stary 2015-07-08, 08:59   #958
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak na szybko tylko; ) zrobiłam sikanca,jakiegoś takiego z allegro.
Jest cień kreski ale taki niewyrazny..lecę zaraz do pracy a po drodze zajrzę do innego labo tylko czy zdążę bo tam zawsze pełno ludzi.
Jak coś to jutro będę ich pierwsza klientka
Na razie ciesze się ale nieśmiało 
Trzymajcie kciuki
Trzymam kciuki najmocniej jak mogę
będą dziś wyniki?

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-08, 11:05   #959
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666

Musze do jutra poczekać bo labo kolo mnie akurat dziś zamkniete:-(jakiś urlop jednodniowy..
Jutro powtórzę test i polecę na betę.Ale kciuki trzymajcie
Stary 2015-07-08, 15:43   #960
marie_sol
Rozeznanie

Bombka :kciui: myślałam o Tobie!

Dbam o loki od 1.06.2010

marie_sol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości