Mamusie czerwcowe 2015! :) - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-08, 13:24   #301
barbaritka84
Rozeznanie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)

Dziewczyny pamiętajcie ze na dodatkowe kilogramy pracowalysmy 9 miesięcy i ciężko by było w miesiąc wrócić do formy, na wszystko organizm potrzebuje czasu. Sama macica obkurcza się przez 6 tygodni połogu także trzeba po prostu czasu. Ja po dwóch ciazach zawsze wracałam do swojej figury i biodra też mi się schodziły do rozmiaru 34-36. Teraz mam jeszcze 10 kg nadmiaru i nie mieszczą się w swoje dżinsy ale jestem przekonana ze i tym razem się skurcze
Brzuch mam jedrny i nie wisi, troszkę odstaje ale i tak jestem zadowolona.
po prostu wiem ze trzeba czasu. A kreche też mam czarną od cyckow po samą bozene.

Edytowane przez barbaritka84
Czas edycji: 2015-07-08 o 13:25
barbaritka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 13:27   #302
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Ja w większość spodni nie wchodzę sprzed ciąży! Te nadwyzkowe kg poszły mi głównie w uda... Najbardziej dobilo mnie jak wzięłam spodnie które btlam pewna ze będą dobre bo w zeszłym roku spadały ze mnie bez rozpinania, a teraz nawet nie założę ich całych
Masakraaaa, już chce być po połogu by móc zacząć ćwiczyć. Nie mogę się doczekać

Położna była ale nic nowego nam nie powiedziała, pogadala pogadala i poszła :p

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Haha no właśnie!! Te zachcianki wychodzą teraz.... Ahhh
ja od zawsze mialam lekko odstajacy brzuszek, a teraz o dziwo jest mniejszy niz przed ciaza i jeszcze sie wciaga troche.. wszystkie spodnie sprzed ciazy pasuja idealnie codziennie staram sie wieczorkiem pojezdzic rowerem po osiedlu moja juz spi, pranie sie robi a ja mam chwile czasu na internet
sylwusiach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 13:30   #303
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
ja od zawsze mialam lekko odstajacy brzuszek, a teraz o dziwo jest mniejszy niz przed ciaza i jeszcze sie wciaga troche.. wszystkie spodnie sprzed ciazy pasuja idealnie codziennie staram sie wieczorkiem pojezdzic rowerem po osiedlu moja juz spi, pranie sie robi a ja mam chwile czasu na internet
Ty masz jeszcze siłę i czas jeździć rowerkiem?? jak mała tylko zaśnie to ja dopiero łapię oddech
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 13:44   #304
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
mi z moich 25 kg dobytku zostało jeszcze 7..... wychodza kurde ciażowe zachcianki i MCdonald o 23 a woich ciuchów to juz nawet nie mierzę, dalejkulam w legginsach, tylko sobie nowe kupiłam
ja nadal żrę na potęgę..
i nadal w legginsach, ale nawet sobie nowych nie kupiłam

Cytat:
Ty masz jeszcze siłę i czas jeździć rowerkiem?? jak mała tylko zaśnie to ja dopiero łapię oddech
mam to samo! a na początku moje dziecko takie grzeczne było, teraz mu rogi wychodzą

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Ja w większość spodni nie wchodzę sprzed ciąży! Te nadwyzkowe kg poszły mi głównie w uda... Najbardziej dobilo mnie jak wzięłam spodnie które btlam pewna ze będą dobre bo w zeszłym roku spadały ze mnie bez rozpinania, a teraz nawet nie założę ich całych
Masakraaaa, już chce być po połogu by móc zacząć ćwiczyć. Nie mogę się doczekać

Położna była ale nic nowego nam nie powiedziała, pogadala pogadala i poszła :p

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Haha no właśnie!! Te zachcianki wychodzą teraz.... Ahhh
właśnie zajrzalam na Twojego insta.. tak to ja nawet przed ciążą nie wyglądałam
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 13:47   #305
Princesika
Zakorzenienie

Myboy podobno z piersiami tak jest, ze jak unormujesz karmienie to one sa juz miekkie a pokarm produkują na biezaco
Stary 2015-07-08, 14:10   #306
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze czekam miesiac i zaczynam zumbe bede cwiczyc pewnie wieczorem jak dzieci zasna albo z samego rana.
Stary 2015-07-08, 14:11   #307
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
Mnie po pierwszej ciąży niestety zostały i musiałam wszystkie spodnie wywalić i kupić nowe. Ciekawe jak teraz, bo też mi rozeszły.
ooooo nieeeeee nie strasz! ja mam chyba z 10 par odłożonych na "po ciąży"

czy wasze dzieci też dziś tak śpią? podczas upałów mała była bardzo marudna i mało spała w dzień a dziś jak sie troszke ochłodziło to śpi jak zabita. miała dostać jeść o 12 ale spała i żal mi jej było wybudzać, otworzyła oczy o 13, dostała flache i dalej śpi. trzaskałam schabowe i nic jej nie ruszyło

aaaa, oprócz wniosku o urlop macierzyński zostawiłam w pracy ksero aktu urodzenia. szefowa powiedziała mi że czasem sie domagają orginału a czasem akceptują ksero, za zusem nie trafisz...... ja zostawiłam ksero bo dostałam tylko jeden odpis.....najwyżej wykupie jeszcze jeden i dośle

Edytowane przez industria
Czas edycji: 2015-07-08 o 14:13
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 14:17   #308
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość

czy wasze dzieci też dziś tak śpią? podczas upałów mała była bardzo marudna i mało spała w dzień a dziś jak sie troszke ochłodziło to śpi jak zabita. miała dostać jeść o 12 ale spała i żal mi jej było wybudzać, otworzyła oczy o 13, dostała flache i dalej śpi. trzaskałam schabowe i nic jej nie ruszyło

aaaa, oprócz wniosku o urlop macierzyński zostawiłam w pracy ksero aktu urodzenia. szefowa powiedziała mi że czasem sie domagają orginału a czasem akceptują ksero, za zusem nie trafisz...... ja zostawiłam ksero bo dostałam tylko jeden odpis.....najwyżej wykupie jeszcze jeden i dośle
Wyrzezbisz sie spoczko

Ja co prawda kupilam jedna pare spodni ale wkurzaja mnie bo w pasie sa ok a w kolanach ciut za szerokie ale cos za cos :/ duza pupa chude nogi.
Stary 2015-07-08, 14:26   #309
kejtiCe
Zakorzenienie

Cos co ile jedza Twoje dzieci i ile? i jak tam wczorajsza nocka?
22.06.2015
Stary 2015-07-08, 14:27   #310
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:

maz zostaje wtedy z malA

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
ja nadal żrę na potęgę..
i nadal w legginsach, ale nawet sobie nowych nie kupiłam

mam to samo! a na początku moje dziecko takie grzeczne było, teraz mu rogi wychodzą

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

właśnie zajrzalam na Twojego insta.. tak to ja nawet przed ciążą nie wyglądałam

A ja nie mam apetytu:-(

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Ja jeszcze czekam miesiac i zaczynam zumbe bede cwiczyc pewnie wieczorem jak dzieci zasna albo z samego rana.
Chyba odpale dzis xboxa,mam zumbe i cwiczenia na plytach

Cytat:

Moja lepiej spi jak jest chlodno
Stary 2015-07-08, 14:27   #311
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:

NIE.. ale dzis zjadlam w koncu cieply obiad
22.06.2015
Stary 2015-07-08, 14:49   #312
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
Moje cycki od wczoraj jakies takie miekkie
Nie to samo wczoraj, za jednym karminiem przystawialam do dwoch piersi, podratowałam się trochę herbatka laktacyjna i dzisiaj ciut lepiej .
Kocham taki chłodek! U nas dzisiaj deszczowo
ankaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 15:11   #313
masija
Zakorzenienie

Hej.
Ja się nie odzywam bo jakoś nie mam ani czasu ani ochoty. Nie wiem co Wam pisać oprócz marudzenia.
ostatnie dni dały mi w kość - nie tylko mała ale i upały i choroba tz i ogólnie ja jestem jakoś nie w sosie. Wczoraj już mi tz wygarnal, że nie wie co się ze mną dzieje.. i ma rację. Bo przesadzam.. a wszystko rozladowuje na nim chociaż nie mam podstaw bo pomaga mi jak nigdy. A mi samej ciężko ze sobą wytrzymac.

Ale dzisiaj już jest lepiej. I mała spokojniejsza i pogoda lepsza.

Co do wagi to brakuje mi 5 kg do wagi sprzed ciąży. Ale wyglądam na więcej. Mam nadzieje ze spadnie. Karmie , mało co jem a i tak nic nie leci w dół

Odnośnie wizyt u lekarza to byłyśmy juz 2 x. Chyba w 3 tygodniu normalna wizyta a tydzień temu bo szczepienia.

Ciekawa jestem ile Lena waży. . Pewnie już grubo ponad 5 kg

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 15:55   #314
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Hej.
Ja się nie odzywam bo jakoś nie mam ani czasu ani ochoty. Nie wiem co Wam pisać oprócz marudzenia.
ostatnie dni dały mi w kość - nie tylko mała ale i upały i choroba tz i ogólnie ja jestem jakoś nie w sosie. Wczoraj już mi tz wygarnal, że nie wie co się ze mną dzieje.. i ma rację. Bo przesadzam.. a wszystko rozladowuje na nim chociaż nie mam podstaw bo pomaga mi jak nigdy. A mi samej ciężko ze sobą wytrzymac.

Ale dzisiaj już jest lepiej. I mała spokojniejsza i pogoda lepsza.

Co do wagi to brakuje mi 5 kg do wagi sprzed ciąży. Ale wyglądam na więcej. Mam nadzieje ze spadnie. Karmie , mało co jem a i tak nic nie leci w dół

Odnośnie wizyt u lekarza to byłyśmy juz 2 x. Chyba w 3 tygodniu normalna wizyta a tydzień temu bo szczepienia.

Ciekawa jestem ile Lena waży. . Pewnie już grubo ponad 5 kg
Nowa sytuacja , do tego hormony..chyba kazda z nas przez to przechodzila
.pociesze cie,ze ten stan minie

wrocilysmy ze spaceru niby 25 st a tak duszno...
Stary 2015-07-08, 16:05   #315
kejtiCe
Zakorzenienie

Wojtek poszedł w końcu spać. Ja posprzątałam po obiedzie, wypiłam kawę i co mam teraz robić? Mam dylemat czy może sobie usiąść i poleniuchować czy może zmyć podłogi
22.06.2015
Stary 2015-07-08, 16:10   #316
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Wojtek poszedł w końcu spać. Ja posprzątałam po obiedzie, wypiłam kawę i co mam teraz robić? Mam dylemat czy może sobie usiąść i poleniuchować czy może zmyć podłogi
Odpocznij:-P
Stary 2015-07-08, 16:38   #317
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
my mamy wizyte za tydzien mala bedzie miala mc tak sie chwalicie swoimi skarbami ze tez sie pochawale
Fajniutka

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Moja dzis budzila sie w nocy czesciej bo jadla o 23, 2, 4 i 6. Teraz dopiero zasnela. Patrzyla na karuzelke i sluchala kolysanek

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

A na brzuchu tez mam taka luzna skórę jeszcze. Zwlaszcza tak nisko pod pepkiem.
Moja o podobnych godz sie budziła i tez cześciej niż normalnie

Cytat:
Odpocznij

Ja dzis z mała byłam u lekarza rano z pępkiem bo co chwile sie rozchodzi i robi sie "dziura". Ale pani doktor piwedziala żeby sie nie matrwić ze ma sie zrosnąć. Potem zakupy i do domu, trochę ogarnelam, poprasowałam, obiad w piekarniku

Przyszedł tez dzis SMS ze paszport dla małej sie juz drukuje i bedzie za kilka dni. Czekam do pierwszego szczepienia i lecimy do Polski na 2 tyg. Mama ma wziąść sobie urlop to trochę mi pomoże przy niej no i może załapiemy sie na resztkę lata

Edytowane przez Aika213
Czas edycji: 2015-07-08 o 16:39
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 16:49   #318
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Cos co ile jedza Twoje dzieci i ile? i jak tam wczorajsza nocka?
Patryk roznie od 90-120 czasami mam wrazenie ze i to za malo ale nie daje wiecej bo pozniej ulewa. Blanka max.100 Hippa co dwie czy trzy godziny ostatnio ich przetrzymuje. Wczoraj z braku laku tz kupil nan i w nocy Patryk spał 3,5 godziny!!!!!

