|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
Ale noc...coraz gorzej sypiam. Nie dość, że duchową, to straszne głupoty ni się śniły. Potem zaczął bolec kręgosłup, ręka i łyżka..po 4 ta burza wiec nie pospalismy. A potem to Już sen i wiercenie i tak na przemian. Noga nadal mnie boli:/
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
hej, a u nas dziś słonecznie
oczywiscie nic mi sie nie chce a tyle roboty ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- a mi sie snilo, ze juz mialam cesarke i Tomcia przy sobie. jak sie obudzilam to takie rozczarowanie, ze to sen. ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- i po tej cesarce od razu wsiadlam na rower i jechalam gdzies haha
|
|
|
|
#3393 |
|
Wtajemniczenie
|
Rano spontanicznie zdecydowałam się podjechać do labu i teraz walczę żeby nie zemdleć po pobraniu 2 pełnych probówek krwi i wypiciu 75g glukozy. Bleeee
Strasznie mi się spać chce i niedobrze jest. A mala jakieś pokazy karate odstawia i zaraz mi wylezie któraś z jej stóp bokiem
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego ja się jeszcze wytrzymałam. Przyszły tydz ma być chłodniejsze chyba
|
#3395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i glukozę niby trzeba do 28 tygodnia ciąży zrobić, a ja jestem w końcówce 27ego ![]() A na weekend jak nic nie wyskoczy to chcemy pojechać do Warszawy do szwagra mojego. Tym razem młodego zabieramy
|
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dopiero na 21 potrzebuje no i 25 tc wiec mam jeszcze chwile
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj kiedy lekarz miał trochę czasu i chcieliśmy po podglądać tego szkraba to się tak odwrócił, że kawałek brody było tylko widać. No, więc ja też żadnego zdjęcia nie mam. Na wizycie wszystko ok, wyniki krzywej cukrowej mam idealne. Mam zrobić posiew z moczu, bo te leukocyty mam. I dostałam żelazo bo mam lekką anemię. Jako, że branie żelaza mnie trochę przeraża to zacznę od amarantusa i dorzucę do tego herbatkę z pokrzywy. |
|
|
|
|
#3398 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczynki!
Melduję posłusznie, że z Paryża wróciliśmy cali i zdrowi Upały byly zabójcze ale klima w hotelu nas ratowała a pozwiedzaliśmy tyle że o ho ho! A i brzuszek się przydal - dzięki niemu mogliśmy wjechać windą na Łuk Triumfalny a pociąg z Berlina do Gdańska musiał czekać na opóźniony z Paryża, nie mogli kazać czekać ciężarnej całą noc na następny o 4:00 rano hihi ![]() Przez wyjazd nie wchodziłam na wizaż, gdyż net strasznie zamulal w hotelu i wszystko sie krzaczylo :/ A nie chciałam niczego ominąć. Lecę nadrabiać wątek, mam nadzieję, że do konca dnia mi się to uda Mam nadzieję, że i u Was wszystko ok
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
Super Kochana, że wróciliście cali i zdrowi no i ze wycieczka się udala
u nas tez nieźle upały wiec dużo nie straciłas:-P
|
#3400 |
|
Wtajemniczenie
|
Ej ja za 3 miesiace bede juz po porodzie :O
---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- A Elve i Malinowa to za 2 miesiace beda mialy juz ciaze donoszone
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze faktycznie...ale też czas leci, a niedawno nieśmiało zaczynaliśmy pisać ten wątek
![]() I stwierdziłam, że chyba wolałbym być jedną z pierwszych a nie ost terminowo :-P. Będę się nakrecac i czytam jak która przechodziła poród :-D
Najszczęśliwszy rok w moim życiu ![]() 12.10.2015 nasz największy Skarb Lena Edytowane przez ewlina Czas edycji: 2015-07-08 o 12:35 |
|
|
|
#3402 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam dzis ochote na pierogi
zrobie ruskie i z miesem mniam mniam tylko niech mi Inga sie obudzi bo bym miesko ugotowala a musze najpierw je kupic
|
#3403 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Ale burza była u nas w nocy, podwórko jak po przejściu tajfuna, parasol 5 metrów za płotem u sąsiadów na polu... Do teraz nie mam prądu, a wszystko mamy na prąd. Nawet ogrzewanie wody... I
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale super z tym pociągiem! Dobrze że zadowolona jesteś z wyjazdu. Cytat:
Ciekawe czy moja córa będzie chciała sama wyjść na świat czy tak jak z synem będę musiała mieć indukcję. Bardzo bym chciała tego uniknąć
|
|
#3404 | |||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki!
dawno nie pisałam, ale czytałam Trochę posiedziałam nad jeziorkiem, trochę w domu, ale zaczynam być coraz bardziej wykończona i mi ciężko. Dzisiaj zaczynam 28 tydzień Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też powinnam być już po porodzie :P Kurcze tylko 3 miechy a ja daleko w polu z przygotowaniami :/
|
|
|
#3405 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam po beznadziejnej nocy. Takie walnięte sny miałam, ze szok. Duszno mi było, później burza i wiatr. Tragedia. Teraz się czuję koszmarnie. Bała bym się gdzieś wyjść bo w bani jakieś wiry dziwne eh...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
BO się rozmyślić nie można jak się wystraszę
|
|
#3406 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Przeżyłam. Tzn chyba przeżyłam, bo czuję się jak zwłoki
![]() Już znowu zaczyna się upał u nas dobrze, że jakiś miły Pan ustąpił mi miejsca w autobusie, bo bym na bank padła wracając.Trochę się boję wyników. Cytat:
Dzisiaj się okaże co z moimi wynikami ![]() Też mam taką nadzieję Cytat:
Ile po terminie urodziłaś? Pasztetnik super, że się udała podróż
|
|
#3407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też na początku piłam sok z pokrzywy i z buraków ale dalej wyniki leciały na łeb na szyję. Teraz po miesiącu żelaza 2 razy dziennie i 6 tabletek buraka minimalnie wzrosły... Ale też kiepsko żelazo toleruje... Najgorsze że jak matka ma anemię to później trzeba dziecku podawać żelazo bo nie ma jak zgromadzić zapasów w 3 trymestrze ;( Mała już myślałam że cię burza od świata odcięła
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2015-07-08 o 13:30 |
|
|
|
|
#3408 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Od poniedziałku jednak zaczynam się ogarniać.
|
||
|
|
|
#3409 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny,melduję się po wizycie.U nas wszystko w porządku,wyniki mam książkowe jedynie ten konflikt serologiczny się potwierdził.Mam kontrolować przeciwciała cokolwiek to znaczy i dostanę po porodzie zastrzyk z immunoglobuliny.Nie zrobili mi dzisiaj USG bo rano była burza i mieli awarię całego systemu ,na głupią rejestrację musiałam czekać 1,5 godziny bo komputer nie działał a Panie chyba zapomniały jak się pisze ręcznie
.Myślałam że tam sczeznę.Mam przyjść 22.07 na szczęście za tydzień w poniedziałek idę prywatnie na 3d to podejrzę co tam u małego słychać.Niedawno się chwaliłam że brzucha u mnie nie widać,cofam te słowa. Wczoraj tak mi wywaliło bebech że bałam się w którymś momencie że pęknie.Cały czas mam taki napięty, nawet ciężko mi oddychać. Najchętniej to bym go sobie rozcięła aby zrobiło się trochę luźniej.Też tak macie ? Elvegirl super wózek,też się nad nim zastanawiałam,chciałam kolor Fi-02 ale Tż marudził że za jasny i w końcu zdecydowaliśmy się na szarą Barlettę tą pik 3 http://sklepwiktoria.pl/allegro/barletta/pik1.JPG Podobno można jeszcze zamawiać ale muszę czekać na wózek prawie 2 miesiące ...W razie jakby nie było tego koloru to bierzemy chyba ten granatowy.Mają do nas jeszcze dzwonić w przyszłym tygodniu.Fotelik dobraliśmy z maxi cosi .Cieszę się że mam już to z głowy,cały weekend siedziałam jak głupia i porównywałam wózki, mózg mi się o mało nie zlasował Jeszcze tylko łóżeczko i komoda mi została ale tutaj też mam dylemat bo za dużo modeli mi się podoba...
|
#3410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A próbowałaś może z amarantusem? Dodawać do jogurtów itd? Położna mówiła, że tak wyciągnęła dziewczynę z poważnej anemii, bo piguły nic nie dawały z magnezu, a amarantus dał rady. JA musze kupić, bo mąż mi kupił taki do gotowania ciamajda jedna ale może też wykorzystam bo gotowany do sałatek albo czegoś tam
|
|
#3411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA w sumie nie mam takich złych wyników, ale można dmuchac na zimne
|
|
#3413 |
|
Zadomowienie
|
Ale dusznooooo
Padam |
|
|
|
#3414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3415 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No nie wiem zobaczymy moze akcja sie zacznie sama i pojdzie bez CC
|
|
#3416 |
|
Zadomowienie
|
witam ledwo żywa,
stwierdzam że u mnie dziś jest najgorszy dzień ze wszystkich , rano była niedłuża burza a teraz jest taka duchota że normalnie cieknie ze mnie właśnie wstałam poobiedniej drzemce, nogi mnie tak bolą a o podbrzuszu już nie mówie, dzień rozciągania dziś
|
#3417 |
|
Wtajemniczenie
|
Pewnie z miesiac przed porodem ustalimy termin ewentualnego CC mysle o poniedzialku albo piatku heheh wiem ze to glupie ale jak wyjde ze szpitala to bym chciala spokoj i aby tesciowie byli w pracy
![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Ja sie wzielam za gotowanie oczywiscie zrobilam zakupy wrocilam i nie mam sily ale miesko na pierogi nastawione a zeby mi sie nie nudzilo robie tez ruskie hahah ja sama sobie zycie utrudniam
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też tragicznie się czuje..duszno strasznie, lepiej się cała nie ma czym oddychać i ani mi się jeść nie chce no nic zupelnie:-(
|
#3419 |
|
Zadomowienie
|
ja miałam pierogi z borówkami
a teraz strasze fioletowym językiem
|
#3420 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się i ja w ten duszny dzień
![]() Pasztecik super, że wycieczka się udała ![]() elve fajna furka ![]() ja na szczęście (albo i nie ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- ale bym zjadła!!!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

dobrze, że jakiś miły Pan ustąpił mi miejsca w autobusie, bo bym na bank padła wracając.
Kurcze tylko 3 miechy a ja daleko w polu z przygotowaniami :/
Od poniedziałku jednak zaczynam się ogarniać.