|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII)
hej
rano o 6 taka wichura przyszła, że nie wiedziałam do czego mam skoczyć - wszystkie okna i drzwi balkonowe otwarte na noc były, na balkonie dwie suszarki z praniem, na ogrodzie parasol i krzesła latają jak już wszystko ogarnęłam i czekałam na deszcz, to spadło kilka kropel i taka duchota się zrobiła, że masakra; i cały dzień tak straszy, pokropi i słońce od nowajeszcze nam z budowy porwało worek ze śmieciami, jakieś folie i papiery i rozwaliło wszystko po działce sąsiada na początku miałam w planie udawać, że nie widzę ale w końcu poszłam pozbieraćCytat:
pewnie po urodzeniu małej też nie ma co liczyć na wolne? to pewnie dzisiejszy dzień u mnie to taka namiastka tego, co jest u Ciebie ![]() Cytat:
Cytat:
a ja znowu był wolała mieć tak jak Ty, niż TŻ raz w tygodniu na 1,5 dnia ![]() cholernie przykre to jest, że tak potrafi powiedzieć; chyba na serio nie zdaje sobie sprawy, że zajmowanie się domem i opieka nad dzieckiem, to wcale nie jest takie byle co; ciekawe jakby miał zostać na tydzień sam z Amelką i ogarnąć inne rzeczy... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bo jest dokłądnie tak samoCytat:
Edytowane przez elllmi Czas edycji: 2015-07-08 o 15:24 |
|||||||
|
|
|
#4652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja urabiam tz, podobno jego koledzy tez sa w porzadku, wiec probowac bedziemy. |
|
|
|
|
#4653 | |
|
Zakorzenienie
|
szkoła mojego brata
jak zaczyna tańczyć do jakiejś piosenki, to zawsze jest "mama patrz jak bansuje" ![]() Cytat:
|
|
#4654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo zmiana branzy przy czterosobowej rodzinie nie jest taka prosta. Musi jeszcze zadbac o matke i rodzenstwo a przy podobnym nakladzie pracy ma szanse to zrobic tylko bedac lekarzem. Poza tym on tez duzo wlozyl w to, zeby byc tu gdzie jest, rodzice tez sporo poswiecili i do tego ma tak falami - raz fascynacja a raz zwatpienie totalne. |
|
|
|
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś mnie Daria rozwaliła na milion kawałków. Byłam smutna , a ona do mnie podeszła, powiedziała "Nie martw sie mamusiu" i przytuliła.
Nawet nie wiedziałam,że potrafi powiedzieć "martwić" i że wie co to znaczy
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
Deli Przykre jest to ze tz tak to postrzega. Zostaw go z Amela na weekend zobaczymy czy wtedy będzie taki fa fa rafa
![]() Silver kurde jak nie urok to sr.a.k.a... będzie dobrze. . Trzymam kciuki. Marsi Twój tz to jakiś fajny okaz juz nie raz tak pięknie za coś Ci okazuje wdzięczność ![]() A my jednak byliśmy w Giżycku. . Pogoda się zrobiła. Gorąco! !
|
#4657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po takim tekście od Filipa to od razu ryczę ![]() Cytat:
![]() i jak Antosiowi podobał sie rejs? nie bał się?
|
|
#4658 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
A ja biegnę zaraz do dentysty, zrobił mi się problem w leczonym zębie akurat musiało w ciąży. Nawet nie ma jak zdjęcia zrobić. Dentystka wyczyściła kanał, dałą antybiotyk ale boi się go zamknąć wypełnieniem na stałe. Bo cholera wie co się tam dzieje i co jeszcze wyjdzie z tego. Idę zrobić kolejne miękkie wypełnienie, bo poprzednie się rozszczelniło
Pierwszy kontakt: 04.02.09 Poznaliśmy się: 14.02.09 Jesteśmy razem: 22.03.09 Zaręczyny: 16.10.10 Data zaślubin: 02.06.2012 ![]() Ola 11.12.2012 Wojtek 14.10.2015 Edytowane przez ninagg Czas edycji: 2015-07-08 o 16:39 |
|||
|
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
nareszcie prawdziwy deszcz
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tak samo deszcz.... ale jak dla mnie jest tragicznie, straszny dzien. Umylam panele sidoluxem, aaaaaaaaaaaaaaaaa jaram się! piękne są <3 teraz je lubie;p
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2015-07-08 o 20:31 |
|
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
U nas było identyko. Z każdym sąsiadem, jakim dzisiaj rozmawialiśmy, to samo - wszyscy o 6 wstawli, zamykali okna i latali po ogrodach
![]() Burza idzie, ale pokrapuje co chwilę i chłoooodno... ![]() Deli, nie ogarniam Twojego chłopa... Własnego biznesu nie, bo Ci się nie uda, do roboty nie idziesz - jesteś darmozjadem... Przepraszam, ale IDIOTA. Jeszcze takie teksty Byłyśmy dzisiaj bez pampa, no i zesikała się, nawet nie mówiąc, że chce siku... A raz była już z tż na 2godz spacerze i ze mną na godzinnym kiedyś i nic, a teraz lipa... |
|
|
|
#4662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pstryku, tez to nie jest dokonca tak, duzo by pisac... w kazdym razie zle mi. Ech ide sie jarać panelami haha
|
|
|
#4663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nogi mi tak spuchły, że kostek nie widać, a palce jak serdelkiCytat:
![]() nie jaraj za dużo, dziecko masz pod opieką
|
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mieliśmy na to odłożone wiec nie miałam serca mu odmawiać. Co do tekstu Darii. . Antonio jak widzi mnie smutną to mówi "mamusiu nie pakaj, systko jest w poziątku. Umiechnij tioche " ...i wtedy mam łzy w oczach od razu. .
|
|
#4665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sorki Ellmi, wlasnie ogladam zdjecia z Amelą jak bylam w ciązy jakbym miala znowu byc w ciazy to bym chciala urodzić tak w kwietniu, maju. Ale chciec to se mozna
|
|
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
Deli nie daj się Kochana. Od dłuższego czasu widze jak Cię to gnebi ![]() Silver jeju, oby już z górki.. A jak mama się czuje? Meneq mam nadzieje że się ułoży po Twojej myśli Szaja u nas w te upaly tez duzo dzieci z temperatura. Dobrze że A. Juz ok Magnoliss Hje masakra z pieniędzmi. A to jakas nowa listonoszka że tak zapierdzielila? Dobrze że badanie pomyślnie wyszło Ultra super że z Tztem lepiej ![]() Pstryku mówiłam że bedzie jak u nas poplakal i po krzyku. Super!Ellmi Filip boski ja po 5 poszłam do D. bo wołał i po 6 mnie trzaśnięcie okna obudzilo. Najpierw myślałam ze to Tz i polprzytomna ruszylam go opierdzielic ![]() Mój ojciec w tym wietrze obwodnica na rowerze jechal do ns do pracy ![]() Bokeh jak czytasz, to weź się odezwij, co?
Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2015-07-08 o 22:26 |
|
|
|
#4668 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dołączam do pożartych z facetami
|
||||
|
|
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
![]() mama chyba trochę lepiej. Lepiej się czuje i wyniki ma lepsze. Jeść na razie nie może. ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Nooo Bokeh, Przyłączam się do prośby
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
Heja,
Ale się nie wyspałam........ Od poniedziałku Amela ma katar i miała tyć powiekszone migdałki... no to dziś doszedł kaszel a migdałki jak macałam są wielkości fasoli. Nie wyrabiam
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
Silver niech mama wraca do zdrowia, dobrze, że wyniki lepsze
![]() Deli zdrowia dla Amelki. Biedna się nameczy z tymi migdalami. U nas mamizm totalny. Miał jechać z Tz do przedszkola (po drodze do pracy) bo jak ma na 8 to może Młodego brać. A gdzie tam.. "Mamusia!!! Łeee!" no u został i czeka aż się zbiore ,, W ogóle Tz mu ostatnio mówi: -Mój Daduś.. A Młody go wzrokiem zmierzył: -Nie. Mamusi. |
|
|
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nie wierzylam, ze kiedykolwiek to napisze, ale......trzecia noc z rzedu!!!! Calkowicie!!!!!!! Przespana!!!!!!!! Dzisiaj wrecz padl rekord absolutny, 18:20-7:00 Szok!!!!!!!! Cuda sie zdarzaja chyba jednak![]() ....dzisiaj pewnie bedzie milion pobudek:P Co by za rozowo nie bylo, w pieluchach bedziemy do 18tki. Nie mam sily do tego, no za cholere
|
#4673 | |
|
Zakorzenienie
|
chyba nie widzialas mojego pytania - jakiego sidoluxa uzywasz i jak myjesz (czym) panele ze Ci sie swieca?
![]() Cytat:
ostatnio na reczniku siedzial mi konik polny - i przypomnialam soebie o bokeh Bokeh - co u Was?????
|
|
|
|
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryku a Kubus odpieluchowany do przedszkola chodzi bo cos mi ucieklo chyba pisałaś ze nie bardzo Wam szlo
---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- U nas temat pieluch to masakra oststnio do 14 , 4 siki do nocnika i majtki suche, potem wpadka podczas ogladania bajki i się zaraził i nie chce majteczek na następny dzien 3 majtki zsikane wiec odpuscilam po szpitalu wrocimy do tematu Dzis odbieram wyniki badan Calineczki wiec o kciuki prosze , choc udalo nam sie przybrać 120g w tydzień wiec super poprawa
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
Mika
|
|
|
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
Moge sie pochwalic mikrosukcesem?
![]() Wczoraj 2x siku i pol kupy do kibelka (w zlobku tylko 2 pary majtek zuzyte) dzis rano tez zawolal, do zlobka pojechal bez pieluchy (tam i tak sciagaja po wejsciu) szok szok szokJest o tyle trudniej, ze jak mu sie nie chce to za nic nie posadze na nocnik/kibelek, nie i juz. Takze wysadzanie u nas nie istnieje. Wlasnie BOKEH!!!! Czekamy! LADY, no to gratulacje
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2015-07-09 o 08:19 |
|
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko u nas tez wysadzic nie ma opcji. Wczoraj jechalismy do lekarza,wysiusial sie po 14.po 15 mamy wychodzic wiec mowie,ze moze usiadzie na nocnik i zrobi siusiu,bo daleka droga
przed nami a ten,ze nie i koniec. Wytrzymal do 18 jak wrocilismy do domu. Brawa za postepy ![]() Lady super,ze tak dobrze spi
|
|
|
|
#4678 |
|
Konto usunięte
|
Ja już Bokeh wywoływałam niedawno i cisza.
Mika, Agatka taką calineczką była, ty też chyba jesteś drobna, prawda? |
|
|
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas Kubson chodzi normalnie z pielucha, nie ma problemu zeby mu tam zmieniac. Prywatne przedszkole, kazde dziecko to zarobek. Bez problemu zadnego przyjmuja dzieci nieodpieluchowane (na szczescie )dzis Kubson super - rano: mama, jedziemy do przedszkola bo juz dzieci na nas czekaja! Lady, nawijko - gratulacje! |
|
|
|
|
#4680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja czasem taka zołza jestem że aż mi głupia,że takiego skarba mam i nie zawsze doceniam Cytat:
![]() moj L też ostatnio dobrze śpi, dziś spaliśmy do 7.30 bo sikać mu się chciało Meneq a jak Yae w nocy??? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.

jak już wszystko ogarnęłam i czekałam na deszcz, to spadło kilka kropel i taka duchota się zrobiła, że masakra; i cały dzień tak straszy, pokropi i słońce od nowa
ale w końcu poszłam pozbierać

i każdego dnia raczy nas takimi tekstami, że padam. Większość dnia spędza na dworze i szwęda się ze swoją starszą koleżanką, łaskawie dopuszczając do towarzystwa także koleżanki brata

i mam nadzieję, że znajdziecie wyjście z sytuacji
jestem w podobnej sytuacji, nie pracuję na etat (to co mogę to dorobię treningami personalnymi i trochę kasy wpada za faktury ale to nie są duże pieniądze), młode w domu, często syfens bo nie mam siły czy ciężki dzień z Pietraszkiem, ale chyba nigdy się nie zdarzyło, żeby mi wypomniał..... Nie znaczy, że się nie zdarzają konflikty na tle finansowym, bo zdarza się