Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-09, 09:27   #1201
Agusiek89
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Witam się i ja przy czwartkowym mazurskim słoneczku

Zapisałam się wczoraj prywatnie na usg 4d, kosztuje u mnie 300zł, ale przynajmniej zrobi dokładne badanie, obejrzę dzidzię, będę spokojna wtedy. Badanie mam dopiero na 6 sierpnia, bo lekarz powiedział, żebym dopiero w 25 tyg przyszła, wtedy lepiej wszystko widać. No i dostanę zdjęcia i video na płycie Będzie pamiątka cudowna.

Ja też mam pod koniec lipca skierowanie na test obciążenia glukozą i powiedzcie mi dziewczyny, czy do laboratorim mam przyjsc ze swoją glukozą kupioną i tam sobie rozpuścić? Czy oni dają?
Stary 2015-07-09, 09:30   #1202
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość

Zapisałam się wczoraj prywatnie na usg 4d, kosztuje u mnie 300zł, ale przynajmniej zrobi dokładne badanie, obejrzę dzidzię, będę spokojna wtedy. Badanie mam dopiero na 6 sierpnia, bo lekarz powiedział, żebym dopiero w 25 tyg przyszła, wtedy lepiej wszystko widać. No i dostanę zdjęcia i video na płycie Będzie pamiątka cudowna.

Ja też mam pod koniec lipca skierowanie na test obciążenia glukozą i powiedzcie mi dziewczyny, czy do laboratorim mam przyjsc ze swoją glukozą kupioną i tam sobie rozpuścić? Czy oni dają?
Pewnie lepiej dopłacić jak jest trochę pieniędzy i będziesz spokojniejsza ale zdjęcia i tak masz słodkie i widać kruszynkę na nich
Ja muszę kupić sama w aptece

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

Edytowane przez srebrna_smuga
Czas edycji: 2015-07-09 o 09:31
srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 09:33   #1203
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:

Musisz kupić, dasz pani laborantce i Ci rozpuści
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 09:46   #1204
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
jadę dziś do lekarza boję się strasznie, chce mi się ryczeć a jestem w pracy więc staram się jakoś opanować.. znowu o 5 obudził mnie ból brzucha, potem przeszło a jak wstałam rano do pracy to zaczeło kłuć zadzwoniłam i mam być na 13.30 . proszę trzymajcie kciuki
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
czekoladka będzie dobrze!

Mój małżonek jest myśliwym, wczoraj dostaliśmy od mojej siostry prezent. Body w jelonki
Hehe fajne

Ja się zaraz zbieram na ploty do przyjaciółki, a potem odebrać firany do sypialni
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 10:15   #1205
kasiabwwl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Przynajmniej tyle pocieszenia eh...w niedziele jest msza i impreza na roczek naszej chrześniaczki. Przez to panikuję
Łącze się w bólu...ja mam w sobotę wesele brata, jak szukałam sukienki to się załamałam, wszystko albo strasznie drogie albo za małe w biuście W końcu zakładam sukienkę odcinaną pod biustem, kupioną jakieś trzy lata temu. Jest czarna a ja wolałabym coś w bardziej wiosennym kolorze no ale mówi się trudno

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
A czy któraś z was zauważyła problem z dziąsłami ? Mam aparat orto na zębach, dbam o nie, ale już 2 raz zauważyłam krew po szczotkowaniu 😕 zmienię szczotkę na miękką, może to nie żadne zapalenie dziąseł ..
U mnie krew z dziąseł to standard niestety.

Cytat:
jadę dziś do lekarza boję się strasznie, chce mi się ryczeć a jestem w pracy więc staram się jakoś opanować.. znowu o 5 obudził mnie ból brzucha, potem przeszło a jak wstałam rano do pracy to zaczeło kłuć zadzwoniłam i mam być na 13.30 . proszę trzymajcie kciuki
Trzymaj się kochana

Wczoraj miałam wizytę po 5 tygodniach przerwy. Filipowi nic nie odpadło Zapisana jestem na USG połówkowe na poniedziałek na lepszym sprzęcie ale wstępnie z maleństwem wszystko ok Pytałam o hemoroidy i gin zalecił lekkostrawną dietę + posterisan w tabletkach lub w kremie, mam nadzieję że pomoże
Dziewczyny a jak u was z rozmiarem biustu?...bo mój rośnie i rośnie i strasznie ciężko mi się do niego przyzwyczaić... a co to będzie jak pojawi się mleko. W ciąży z Zosią na tym etapie miałam dużo mniejszy
Stary 2015-07-09, 10:17   #1206
paula_d
Zadomowienie

Cześć mamusie i ja dzisiaj zaczynam 21 tc co do glukozy to ja dostałam w lab i nic kupować nie musiałam.
Dziewczyny powiedzcie mi wy już jesteście na zwolnieniach lekarskich czy ja tylko musze dużo leżeć?

paula_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 10:18   #1207
fasterka90
Zadomowienie

kasiulakciuki żeby badanie dobrze poszło a co do blondu- nie dość że odrosty to wyglądam blado i pryszcze jakoś bardziej widać :/
czekooczekolada będzie dobrze! Powodzenia i daj znać po!

srebrna_smuga Tez się ostatnio czuje jakoś mniej atrakcyjna, ciągle tz dopytuje czy mu się jeszcze podobam, w nic się ubrać nie mogę,wszystko źle wygląda... Chyba musimy zacisnąć zęby i to przetrwać dla naszych księżniczek ale łącze się w bólu i rozumiem

A tak co do tej krzywej - czy przy okazji mogą mi jeszcze morfologia i przeciwciała toxo zrobić?
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 10:26   #1208
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Jestem i ja 25 tydzień zaczynam dziś Gratki dla Was dziewczyny za kolejne wejście w kolejny tydzień

Będę dziś na wieczór czytać co po pisałyście bo wczoraj byłam rozżalona i nie dałam rady. Brzuch mnie bolał i ciągnął do rana ale już puściło Koniecznie muszę zwolnić tempo....

Ja na krzywą ide za tydzień w czwartek...no coz, grunt to pozytywne nastawienie a reszta jakoś to bedzie.

W silesii jest sklep lc waikki i maja trochę rzeczy dla ciezarnych ale te ceny:/ A ja potrzebuje po prostu sukienki odcietej pod biustem i tyle

Wklejam brzuszek z wczoraj. Nie jestem zadowolona z kształtu i z mojej figury...Zaczynam tracić kontrole nad tym i coraz bardziej odczuwam, że Zuzia zarządza wszystkim. No cóż, lepiej nie bedzie

Krew z nosa to u mnie codzienność + dziąsła wiec staram sie krótko myć zęby miękka szczotką:X

Eno brzuszek masz malutki to wiele rzeczy jeszcze fajnie wygląda
U mnie nie ma tego testu z glukozą to nie wiem co tracę
Krew z nosa baaardzo mnie męczyła. Praktycznie od początku ciąży ale ostatnio trochę puściło (bo zawsze po nocy krew)

Cytat:
MUSI być dobrze. Trzymam kciuki . Dziecko jest już spore i być może źle się układa. Ale koniecznie to sprawdź i daj nam znać.

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 10:39   #1209
poznanianka1990
Zakorzenienie

Witajcie

Wszystkim gratuluję rozpoczętych tygodni

Cytat:
Będzie dobrze Ja w ciąży już dwa razy byłam na IP i wszystko było ok, widocznie to były bóle świadczące o rozciąganiu się macicy.

Cytat:
Mój małżonek jest myśliwym, wczoraj dostaliśmy od mojej siostry prezent. Body w jelonki
Jakie fajne A pomysł siostry ekstra!

Cytat:
Napisane przez kasiabwwl Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak u was z rozmiarem biustu?...bo mój rośnie i rośnie i strasznie ciężko mi się do niego przyzwyczaić... a co to będzie jak pojawi się mleko. W ciąży z Zosią na tym etapie miałam dużo mniejszy
U mnie od początku ciąży jest bardziej pełny, ładniej wygląda, ale rozmiarowo się raczej nie zmienił, albo niewiele, bo cały czas mieszczę się w staniki sprzed ciąży. Tylko jeden (ten, który miałam na ślubie) trochę mnie ciśnie. Także nie wiem kiedy mi cycki urosną

Cytat:
Napisane przez paula_d Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi wy już jesteście na zwolnieniach lekarskich czy ja tylko musze dużo leżeć?
Ja jestem na zwolnieniu lekarskim od 10 tygodnia ciąży. Pracuję w żłobku i ze względu na ryzyko zarażenia się różnymi chorobami, ale też ze względu na krwiaka, którego miałam i moje kiepskie samopoczucie (a raczej brak sił) poszłam na zwolnienie.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 10:50   #1210
czekooczekolada
Zakorzenienie

dziękuje za wsparcie, jesteście kochane

nie wiem czemu zawsze mnie łapie w nocy i rano, potem mija.. ale pójdę to się dowiem, mam nadzieję że wszystko ok z Tomkiem
odezwę się po wizycie

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-07-09, 11:09   #1211
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Jestem i ja 25 tydzień zaczynam dziś Gratki dla Was dziewczyny za kolejne wejście w kolejny tydzień

Będę dziś na wieczór czytać co po pisałyście bo wczoraj byłam rozżalona i nie dałam rady. Brzuch mnie bolał i ciągnął do rana ale już puściło Koniecznie muszę zwolnić tempo....

Ja na krzywą ide za tydzień w czwartek...no coz, grunt to pozytywne nastawienie a reszta jakoś to bedzie.

W silesii jest sklep lc waikki i maja trochę rzeczy dla ciezarnych ale te ceny:/ A ja potrzebuje po prostu sukienki odcietej pod biustem i tyle

Wklejam brzuszek z wczoraj. Nie jestem zadowolona z kształtu i z mojej figury...Zaczynam tracić kontrole nad tym i coraz bardziej odczuwam, że Zuzia zarządza wszystkim. No cóż, lepiej nie bedzie

Krew z nosa to u mnie codzienność + dziąsła wiec staram sie krótko myć zęby miękka szczotką:X

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Dziewczyny podczytuje was z tapatalka po raz pierwszy i jeszcze nie ogarniam co i jak sorki za bałagan!!! Czeko przytulam wirtualnie, trzymaj sie

Stary 2015-07-09, 11:15   #1212
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Pewnie lepiej dopłacić jak jest trochę pieniędzy i będziesz spokojniejsza ale zdjęcia i tak masz słodkie i widać kruszynkę na nich
Ja muszę kupić sama w aptece
Cytat:
Musisz kupić, dasz pani laborantce i Ci rozpuści
Dziękuję

To ja najlepiej będzie jak zapytam w laboratorium
Stary 2015-07-09, 11:17   #1213
Robusta
Wtajemniczenie

Czeko
3 maj się musi być dobrze !

Paula d
ja akurat jestem chwilowo na zwolnieniu z powodu przeziębienia, biorę Prenalen powoli mija ale już mnie męczy praktycznie od niedzieli wieczór...

wczoraj się mega zestresowałam, wstając z kibelka miałam kilkusekundowy mocny skurcz, sama nie wiem czy to bolało czy była to kwestia napięcia mięśni, ciężko mi to przyrównać do czegokolwiek wystraszyłam się nie na żarty, wzięłam magnez i położyłam...

Dziś zaczynam 22 tc za tydzień połówkowe i dziąsła też mi krwawią, używam lacaluta trochę pomaga ale od czasu do czasu krew leci

gratki dziewczyny za brzuszki i super body !!!

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html

Edytowane przez Robusta
Czas edycji: 2015-07-09 o 11:34
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 11:18   #1214
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cześć!
Pierwszy raz wklejam Wam dziś mojego brzucha, wydaje mi się spory jak na koniec 19tc
Dodam jeszcze prezenty ciuszkowe od mojej siostry

A teraz biorę się za moją listę wyprawkową
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150709_111257.jpg (83,4 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150707_192937.jpg (106,2 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150707_192814.jpg (113,0 KB, 24 załadowań)
Stary 2015-07-09, 11:21   #1215
wizaz_p_l
Raczkowanie

czekooczekolada nie martw się na zapas, wszystko będzie dobrze! Trzymam kciuki
Stary 2015-07-09, 11:28   #1216
poznanianka1990
Zakorzenienie

srebrna_smuga, śliczny, zgrabny brzuszek

wizaz_p_l, bardzo ładny brzuszek, wcale nie jest duży I śliczne ciuszki

Eh, już się doczekać nie mogę aż płeć poznam... Ale jeszcze tylko tydzień! Dokładnie za tydzień o tej porze będę w drodze do gina

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-09, 11:45   #1217
paula_d
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Ja jestem na zwolnieniu lekarskim od 10 tygodnia ciąży. Pracuję w żłobku i ze względu na ryzyko zarażenia się różnymi chorobami, ale też ze względu na krwiaka, którego miałam i moje kiepskie samopoczucie (a raczej brak sił) poszłam na zwolnienie.
Ja jestem na zwolnieniu od momentu jak trafiłam do szpitala czyli od 7 tc. Mam dość stresującą pracę i bym musiała 8 godz siedzieć przy komputerze, jest to praca państwowa i dlatego się nawet nie zastanawiałam nad zwolnieniem.

paula_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 11:49   #1218
Soul89
Zadomowienie

Uspokoiłyście mnie z tymi dziąsłami 😉 zaopatrzę się w bardziej miękką szczoteczkę i może to coś pomoże 😊 ja czekam na kuriera bo zamówiłam kilka rzeczy dla malucha 😀

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 11:59   #1219
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
ja czekam na kuriera bo zamówiłam kilka rzeczy dla malucha 😀
Chyba nie musimy się upominać o fotorelację?!

Uwielbiam oglądać Wasze zakupy dla maluszków
Stary 2015-07-09, 12:07   #1220
201604151126
Konto usunięte

A Ja jestem zła od 5 rano xxx

Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640
Czas edycji: 2016-04-13 o 21:03
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 12:22   #1221
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wizaz_p_l Pokaż wiadomość
Chyba nie musimy się upominać o fotorelację?!

Uwielbiam oglądać Wasze zakupy dla maluszków
Ja już pisałam kiedyś że czekam na te wszysykie przesyłki jak na prezenty na Mikołaja 😁 postaram się dziś wrzucić foto a i jeszcze na dniach przyjdzie kolejne pudełko z bonbon baby 😀

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Stary 2015-07-09, 12:25   #1222
kasiabwwl
Raczkowanie

magdalena współczuję... nie rozumiem i nie zrozumiem takiego zachowania i to ze strony najbliższej osoby a wprowadziliście się ze względu na ciąże? myślicie o czymś własnym?
Stary 2015-07-09, 12:36   #1223
Robusta
Wtajemniczenie

Hmmm moja mama też uważa, że za wczas na wszelki wyprawki ale wydaje mi się, że to kwestia przyzwyczajenia do starych czasów gdzie przedtem wszystkie rzeczy były trudno dostępne i nie było takiej swobody zakupów. Też czasem palnie, po co tak wcześnie to oglądasz jeszcze tyle czasu co nie powiem wkurza ale już nie wchodzę w dyskusję. Jednak nie odczuwam tego, że nie chce drugiego wnuczka/wnuczki, wygrzebała jakieś ubranka po mnie (wełniane b dobrze zachowane) i sama się cieszyła i dała mi

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 12:39   #1224
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalena111111 Pokaż wiadomość
A Ja jestem zła od 5 rano, mąż mnie obudził żebym zrobiła zamówienie forniru ja oczywiście jeszcze spałam i sie pomyliłam potem było odkręcanie i wyjazd po zamówienia do sklepów meblowych a chciałam coś małemu kupić to już nie zdązyłam bo kurier miał przyjechać z kołyską a że mieszkam z rodzicami to powiedziałam co zamówiłam i oczywiście mama z którą mam kiepskie stosunki z pretęsjami po co tak wcześnie kupuje jak by nie chciała tego dziecka albo miała nadzieję że się nie urodzi i się wkurzyłam nawet jej nie otwarłam, leżę i staram się nie denerwować nawet nie mam się komu pożalić bo moja mamusia kocha tylko siostrę jej męża i dwoje wnuków uznaje co jest przykre , cały czas żałuję że się z powrotem wprowadziłam do tego domu.
Współczuję ale nie ma się co stresować i szkodzic malenstwu! Poza tym niektórzy ludzie mają takie podejście żeby nic dziecku nie kupować za wcześnie, żeby nie zapeszac... Mój ojciec tak samo mi powiedział że on uważa że lepiej wszystko kupić po narodzinach

Ja dziś małej zamówiłam fajny komplecik z h&m online bo dorzucili trochę rzeczy na wyprzedaż taki komplecik 5-elementowy: spodenki, koszulka, body, pajacyk i czapeczka uploadfromtaptalk1436438331098.jpg

Stary 2015-07-09, 12:39   #1225
201604151126
Konto usunięte

Cytat:
magdalena współczuję... nie rozumiem i nie zrozumiem takiego zachowania i to ze strony najbliższej osoby a wprowadziliście się ze względu na ciąże? myślicie o czymś własnym?
xxx

Słyszałam o takim przesądzie żeby nie kupować przed narodzinami xxx

Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640
Czas edycji: 2016-04-13 o 21:02
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 12:42   #1226
Soul89
Zadomowienie

Też słyszę, że jeszcze mamy czas na to czy tamto, ale lepiej rozłożyć to wszystko na raty. Mojej mamie już to przegadałam, chociaż i tak uważa, że wózek to powinniśmy dopiero po urodzeniu kupić 😎 teściowa natomiast nie wiem jakie ma podejście do sprawy,może tam swoje myśli ale nie powie mi tego wprost 😉

Aparatka od 15.04.2013
Stary 2015-07-09, 12:43   #1227
poznanianka1990
Zakorzenienie

Iclosemyeyes, śliczny komplecik Ile kosztuje? A tak w ogóle to jak robisz print screena z telefonu?

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-09, 12:48   #1228
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Ja dziś zaczynam 23 tydzień

Straszny katar mnie męczy już trzeci dzień,prenalen nic nie pomaga :/ w normalnych warunkach bym olała, katar jak katar,kiedyś minie, ale teraz trochę się martwię czy to w jakiś sposób nie zaszkodzi małej?

Musze dziś włosy zafarbowac, jednak ten blond to nie był dobry pomysł :p
Tobie również gratuluję już 23go!
A to napewno nic alergicznego? To nic tylko czekać aż przejdzie w te przysłowiowe 7 dni ...
Mnie tak korci też, żeby farbnąć na ciemniejszy, ale boję się, że od słońca mi zrudzieje przez lato

Cytat:

Gratuluję już 25go, ale leci....
Przestań, co masz do siebie! Jak dla mnie to jak włożysz coś obszernego to jeszcze idzie się zamaskować macie podobne figury z TylkoKasią chyba Ja też przy poprzedniej córze byłam przerażona, najpierw się rozlałam na boki a dopiero potem poszło mi wszystko w przód... Minie, ciało po prostu nabiera odpowiednich proporcji na nadchodzący brzuch

Cytat:
Powodzenia!!!

Cytat:
Kwestia laboratorium, zadzwoń i się spytaj najlepiej, w moim też nie trzeba było samemu kupować

Cytat:
Wczoraj miałam wizytę po 5 tygodniach przerwy. Filipowi nic nie odpadło Zapisana jestem na USG połówkowe na poniedziałek na lepszym sprzęcie ale wstępnie z maleństwem wszystko ok Pytałam o hemoroidy i gin zalecił lekkostrawną dietę + posterisan w tabletkach lub w kremie, mam nadzieję że pomoże
Super, że Filipek rośnie zdrowo Jeszcze chwila i znów podejrzysz swojego smyka
Mój też urósł ostatnio strasznie, nawet nabawiłam się paskudnego rozstępu w widocznym miejscu... Już myślałam też, że po poprzednich ciążach gorzej nie będzie, a tu rośnie jak szalony

Cytat:
Napisane przez paula_d Pokaż wiadomość
Cześć mamusie i ja dzisiaj zaczynam 21 tc co do glukozy to ja dostałam w lab i nic kupować nie musiałam.
W poprzedniej byłam już od 8 tc na zwolnieniu teraz mi się pofarciło, bo zaszłam w trakcie macierzyńskiego, jeszcze odbieram zaległy urlop, więc do pracy napewno nie wrócę.

Cytat:
Napisane przez wizaz_p_l Pokaż wiadomość
Cześć!
Pierwszy raz wklejam Wam dziś mojego brzucha, wydaje mi się spory jak na koniec 19tc
Dodam jeszcze prezenty ciuszkowe od mojej siostry

A teraz biorę się za moją listę wyprawkową
Mnie też się wydaje spory, no jeden z przodujących tutaj!
Stary 2015-07-09, 12:52   #1229
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

wizaz jak wstawiłaś swoją fotkę-to grzywka i to oko i taka postura jakbym siebie widziała taka na tym zdjęciu do mnie podobna jesteś.

magdalena oj współczuję. Nic się nie martw i rób swoje. Teraz najważniejsza jesteś ty i bejbi i to co sama sobie wymyślisz i zrobisz.
Moi rodzice za to już mi wszystko chcieliby kupować. We wtorek -środę przychodzi wózek który tata mi już zamówił. A mnie jakoś nie śpieszno do zakupów dla dziecka....ciuszków nie mam żadnych narazie. Jakoś mnie narazie nie kręci..ciekawe czemu? A potem jak się rzucę to uuuu portfel odczuje i to też nie dobrze.

12.03.2015 II Kreski
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 12:53   #1230
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdalena111111 Pokaż wiadomość
Słyszałam o takim przesądzie żeby nie kupować przed narodzinami i taki miałam plan kupić pod koniec ciąży ale jak widzę wasze zakupy to też tak chciałam a zresztą kto by mi wszystko kupił jak bym była w szpitalu bardziej bym się denerwowała że nic nie mam a mąż by kupił to co nie trzeba bo on to już wcale się nie zna a tak to już będę miała wszystko kupione i przygotowane i nie myślała pod koniec ciąży o zakupach tylko o dziecku bo i tak to jest wszystko stresujące.
Dla mnie to bzdety, albo się wierzy w Boga albo w przesądy. Tak samo jak miesiąc temu byłam chrzestną i nasłuchałam się uwag od rodziny, że to zabierze szczęście mojemu dziecku! No co ma wiatrak do piernika?! Ech.
Jak dla mnie super, że już zaczęłaś kompletować wszystko, ja też do 30go tygodnia już miałam poprzednio i teraz też chcę mieć wszystko zapięte na ostatni guzik, potem naprawdę może braknąć sił na kulanie się po sklepach/pranie/prasowanie/malowanie itp. Nie przejmuj się gadaniem

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości