Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-08, 07:41   #2551
ridja devojka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Jutro musze usiac moja karta ciąży i rozkminic co kiedy musze zrobic. Kiedy iść na tą morfo

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Ja tam nie zaglądam. Robie to co mi lekarz karze.
Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mamusiek,które już rodziły.

Kiedy po porodzie dziecku zakłądają na rączkę opaskę identyfikacyjną i co jest na niej napisane. imię dziecka + nazwisko ( i po kim nazwisko jeżeli rodzice nie są w związku małżeńskim),data urodzenia itp.czy co? i czy ta opaska się nie zsuwa i czy można ją zabrać na pamiątkę po wyjściu ze szpitala?

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

swoje, najswojsze

jeszcze czeka nas wymiana kaloryferów-mają to zrobić panowie ze spółdzielni-takie są u nas zasady no i wymiana rur kanalizacyjnych w pionach-syfilisu będzie ale trzeba,cóż. na całym osiedlu to robią. u tesciowej robili w kwietniu to była dwa dni masakra.
Moi rodzice nie byli małżeństwem i na mojej opasce (pamiątka ) jest nazwisko ojca, pewnie pytali mamę.

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość

Jak po ślubie to nazwisko dzieci się deklarowało od razu przy ślubie.
U nas to będzie mały chaos bo ja nie zmieniłam nazwiska, a dzieci będą mieć nazwisko taty ciekawe ile razy będę musiała na oddziale się tłumaczyć ze to moje dziecko
E tam. Pewnie są juz przyzwyczajeni ze różnie bywa

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-07-08, 07:48   #2552
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Chyba dzis jest najgorsza pogoda jaka mozna sobie wymyslic - 29st i 98%wilgotnosci - plyniemy.
Współczuję... Jak dajecie radę z córą? Wychodzicie w ogóle na dwór?

Cytat:
Ja też raz, nie popadajmy w paranoję.

Oj nie nie, wielokrotnie prana bawełna jest okropnie sztywna. Ja od razu po dotyku rozpoznam czy ciuch nowy czy używany.

U nas to będzie mały chaos bo ja nie zmieniłam nazwiska, a dzieci będą mieć nazwisko taty ciekawe ile razy będę musiała na oddziale się tłumaczyć ze to moje dziecko
Hehe, może to jakoś pielęgniarki ogarną I tak będą mówić o nim "syn Ewy (nazwisko) ". Pewnie jakieś kwiatki będą później, w przychodni czy przedszkolu. Ludzie nie są przyzwyczajeni jeszcze do takich sytuacji

Ale u nas dzisiaj przyjemny chłodek, uff. W końcu!
Miłego dnia wszystkim!
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 07:50   #2553
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też raz, nie popadajmy w paranoję.

Oj nie nie, wielokrotnie prana bawełna jest okropnie sztywna. Ja od razu po dotyku rozpoznam czy ciuch nowy czy używany.

I zostaniecie przy takich nazwiskach juz na zawsze?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 07:51   #2554
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość

Hehe, może to jakoś pielęgniarki ogarną I tak będą mówić o nim "syn Ewy (nazwisko) ". Pewnie jakieś kwiatki będą później, w przychodni czy przedszkolu. Ludzie nie są przyzwyczajeni jeszcze do takich sytuacji

Miłego dnia wszystkim!
Dziewczyny ja też mam inne nazwisko niż mama i nie pamiętam żeby ktoś nie wierzył ze jestem jej dzieckiem, spoko! A urodziłam się w 1989.

Stary 2015-07-08, 07:52   #2555
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Miłego dnia wszystkim!

Pewnie, ze wychodzimy, nie wychodzimy tylko jak tajfun przechodzi blisko a tak to dzien w dzien - w parku dzis bylysmy jedyne
Stary 2015-07-08, 08:07   #2556
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Ja uprałam 56 i 62. I wyszły mi dwie pralki razem z kolcykami i innymi pierdółami. Prasować bede jak wstawie komodę do Alki pokoju. Pewnie jeszcze troszkę ciuszków dostanę. Ale starałam sie nie przesadzać. Na razie testuje rożne środki do prania i najlepiej wychodzi jelp różowy a najgorzej perlux dla dzieci. To jest dopiero jakaś masakra. Ciuszki sztywne i jakieś takie nie fajne w dotyku.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Ja kupiłam dzidziusia. Ale pokrowce, kocyki puore w białym jeleniu płynie. Pięknie odpiera
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 08:17   #2557
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:

Miłego dnia wszystkim!

My w najbliższym czasie nie planujemy ślubu i dlatego zastanawiamy się po kim nazwisko. W sumie to ja będę częściej je prowadzała do szkoły czy przedszkola ... A po ślubie zawsze można zmienić na nazwisko męża
Stary 2015-07-08, 08:18   #2558
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Masakra :/ była burza i po burzy a u nas dalej parno na poddaszu. Pewnie na dworze lepiej.

Kupuje materac lateksowy firmy hevea. Ceny na allegro od 200 zł i wzwyż
Stary 2015-07-08, 08:33   #2559
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
to jakiś kosmos dziewczyny...
w przyszym miesiącu zaczynamy wyskakiwać z dwupaków

Ja mam plan by się młoda wylęgła w sierpniu bikozzzzzzzzzzz:

- nie trzeba będzie do szkoły co roku kupować cukierków na urodziny
-ominą nas kinder bale urodzinowe (toć to kupę kasy kosztuje) Przerąbane mają ci co się w ciągu roku szkolnego wylęgną hehe
- a nawet jak się ktoś będzie czaił to zawsze można gdzieś wyjechać na wakacje na ten czas lub poudawać,że nas nie ma w domu
tadam
Hehe niezła rozkmina:-D

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Hej wszystkim

Ostatnio dużo mniej mnie na wizażu, bo walczymy ostro z remontem Pomału widać światełko w tunelu, ale jeszcze tyle bajzlu przed nami Najgorsze jest to przenoszenie rzeczy z pokoju do pokoju, wiecznie szukanie czegoś nie tam gdzie jest zazwyczaj, sprzątanie wieczorem po całym dniu No i okiełznanie córki, bo inaczej sama by wszystko "pomalowała" naokoło Dobrze, że już trochę lepiej w ciągu dnia, już trochę upały mniejsze, to wychodzimy na dwór i jakoś tam koczujemy
Ale mimo wszystko bardzo się cieszę, że w końcu się za to wzięliśmy, fajnie będzie już po wszystkim

Trochę was podczytuję, ale nie jestem na bieżąco

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Czas leci jak szalony... Dopiero co robiłam test Aż mi szkoda, że to już zaraz koniec tego obkładania po bebechach
No remonty są straszne i ten cały bajzel ale efekt zmian cudowny.
Mi mimo tyc bólów plecow krocza, tycia itd też bedzue mi brakowało obcego w brzuchu. Teraz to co on tam wyprawia jest niwsamowite:-D

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
Ja to poprostu robie sobie wszysstko powolutku bez stresu dlatego tak wczesnie sie za to zabralam za to ni
e mam miejsca na lozeczko nawet lozeczka nie mam i nic do niego

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Wy to mieszkanie swoje wlasne remontujecie ? Czy to z tesciowa ?
Ja też nie mam łóżeczka ani reszty do niego. Tłumacze mezowu żebysmy się tym zajęli bo potenm mogę nie mieć siły. A on ze jest na to czas. Faceci:-o

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:
Burzaa ogromnaaa strasznaaaa glosnaaaa aąaaaaaaa wwprost idzie nad nami aaaaaaaaa

Aaaaa aaaa aaaa

A tak ma serio uwielbiam to gorzej z moim piesem ale dajemy rade.
Obudzilam się i chyba nie zasne. Dziecko też się obudzilo. Jak pierdyknelo w palac kultury ,do ktorego mam pareset metrow ,to az sama sie pezestraszylam hihi

No ale odchodzi mocna lejaca fajna burza.
U nas łagodna burza pada ciut grzmi. Ja też lubię burze o ile w domu jestem. Ale najlepsze jest to że odzyskalm swoje stopy a nie baniaczki
Stary 2015-07-08, 08:40   #2560
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

No a mnie dzis bola syopy oporowo i wygladaja jak dwa serdele. Do tego odgniata mi sie posciel doslownie wszedzie na ciele wygladam jak pikryta jakimis bliznami.
Woda mi sie ostto zatrzymuje to jest okropne

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 08:41   #2561
meneq
Zakorzenienie

Ja nie wiem, dlaczego sie ze wszystkim tak spieszycie. Od dzis mam dokladnie 2msce do tp, czyli spokojnie czas na przygotowania. W pierwszej ciazy tez dopiero zaczynalam o tym myslec. A brzucha nie bedzie mi nic a nic brakowac, ja nie lubie chodzic w ciazy
Stary 2015-07-08, 08:43   #2562
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
No pewnie tak jakoś będzie Albo przy nazwisku dziecka dopiszą moje albo coś.
I tak już jestem przyzwyczajona do kłopotów z tym związanych, najbardziej to mnie poczta wkurza jak odbieram przesyłki na podstawie upoważnienia NOTARIALNEGO, a babka twierdzi że nie może mi wydać bo nie mam takiego samego adresu ani nazwiska no bosz....
Cytat:
I zostaniecie przy takich nazwiskach juz na zawsze?
No chyba... Jakoś nie mam powodu żeby zmieniać nazwisko, jak zmienię na nazwisko męża to będę jedną z miliona osób o takim imieniu i nazwisku... A podwójne za długie, oba nazwiska 10 liter, w rubryczkach w ZUS się nie zmieszczę
Stary 2015-07-08, 08:43   #2563
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie wiem, dlaczego sie ze wszystkim tak spieszycie. Od dzis mam dokladnie 2msce do tp, czyli spokojnie czas na przygotowania. W pierwszej ciazy tez dopiero zaczynalam o tym myslec. A brzucha nie bedzie mi nic a nic brakowac, ja nie lubie chodzic w ciazy
Ja myślę że tutaj chodzi o kwestie finansowe. Wole kupować po trochu niż wydawać kolosalne sumy na koniec.
Takie jest moje zdanie

Idę się wykąpać bo gorzej jestem zlana potem niż jak kladlam się spać.
Masakra.
Stary 2015-07-08, 08:46   #2564
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Mam pytanie do mamusiek,które już rodziły.

Kiedy po porodzie dziecku zakłądają na rączkę opaskę identyfikacyjną i co jest na niej napisane. imię dziecka + nazwisko ( i po kim nazwisko jeżeli rodzice nie są w związku małżeńskim),data urodzenia itp.czy co? i czy ta opaska się nie zsuwa i czy można ją zabrać na pamiątkę po wyjściu ze szpitala?

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

swoje, najswojsze

jeszcze czeka nas wymiana kaloryferów-mają to zrobić panowie ze spółdzielni-takie są u nas zasady no i wymiana rur kanalizacyjnych w pionach-syfilisu będzie ale trzeba,cóż. na całym osiedlu to robią. u tesciowej robili w kwietniu to była dwa dni masakra.
nie wiem jak w polsce ale u mnie dostaje się taką bransoletkę z koralików z nazwiskiem.
Różowa dla dziewczynki, niebieska dla chłopczyka i jak się chce to można założyć dziecku. Do tego dostaje się taką " książeczkę " gdzie jest zdjęcie dziecka zaraz po urodzeniu i odbicie stópki

u mnie to w ogóle jak z dzieckiem jest wszystko dobrze to badają je przy tobie i w ogóle i jak jest ok to wywożą Cię już razem z dzieckiem
i masz je cały czas przy sobie

w łóżeczku z karteczką ze wszystkimi danymi dziecka, wagą, rozmiarem, godziną kiedy się urodziło i kto odbierał poród

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 08:51   #2565
party_girl7
Zakorzenienie

U nas tez jak wszystko jest ok dziecko od porodu jest cały czas z mama, nie ma oddziału noworodkowego, położne mogą zabrać dziecko na chwile w wyjątkowej sytuacji... To jest super, ale trochę się boje ze nie dam rady po takim wysiłku z małym krzykaczem, a jeszcze poród przypadnie na wieczór i cala noc zostane sama z dzieckiem.
Stary 2015-07-08, 08:54   #2566
czarownica_tea
Zakorzenienie

Ale sie fajnie ochlodzilo po burzy. Mozna cos wreszcie porobić konstruktywnego.
Tam gdzie bede rodzic dają dwie opaski z imieniem i nazwiskiem matki, data i godzina porodu oraz literka C lub s. Jedna na rączkę a druga na nóżke noworodka. Jedna dostajesz na pamiątkę wychodząc a druga zostaje w dokumentacji.

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 08:59   #2567
owieczkaa
Zakorzenienie

Zazdroszczę wam burzy, u nas ani widu ani słychu. Bo poszło południem Polski...
Stary 2015-07-08, 08:59   #2568
party_girl7
Zakorzenienie

U mnie też była burza o 5 rano, ale cała noc to pierwszy raz katorga, 5 razy wstawalam, duszno, gorąco, do tego od rana mnie głowa pobolewa... Niby chłodniej wiec super, ale moje samopoczucie nisko ;(
Stary 2015-07-08, 09:08   #2569
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
I tak już jestem przyzwyczajona do kłopotów z tym związanych, najbardziej to mnie poczta wkurza jak odbieram przesyłki na podstawie upoważnienia NOTARIALNEGO, a babka twierdzi że nie może mi wydać bo nie mam takiego samego adresu ani nazwiska no bosz....

No chyba... Jakoś nie mam powodu żeby zmieniać nazwisko, jak zmienię na nazwisko męża to będę jedną z miliona osób o takim imieniu i nazwisku... A podwójne za długie, oba nazwiska 10 liter, w rubryczkach w ZUS się nie zmieszczę
Ja mam podwójne i wszędzie się mieszcze. Moje 8, męża 5 plus myslnik. Nie wiem o co chodzi z tym nie mieszczeniem się
Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Ja myślę że tutaj chodzi o kwestie finansowe. Wole kupować po trochu niż wydawać kolosalne sumy na koniec.
Takie jest moje zdanie

Masakra.
Ja tez wole po trochu żeby nie zbankrutować. Zwłaszcza że mieliśmy po drodze remont.

Stary 2015-07-08, 09:21   #2570
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Wykapana i od razu lepiej
Stary 2015-07-08, 09:24   #2571
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Pytam tylko w odniesieniu do podrozowania z dzieckiem za granice, bo lubia sprawiac problemy, kiedy leci matka z dzieckiem o innym nazwisku.

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Takie jest moje zdanie

Masakra.

Nas dopiero teraz czekaja kolosalne wydatki: zakup materaca i oplata (doplata) za porod. Ale pranie, ukladanie, pakowanie torby tez?
Stary 2015-07-08, 09:25   #2572
bianeczkaa
Zakorzenienie

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeej Witam się po wakacjach Jak tm u was dziewczynki? Mam nadzieję, że to był dla was "nudny" czas i nic się nie wydarzyło u nas na wątku Wróciłam już wczoraj, ale byłam wypompowana i nie miałam siły tu zaglądać. Wyjazd całkiem udany, chociaż nie obyło się bez wizyty w na IP Dostałm jakiejś sraki i 2 dni mnie męczyło. W szpitalu dali mi 2 kroplówki i wyszłam po 5 h jak nowo narodzona Strasznie gorąco było i to był malutki minus, bo ciężko mi było okropnie. No i mega twarde wyrka, ale do przetrwania Na szczęście w domu spało się już super

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 09:25   #2573
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
nie wiem jak w polsce ale u mnie dostaje się taką bransoletkę z koralików z nazwiskiem.
Różowa dla dziewczynki, niebieska dla chłopczyka i jak się chce to można założyć dziecku. Do tego dostaje się taką " książeczkę " gdzie jest zdjęcie dziecka zaraz po urodzeniu i odbicie stópki

u mnie to w ogóle jak z dzieckiem jest wszystko dobrze to badają je przy tobie i w ogóle i jak jest ok to wywożą Cię już razem z dzieckiem

w łóżeczku z karteczką ze wszystkimi danymi dziecka, wagą, rozmiarem, godziną kiedy się urodziło i kto odbierał poród

U mnie tez matka i dziecko sa stale razem
Stary 2015-07-08, 09:26   #2574
agu23gda
Wtajemniczenie

owieczkaa ja mialam do czynienia z opaskami chłopcow mojej siostry ze szpitala na Zaspie, nie wazne po kim dzieci mają nazwisko, bo siostra ma inne niż szwagier - to oni tak jak u kogoś kto wyzej napisal bylo imie i nazwisko matki + SYN albo CÓRKA

AAkkzzii ja tez juz w nocy czulam ze mam serdelki, polozylam je wyzej i jakos zasnelam, a teraz tez mam baniaczki. ☠☠☠☠☠☠☠ę, dzisiaj nic nie robię.

Zamowiłam z samego rana na all ten tiul, TŻ w drodze do domu odbierze popołudniu. Aż mi się śniły te pompony.
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 09:30   #2575
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
U nas tez jak wszystko jest ok dziecko od porodu jest cały czas z mama, nie ma oddziału noworodkowego, położne mogą zabrać dziecko na chwile w wyjątkowej sytuacji... To jest super, ale trochę się boje ze nie dam rady po takim wysiłku z małym krzykaczem, a jeszcze poród przypadnie na wieczór i cala noc zostane sama z dzieckiem.

Dziecko jest tak samo zmeczone porodem i zwykle pierwsza dobe spi. To ja mimo zmeczenia nie moglam usnac z podekscytowania ;-)

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ja mam podwójne i wszędzie się mieszcze. Moje 8, męża 5 plus myslnik. Nie wiem o co chodzi z tym nie mieszczeniem się

Ja tez wole po trochu żeby nie zbankrutować. Zwłaszcza że mieliśmy po drodze remont.

Ja przy panienskim w Jp nigdy sie nie miescilam. Nawet na karcie, rachubkach mialam urwane nazwisko
Stary 2015-07-08, 09:44   #2576
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Masakra :/ była burza i po burzy a u nas dalej parno na poddaszu. Pewnie na dworze lepiej.

Kupuje materac lateksowy firmy hevea. Ceny na allegro od 200 zł i wzwyż
A nas znów ominęła chwilę pogrzmialo trochę popadalo i dupa.

Dobra ta firma? Też chcę piankę lub lateks a nie mam zupełnie pojęcia w temacie

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
Hehe niezła rozkmina:-D

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

No remonty są straszne i ten cały bajzel ale efekt zmian cudowny.
Mi mimo tyc bólów plecow krocza, tycia itd też bedzue mi brakowało obcego w brzuchu. Teraz to co on tam wyprawia jest niwsamowite:-D

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Ja też nie mam łóżeczka ani reszty do niego. Tłumacze mezowu żebysmy się tym zajęli bo potenm mogę nie mieć siły. A on ze jest na to czas. Faceci:-o

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

U nas łagodna burza pada ciut grzmi. Ja też lubię burze o ile w domu jestem. Ale najlepsze jest to że odzyskalm swoje stopy a nie baniaczki
Pociesze cie ja też nie mam łóżeczka ani komody jeszcze muszę szafę wybrać bo dalej brak 😉
Cytat:
No a mnie dzis bola syopy oporowo i wygladaja jak dwa serdele. Do tego odgniata mi sie posciel doslownie wszedzie na ciele wygladam jak pikryta jakimis bliznami.
Woda mi sie ostto zatrzymuje to jest okropne

Mnie też ale to tak dziwnie w miejscach w których idą japonki i pod stopia. Nie wiem czy to od butów czy co dziś pochodzę w innych to zobaczę. Ale bolą jak po weselu.

Cytat:

Heh ja jak w końcu zalegalizujemy związek to wezmę męża bo z jego nazwiskiem są w pl tylko 3 osoby dodam że to sama rodzina 😉

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Blondynka17
Czas edycji: 2015-07-08 o 10:00
Blondynka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 09:54   #2577
bianeczkaa
Zakorzenienie

Mam dla was relację z pierwszej ręki na temat Szpitali z Wawy. Spotkałam babkę, która mi opowiedziała na temat swojego porodu. Trafiła do szpitala Dzieciątka Jezus (chyba dobrze zapamiętałam?). Porod zaczął się za wcześnie bo w 25 tygodniu.Pobyt tam wspomina tragicznie. Ordynatorka powiedziała jej wprost "Niech się pani nie nastawia, TEGO nikt nie będzie ratować" Młoda lekarka, która ją prowadziła, chciała ją odesłać na Karową, ale ta ordynatorka zrobiła wielką awanturę. Mimo wszystko, cichcem ją odesłała i ją przyjęli. Dziecko odratowali. Bardzo chwaliła Karową, zarówno pod względem opieki przed, w trakcie jak i po. Za to odradzała Dzieciątka Jezus. Dziewczynka oczywiście miała problemy, urodziła się z wagą 800 g i spędziła masę czasu w szpitalu, ale widziałam ją, biega, bawi się, jedynie nosi aparat słuchowy.

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
A nas znów ominęła chwilę pogrzmialo trochę popadalo i dupa.

Dobra ta firma? Też chcę piankę lub lateks a nie mam zupełnie pojęcia w temacie

Pocieszenie cie na też nie mam łóżeczka ani komody jeszcze muszę szafę wybrać bo dalej brak 😉

Mnie też ale to tak dziwnie w miejscach w których idą japonki i pod stopia. Nie wiem czy to od butów czy co dziś pochodzę w innych to zobaczę. Ale bolą jak po weselu.

Heh ja jak w końcu zalegalizujemy związek to wezmę męża bo z jego nazwiskiem są w pl tylko 3 osoby dodam że to sama rodzina 😉

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
U nas popadało, grzmiało w oddali, az jeden piorun nad domem poszedł i koniec. Powietrze zaczyna znów gęstnieć

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 09:58   #2578
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość

Fajna pamiątka zostaje

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
U mnie też była burza o 5 rano, ale cała noc to pierwszy raz katorga, 5 razy wstawalam, duszno, gorąco, do tego od rana mnie głowa pobolewa... Niby chłodniej wiec super, ale moje samopoczucie nisko ;(
U mnie niby chlidniej ale mega duszno. Ja źle znoszę taka deszczowa pogode. Czuję się jak flak, mi slonca trzeba:-o
Stary 2015-07-08, 09:58   #2579
czarownica_tea
Zakorzenienie

Bianeczka- w 100% zgadzam sie z relacja tej kobiety. Moja kumpelka rodziła tam w 23 tc martwa córeczkę. Masakra jedna wielka. To kiedyś był dobry szpital ale sie cos popsuło

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 10:00   #2580
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeej Witam się po wakacjach Jak tm u was dziewczynki? Mam nadzieję, że to był dla was "nudny" czas i nic się nie wydarzyło u nas na wątku Wróciłam już wczoraj, ale byłam wypompowana i nie miałam siły tu zaglądać. Wyjazd całkiem udany, chociaż nie obyło się bez wizyty w na IP Dostałm jakiejś sraki i 2 dni mnie męczyło. W szpitalu dali mi 2 kroplówki i wyszłam po 5 h jak nowo narodzona Strasznie gorąco było i to był malutki minus, bo ciężko mi było okropnie. No i mega twarde wyrka, ale do przetrwania Na szczęście w domu spało się już super
Witam po wczasach No widzę że bez przygód się nie obyło. Ale dobrze ze juz szczęśliwie w domu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości