![]() |
#4801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: izotek
Ciekawy ten filmik
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4802 |
Zakorzenienie
|
Dość szybko, nie wiem czy po 10 dniach już myłam częściej, ale teraz, po miesiącu od odstawienia - myję co drugi dzień, czasami wręcz codziennie (zwłaszcza przy tych upałach + aktywność fizyczna) ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4803 |
Zakorzenienie
|
jeżuuuuuuuu jaki gorąc... powinna być emotka //rozpuszczam się
|
![]() ![]() |
![]() |
#4804 |
Raczkowanie
|
Mam takie pytanie na przyszłość
![]() Tak w ogóle byłam na OSTATNIEJ (CZYLI 3!!) wizycie u dermatologa, mimo, że do końca zostały mi jeszcze 2 miesiące, ale powiedział, że jeżeli wszystko jest ok, to już na kontrole nie muszę przychodzić. Co mnie zdziwiło to to,że skończę brać na dawce 60 mg. Myślałam, że raczej stopniowo zmniejsza się, no ale jak widać każdy leczy inaczej...No i lekarz też zaproponował, żebym na wiosnę przyszłego roku przyszła na właśnie kwasy albo dermabrazję jeszcze zobaczymy. A z tego co patrzyłam na różne cenniki to w gabinetach lekarskich czy tam medycyny estetycznej te zabiegi kosztują średnio 2 razy więcej niż w gabinetach kosmetycznych. Wiadomo, że lekarz to lekarz, i pewnie pójdę do niego, ale tak się zastanawiam nad tym czy kosmetyczka ma takie same możliwości jeśli chodzi o te zabiegi. ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- A i jeszcze chciałam zapytać osób, które leczą się prywatnie ile płacicie za wizytę u drm? |
![]() ![]() |
![]() |
#4805 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wcześniej tak, jak pisałam brałam 30 mg dziennie. Lekarka wypisała mi same opakowania 20 mg, bo prosiłam o to- wychodzi dużo taniej i kazała brać na zmianę raz 20 mg a raz 40 mg a ja łykam 40 mg dziennie. Nie wiem czy dobrze robię, ale na tę chwilę trochę za dużo ważę i wydaje mi się, że taka dawka jest lepsza, czytałam, że powinno się brać przynajmniej 0,5 mg na kilogram dziennie i przy 30 mg mi nie wychodziło nawet tyle, przy 40 wychodzi...Myślicie, że dobrze robię?
#4806 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4807 |
Zakorzenienie
|
Będę szła na początku września
![]() ![]()
![]() |
#4808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na twarzy nic się nie dzieje niepokojącego, suchość ust i skóry póki co zanika. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4809 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że skoro nie masz jakiś wielkich skutków ubocznych to śmiało możesz spróbować brać 40 mg tym bardziej, że to nie jest jakaś ogromna dawka. Ja pamiętam jak bałam się brać 60 mg co trzeci dzień, a teraz biorę codziennie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4811 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4812 |
Zakorzenienie
|
Ja się obawiam,że będę musiała odstawić. Znowu spuchła mi noga. Tym razem łydka i stopa i niestety raczej jest to skutek Izo, jest o tym w ulotce. Miałam już tak kilka miesięcy temu (a wcześniej nigdy mi się to nie zdarzyło przed kuracją), nawet wspominałam o tym wówczas swojej dermatolog, ale zerowa reakcja. Jeśli nie zejdzie mi ta opuchlizna przez najbliższe dwa dni to chyba będę musiała odstawić, choć bardzo, bardzo nie chcę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Zakorzenienie
|
Czesc! Jestem teraz w Grecji i o ile dobrze radze sobie z opalaniem, to niestety moje oczy zwariowaly. Sa opuchniete wieczorem, okropnie pieka i zaczerwienily sie.
Mam Starazolin niebieski, zakraplam oczy za kazdym razem gdy poczuje dyskomfort ale ogolnie masakra... |
![]() ![]() |
![]() |
#4814 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kalinolistek, zazdroszcze wyjazdu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje oczy też teraz wariują ... Nie dość że powiększyła mi się wada, mam mgłę, są suche, naprawdę koszmar. Jadę teraz do rodziców to będę je oszczędzać i odpuszczę soczewki na rzecz okularów, ale myślę że wizyta u okulisty obowiązkowa. Też teraz używam Starazolin niebieski na zmianę z Hylo-Comod. Jak dla mnie te wszystkie krople to jedno i to samo, w ogóle zastanawiam się czy one coś pomagają ... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4816 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4817 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4818 |
Zakorzenienie
|
Bo ja sie tak drapię okrutnie, lekarz rodzinny na mnie wrezszczy, że pewnie mam uczulenie na izotek i nie chce ze mną w ogóle gadać dopóki nie skonsultuje się z dermatologiem. Nie pomagają wapna, leki przwciwhistaminowe, sterydy - miejscowe, doustne, domięśniowe, leki uspokajające. T R A G E D I A teraz się tak nasiliło, może to przez te upały mi się pogorszyło? Szkoda by było kończyć terapię bo jestem w okolo polowie (zaczęłam 17 tydzień).
|
![]() ![]() |
![]() |
#4819 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja płacę 70 zł za wizytę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Ja robię okłady z torebek rumanianku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z kolei z rumianku lekarka mi mówiła aby nie robić bo wiele osób uczula. nie mówiąc już o tym, że może rozjaśnić rzęsy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4823 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez bleuclair Czas edycji: 2015-07-08 o 13:44 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4824 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4825 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4826 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4827 |
Zakorzenienie
|
Zawsze możesz brać 50 albo 40
![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Dziewczyny, kupiłam sobie na noc maskę-krem z Orientany z papają, mam nadzieję, że trochę wybieli czerwone ślady, użyłam jej wczoraj i jestem zadowolona, nie wiem tylko czy papaja jest wskazana przy Izoteku? Myślicie, że mogę jej codziennie używać? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...zy-na-noc.html
#4828 |
Zadomowienie
|
Cześć.
Postanowiłam tutaj napisać jako osoba ktora ukończyła terapie izotekiem 1.5 roku temu. Brałam izotek przez ok. 6 msc. Trądzik (intensywny, ale nie tragiczny) zniknął w czasie brania leku ale niestety wrócił. Zaczął wracać pare miesięcy po ukończeniu kuracji i pogarszal sie z czasem. Jest troche inny niz był ( drobniejszy) i mniej intensywny, ale wciąż gorszy niz większości ludzi. Używam teraz maści drogeryjnej effeclar duo i mi pomaga. Włosy mi wypadały i ciagle lekko wypadają. Mam ich mniej niz miałam przed kuracja ale nie jakos tragicznie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4829 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Szkoda. ![]() shini, wg mnie jesli cos Cie nie podraznia, to nie ma przeciwskazan, tylko uwazaj bo akurat papaja chyba zluszcza naskorek? Edytowane przez meowww Czas edycji: 2015-07-08 o 20:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.