|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)
Pszczoua świetne zdjęcia
Co do usypiania - w dzień bujam, lulam, noszę, a w nocy odkładam do łóżeczka i śpi. Cwaniak mały... ![]() ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Kaczuszka dopiero teraz zobaczyłam Twoją małą. Śliczna ![]() My też mamy te smoczki
|
#242 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie, czy to jest mozliwe ze dostałam okres?? Kurde od piątku zaczęły ze mnie lecieć takie mLe skrzepy, później brunatna krew a teraz naoierdziela żywą krwią :/ jutro mam wizytę Ale leci co raz bardziej i dziwi mnie to , bo przecież jak karmię piersią to teoretycznie nie powinnam mieć okresu :| a już był czas ze nie leciało kompletnie nic...
|
|
|
|
#243 | ||
|
celebriti
|
Jeżu co za noc
Pszczoua super fotki. Sylwusiach dzieki za odpowiedz. My dzis na pierwsza wizytę do lek idziemy. No zobaczymy co to bedzie. Moze 4 kg bedzie Będę tez starała sie ustalić jakiś kalendarz szczepien, ( moja póki co jest nieszczepiona ) , to tak w temacie bo widze ze juz ruszylyscie temat szczepien. Ile Was kosztują takie combo szczepionki ? Pytam z ciekawości. ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
Nie jest powiedziane ze podczas kp nie bedzie na pewno okresu
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, melduje sie i ja na Odchowalni
![]() ogarniamy się więc nie zaglądam i nie piszę ale nadrobiłam was teraz. Jak będę miała dłuższą chwilę to opiszę poród. Wszystko wyszło inaczej niż mielismy w planach bo prawie urodziłam w samochodzie ![]() Niestety nacieli mnie przez co ledwo sie teraz poruszam. Przy pierwszym porodzie uniknęłam tego ale teraz jestem w szoku jak to strasznie boli. Zadna z was nie pisała żeby się tak męczyła więc martwię się czy to się w ogóle dobrze goi.No i mam koszmarnie poranione brodawki, nie wiem co robić. Nie chcę rezygnować z kp. Maści nie pomagają. Położna powiedziała, że dobrze przystawiam małą. Nie chce odciągać laktatorem i podawać butli bo kilka razy tak zrobiłam i mała potem nie chcę ssać piersi. Tak strasznie mi zależało na kp a tu chyba nie będzie mi znowu dane ![]() Ale Lili jest przecudowna |
|
|
|
#245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak już się pierś podgajala to dawalam bez kapturka
|
|
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja peklam i po tyg juz bylo ok my tez mamy Lilly patrzylam na watek majowek i nasze szkraby to jakies koksiki hehe witam sie z zasypiajaca cora
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
a możesz pokazać o jakie kapturki chodzi? nieobeznana z tematem jestem a chwytam się wszystkiego co może pomóc
|
|
|
|
#248 |
|
Zadomowienie
|
http://aptekaslonik.pl/images/cache/...dbc6255693.jpg np takie mi bardzo pomogły e gojeniu, teraz już smigam bez i nic nie boli podczas karmienia smaruj też jakims kremem zaraz po karmieniu, ja smarowalam maltanem ale wiem że dziewczyny też bephantenem smarowaly, warto spróbować
ale tak jak.mówię będzie jeszcze bolało przystawianie ale do zniesienia, ja miałam juzntaka sytuację ze mi krew leciała z sutka Ale wygoilo się i karmię dalej
|
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
mam maltan i bepanthen ale nie pomagają
a te osłonki mam z Baby one ale też koszmarnie boli przez nie. one takie cieniutkie są. Jakiej firmy ty miałaś? |
|
|
|
#250 |
|
Zadomowienie
|
Kup kapturki
i po karmieniu smaruj na grubo a w trakcie przez te kapturki niech ssie
|
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
no ale czym się róznią kapturki od osłonek? bo szukam kapturków a wyświetlają się i tak osłonki
i jaki rozmiar? Edytowane przez mehja Czas edycji: 2015-07-08 o 08:21 |
|
|
|
#252 |
|
Zadomowienie
|
No kazdy nazywa jak chce
ja miałam s
|
|
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z brodawkami poza osłonkami to nie wiem co poradzić...może muszą się przyzwyczaić? |
|
|
|
|
#254 |
|
Zadomowienie
|
Mi położna jeszcze radziła żeby pare kropel na swoją brodawke mleka z piersi wycisnąć rozsmarować i wietrzyc