Nocka masakra :/ poszlam spac o 23 o 12 pobudka bo patryk glodny o 1 Blankaa pozniej od 2 plakala bo ja bolal brzuch chyba co ja tam dotknelam to przerazliwy placz. No a pozniej od 4 Patryczek takze nocka cudowna ratowalam sie tigerem az. W ogole to niewiem co mu jest nie placze tylko na rekach tak to polezy dwie,trzy minuty i ryk :/ uspic tez sie sam nie uspi. Odloze go i ryyyk.

Cytat:
maz zostaje wtedy z malA

A ja nie mam apetytu:-(

Chyba odpale dzis xboxa,mam zumbe i cwiczenia na plytach

Moja lepiej spi jak jest chlodno
Ja tez na xboxie zumbe odpalam a jak podszlifuje forme to trener nike

Edytowane przez Cos_
Czas edycji: 2015-07-08 o 16:50
Cos_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 16:55   #319
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Patryk roznie od 90-120 czasami mam wrazenie ze i to za malo ale nie daje wiecej bo pozniej ulewa. Blanka max.100 Hippa co dwie czy trzy godziny ostatnio ich przetrzymuje. Wczoraj z braku laku tz kupil nan i w nocy Patryk spał 3,5 godziny!!!!!

Nocka masakra :/ poszlam spac o 23 o 12 pobudka bo patryk glodny o 1 Blankaa pozniej od 2 plakala bo ja bolal brzuch chyba co ja tam dotknelam to przerazliwy placz. No a pozniej od 4 Patryczek takze nocka cudowna ratowalam sie tigerem az. W ogole to niewiem co mu jest nie placze tylko na rekach tak to polezy dwie,trzy minuty i ryk :/ uspic tez sie sam nie uspi. Odloze go i ryyyk.

A co ile Patryk je? Bo mój Wojtek dzisiaj wciąga 120 i domaga się co 2,5 godziny Ledwo zdążę się obrócić i już czas na następne karmienie!

Twój Tż przywiózł mleko jakieś? Wczoraj zamówiłam te 5 puszek i dzisiaj już przyszło. Kurier powiedział, że 102 zł się należy. Ja wiedziałam, że 5 groszy mniej, ale już mu nie chciałam nic mówić...
Ale Patryk ma tak ciągle czy tylko teraz tak miał? Dzisiaj Wojtek właśnie nie dał się odłożyć. Na rękach była cisza jak makiem zasiał, tak leżał, że aż mu ręce zwisały po bokach, a odłożyłam - płacz. Teraz śpi, ale już pojękuje.. obudzi się, będzie czas na kąpiel, karmienie i do łóżeczka. Wtedy zasypia sam.

Te dni tak szybko mijają... Od porodu jeszcze nie byłam u taty na cmentarzu... A Wojtek bardzo podobny do taty mojego jest. Jak na niego patrzę, to aż mi się ryczeć chce znowu
22.06.2015
Stary 2015-07-08, 17:21   #320
industria
Zakorzenienie

Cytat:

Te dni tak szybko mijają... Od porodu jeszcze nie byłam u taty na cmentarzu... A Wojtek bardzo podobny do taty mojego jest. Jak na niego patrzę, to aż mi się ryczeć chce znowu

kurde, skończył mi sie nutramigen i chciałam wrócić do bebilon comfort, zobaczyć czy bedzie już spoko ale widze że mała znów ciśnie z bólem....zobacze, jak do jutra nie zrobi kupy to wywalam ten pieroński bebilon w cholere. szkoda troche bo zostało mi pół puszki comfortu i pół dużej puszki zwykłego, no ale co, nie bede na jej brzuszku oszczędzać
Stary 2015-07-08, 17:31   #321
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
A co ile Patryk je? Bo mój Wojtek dzisiaj wciąga 120 i domaga się co 2,5 godziny Ledwo zdążę się obrócić i już czas na następne karmienie!

Twój Tż przywiózł mleko jakieś? Wczoraj zamówiłam te 5 puszek i dzisiaj już przyszło. Kurier powiedział, że 102 zł się należy. Ja wiedziałam, że 5 groszy mniej, ale już mu nie chciałam nic mówić...
Ale Patryk ma tak ciągle czy tylko teraz tak miał? Dzisiaj Wojtek właśnie nie dał się odłożyć. Na rękach była cisza jak makiem zasiał, tak leżał, że aż mu ręce zwisały po bokach, a odłożyłam - płacz. Teraz śpi, ale już pojękuje.. obudzi się, będzie czas na kąpiel, karmienie i do łóżeczka. Wtedy zasypia sam.

@):-

Moja tez potrafi 120 wciagnac

Cytat:

tylko Tz musi podlacZyc moja tez czasem tak ma, ze na reku spi a w lozwczku piszcZy;-)

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Fajniutka

Moja o podobnych godz sie budziła i tez cześciej niż normalnie

Odpocznij

Ja dzis z mała byłam u lekarza rano z pępkiem bo co chwile sie rozchodzi i robi sie "dziura". Ale pani doktor piwedziala żeby sie nie matrwić ze ma sie zrosnąć. Potem zakupy i do domu, trochę ogarnelam, poprasowałam, obiad w piekarniku

Przyszedł tez dzis SMS ze paszport dla małej sie juz drukuje i bedzie za kilka dni. Czekam do pierwszego szczepienia i lecimy do Polski na 2 tyg. Mama ma wziąść sobie urlop to trochę mi pomoże przy niej no i może załapiemy sie na resztkę lata

dzieki my jesCze nie skladalismy o paszport:-(

Cytat:

kurde, skończył mi sie nutramigen i chciałam wrócić do bebilon comfort, zobaczyć czy bedzie już spoko ale widze że mała znów ciśnie z bólem....zobacze, jak do jutra nie zrobi kupy to wywalam ten pieroński bebilon w cholere. szkoda troche bo zostało mi pół puszki comfortu i pół dużej puszki zwykłego, no ale co, nie bede na jej brzuszku oszczędzać
Wazne zeby mogla zrobic kupe
Stary 2015-07-08, 17:32   #322
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:

biedna Gosia
minusem mm jest to, że ciężko dobrać mleko.. będziesz teraz ciągle podawała nutramigen? ile on w ogóle kosztuje?

chciałam kombinować z mlekiem też, ale wydaje mi się, że kupa się unormowała już, więc zostajemy na hippie
22.06.2015
Stary 2015-07-08, 17:54   #323
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:

Wczoraj na gwalt kupowal bo hippa w kerfurze nie bylo i kazalam wziac jakiekolwiek bo kurier nie dojechal a w domu nic nie mialam. Wlasnie on tak ma od tygodnia ze nic zrobic nie mozna i tylko rece i rece a jak nie to sie drze jakby go obdzierali ze skory:/ Je tak co 2-3 godziny zalezy ile zje. Ale staram sie go lrzetrzymac do max. 3 g bo az lepiej trawi jak nie je co dwie.
Juz naprawde niewiem co mu jest jestem bezradna.

A nie mozesz pojsc z Wojtusiem.? Wiem ze to nie miejsce dla dziecka.

Edytowane przez Cos_
Czas edycji: 2015-07-08 o 17:55
Cos_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 17:55   #324
industria
Zakorzenienie

Cytat:
biedna Gosia
minusem mm jest to, że ciężko dobrać mleko.. będziesz teraz ciągle podawała nutramigen? ile on w ogóle kosztuje?

chciałam kombinować z mlekiem też, ale wydaje mi się, że kupa się unormowała już, więc zostajemy na hippie
nie wiem nawet ile kosztuje bo dostałam go od tej mojej przyjaciółki lekarki, ale on jest na recepte , wtedy kosztuje niezbyt dużo.

ale nie chce cały czas go podawać, bo on nie ma czegoś tam ( nie pamietam ) i chciałabym przejść na jakieś zwykłe- nieapteczne mleko.
poczekam do jutra. jak bedą bóle i brak klocka to zaczynam podawać hippa i już nie kombinuje. w szpitalu dobrze reagowała na hippa i mam nadzieje że teraz tez tak bedzie.....
boże...czemu ja jej od razu tego hippa nie kupiłam tylko mi sie zachciało z jakimś głupim bebilonem kombinować
mam wyrzuty sumienia
Stary 2015-07-08, 18:05   #325
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj na gwalt kupowal bo hippa w kerfurze nie bylo i kazalam wziac jakiekolwiek bo kurier nie dojechal a w domu nic nie mialam. Wlasnie on tak ma od tygodnia ze nic zrobic nie mozna i tylko rece i rece a jak nie to sie drze jakby go obdzierali ze skory:/ Je tak co 2-3 godziny zalezy ile zje. Ale staram sie go lrzetrzymac do max. 3 g bo az lepiej trawi jak nie je co dwie.
Juz naprawde niewiem co mu jest jestem bezradna.

A nie mozesz pojsc z Wojtusiem.? Wiem ze to nie miejsce dla dziecka.
To nie wygląda jakby mu się coś złego działo. Raczej potrzebuje być przytulany i noszony. Tylko wiem, że to uciążliwe

Mogę, ale cmentarz mam daleko i jeszcze nie wypuściłam się na taki długi spacer. Planuję jutro iść. A samochodem to cała wielka wyprawa... Mama chciała ze mną jechać, ale ona pracuje w różnych godzinach, a przecież z dzieckiem to nie jest tak, że rach ciach i jesteśmy gotowi.

Cytat:
nie wiem nawet ile kosztuje bo dostałam go od tej mojej przyjaciółki lekarki, ale on jest na recepte , wtedy kosztuje niezbyt dużo.

ale nie chce cały czas go podawać, bo on nie ma czegoś tam ( nie pamietam ) i chciałabym przejść na jakieś zwykłe- nieapteczne mleko.
poczekam do jutra. jak bedą bóle i brak klocka to zaczynam podawać hippa i już nie kombinuje. w szpitalu dobrze reagowała na hippa i mam nadzieje że teraz tez tak bedzie.....
boże...czemu ja jej od razu tego hippa nie kupiłam tylko mi sie zachciało z jakimś głupim bebilonem kombinować
mam wyrzuty sumienia
No bo skoro ogólnie z brzuszkiem jest wszystko dobrze, to lepiej nie podawać tego mleka, tylko tak jak piszesz - nieapteczne

U nas był czas, że ta kupa się zatrzymała i ja już w aptece czopki kupiłam, ale chyba się przestraszył i od wczoraj jest piękna, duża, żółta kupa. Wiedziałam, że jest takie powiedzenie, że kupa może cieszyć, ale nie wiedziałam, że to AŻ tak cieszy.

A jak Twoje cycuszki? Dostawiasz Małą?
22.06.2015
Stary 2015-07-08, 18:16   #326
Irmusia81
Zakorzenienie

Masija- przytulam i łącze się w bólu... Też nie mogę ze sobą wytrzymać...

Wściekam się o byle co, placze..

Dziś krzesłami rzucałam a i tak się nie rozładowałam tylko nadwyrężyłam brzuch bo cały mnie boli...

Mam ochotę strzelić sobie w łeb tak przynajmniej raz dziennie...
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 18:26   #327
Cos_
Zakorzenienie

Super naczytalam sie o krzyku mozgu i nieutulonym placzu po szczepionce...
Stary 2015-07-08, 18:32   #328
industria
Zakorzenienie

Cytat:

No bo skoro ogólnie z brzuszkiem jest wszystko dobrze, to lepiej nie podawać tego mleka, tylko tak jak piszesz - nieapteczne

U nas był czas, że ta kupa się zatrzymała i ja już w aptece czopki kupiłam, ale chyba się przestraszył i od wczoraj jest piękna, duża, żółta kupa. Wiedziałam, że jest takie powiedzenie, że kupa może cieszyć, ale nie wiedziałam, że to AŻ tak cieszy.

A jak Twoje cycuszki? Dostawiasz Małą?
no dokładnie, brzuszek sie unormował , dlatego stwierdziłam że czas na coś normalnego. od 3 dni mieszałam jej pomalutku bebilon comfort do nutramigenu zwiększając dawki i było ok do dziś, kiedy już na sam b.comfort przeszła. rano jeszcze kupa była spoko, a od południa znów mi sie zaczyna prężyć i widze że ma problem z pociskiem.....

ja też nie wiedziałam ze bede aż tak sie cieszyć z kupy jak zrobiła pierwszą kupe po 3 dniach zaparcia to prawie sie popłakałam ze szczęścia

a cycki...pffff. bez zmian. dostawiam, odciągam, pije kawe zbożową z mlekiem, bawarke, herbatki na laktacje, ostatnio nawet karmi kupiłam, bo już sie wszystkiego chwytam .......... przy odciąganiu ciągle jest po ok 30 ml z dwóch piersi , przy przystawianiu po 2 minutach jest koniec.....
nie wiem, to chyba nie ma sensu. przemęcze tak jeszcze do wizyty kontrolnej - tej popołogowej i chyba skończymy z tym....

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Mam ochotę strzelić sobie w łeb tak przynajmniej raz dziennie...
kurcze, irmusia, masija, ściska wam mocno , trzymam kciuki żeby to co złe szybko mineło
Stary 2015-07-08, 18:55   #329
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

cosmatko boska co ty czytasz??

Ja nie wiem jak to jest z tym pediatra? U nas była raz w domu i potem tylko szczepienie...

Ja po wczorajszym wieczorze że "znajomymi " opieprzylam tż... Ciekawe na ile pomoże

myboyja już dłuższy czas mam bardzo miękkie a pokarmu dużo w końcu ile można z balonami chodzić

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 19:41   #330
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Super naczytalam sie o krzyku mozgu i nieutulonym placzu po szczepionce...
Nie czytaj takich rzeczy!!!

Cytat:
no dokładnie, brzuszek sie unormował , dlatego stwierdziłam że czas na coś normalnego. od 3 dni mieszałam jej pomalutku bebilon comfort do nutramigenu zwiększając dawki i było ok do dziś, kiedy już na sam b.comfort przeszła. rano jeszcze kupa była spoko, a od południa znów mi sie zaczyna prężyć i widze że ma problem z pociskiem.....

ja też nie wiedziałam ze bede aż tak sie cieszyć z kupy jak zrobiła pierwszą kupe po 3 dniach zaparcia to prawie sie popłakałam ze szczęścia

a cycki...pffff. bez zmian. dostawiam, odciągam, pije kawe zbożową z mlekiem, bawarke, herbatki na laktacje, ostatnio nawet karmi kupiłam, bo już sie wszystkiego chwytam .......... przy odciąganiu ciągle jest po ok 30 ml z dwóch piersi , przy przystawianiu po 2 minutach jest koniec.....
nie wiem, to chyba nie ma sensu. przemęcze tak jeszcze do wizyty kontrolnej - tej popołogowej i chyba skończymy z tym....

kurcze, irmusia, masija, ściska wam mocno , trzymam kciuki żeby to co złe szybko mineło
Biedactwo

Mi bardzo pomogła herbatka laktacyjna z Hippa. Ale piłam ją 3-4 razy dziennie. Tylko to cholerstwo takie drogie...
I nie mam pewności czy to pomogła ta herbatka czy po prostu pokarm się pojawił po wyjściu ze szpitala

Wyobrażacie sobie, że Tża jeszcze nie ma... Jak wychodził, to Wojtek po jedzeniu już zasypiał i jak wróci to Wojtek już śpi na noc
22.06.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości