![]() |
#691 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cytat:
tym razem 3 dni wysokiej temp i dziś -czwarty dzień- temp. odpuściła, a wysypki brak więc to może inny wirus. jak byliśmy wczoraj u lekarza na kontroli to cała poczekalnia dzieciaków z wysoką temperaturą. u nas teraz jest katar, ale u nas katar od maja więc nie wiąże jednego z drugim. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#692 |
Zadomowienie
|
Koziemleko, super że ślub i wesele się udały.
Stefan, jak u Was poszło? Ja juz mam serdecznie dość upałów. Siedzę w cieniu i staram sie jak najmniej ruszać. Dobrze ze weekend to kilka osob jest na działce i jest pomoc do Kingi. Ona uparcie nie chce pościć palca a ciagle chce chodzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#693 |
Rozeznanie
|
Virginia dziękuję i również się cieszę
![]() U mnie dzi wyjątkowo gorąco ale z okazji Dnia Niepodległosci to są wyprzedaże mebli i zamierzam kupić co do pokoju Liliany aby pomiescić wszystkie ubranka bo nie mieszczę się bardzo. A tak ogólnie to upał az tak na mnie nie wpływa,troszke ciężej oddychać ale kg też duzo nie ma z brzuchem także radzimy sobie.Jeszcze do piątku wytrzymać i będzie lżej ![]() A jutro ostatnia wizyta i sprawdzimy czy się malutka nie szykuje szybciej na ten swiat ![]() Koziemleko Gratuluję i super że wytańczyłas sie na weselichu
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#694 |
Zadomowienie
|
He
![]() ![]() koziemleko, stefan wszystkiego najlepszego z okazji ślubu! Ogromne gratulacje ![]() koziemleko wyglądałaś fantastycznie! A Franek jaki elegancik. Bomba ![]() agunia4ever co ze Sławciem? to jednak 3dniówka? I co z Waszym urlopem? Kropkaa kciuki, żeby córa poczekała spokojnie do 10.07 ![]() natetitka u Was już piątki? Szok! Niezłe tempo ![]() Hani nadal wychodzą dolne trójki, jakoś strasznie długo. Czasem smarujemy dentinoxem, a czasem jak widzę że ją wyjątkowo boli, jest rozdrażniona i płacze to nawet ibum. Widzę, że etap mamizmu nie tylko u nas. A już się cieszyłam, że Hania taka bardziej otwarta i towarzyska się zrobiła to znów mama i mama... Tygrysku rozumiem Cię doskonale bo Hanka też chce ciągle chodzić i nadal za rękę ![]() U nas wszystko dobrze ![]() Tylko mnie jakoś ciśnienie bardzo spadło i ostatnie kilka dni mam 90/50. Mimo to czuje się nieźle. I pochwale się, że nowy Lokator już się rusza ![]()
![]() |
#695 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny! Witam serdecznie, chetnie sprobuje przylaczyc sie do watku, bo moj synek wlasnie z kwietnia 2014 i w sumie dopiero od niedawna znajduje czas na odpalenie netka ;-) A pytan i odp. na pewno mnostwo tu znajde, tylko juz dzis mi sil brak na czytanko, ale postaram sie nadrobic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#696 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja po ostatniej wizycie dziś i nadal rozwarcie na 1 cm jak tydzień temu ![]() ![]() Cytat:
![]()
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#697 | ||
Zakorzenienie
|
koziemleko, stefan jeszcze raz gratulacje!!!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#698 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Też ostatnio zaginęłam w akcji, ale podobnie jak u Wielu z Was brakowało czasu i weny. Koziemleko, Stefan- serdeczne gratulacje!!! Koziemleko- wyglądałaś ślicznie! A strój Franka to już po prostu szał! Jak z jakiegoś żurnala z modą dziecięcą. Leatitia1985- witaj! Kropkaa- mi również imię Hania bardzo się podoba. Jest obawa, że do piątku już nie zajrzę, więc już teraz życzę Ci powodzenia i trzymam kciuki ![]() Tygrysku- biedactwo... Mam nadzieję, że ta fala upałów szybko minie i nie będzie Ci już dokuczać. Agunia- jak się czuje Sławek? Zdecydowaliście się na wyjazd? Mariola- widzę, że za Wami ciężki okres. Trzymaj się dzielnie! Frogutka- cieszę się, że dobrze znosisz ciążę ![]() ![]() U nas wszystko dobrze. Milka coraz lepiej chodzi. Dalej wygląda jakby wracała nad ranem z imprezy, ale już coraz rzadziej ląduje pupą tudzież inną częścią ciała na ziemi. Coraz więcej mówi i- cytując tekst z bloga Poli, który strasznie mi się spodobał- "niedobory słownictwa nadrabia dobrymi chęciami i natężeniem decybeli" ![]() W tamtym tygodniu też przechodziła trzydniówkę- już drugi raz- ale na szczęście poza tym jest zdrowa jak ryba. Zaczynamy ją odzwyczajać od nocniczka, ale na razie jedyny efekt jaki osiągnęliśmy jest taki, że wysadza na nocniczek wszystkie misie i lale i z poważną miną oznajmia nam, że "iś sisi" ![]() W ogóle ostatnio jest u nas szał na lale. Moja mama natychmiast obkupiła ją w kilka sztuk i mamy teraz ośmioosobowy lalowy żłobek, a mnie zaskakuje jak Emilka kopiuje na nich to, jak my troszczymy się o nią: karmi je, daje piciu, przytula, a ostatnio nawet wzięła z organizera na łóżeczku wacik, by jednej z nich wytrzeć pupę ![]() Z innych ulubionych zabaw: obowiązkowy o tej porze roku basenik, piaskownica, malowanie kolorową kredą na chodniku (bardzo polecam!), puszczanie baniek mydlanych, podlewanie kwiatków. Ponieważ nie umiem załączać zdjęć do klubu (jakim ja muszę być technologicznym imbecylem...), wrzucam Wam kilka tutaj ![]()
![]() |
#699 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#700 |
Moderator
|
Limonka - córa strasznie do Ciebie podobna
![]() I mamy taki sam basenik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#701 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() Co do nocnikowania zaczeliosmy niedawno. Wczesneij z lenistwa nie prubowalam ![]() No i jedzenie też przy tych upałach masakra.. Rano zjada kanapkę albo jajecznice 1 jajo, pozniej mleko 240-270ml, pozniej owoce najczesciej mus (banan kiwi brzoskwinia maliny) pozneij zupa-jeszcze gotowana najczesciej dla niej na kroliku albo golebiu.teraz kilka lyzeczek ![]() ![]() ![]() Czasami smaże placuszki z owocami.. Aaaaa.. i naleśniki uwielbia.. Stefan gratulacje ![]() Koziemleko wygladałaś świcznie.. a Franio jaki kawaler ![]() Limonko śliczna córcia.. A jakie woski długie ma ![]() A to my wczoraj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#702 |
Moderator
|
Jaka modelka
![]() ![]() Co do nocnika to ja jeszcze nie sadzam - poczekam aż będzie potrafił sygnalizować potrzebę i jak będzie jej świadomy, bo teraz to byłaby zwykła łapanka, a na to jestem zbyt leniwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Tak młoda ma kolczyki. "dostała" szybko bo jak 3 mies miała ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#704 |
Zadomowienie
|
Ale urocze dzieciaki
![]() Emilka jeszcze cudniejsza niż pamiętam z poprzednich fotek. Super sukienka-uroczo wygląda jako mała ogrodniczka ![]() Monia w basenie-widać, że pełnia szczęścia ![]() ![]() Limonka jestem w 17tyg. Margo jak dzieciaki? Wykurowały się? Jeszcze wczasujecie czy już w domu? U mnie chwila oddechu-Hania ma drzemkę ![]() ![]()
![]() |
#705 | ||||
Zadomowienie
|
Ale sie rozpisalyscie. Zaczynam coraz lepiej ogarniać odpisywanie z tel.
Cytat:
Kropka, powodzenia w piątek i daj znac po jak najszybciej ![]() Kinga ładne ![]() Cytat:
Słodka twoja córka jak zawsze. U nas piaskownica na pierwszym miejscu. Cytat:
U nas przy upałach jadła jedynie owoce. Nic innego nie wchodziło. Cytat:
Fajnie że już czujesz malucha. Wiadomo juz czy chłopak czy dziewczyna? Ja dalej na urlopie na działce. Od dwóch dni sa tez kuzyni Kingi (4 i 6 lat) i można powiedziec ze Kinga jest wniebowzięta. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#706 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() I nie ciagnie sobie? Moj kiedys mial faze na ciagniecie uszu ![]() Na watku nocnikowym czytalam, ze starszym dzieciom po wytlumaczeniu o co chodzi wystarcza tylko kilka dni na calkowite odpieluchowanie (w dzien) i to mi sie podoba ![]() Cytat:
![]() Ostatnio z TZ sie nawet zastanawialismy nad drugim dzieckiem, ale nasze mieszkanie na dwojke dzieci sie raczej nie nadaje... No i chyba nic z tego ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2015-07-07 o 13:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#707 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() też opiekuje się misiem dużym jednym, jak mu podaję picie to każe też misiowi dać, nosek,chusteczką mu wyciera ![]() Cytat:
![]() ![]() Nocnika mi się zbyt nie chce pilnować ostatnio bo mi za ciężko ![]() A ja walczę z przetworami drugi dzień, pewnie jeszcze jutro mi zejdzie ![]()
![]() |
![]() |
#708 |
Zakorzenienie
|
U nas Natalka przez kilka dni robiła na nocnik a teraz jak już usiądzie to posiedzi chwilę i zaraz z niego czmycha. Wychodzę z założenia, że nic na siłę.
Chodzi coraz lepiej, jak się rozpędzi to nawet biega, bardzo chętnie sama (z niej w ogóle Zosia Samosia), próbuje wchodzić na łóżka, schody itp. a w wyrażaniu uczuć i w ogóle czegokolwiek jest bardzo ekspresywna. Czbasia córa super, no i te kolczyki! ![]() Harce w wodzie ![]() Na Wigraszku - Międzynarodowym Festiwalu Teatrów Dzieci i Młodzieży ![]() w Wiosce Wesołych Wędrowców (Baśniowy Szlak) ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- na Pikniku Kawaleryjskim ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- i w Muzeum Marii Konopnickiej ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Nie mogłam się zdecydować na jedno foto ![]()
![]() |
#709 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas szał na piaskownice. Postawiliśmy wczoraj mała pod domem. Kuba po wejściu do domu ryczał z zegarkiem w ręku 40 minut aż poszedł spać ![]() Co do jedzenia to też ostatnio ciężko. Rano kanapki, na kolacje kaszka. Obiad podziubie troche, zupy ze 3 lyzeczki zje. Drugie śniadanie i podwieczorek to owoce i chrupki. A ja dalej nie umiem kilku osób zacytowac jak z telefonu pisze Wysłane za pomocą aplikacji mobilnej
![]() |
![]() |
#710 |
Zakorzenienie
|
Sorki za rozmiar fotek, piszę z innego kompa i jeszcze nie ogarniam.
U nas szał na piaskownice, jezioro (w ogóle wodę), ciuszki i buty w sklepach oraz różne świecidełka, w ogóle Natala w większości miejsc ma frajdę. Zwłaszcza na naszych mini-wycieczkach ![]()
![]() |
#711 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny u nas ciezki okres. Wpadlam tylko dac znac ze zyje. Trzydniowka do tego zeby. Nigdy tak zle nie znosil zabkowania. Tragedia. Jestem umeczona. Do tego te upaly. Postaram sie ograna watek i obejrzec zdjecia ja usiade przy kompie.
Czesc zdjec widzialam na fb. Cudowne te nasze watkowe dzieciaczki!! Koziemleko i stefan gratulacje i wszystkiego dobrego!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#712 |
Wtajemniczenie
|
Aha miałam jeszcze o nocniku napisać. Ostatnio wyjęłam go z szafy bo Kuba ma fazę na siadanie na krzesełku, schodku itp. i do nocnika też podchodził cały dzień i siadał na nim. Już myślałam jak to wykorzystac ale niestety mu przeszło i omija nocnik z daleka. Poczekam aż będzie rozumiał o co chodzi. Z odsmoczkowaniem też czekam aż będzie rozumiał
![]() Mara trzymaj się. Dużo sił życzę! Zdjęcia poogladam jak laptopa włączę ![]() Wysłane za pomocą aplikacji mobilnej
![]() |
#713 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
My piaskownicy jeszcze nie mamy bo mały ciągle ma radochę z pakowania piachu do buzi a mamy w tej chwili 7! kotów to muszę kupić mu zamykaną ![]() U nas ogólnie powrót z dworu do domu to jest ryk na całą wieś. Młody lata jak szalony aleeeee potrafi też wytrzymać godzinę, nawet dwie siedząc w wózku. Ja obok muzykę z YT mu puszczę dla dzieci, bawimy się samochodzikami. Bardzo się cieszę bo 1. nie mam siły za nim chodzić, schylać się, odciągać go od niebezpiecznych miejsc 2. możemy spokojnie w cieniu posiedzieć bez obaw nawet w upał Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#714 |
Rozeznanie
|
Dziękuję Dziewczyny za wsparcie
![]() ![]() Byłam dziś w szpitalu z teściową, miałam rozmowę z pielegniarką i anestezjologiem.Wytłumacz yli wszystkie procedury,mam juz założoną opaskę na rękę w razie wcześniejszego porodu.Zebrali wywiad cesarka ustalona ![]() Oj bedzie ciężko wybrac imię bo i ja i mąż jesteśmy uparci na swoje typy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#715 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do imienia. Mam przyjaciółkę Monikię. I zastanawiające jest, że m uparł się wlaśnei na to imie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
![]() Ja wczoraj niespodziewania dostałam 5kg porzeczki czarnej i co?? Zamiast jakieś przetwory dla dziecka zalałam alko i nalewka dojrzewa ![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#717 |
Moderator
|
Natalka radosna dziewczynka
![]() A co to za opaska? Bo nigdy o czymś takim nie słyszałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#718 |
Zadomowienie
|
Jak tą nalewkę robisz? bo mnie w sumie zainteresowało to bo mamy kilka krzaków i ze wszystkich dżemu mi się nie opłaca robić. A zresztą już mi zbrzydło robienie przetworów
![]() |
#719 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja robiłam w zeszłym roku Creme de Cassis http://www.kwestiasmaku.com/drinki/c...s/przepis.html Jak ktoś lubi słodkie to jest fajne bo mega łatwo sie robi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#720 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.