|
|
#301 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)
Dziewczyny pamiętajcie ze na dodatkowe kilogramy pracowalysmy 9 miesięcy i ciężko by było w miesiąc wrócić do formy, na wszystko organizm potrzebuje czasu. Sama macica obkurcza się przez 6 tygodni połogu także trzeba po prostu czasu. Ja po dwóch ciazach zawsze wracałam do swojej figury i biodra też mi się schodziły do rozmiaru 34-36. Teraz mam jeszcze 10 kg nadmiaru i nie mieszczą się w swoje dżinsy ale jestem przekonana ze i tym razem się skurcze
Brzuch mam jedrny i nie wisi, troszkę odstaje ale i tak jestem zadowolona. po prostu wiem ze trzeba czasu. A kreche też mam czarną od cyckow po samą bozene.
Edytowane przez barbaritka84 Czas edycji: 2015-07-08 o 13:25 |
|
|
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
codziennie staram sie wieczorkiem pojezdzic rowerem po osiedlu moja juz spi, pranie sie robi a ja mam chwile czasu na internet ![]()
|
|
|
|
|
#303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#304 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i nadal w legginsach, ale nawet sobie nowych nie kupiłam Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
|
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bede cwiczyc pewnie wieczorem jak dzieci zasna albo z samego rana.
|
|
|
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam chyba z 10 par odłożonych na "po ciąży"czy wasze dzieci też dziś tak śpią? podczas upałów mała była bardzo marudna i mało spała w dzień a dziś jak sie troszke ochłodziło to śpi jak zabita. miała dostać jeść o 12 ale spała i żal mi jej było wybudzać, otworzyła oczy o 13, dostała flache i dalej śpi. trzaskałam schabowe i nic jej nie ruszyło ![]() aaaa, oprócz wniosku o urlop macierzyński zostawiłam w pracy ksero aktu urodzenia. szefowa powiedziała mi że czasem sie domagają orginału a czasem akceptują ksero, za zusem nie trafisz...... ja zostawiłam ksero bo dostałam tylko jeden odpis.....najwyżej wykupie jeszcze jeden i dośle
Małgosia.. 22. 06. 2015 Edytowane przez industria Czas edycji: 2015-07-08 o 14:13 |
|
|
|
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja co prawda kupilam jedna pare spodni ale wkurzaja mnie bo w pasie sa ok a w kolanach ciut za szerokie ale cos za cos :/ duza pupa chude nogi. |
|
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Cos co ile jedza Twoje dzieci i ile?
i jak tam wczorajsza nocka?
|
#310 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maz zostaje wtedy z malA Cytat:
A ja nie mam apetytu:-( Cytat:
Cytat:
|
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dzis zjadlam w koncu cieply obiad
|
|
#312 |
|
Raczkowanie
|
Nie to samo wczoraj, za jednym karminiem przystawialam do dwoch piersi, podratowałam się trochę herbatka laktacyjna i dzisiaj ciut lepiej .
Kocham taki chłodek! U nas dzisiaj deszczowo
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ja się nie odzywam bo jakoś nie mam ani czasu ani ochoty. Nie wiem co Wam pisać oprócz marudzenia. ostatnie dni dały mi w kość - nie tylko mała ale i upały i choroba tz i ogólnie ja jestem jakoś nie w sosie. Wczoraj już mi tz wygarnal, że nie wie co się ze mną dzieje.. i ma rację. Bo przesadzam.. a wszystko rozladowuje na nim chociaż nie mam podstaw bo pomaga mi jak nigdy. A mi samej ciężko ze sobą wytrzymac. Ale dzisiaj już jest lepiej. I mała spokojniejsza i pogoda lepsza. Co do wagi to brakuje mi 5 kg do wagi sprzed ciąży. Ale wyglądam na więcej. Mam nadzieje ze spadnie. Karmie , mało co jem a i tak nic nie leci w dół ![]() ![]() Odnośnie wizyt u lekarza to byłyśmy juz 2 x. Chyba w 3 tygodniu normalna wizyta a tydzień temu bo szczepienia. Ciekawa jestem ile Lena waży. . Pewnie już grubo ponad 5 kg
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.pociesze cie,ze ten stan minie ![]() wrocilysmy ze spaceru niby 25 st a tak duszno...
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
Wojtek poszedł w końcu spać. Ja posprzątałam po obiedzie, wypiłam kawę i co mam teraz robić?
Mam dylemat czy może sobie usiąść i poleniuchować czy może zmyć podłogi
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
Odpocznij:-P
|
#317 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja dzis z mała byłam u lekarza rano z pępkiem bo co chwile sie rozchodzi i robi sie "dziura". Ale pani doktor piwedziala żeby sie nie matrwić ze ma sie zrosnąć. Potem zakupy i do domu, trochę ogarnelam, poprasowałam, obiad w piekarniku ![]() Przyszedł tez dzis SMS ze paszport dla małej sie juz drukuje i bedzie za kilka dni. Czekam do pierwszego szczepienia i lecimy do Polski na 2 tyg. Mama ma wziąść sobie urlop to trochę mi pomoże przy niej no i może załapiemy sie na resztkę lata
Edytowane przez Aika213 Czas edycji: 2015-07-08 o 16:39 |
|||
|
|
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
Patryk roznie od 90-120 czasami mam wrazenie ze i to za malo ale nie daje wiecej bo pozniej ulewa. Blanka max.100
Hippa co dwie czy trzy godziny ostatnio ich przetrzymuje. Wczoraj z braku laku tz kupil nan i w nocy Patryk spał 3,5 godziny!!!!!Nocka masakra :/ poszlam spac o 23 o 12 pobudka bo patryk glodny o 1 Blankaa pozniej od 2 plakala bo ja bolal brzuch chyba co ja tam dotknelam to przerazliwy placz. No a pozniej od 4 Patryczek takze nocka cudowna ratowalam sie tigerem az. W ogole to niewiem co mu jest nie placze tylko na rekach tak to polezy dwie,trzy minuty i ryk :/ uspic tez sie sam nie uspi. Odloze go i ryyyk. Cytat:
Edytowane przez Cos_ Czas edycji: 2015-07-08 o 16:50 |
|
|
|
|
#319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ledwo zdążę się obrócić i już czas na następne karmienie!Twój Tż przywiózł mleko jakieś? Wczoraj zamówiłam te 5 puszek i dzisiaj już przyszło. Kurier powiedział, że 102 zł się należy. Ja wiedziałam, że 5 groszy mniej, ale już mu nie chciałam nic mówić... Ale Patryk ma tak ciągle czy tylko teraz tak miał? Dzisiaj Wojtek właśnie nie dał się odłożyć. Na rękach była cisza jak makiem zasiał, tak leżał, że aż mu ręce zwisały po bokach, a odłożyłam - płacz. Teraz śpi, ale już pojękuje.. obudzi się, będzie czas na kąpiel, karmienie i do łóżeczka. Wtedy zasypia sam. Te dni tak szybko mijają... Od porodu jeszcze nie byłam u taty na cmentarzu... A Wojtek bardzo podobny do taty mojego jest. Jak na niego patrzę, to aż mi się ryczeć chce znowu
|
|
#320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde, skończył mi sie nutramigen i chciałam wrócić do bebilon comfort, zobaczyć czy bedzie już spoko ale widze że mała znów ciśnie z bólem....zobacze, jak do jutra nie zrobi kupy to wywalam ten pieroński bebilon w cholere. szkoda troche bo zostało mi pół puszki comfortu i pół dużej puszki zwykłego, no ale co, nie bede na jej brzuszku oszczędzać
|
|
#321 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja tez potrafi 120 wciagnac Cytat:
tylko Tz musi podlacZyc moja tez czasem tak ma, ze na reku spi a w lozwczku piszcZy;-) Cytat:
dzieki my jesCze nie skladalismy o paszport:-( Cytat:
|
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
minusem mm jest to, że ciężko dobrać mleko.. będziesz teraz ciągle podawała nutramigen? ile on w ogóle kosztuje? chciałam kombinować z mlekiem też, ale wydaje mi się, że kupa się unormowała już, więc zostajemy na hippie
|
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz naprawde niewiem co mu jest jestem bezradna.A nie mozesz pojsc z Wojtusiem.? Wiem ze to nie miejsce dla dziecka. Edytowane przez Cos_ Czas edycji: 2015-07-08 o 17:55 |
|
|
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie chce cały czas go podawać, bo on nie ma czegoś tam ( nie pamietam poczekam do jutra. jak bedą bóle i brak klocka to zaczynam podawać hippa i już nie kombinuje. w szpitalu dobrze reagowała na hippa i mam nadzieje że teraz tez tak bedzie..... boże...czemu ja jej od razu tego hippa nie kupiłam tylko mi sie zachciało z jakimś głupim bebilonem kombinować mam wyrzuty sumienia
|
|
#325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mogę, ale cmentarz mam daleko i jeszcze nie wypuściłam się na taki długi spacer. Planuję jutro iść. A samochodem to cała wielka wyprawa... Mama chciała ze mną jechać, ale ona pracuje w różnych godzinach, a przecież z dzieckiem to nie jest tak, że rach ciach i jesteśmy gotowi. Cytat:
![]() U nas był czas, że ta kupa się zatrzymała i ja już w aptece czopki kupiłam, ale chyba się przestraszył i od wczoraj jest piękna, duża, żółta kupa. Wiedziałam, że jest takie powiedzenie, że kupa może cieszyć, ale nie wiedziałam, że to AŻ tak cieszy. ![]() A jak Twoje cycuszki? Dostawiasz Małą?
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
Masija- przytulam i łącze się w bólu... Też nie mogę ze sobą wytrzymać...
Wściekam się o byle co, placze.. Dziś krzesłami rzucałam a i tak się nie rozładowałam tylko nadwyrężyłam brzuch bo cały mnie boli... Mam ochotę strzelić sobie w łeb tak przynajmniej raz dziennie...
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
Super naczytalam sie o krzyku mozgu i nieutulonym placzu po szczepionce...
|
|
|
|
#328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie wiedziałam ze bede aż tak sie cieszyć z kupy jak zrobiła pierwszą kupe po 3 dniach zaparcia to prawie sie popłakałam ze szczęścia ![]() a cycki...pffff. bez zmian. dostawiam, odciągam, pije kawe zbożową z mlekiem, bawarke, herbatki na laktacje, ostatnio nawet karmi kupiłam, bo już sie wszystkiego chwytam .......... przy odciąganiu ciągle jest po ok 30 ml z dwóch piersi , przy przystawianiu po 2 minutach jest koniec..... nie wiem, to chyba nie ma sensu. przemęcze tak jeszcze do wizyty kontrolnej - tej popołogowej i chyba skończymy z tym.... ![]() kurcze, irmusia, masija, ściska wam mocno , trzymam kciuki żeby to co złe szybko mineło
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
cosmatko boska co ty czytasz??
Ja nie wiem jak to jest z tym pediatra? U nas była raz w domu i potem tylko szczepienie... Ja po wczorajszym wieczorze że "znajomymi " opieprzylam tż... Ciekawe na ile pomoże ![]() myboyja już dłuższy czas mam bardzo miękkie a pokarmu dużo
|
|
|
|
#330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mi bardzo pomogła herbatka laktacyjna z Hippa. Ale piłam ją 3-4 razy dziennie. Tylko to cholerstwo takie drogie... I nie mam pewności czy to pomogła ta herbatka czy po prostu pokarm się pojawił po wyjściu ze szpitala ![]() Wyobrażacie sobie, że Tża jeszcze nie ma... Jak wychodził, to Wojtek po jedzeniu już zasypiał i jak wróci to Wojtek już śpi na noc
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

a woich ciuchów to juz nawet nie mierzę, dalejkulam w legginsach, tylko sobie nowe kupiłam
ja mam chyba z 10 par odłożonych na "po ciąży"

i jak tam wczorajsza nocka?