|
|
#2551 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Cytat:
Cytat:
) jest nazwisko ojca, pewnie pytali mamę.Cytat:
![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#2552 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
I tak będą mówić o nim "syn Ewy (nazwisko) ". Pewnie jakieś kwiatki będą później, w przychodni czy przedszkolu. Ludzie nie są przyzwyczajeni jeszcze do takich sytuacji ![]() Ale u nas dzisiaj przyjemny chłodek, uff. W końcu! Miłego dnia wszystkim! |
||
|
|
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zostaniecie przy takich nazwiskach juz na zawsze? |
|
|
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, ze wychodzimy, nie wychodzimy tylko jak tajfun przechodzi blisko a tak to dzien w dzien - w parku dzis bylysmy jedyne |
|
|
|
|
#2556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My w najbliższym czasie nie planujemy ślubu i dlatego zastanawiamy się po kim nazwisko. W sumie to ja będę częściej je prowadzała do szkoły czy przedszkola ... A po ślubie zawsze można zmienić na nazwisko męża |
|
|
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra :/ była burza i po burzy a u nas dalej parno na poddaszu. Pewnie na dworze lepiej.
Kupuje materac lateksowy firmy hevea. Ceny na allegro od 200 zł i wzwyż
|
#2559 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
Mi mimo tyc bólów plecow krocza, tycia itd też bedzue mi brakowało obcego w brzuchu. Teraz to co on tam wyprawia jest niwsamowite:-D ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
No a mnie dzis bola syopy oporowo i wygladaja jak dwa serdele. Do tego odgniata mi sie posciel doslownie wszedzie na ciele wygladam jak pikryta jakimis bliznami.
Woda mi sie ostto zatrzymuje to jest okropne Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem, dlaczego sie ze wszystkim tak spieszycie. Od dzis mam dokladnie 2msce do tp, czyli spokojnie czas na przygotowania. W pierwszej ciazy tez dopiero zaczynalam o tym myslec. A brzucha nie bedzie mi nic a nic brakowac, ja nie lubie chodzic w ciazy
|
|
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo przy nazwisku dziecka dopiszą moje albo coś.I tak już jestem przyzwyczajona do kłopotów z tym związanych, najbardziej to mnie poczta wkurza jak odbieram przesyłki na podstawie upoważnienia NOTARIALNEGO, a babka twierdzi że nie może mi wydać bo nie mam takiego samego adresu ani nazwiska no bosz.... No chyba... Jakoś nie mam powodu żeby zmieniać nazwisko, jak zmienię na nazwisko męża to będę jedną z miliona osób o takim imieniu i nazwisku... A podwójne za długie, oba nazwiska 10 liter, w rubryczkach w ZUS się nie zmieszczę
|
|
|
|
|
#2563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie jest moje zdanie Idę się wykąpać bo gorzej jestem zlana potem niż jak kladlam się spać. Masakra.
|
|
#2564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Różowa dla dziewczynki, niebieska dla chłopczyka i jak się chce to można założyć dziecku. Do tego dostaje się taką " książeczkę " gdzie jest zdjęcie dziecka zaraz po urodzeniu i odbicie stópki u mnie to w ogóle jak z dzieckiem jest wszystko dobrze to badają je przy tobie i w ogóle i jak jest ok to wywożą Cię już razem z dzieckiem ![]() i masz je cały czas przy sobie w łóżeczku z karteczką ze wszystkimi danymi dziecka, wagą, rozmiarem, godziną kiedy się urodziło i kto odbierał poród
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez jak wszystko jest ok dziecko od porodu jest cały czas z mama, nie ma oddziału noworodkowego, położne mogą zabrać dziecko na chwile w wyjątkowej sytuacji... To jest super, ale trochę się boje ze nie dam rady po takim wysiłku z małym krzykaczem, a jeszcze poród przypadnie na wieczór i cala noc zostane sama z dzieckiem.
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sie fajnie ochlodzilo po burzy. Mozna cos wreszcie porobić konstruktywnego.
Tam gdzie bede rodzic dają dwie opaski z imieniem i nazwiskiem matki, data i godzina porodu oraz literka C lub s. Jedna na rączkę a druga na nóżke noworodka. Jedna dostajesz na pamiątkę wychodząc a druga zostaje w dokumentacji. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę wam burzy, u nas ani widu ani słychu. Bo poszło południem Polski...
|
|
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też była burza o 5 rano, ale cała noc to pierwszy raz katorga, 5 razy wstawalam, duszno, gorąco, do tego od rana mnie głowa pobolewa... Niby chłodniej wiec super, ale moje samopoczucie nisko ;(
|
#2569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
Wykapana i od razu lepiej
|
#2571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytam tylko w odniesieniu do podrozowania z dzieckiem za granice, bo lubia sprawiac problemy, kiedy leci matka z dzieckiem o innym nazwisku. ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
Nas dopiero teraz czekaja kolosalne wydatki: zakup materaca i oplata (doplata) za porod. Ale pranie, ukladanie, pakowanie torby tez? |
||
|
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeej
Witam się po wakacjach Jak tm u was dziewczynki? Mam nadzieję, że to był dla was "nudny" czas i nic się nie wydarzyło u nas na wątku Wróciłam już wczoraj, ale byłam wypompowana i nie miałam siły tu zaglądać. Wyjazd całkiem udany, chociaż nie obyło się bez wizyty w na IP Dostałm jakiejś sraki i 2 dni mnie męczyło. W szpitalu dali mi 2 kroplówki i wyszłam po 5 h jak nowo narodzona Strasznie gorąco było i to był malutki minus, bo ciężko mi było okropnie. No i mega twarde wyrka, ale do przetrwania Na szczęście w domu spało się już super
|
|
#2573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie tez matka i dziecko sa stale razem |
|
|
|
|
#2574 |
|
Wtajemniczenie
|
owieczkaa ja mialam do czynienia z opaskami chłopcow mojej siostry ze szpitala na Zaspie, nie wazne po kim dzieci mają nazwisko, bo siostra ma inne niż szwagier - to oni tak jak u kogoś kto wyzej napisal bylo imie i nazwisko matki + SYN albo CÓRKA
![]() AAkkzzii ja tez juz w nocy czulam ze mam serdelki, polozylam je wyzej i jakos zasnelam, a teraz tez mam baniaczki. ☠☠☠☠☠☠☠ę, dzisiaj nic nie robię. Zamowiłam z samego rana na all ten tiul, TŻ w drodze do domu odbierze popołudniu. Aż mi się śniły te pompony.
|
#2575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko jest tak samo zmeczone porodem i zwykle pierwsza dobe spi. To ja mimo zmeczenia nie moglam usnac z podekscytowania ;-) ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
Ja przy panienskim w Jp nigdy sie nie miescilam. Nawet na karcie, rachubkach mialam urwane nazwisko |
||
|
|
|
#2576 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobra ta firma? Też chcę piankę lub lateks a nie mam zupełnie pojęcia w temacie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dodam że to sama rodzina 😉 Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Blondynka17 Czas edycji: 2015-07-08 o 10:00 |
||||
|
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam dla was relację z pierwszej ręki na temat Szpitali z Wawy. Spotkałam babkę, która mi opowiedziała na temat swojego porodu. Trafiła do szpitala Dzieciątka Jezus (chyba dobrze zapamiętałam?). Porod zaczął się za wcześnie bo w 25 tygodniu.Pobyt tam wspomina tragicznie. Ordynatorka powiedziała jej wprost "Niech się pani nie nastawia, TEGO nikt nie będzie ratować" Młoda lekarka, która ją prowadziła, chciała ją odesłać na Karową, ale ta ordynatorka zrobiła wielką awanturę. Mimo wszystko, cichcem ją odesłała i ją przyjęli. Dziecko odratowali. Bardzo chwaliła Karową, zarówno pod względem opieki przed, w trakcie jak i po. Za to odradzała Dzieciątka Jezus. Dziewczynka oczywiście miała problemy, urodziła się z wagą 800 g i spędziła masę czasu w szpitalu, ale widziałam ją, biega, bawi się, jedynie nosi aparat słuchowy.
---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
|
|
|
#2578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- U mnie niby chlidniej ale mega duszno. Ja źle znoszę taka deszczowa pogode. Czuję się jak flak, mi slonca trzeba:-o
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Bianeczka- w 100% zgadzam sie z relacja tej kobiety. Moja kumpelka rodziła tam w 23 tc martwa córeczkę. Masakra jedna wielka. To kiedyś był dobry szpital ale sie cos popsuło
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#2580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No widzę że bez przygód się nie obyło. Ale dobrze ze juz szczęśliwie w domu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

ciekawe ile razy będę musiała na oddziale się tłumaczyć ze to moje dziecko 

formalnie żona swojego męża 14.07.2012

Pomału widać światełko w tunelu, ale jeszcze tyle bajzlu przed nami
Najgorsze jest to przenoszenie rzeczy z pokoju do pokoju, wiecznie szukanie czegoś nie tam gdzie jest zazwyczaj, sprzątanie wieczorem po całym dniu