też wszystkiego się chwytalam
|
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
A ja na szwy uzywalam octenisept
kupilam dla malej do pepuszka i nie uzylan nawet.. Fajnie chlodzi i przynosi ulge
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pocieszyłaś mnie trochę, ile zazwyczaj czasu szwy się rozpuszczają? nawet na spacerek nie możemy wyjść bo chodzić nie mogę. A przydałoby się tobym kupiła jakieś inne osłonki i spróbowała. Bo te co mam to chyba za małe są |
|
|
|
|
#257 |
|
Wtajemniczenie
|
O jaa udało mi się nadrobić! Ale mamuśki piszecie dużo
Jeju jak u mnie było gorąco w nocy! Chyba z 25 stopni, niby padał deszcz i była burza ale nic nie czuć było Mehja ja miałam też poranione na początku ale ciagle smarowalam maltanem i swoim mlekiem, wietrzylam i przeszło. To chyba jest tak ze one się muszą przyzwyczaić. Też byłam nacinana i przez pierwsze dni masakra, nie szło chodzić i bez apapu ani rusz, teraz z dnia na dzień jest coraz lepiej. Kreche na brzuchu mam też aż po bożenę Ok 11 ma być położna a ja sobie leżę w najlepsze w łóżku... Muszę umyć podłogi :p Edytowane przez sylwka321 Czas edycji: 2015-07-08 o 08:46 |
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pomyślałam o Apapie, kupię dziś to ulży i kroczu i sutkom
urocze początkiCo do wagi po porodzie to spadło mi tylko 5 kg porażka. Brzuch mam jak w 5 miesiącu. Na szczęście przynajmniej podczas ciąży ani teraz nie wyszły żadne rozstępy. Cellulit zszedł od razu po porodzie.
|
|
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem wszystko przejdzie, najgorsze są te szwy A osłonki z aventu są w różnych rozmiarach |
|
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
oj tak, prysznic tez mi ulgę przynosi więc wskakuję kilka razy dziennie.
położna bedzie za 6 dni to może mi ściągnie wczesniej te szwy. także fizycznie czuję się jak wrak człowieka tż za to spisuje się na medal ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- obczajam te osłonki z Avent bo widzę,że dobre opinie mają ale skąd mam wiedziec jaki rozmiar wybrać
|
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
Mi chyba po tygodniu szwy sie rozpuscily
|
#262 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
może u ciebie jakieś superowe stosują?
![]() a Polska to Polska i męczyć się musimy ![]() dziewczyny macie jakieś wzory wniosku o urlop macierzyński? jakie dokumenty do tego wniosku jeszcze trzeba?
|
|
|
|
#264 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
+ masc 100% lanolina mnie bolało nawet przez kapturki Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() wiecie co, na mojego Wojtka i tak bardzo duzo rzeczy jest za duzych... :/ w☠☠☠☠ia mnie to, bo nie moge go ładnie ubrac
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sutki miałam poranione, smarowalam lano maścią z Ziaji, swoim mlekiem i wietrzyłam. Przy Wiki u mnie spisały się osłonki z Canpol babies. Teraz Tz-et właśnie kupił z Avent i są do Dziewczyny śliczne macie dzieciaczki Jak zalatwialyscie macierzyński to musze iść do Zusu i podać im numer konta na jaki mają przelewać kasę? Czy jak moja szefowa będzie wszystko zanosiła to jej podać? Bylyscie wcześniej na wizycie u pediatry czy dopiero po 6 tyg na szczepieniu? Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my bylismy po 5 tygodniach u pediatry, bo idzie na urlop a szczepienie będzie po 8 tygodniu
|
|
|
|
|
#268 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boze moj Patryk nic tylko rece a jak go odkladam jak sie uspi wrzask
|
|
|
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj były u nas kolezanki moje i stwierdzily ze beda przychodzic z niezapowiedziana wizyta
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:36.

przez co ledwo sie teraz poruszam. Przy pierwszym porodzie uniknęłam tego ale teraz jestem w szoku jak to strasznie boli. Zadna z was nie pisała żeby się tak męczyła więc martwię się czy to się w ogóle dobrze goi.

urocze początki