Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-08, 20:40   #3451
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
super ze podróż sie udała

mnie tz męczy o ruskie a mi sie tak ich lepić nie chce może go wyślę do ciebie
No mozesz podeslac bo tyle narobionych ze chyba sasiadowi oddam
Z miesem troche farsz przesolilam haha ale Tz sie zajadal i mowil ze pyszne

Ja sie najadlam , popilam truskawkami z mlekiem i leze ogladam serial
Nel puka , stuka oczywiscie prosto w krocze jakby nie mogla gdzie indziej mam wrazenie ze zaraz wypcha te stopki haha
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 21:35   #3452
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Tak zapisali mnie na czwartek na 16sta. A Ty ?

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Szalejesz w kuchni ja jutro robie pierogi a w piątek pizzę mniam
Weź tych pierogów na szkołę rodzenia heheh bo wygląda na to, że dołączasz do mojej grupy Weź faceta bo będzie o porodach

Oliath no wreszcie się odezwałaś JAkie masz fajne rzeczy A co jest na łóżeczku z przodu? to smoczek mały?

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Dziewczyny to, że bolą was biodra kręgosłup to wiem..mnie od nocy boli ręką tj kość :/ to normalne jest? Ciężko mi coś zrobić z nią, jak nie położę to boki:-(
Rany mnie tak ręka rwie od soboty :/ Może przewiało czy coś Mnie boli tak od barku do łokcia i czasem przypulsuje niżej. Pomaga trochę Amol
Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Mala ten kolagen jest z firmy Colway. Ona jest bardzo z niego zadowolona
Dzięki kotku
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

Od 5 rano nadal nie mamy prądu.....
O kurde współczuję. Najgorzej z lodówką, zamrażarką chyba bo bez innych to da się żyć.
Stary 2015-07-08, 21:41   #3453
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
HEJ HEJ, STO LAT MNIE NIE BYŁO

Melduję tylko, że u nas wszystko w porzo

Podczytujemy Was z Kubulkiem, ale jakoś nie możemy się wbić, bo pędzicie jak szalone *

Nie wiem, ile Kubuś waży etc., 4 sierpnia się dowiem na USG III trymestru. Ostatnio tyko opiernicz dostałam od gina za brak badań a ja po prostu tak strasznie się cieszę, że nic mi nie dolega, że z tej radości z głowy mi wyleciało, hahahahh ostatnią ciążę miałam od 7 m-ca straszną - zaczęło się od puchnięcia stóp/ łydek i hemoroidów, więc na zakrzepicę dostałam zastrzyki w brzuch - po zastrzykach okazało się, że jestem na nie ciężko uczulona i zapadłam na drastycznie ciężką pokrzywkę ciążową, jeszcze pół roku po narodzinach Lilo miałam blizny po tym... do tego potworne bóle pleców i potworne skurcze w nocy, silna anemia grożąca koniecznością kroplówki, skaczące powyżej 140 ciśnienie, więc od 34 tc już tylko modliłam się o poród A TERAZ NIC, CZUJĘ SIĘ CUDOWNIE mimo wieku i szalenie aktywnego życia . W sumie mój gin więcej się o mnie trzęsie niż ja sama po tamtych akcjach - na wizycie tydzień temu przepisał mi luteinę, venoruton na żyły, pończochy uciskowe oraz zakaz seksu do 34 tygodnia no ja się pytam, jak można zalecać POŃCZOCHY I CELIBAT JEDNOCZEŚNIE???!

My już mamy całą wyprawkę, czekam tylko na komodę kąpielową i kosz mojżesza na bujaczku, już do mnie idą zostanie tylko fotelik oraz niania el., bo w domu z piętrami bez tego się nie obejdzie. Kubuś ma tyle ubranek, że już jedną pakę całą blisko 100 sztuk sprzedałam - takich, co nam nie podeszły - i teraz drugą pakę będę robić, bo inaczej jak nic druga szafa potrzebna byłaby

Nasz wózek, przewijak z wanienką, kosz i łóżeczko w załączniku polećcie kochane fotelik i nianię - co kupujecie albo co miałyście i się sprawdziło bez pudła?

Aaaaa, no i mam torbę do szpitala, ale jeszcze pustą - zawartość na celowniku, do sierpnia muszę mieć torbę gotową, bo moje kolejne dzieci coraz wcześniej się pchają na świat... choć ja planuję po porodzie sn natychmiast wypisać się do domu na żądanie, jeśli tylko wszystko będzie dobrze z Kubą kurczę, rodziłabym w domu, ale jestem za duży cykor jednak
az tyle masz ciuszków? a ja ledwo co pare pajaców kupiłam ;p
ale fajnie że u was wszystko ok i już tacy gotowi jesteście

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Jak położna ostatnio u mnie była to mi tłumaczyła, że termin z USG jest tylko wiarygodny jeżeli USG było wykonane do 10 tyg ciąży. Potem dzieciaki różnie rosną. Mój mały na USG w 7 tyg miał 5 dni opóźnienia i to się pokrywało z terminem mojej owulacji i długości cykli. Na USG w 12 tyg miał tylko 3 dni opóźnienia, a na USG na 21 tyg miał 8 dni opóźnienia.

Wczoraj kiedy lekarz miał trochę czasu i chcieliśmy po podglądać tego szkraba to się tak odwrócił, że kawałek brody było tylko widać. No, więc ja też żadnego zdjęcia nie mam.
Na wizycie wszystko ok, wyniki krzywej cukrowej mam idealne.
Mam zrobić posiew z moczu, bo te leukocyty mam. I dostałam żelazo bo mam lekką anemię. Jako, że branie żelaza mnie trochę przeraża to zacznę od amarantusa i dorzucę do tego herbatkę z pokrzywy.
uparte te nasze dzieci.

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki!
Melduję posłusznie, że z Paryża wróciliśmy cali i zdrowi Upały byly zabójcze ale klima w hotelu nas ratowała a pozwiedzaliśmy tyle że o ho ho! A i brzuszek się przydal - dzięki niemu mogliśmy wjechać windą na Łuk Triumfalny a pociąg z Berlina do Gdańska musiał czekać na opóźniony z Paryża, nie mogli kazać czekać ciężarnej całą noc na następny o 4:00 rano hihi

Przez wyjazd nie wchodziłam na wizaż, gdyż net strasznie zamulal w hotelu i wszystko sie krzaczylo :/ A nie chciałam niczego ominąć. Lecę nadrabiać wątek, mam nadzieję, że do konca dnia mi się to uda Mam nadzieję, że i u Was wszystko ok
fajnie że wyjazd się udał

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 21:51   #3454
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:

Podczytujemy Was z Kubulkiem, ale jakoś nie możemy się wbić, bo pędzicie jak szalone *

Nie wiem, ile Kubuś waży etc., 4 sierpnia się dowiem na USG III trymestru. Ostatnio tyko opiernicz dostałam od gina za brak badań a ja po prostu tak strasznie się cieszę, że nic mi nie dolega, że z tej radości z głowy mi wyleciało, hahahahh ostatnią ciążę miałam od 7 m-ca straszną - zaczęło się od puchnięcia stóp/ łydek i hemoroidów, więc na zakrzepicę dostałam zastrzyki w brzuch - po zastrzykach okazało się, że jestem na nie ciężko uczulona i zapadłam na drastycznie ciężką pokrzywkę ciążową, jeszcze pół roku po narodzinach Lilo miałam blizny po tym... do tego potworne bóle pleców i potworne skurcze w nocy, silna anemia grożąca koniecznością kroplówki, skaczące powyżej 140 ciśnienie, więc od 34 tc już tylko modliłam się o poród A TERAZ NIC, CZUJĘ SIĘ CUDOWNIE mimo wieku i szalenie aktywnego życia . W sumie mój gin więcej się o mnie trzęsie niż ja sama po tamtych akcjach - na wizycie tydzień temu przepisał mi luteinę, venoruton na żyły, pończochy uciskowe oraz zakaz seksu do 34 tygodnia no ja się pytam, jak można zalecać POŃCZOCHY I CELIBAT JEDNOCZEŚNIE???!

My już mamy całą wyprawkę, czekam tylko na komodę kąpielową i kosz mojżesza na bujaczku, już do mnie idą zostanie tylko fotelik oraz niania el., bo w domu z piętrami bez tego się nie obejdzie. Kubuś ma tyle ubranek, że już jedną pakę całą blisko 100 sztuk sprzedałam - takich, co nam nie podeszły - i teraz drugą pakę będę robić, bo inaczej jak nic druga szafa potrzebna byłaby

Nasz wózek, przewijak z wanienką, kosz i łóżeczko w załączniku polećcie kochane fotelik i nianię - co kupujecie albo co miałyście i się sprawdziło bez pudła?

Aaaaa, no i mam torbę do szpitala, ale jeszcze pustą - zawartość na celowniku, do sierpnia muszę mieć torbę gotową, bo moje kolejne dzieci coraz wcześniej się pchają na świat... choć ja planuję po porodzie sn natychmiast wypisać się do domu na żądanie, jeśli tylko wszystko będzie dobrze z Kubą kurczę, rodziłabym w domu, ale jestem za duży cykor jednak
az tyle masz ciuszków? a ja ledwo co pare pajaców kupiłam ;p
ale fajnie że u was wszystko ok i już tacy gotowi jesteście

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Jak położna ostatnio u mnie była to mi tłumaczyła, że termin z USG jest tylko wiarygodny jeżeli USG było wykonane do 10 tyg ciąży. Potem dzieciaki różnie rosną. Mój mały na USG w 7 tyg miał 5 dni opóźnienia i to się pokrywało z terminem mojej owulacji i długości cykli. Na USG w 12 tyg miał tylko 3 dni opóźnienia, a na USG na 21 tyg miał 8 dni opóźnienia.

Wczoraj kiedy lekarz miał trochę czasu i chcieliśmy po podglądać tego szkraba to się tak odwrócił, że kawałek brody było tylko widać. No, więc ja też żadnego zdjęcia nie mam.
Na wizycie wszystko ok, wyniki krzywej cukrowej mam idealne.
Mam zrobić posiew z moczu, bo te leukocyty mam. I dostałam żelazo bo mam lekką anemię. Jako, że branie żelaza mnie trochę przeraża to zacznę od amarantusa i dorzucę do tego herbatkę z pokrzywy.
uparte te nasze dzieci.

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki!
Melduję posłusznie, że z Paryża wróciliśmy cali i zdrowi Upały byly zabójcze ale klima w hotelu nas ratowała a pozwiedzaliśmy tyle że o ho ho! A i brzuszek się przydal - dzięki niemu mogliśmy wjechać windą na Łuk Triumfalny a pociąg z Berlina do Gdańska musiał czekać na opóźniony z Paryża, nie mogli kazać czekać ciężarnej całą noc na następny o 4:00 rano hihi

Przez wyjazd nie wchodziłam na wizaż, gdyż net strasznie zamulal w hotelu i wszystko sie krzaczylo :/ A nie chciałam niczego ominąć. Lecę nadrabiać wątek, mam nadzieję, że do konca dnia mi się to uda Mam nadzieję, że i u Was wszystko ok
fajnie że wyjazd się udał

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

cały dzien nie miałam dostępu do internetu, przez tą nocną burzę ; /

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 21:52   #3455
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Weź tych pierogów na szkołę rodzenia heheh bo wygląda na to, że dołączasz do mojej grupy Weź faceta bo będzie o porodach.
No właśnie ma iść ze mną Oby w ostatniej chwili nic nie wymyślił że nie idzie :p ja ledwo się wcisnęłam na te zajęcia bo chciała mnie zapisać dopiero na koniec lipca ale pogadałam i załatwiłam sobie jak zostanie pierogów to wezmę hehe to widzimy się jutro
Stary 2015-07-08, 21:52   #3456
Oliath
Zakorzenienie

Ktosiula, biedaku wiem, jaki to ból, mam wszystko na prąd, gaz tylko do ogrzewania i wody ciepłej, a i tak piec się wyłącza bez zasilania prądem ... raz mi odłączli na pół dnia w połowie pieczenia baby cud, że się udała wtedy :P

Mała, z przodu to żyrafka Mamas&Papas, mamy cały komplet - słonia dużego i małego, żyrafę z pozytywką i bez, lewka i coś tam jeszcze uwiebiam je!

A ja teraz mam więcej czasu, bo mąż w delegacji pod Manchesterem, a córa najstarsza całymi dniami w pracy zdała już świetnie maturę i czeka na wyniki rekrutacji na Uni Medyczny będę miała lekarza w rodzinie a póki co nawet gotować nie ma komu - hah - gdyby nie to, że ja na doopie nigdy usiedzieć nie mogę i milion rzeczy znajduję do zrobienia, to bym się chyba nawet nudziła pierwszy raz w życiu choć Lilo też bardzo się stara, żebym ani na moment nie siadła...

Dziś cudo pogoda burzowa, oby tak chłodniej jeszcze trochę zostało

EDIT: Emylka, no jakoś tak ja NIC dla synka nie miałam, bo u nas same córy dotąd, więc jak się rzuciłam na uniseksy i męskie ciuszynki, to aż wióry szły
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2015-07-08 o 21:54
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 21:54   #3457
88maggie88
Wtajemniczenie

Tez mam kolagen z tej firmy ale dużych rewelacji nie widzę. Zależy kto ma jaką cerę. Mnie trochę wysusza i pryszcze gdzie niegdzie się pojawiają.. nie mowie nie ostatecznie. Za kilka mc planuję dokupić kremy do twarzy może będzie lepszy efekt. Zobaczymy
Stary 2015-07-08, 21:57   #3458
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
ktosiula współczuje... teraz to w domu wsio na prąd...jak wyłączą to totalny paraliż.... bardzo u was narozrabiało?
No było ostro.

Wszystko na prąd. Wody ciepłej też nie mam bo piec gazowy na prąd. Całe szczęście że jak urodził się mały to kupiliśmy butlę z gazem i palnik i mamy w garażu, mogłam obiad odgrzać, miałam z wczoraj. Już 3 raz przekładają godzinę usunięcia awarii.

Niedługo mi tel padnie.

Oliath a co Ty taka zorganizowana z tą wyprawką? 4 Dzidzia i ci się jeszcze chce ))

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 22:07   #3459
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ma iść ze mną Oby w ostatniej chwili nic nie wymyślił że nie idzie :p ja ledwo się wcisnęłam na te zajęcia bo chciała mnie zapisać dopiero na koniec lipca ale pogadałam i załatwiłam sobie jak zostanie pierogów to wezmę hehe to widzimy się jutro
bo dużo jest par i dlatego pewnie nie chciały Cię zapisać. Choć ostatnio przyszło mało Będę CIę wypatrywać. Ciekawe czy się zorientuję, że to Ty
Stary 2015-07-08, 22:08   #3460
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
No było ostro.

Wszystko na prąd. Wody ciepłej też nie mam bo piec gazowy na prąd. Całe szczęście że jak urodził się mały to kupiliśmy butlę z gazem i palnik i mamy w garażu, mogłam obiad odgrzać, miałam z wczoraj. Już 3 raz przekładają godzinę usunięcia awarii.

Niedługo mi tel padnie.

Oliath a co Ty taka zorganizowana z tą wyprawką? 4 Dzidzia i ci się jeszcze chce ))
No właśnie dlatego, że czwarte ) wózek był, łóżeczko też, żałowałam mojego przewijaczka z wanienką i kosza, które zdążyłam puścić dalej ) no i karuzelkę będę musiała nabyć, i wszystkie pierdy okołoporodowe dla siebie, i higieniczne dla Kubełka i liść maliny, ale to na koniec ciąży jak już będzie bezpiecznie pić. Nie wiem, czy to malina tak podziałała, ale z Lilo ledwo do szpitala zdążyłam, a mąż ze szpitala do domu nie zdążył dojechać, jak już musiał wracać - bo było po zawodach A ciuchy uwielbiam kupować, dla mnie to było coś a'la oswajanie się z myślą, że będzie synuś -- bo wcale się nie cieszyłam na początku, a wręcz posrana byłam totalnie
Kubulek
Stary 2015-07-08, 22:09   #3461
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
bo dużo jest par i dlatego pewnie nie chciały Cię zapisać. Choć ostatnio przyszło mało Będę CIę wypatrywać. Ciekawe czy się zorientuję, że to Ty
Pewnie tak jak ja nowa a Ty wszystkich znasz choćby nawet z widzenia :p to ja nie będę wiedzieć która to ty niesprawiedliwe zdradź jak wyglądasz
Stary 2015-07-08, 22:18   #3462
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie dlatego, że czwarte ) wózek był, łóżeczko też, żałowałam mojego przewijaczka z wanienką i kosza, które zdążyłam puścić dalej ) no i karuzelkę będę musiała nabyć, i wszystkie pierdy okołoporodowe dla siebie, i higieniczne dla Kubełka i liść maliny, ale to na koniec ciąży jak już będzie bezpiecznie pić. Nie wiem, czy to malina tak podziałała, ale z Lilo ledwo do szpitala zdążyłam, a mąż ze szpitala do domu nie zdążył dojechać, jak już musiał wracać - bo było po zawodach A ciuchy uwielbiam kupować, dla mnie to było coś a'la oswajanie się z myślą, że będzie synuś -- bo wcale się nie cieszyłam na początku, a wręcz posrana byłam totalnie
Ja też piłam te liście i nic mi nie dały. 12 dni po terminie miałam indukcję. I jeszcze wiesiołka łykałam i tu wydaje mi się że pomogło, nawet położna w czasie porodu pytała czy brałam bo szyjka się super rozwierała. Niestety później zanikły skurcze i już dobrze nie było do samego końca.

Ja mam synka a teraz dziewczynka będzie ale na te początki odpuściłam kupowanie ubrań bo mam bardzo dużo uniwersalnych.

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Pewnie tak jak ja nowa a Ty wszystkich znasz choćby nawet z widzenia :p to ja nie będę wiedzieć która to ty niesprawiedliwe zdradź jak wyglądasz
Ale fajnie- poznacie się

Stary 2015-07-08, 22:19   #3463
niud
Wtajemniczenie

Cytat:

Fajna wyprawka - taka odmienna od tego co widać w sklepach.
Jeżeli chodzi o nianie to TŻ zrobił rozpoznanie i pewnie kupimy aventa :
http://www.babygearlab.com/Baby-Moni...DECT-SCD570-10
lub
http://www.babygearlab.com/Baby-Moni...221-Safe-Sound

Jeżeli chodzi o fotelik to na razie obstawiamy kiddy evolution pro2 - można go rozłożyć do pozycji leżącej i w adac wypada nieźle.

Cytat:
Tez mam kolagen z tej firmy ale dużych rewelacji nie widzę. Zależy kto ma jaką cerę. Mnie trochę wysusza i pryszcze gdzie niegdzie się pojawiają.. nie mowie nie ostatecznie. Za kilka mc planuję dokupić kremy do twarzy może będzie lepszy efekt. Zobaczymy
To podrzuć na szkołę rodzenia małej, może jej podpasuje
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 22:27   #3464
ktosiula
Wtajemniczenie

Aha Oliath o nianię pytałaś. Ja mam motorolę bmp36 i jestem zadowolona

Stary 2015-07-08, 22:35   #3465
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też piłam te liście i nic mi nie dały. 12 dni po terminie miałam indukcję. I jeszcze wiesiołka łykałam i tu wydaje mi się że pomogło, nawet położna w czasie porodu pytała czy brałam bo szyjka się super rozwierała. Niestety później zanikły skurcze i już dobrze nie było do samego końca.

Ja mam synka a teraz dziewczynka będzie ale na te początki odpuściłam kupowanie ubrań bo mam bardzo dużo uniwersalnych.

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Ale fajnie- poznacie się
Jak się dowiemy która jest która hehe )
Stary 2015-07-08, 22:39   #3466
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Raczej Lilo szybko wyskoczyła, bo droga już przepchana była przez 2 córki
Cytat:
Nieeeee będziesz miała zagadkę hihihi Ja w sumie na tak dużej ilości spotkań nie byłam, bo chyba na 3 i tez tak nie pamiętam za dobrze dziewczyn. Nie martw się jak CIę rozpoznam to będę zacieszała michę do CIebie O ile w ogóle się pojawię, bo dzisiaj to bym nie dała rady tak mnie alergia przyatakowała
Cytat:

Ale fajnie- poznacie się
A od którego tygodnia brałaś wiesiołka?

A no poznamy się Chyba że wiesz Maggie będzie jakoś wiedźmowato wyglądała to się nie przyznam że to ja
Stary 2015-07-08, 22:39   #3467
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o nianie to TŻ zrobił rozpoznanie i pewnie kupimy aventa :
http://www.babygearlab.com/Baby-Moni...DECT-SCD570-10
lub
http://www.babygearlab.com/Baby-Moni...221-Safe-Sound

Jeżeli chodzi o fotelik to na razie obstawiamy kiddy evolution pro2 - można go rozłożyć do pozycji leżącej i w adac wypada nieźle.
Ooooo, super też tego aventa oglądałam idę oblookać fotelik
Kubulek
Stary 2015-07-08, 22:40   #3468
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się dowiemy która jest która hehe )
JA blondynka a Ty?
Stary 2015-07-08, 22:48   #3469
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:

Nieeeee będziesz miała zagadkę hihihi Ja w sumie na tak dużej ilości spotkań nie byłam, bo chyba na 3 i tez tak nie pamiętam za dobrze dziewczyn. Nie martw się jak CIę rozpoznam to będę zacieszała michę do CIebie O ile w ogóle się pojawię, bo dzisiaj to bym nie dała rady tak mnie alergia przyatakowała

A no poznamy się Chyba że wiesz Maggie będzie jakoś wiedźmowato wyglądała to się nie przyznam że to ja
Haha dzięki :p raczej takiego wrażenia na ludziach nie robie :p to będę obczajac czy któraś die cieszy. A może oczko puscisz ha ha

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
JA blondynka a Ty?
Ja też blondi średniego wzrostu około 167
Stary 2015-07-08, 22:49   #3470
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Aha Oliath o nianię pytałaś. Ja mam motorolę bmp36 i jestem zadowolona
) już patrzę

Cytat:
no to by dobrze wróżyło Jakubowi i mi też w sumie ale to nie takie oczywiste, niestety :P

Ktosiula, wiesiołka malinami popijałam, a Ty miałaś liście czy herbatkę? bo herbatki o kant d... rozbić, tylko susz ponoć ma szansę zadziałać
Kubulek
Stary 2015-07-08, 22:58   #3471
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Haha dzięki :p raczej takiego wrażenia na ludziach nie robie :p to będę obczajac czy któraś die cieszy. A może oczko puscisz ha ha

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Ja też blondi średniego wzrostu około 167
Hihi żartowałam Jak zacznę puszczać do wszystkich oczka to sobie pomyślą, że mi słoneczko za bardzo przygrzało ostatnio ale jak się będę domyślać to puszczę oczko
Acha będę miała duży brzuch hehhe no bo kto jeszcze może mieć taki na szkole rodzenia?

Cytat:
no to by dobrze wróżyło Jakubowi i mi też w sumie ale to nie takie oczywiste, niestety :P
Z Kubusiem to będzie tak, że kichniesz i mąż bedzie łapał

CHyba musze teściowej powiedziec żeby oberwała liści malinek u znajomej na działce i sobie wysuszę
Stary 2015-07-08, 23:02   #3472
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Hihi żartowałam Jak zacznę puszczać do wszystkich oczka to sobie pomyślą, że mi słoneczko za bardzo przygrzało ostatnio ale jak się będę domyślać to puszczę oczko
Acha będę miała duży brzuch hehhe no bo kto jeszcze może mieć taki na szkole rodzenia?

Z Kubusiem to będzie tak, że kichniesz i mąż bedzie łapał

CHyba musze teściowej powiedziec żeby oberwała liści malinek u znajomej na działce i sobie wysuszę
Ajlowiu
Ja durna bym pewnie przez neta zamawiała!... a malin w ogrodzie cały gąszcz!... ciąża naprawdę mózg mi uciska jak podeschnie u nas, lecem zrywać
Kubulek
Stary 2015-07-08, 23:05   #3473
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:

:
Wiem że żarcik a który masz tydzień? U mnie 25/26 ale mam śmiesznie nisko osadzony za to nie mam problemów z oddychaniem daj znać czy będziesz jutro na zajęciach. Ja na pewno będę
Stary 2015-07-08, 23:16   #3474
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Ajlowiu
Ja durna bym pewnie przez neta zamawiała!... a malin w ogrodzie cały gąszcz!... ciąża naprawdę mózg mi uciska jak podeschnie u nas, lecem zrywać
Hehehhe ja tez mam problemy z myśleniem w ciąży i to spore. JAk dzisiaj. Wczoraj kazałam mężowi kupić składniki na dzisiejszy obiad, a dzisiaj rano siedze i myślę co ja kurde miałam na obiad zrobić. No i sobie nie przypomniałam zrobiłam tosty w końcu hihihi a mąż jak przyszedł to mi pokazuje fasolkę która sama mu kazałam położyć za barkiem w jadalni na podłodze i miałam do tego ziemniaczki zrobić. No ale dzisiaj się tragicznie czułam więc można mi wybaczyć mała niedyspozycję mózgową

Cytat:
Wiem że żarcik a który masz tydzień? U mnie 25/26 ale mam śmiesznie nisko osadzony za to nie mam problemów z oddychaniem daj znać czy będziesz jutro na zajęciach. Ja na pewno będę
Raczej będę, bo i temat interesujący, ale jak puszczą jakieś nagranie z porodem to spadam Mnie się jutro zaczyna 28 tydzień JA mam raczej wysoko brzuch i mała mnie już chyba w gardło kopie hihih ale oddycha mi sie ciężko rano się duszę koszmarnie. W ciągu dnia raz bardziej raz mniej
Stary 2015-07-08, 23:22   #3475
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Hehehhe ja tez mam problemy z myśleniem w ciąży i to spore. JAk dzisiaj. Wczoraj kazałam mężowi kupić składniki na dzisiejszy obiad, a dzisiaj rano siedze i myślę co ja kurde miałam na obiad zrobić. No i sobie nie przypomniałam zrobiłam tosty w końcu hihihi a mąż jak przyszedł to mi pokazuje fasolkę która sama mu kazałam położyć za barkiem w jadalni na podłodze i miałam do tego ziemniaczki zrobić. No ale dzisiaj się tragicznie czułam więc można mi wybaczyć mała niedyspozycję mózgową

Raczej będę, bo i temat interesujący, ale jak puszczą jakieś nagranie z porodem to spadam Mnie się jutro zaczyna 28 tydzień JA mam raczej wysoko brzuch i mała mnie już chyba w gardło kopie hihih ale oddycha mi sie ciężko rano się duszę koszmarnie. W ciągu dnia raz bardziej raz mniej
Współczuję ja za to ciągle do kibelka latam ale wolę to niż właśnie problemy z oddychaniem. Ja kiedyś na YouTube widziałam poród tylko przez chwilę i wylaczylam. Też nie mam zamiaru tego oglądać. Masz 2 tyg do przodu niż ja. Zazdroszczę może będziesz miała szybciej z głowy poród niż ja. Zobaczymy
Stary 2015-07-08, 23:29   #3476
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję ja za to ciągle do kibelka latam ale wolę to niż właśnie problemy z oddychaniem. Ja kiedyś na YouTube widziałam poród tylko przez chwilę i wylaczylam. Też nie mam zamiaru tego oglądać. Masz 2 tyg do przodu niż ja. Zazdroszczę może będziesz miała szybciej z głowy poród niż ja. Zobaczymy
nigdy nie wiadomo kto szybciej a do kibelka to też latam i zaczęło już się nocne sikanie. Szczególnie jak gorąco bo zwalam na ziemię robala a wtedy na pęcherz mi ciśnie i się budzę eh no ale co już trzeba isę przyzwyczajać do wstawania w nocy
Stary 2015-07-08, 23:40   #3477
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
nigdy nie wiadomo kto szybciej a do kibelka to też latam i zaczęło już się nocne sikanie. Szczególnie jak gorąco bo zwalam na ziemię robala a wtedy na pęcherz mi ciśnie i się budzę eh no ale co już trzeba isę przyzwyczajać do wstawania w nocy
No u mnie jeszcze nie codziennie :p przypomina mi się pierwszy trymestr Raz wstanę w nocy a raz nie. A jak nie wstanę to z rana mega ból brzucha który później przechodzi Czas na sen. Dobranoc
Stary 2015-07-09, 07:34   #3478
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:

Chyba od 37, nie pamiętam dokładnie. Na pewno teraz też będę brać

Cytat:
) już patrzę

Ktosiula, wiesiołka malinami popijałam, a Ty miałaś liście czy herbatkę? bo herbatki o kant d... rozbić, tylko susz ponoć ma szansę zadziałać
Liście, liście... Nic nie chciało mojego szkraba wyburzyć z brzuszna. Sexy, przysiady, schody, piłka, prośby, groźby...

Stary 2015-07-09, 07:47   #3479
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Q qq
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 08:26   #3480
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Q qq
i wszystko jasne się rozpisałaś

Znowu CI wizaż szwankuje?

Dzień dobry

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości