Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-09, 13:46   #2851
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
Hej, hej

Czytający jakie wy przygotowania czynicie (pranie, prasowanie, pakowanie...) ja postanowiłam chociaż policzyć ile czego mam, bo nawet nie wiem, zresztą za bardzo jakoś się nie obkupowałam, nic póki co nie dostałam i pewnie już nie dostanę po żadnym dzieciaczku, choć trochę ich jest w rodzinie, no ale sama się upominać nie będę

No i kiszka, mam mało ubranek dla Gabi

na rozmiar 50 nie mam nic... zobaczę jak będzie z wielkością dzidzi pod koniec ciaży i coś wtedy zamówię najwyżej jak będzie potrzeba

rozmiar 56
6x body dł. rękaw
5x półśpiochy
9x pajac
2x śpiochy
6x kaftanik

romiar 62
6x body dł. rękaw
2x body kr. rękaw
1x body-sukienka
4x kaftanik
6x półśpiochy/spodenki
5x pajac (3x polarowy, 2x zwykły)
3x sweterek cienki
3x bluza grubsza

Nie chciałabym już dużo dokupować, ale wiem że muszę dokupić półśpiochów/śpiochów zarówno na 56, jak i na 62.... Co sądzicie? Czego najbardziej mi brakuje z Waszej perspektywy? A i jak to jest z ubrankami z h&m? To prawda, że 56 jest jak 62 z innych firm?
I tak masz więcej niż ja z ubranek. Tez siada i policze te co kuzynka Tż mi dala.

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Jeden facet to zauwazyl i mi ustapil od razu. Na dodatek glosno skomentowal tamto babsko. Ojjjj od stycznia nie korzystalam z komunikacji miejskiej i juz zapomnialam jaki to busz.
Busz jakich mało w komunikacji miejskiej.
Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
ja wróciłam właśnie od lekarza. Wszystko dobrze

mam zakaz picia kawy i mleka
bo żelazo dalej spada i już jest poniżej normy i mam brać tabletki.

Ciekawe jak dam sobie radę ze zgaga jak mleko pomagało tylko. Na chwile, ale zawsze coś

szyjka się nie skraca, skurczy na CTG nie było więc powoli do przodu
A ile masz tej hemoglobiny?
Mi spadła z 14 na 11 i dostałam żelazo. Żadnych zakazów nie dostałam jeśli chodzi o jedzenie
Stary 2015-07-09, 13:49   #2852
party_girl7
Zakorzenienie

No to ja dziś tez wsiadam do busa bo mąż ma auto i musi zostać dłużej w pracy, a ja do SR. Zobaczymy jak u mnie będzie, choć może będę miała szczęście i po prostu będzie mało ludzi i wolne miejsca :p
Stary 2015-07-09, 13:51   #2853
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie wsiadlam do tramwaju jedno wolne miejsce tylko i akurat na wprost drzwi gdzie wchodze. A baba co siedziala za tym miejscem rzucila na nie torbe i wola kogos 'chooodz Wiesiu tu jest miejsce!!' I chuj. Stoje z brzuchem i plecakiem.
Hehe to było powiedzieć, nie ni, już nich pan nie idzie bo zajęte, kierowca mi zajął
Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
owieczko no na wizytach to mam nawet 150/100, we wtorek dolne bylo 90, a gornego aparat nie zdołał zmierzyć bo mi tak serce waliło. Na codzien tętno mam wysokie do 120, biore na to Isoptin, ale nie zabardzo to pomaga. Powiem Wam, ze jestem dobita, zdezorientowana totalnie i chce mi sie przez to ryczeć.
Myślałam o konsultacji u kogoś innego, ale juz tym bardziej sie boje ze będę miała mętlik w głowie
No to ci współczuję serdecznie. Miałam raz tętno 121 i myślałam, że umrę. Byłam u kardiologa ale powiedział, że o ile to nie jest częste to ok, ale mój gin powiedział, że jak to się będzie powtarzać to mnie do szpitala kładzie. Ostatnio miałam 114 i prawie mdlałam. Ciśnienie mam za to książkowe.

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
No to ja dziś tez wsiadam do busa bo mąż ma auto i musi zostać dłużej w pracy, a ja do SR. Zobaczymy jak u mnie będzie, choć może będę miała szczęście i po prostu będzie mało ludzi i wolne miejsca :p
W busach można często zrobić rezerwacje, a nawet jak nie to bym zadzwoniła i powiedziała, że w ciaży to nie powinien robić problemu, no chyba, ze to taki przelotowy.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 13:57   #2854
Virves
Raczkowanie

Cytat:
Wlasnie wsiadlam do tramwaju jedno wolne miejsce tylko i akurat na wprost drzwi gdzie wchodze. A baba co siedziala za tym miejscem rzucila na nie torbe i wola kogos 'chooodz Wiesiu tu jest miejsce!!' I chuj. Stoje z brzuchem i plecakiem.
Ja ostatnio jak byłam oddać krew i przed gabinetem była ogromna kolejka to na moje pytanie kto ostatni "przemiłe" starsze panie wskazały kogo trzeba. Na szczęście następna w kolejce była młoda dziewczyna, która mnie przepuściła. Jaką wrzawę to wywołało. Nie ważne, że na drzwiach widnieje wielki napis " kobiety w ciąży zapraszamy poza kolejnością" !!!!!

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Hej, hej

Czytający jakie wy przygotowania czynicie (pranie, prasowanie, pakowanie...) ja postanowiłam chociaż policzyć ile czego mam, bo nawet nie wiem, zresztą za bardzo jakoś się nie obkupowałam, nic póki co nie dostałam i pewnie już nie dostanę po żadnym dzieciaczku, choć trochę ich jest w rodzinie, no ale sama się upominać nie będę

na rozmiar 50 nie mam nic... zobaczę jak będzie z wielkością dzidzi pod koniec ciaży i coś wtedy zamówię najwyżej jak będzie potrzeba

rozmiar 56
6x body dł. rękaw
5x półśpiochy
9x pajac
2x śpiochy
6x kaftanik

romiar 62
6x body dł. rękaw
2x body kr. rękaw
1x body-sukienka
4x kaftanik
6x półśpiochy/spodenki
3x sweterek cienki
3x bluza grubsza

Nie chciałabym już dużo dokupować, ale wiem że muszę dokupić półśpiochów/śpiochów zarówno na 56, jak i na 62.... Co sądzicie? Czego najbardziej mi brakuje z Waszej perspektywy? A i jak to jest z ubrankami z h&m? To prawda, że 56 jest jak 62 z innych firm?
Ja na 56 mam jedynie 6 zestawów tj 3 pajace, i po trzy body z długim rękawem i do tego 3 półśpiochy. Liczę na to, że od znajomej dostanę troszkę tych najmniejszych. Tak tez z resztą obiecała
Na 62 mam trochę więcej ciuszków. Najwięcej to mam bodziaków. Muszę przy kolejnych zakupach brać pod uwagę inne części garderoby !
Virves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 13:57   #2855
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, hej

rozmiar 56
6x body dł. rękaw
5x półśpiochy
9x pajac
2x śpiochy
6x kaftanik

romiar 62
6x body dł. rękaw
2x body kr. rękaw
1x body-sukienka
4x kaftanik
6x półśpiochy/spodenki
3x sweterek cienki
3x bluza grubsza

Jak dla mnie to stanowczo body dł rękaw
Cytat:

Ciekawe jak dam sobie radę ze zgaga jak mleko pomagało tylko. Na chwile, ale zawsze coś

Mleko wymywa żelazo?? właśnie wypiłam prawie pół butelki surowego

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-07-09, 14:01   #2856
czarownica_tea
Zakorzenienie

Bianeczka- upośledza wchłanianie.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 14:04   #2857
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Virves Pokaż wiadomość
Ja ostatnio jak byłam oddać krew i przed gabinetem była ogromna kolejka to na moje pytanie kto ostatni "przemiłe" starsze panie wskazały kogo trzeba. Na szczęście następna w kolejce była młoda dziewczyna, która mnie przepuściła. Jaką wrzawę to wywołało. Nie ważne, że na drzwiach widnieje wielki napis " kobiety w ciąży zapraszamy poza kolejnością" !!!!!

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Ja na 56 mam jedynie 6 zestawów tj 3 pajace, i po trzy body z długim rękawem i do tego 3 półśpiochy. Liczę na to, że od znajomej dostanę troszkę tych najmniejszych. Tak tez z resztą obiecała
Na 62 mam trochę więcej ciuszków. Najwięcej to mam bodziaków. Muszę przy kolejnych zakupach brać pod uwagę inne części garderoby !
Niestety, u nas nie ma kultury. Ale ciężarne poniekąd są same sobie winne, bo zamiast po prostu wchodzić gdzie mają pierwszeństwo, chowaja się po kątach i jak by mogły to by przepraszały, że żyją. Myślę, że taka stara babcia nie miała by oporów, żeby wejść bez kolejki, gdyby na drzwiach wisiała kartka "starsi maja pierwszeństwo" i pchałaby się rękami i nogami. Niestety, ale jeśli same o swój los nie zadbamy, to mało kto to zrobi, bo mało kto będzie robił sobie pod górkę.

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Bianeczka- upośledza wchłanianie.

Dobrze wiedzieć, to musze zaczekac z moją tabletką. Ale za to wit c i ogólnie kwasne środowisko wspomaga W sumie prawda, przeciez mi lekarz mówił, żeby unikać białka przy żelazie, bo się z nim łączy i jest wydalane.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-07-09, 14:08   #2858
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko, ze ja jeszcze jestem nerwicowcem i tarczycowcem zaczelam się zastanawiac czy nie isc do innego gina czy kardiologa. EKG robiłam jakos kwiecien/maj, jak miałam te same problemy, i bylo po prostu super.
No nic, zaczne najwyzej od pół tabletki, moze akurat to dobrze wpłynie
Niestety lekarzy o takim całościowym podejściu jest niewielu... Moja mama leczy się na serce, wątrobę, nerki, tarczyce i każdy lekarz mówi co innego.

Cytat:
Napisane przez Virves Pokaż wiadomość

Ja w takich sytuacjach w labie po prostu się wpycham w drzwi i wskazuje palcem na karteczkę. Skrupułów juz nie mam.
Stary 2015-07-09, 14:11   #2859
Panna Izabela
Zakorzenienie

Ależ mi się nic nie chce, a gości mamy, będziemy oficjalnie zaproszeni na to sierpniowe wesele. Będą po 19, a ja mam zrobić ciasto, posprzątać, siebie ogarnąć... A zrobię jedną rzecz i już muszę odpoczywać tak to ja się nie wyrobię z niczym. I tą tartę to chyba nie będę wałkować, tylko ją zetrę na formę i zlepię i po sprawie

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Gratulacje

---------- Dopisano o 04:20 ---------- Poprzedni post napisano o 04:17 ----------

Dzisiaj mam jakas masakre. Pierw nie umialam zasnac a jak już zasnęłam to się obudzilam o 3 jak moj wstawal do pracy. No i po spaniu:banghead: no chyba wylaze z tego łóżka zrobie pranie no i zaczęłam się glodna robic.
O 5 rano pranie, no nieźle

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Czy Wy w nocy spać nie możecie? Znowu natrzaskane tyle stron
aż się boję z domu wyjść, jak wrócę to nie ogarnę!

witamy się w 33 tygodniu

wczoraj u nas malowanie wiatrołapu, oczywiście awantura z teściową o farbę.. bo wyszło nie tak jak chcieliśmy (za ciemny) i ona myślała, że jeszcze raz Tż pomaluje ;]

dziś wizyta (proszę o kciuki, żeby Ala przekręciła się w dół) a później zakupy w IKEA
No właśnie tak średnio, zasnęłam po 4

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Takie małe są spoko, mam z okresu dojrzewania kilka na piersiach, biodrach i pośladkach ale takie pojedyncze szybko staje się prawie niewidoczne. Ja oglądałam takie brzuchy poorane... z takimi bruzdami. Masakra. Co drugi dzień max masuje się rękawica a codziennie smaruje balsamem. Brzuch mam nie największy wiec żywię nadzieje ze mnie ominie.

No właśnie żeby mieć cały brzuch w takich bruzdach to chyba trzeba niewiarygodnie szybko tyć nie?

Ja tez Lubie

Panna Izabela, bacik za chipsy i cole a owieczce gratuluję! Sama bym jeszcze postudiowala. Caly czas myślę o podyplomowce.

Dzisiaj mam gina, dam znać potem czy coś nowego. Zapytam od razu o szkole rodzenia prywatna.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Bacik się przyda, nie tylko jako upomnienie ale i dupsko mi się od lania ujędrni
Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Jezusss moje stopy jak bolaaa !! Znow mam jak serdelki

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
A mnie nie bolą stopy, tylko łydki, kolana i uda. Nie ogarniam

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Rodzilam naturalnie, 15 godzin, lekko nie było, ale opowiadać nie będę. Co by dziewczyn przed pierwszym nie wystraszyć 😂.
Tym razem chce kupić sobie połozna, żeby mi pomogła poprostu przetrwać. Wtedy byłam z mamą, i też mi pomagała, boję się że mąż nie da rady mi pomóc wiec wspieram się jeszcze dodatkowymi siłami. Zastanawiałam się nawet już czy nie zapłacić za cc, tylko czy oby ból mniejszy? Może poród tak.. a polog. .?
Nie da się tego stwierdzić. Słyszę różne opinie i każda przechodzi inaczej. Moja mama z tydzień po cesarce była nie do życia, ze szpitala wyszli po 5 dniach, ale tata tam siedział całe dnie i ją zanosił na siku. Od razu po porodzie pozwolili mu zostać na noc, bo ruszyć się nie mogła. Szwagierka dostała za dużo tlenu i prawie odleciała, po porodzie była jak ćpun przez 2 dni. Ale znam też osoby, które wolą cesarki (szwagierka też nie chce mimo wszystko rodzić naturalnie) i szybko dochodzą do siebie. A są i takie, które wolą urodzić normalnie i mieć z głowy te bóle, bo przy normalnym boli podczas, a przy cc po
Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
A widzisz, punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia Jako, że ja nie należę do szczupłych, także stoję po tej drugiej stronie barykady. Ja wychodzę z założenia, że co komu do tego, jak ktoś wygląda? Nie każdy ma predyspozycje do bycia szczupłym, chociaż w wielu przypadkach to po prostu obżarstwo, ale mimo wszystko. Wolność Tomku w swoim domku. To dla zasady taka gruba osoba ma się kisić w długich spodniach Sama nosze szorty, nawet te bardzo krótkie, mam cellulit i centralnie w dupie co kto sobie pomyśli na jego temat Dla mnie kompleksy to wymysł szczupłych kobiet, które dążą do bóg wie czego. A jakbym znalazła na siebie szorty z mocno wyciętą dupą, to bym je chętnie przymierzyła i kupiła jakby dobrze leżały. Prawda jest taka, że nie każdy lubi skórę i kości, niektórzy lubią wielkie tyłki
Nie do końca o to mi chodziło. Nie mam nic do grubszych osób. Mam sporo takich znajomych i wiem, że potrafią wyglądać świetnie. Zresztą ja nigdy nie marzyłam o byciu chudzielcem, marzyła mi się figura JLo ale nie ma tak, że albo ktoś ma skórę i kości, albo ma 150 kg.
Co innego osoba grubsza, a co innego mega gruba i zaniedbana. JA bym się źle czuła mając 100 kg i nosząc obcisłe legginsy czy shorty odsłaniające kawałek pośladków (tych ostatnich bym nie założyła nawet z tyłkiem idealnym). Dla mnie to jest niesmaczne po prostu i każdy jakąś tam samokrytykę powinien mieć. Nie oznacza to, że osoby grubsze mają chodzić w workach. I że mają mieć kompleksy. Ale co innego kompleksy, bo mam duży tyłek z cellulitem, a co innego brak kompleksów a mam o 50kg za dużo.
A co do Stanów, dla mnie to niezdrowe. Tak samo nie powinno się promować anoreksji jak i otyłości, bo to są choroby, a choroby się leczy, a nie zajada w Mc.

I oczywiście, że żyjemy w wolnym kraju, każdy może chodzić jak chce. Żul też może chodzić brudny i śmierdzący i nikt mu nie może zabronić, ale chyba mogę mówić, że to okropne i obrzydliwe, no nie? i żeby nie było, nie porównuję żula i osób otyłych.

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
A co do pracy to moja koleżanka się starała o pracę w ZUSie i tez jej mówili że musi mieć mgr (dopiero na 4 roku była) a ostatecznie zatrudnili jakąś pipę po technikum bo mąż który pracował juz w ZUSie jej załatwił...
Nie lubię tego, a w wielu miejscach jednak znajomości, a nie wykształcenie. Trochę szkoda, bo wiem, że większe parcie miałabym na studia, gdybym widziała rezultaty w postaci pracy.
Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Przepisy się zmieniają co chwila. Raz wymagają wykształcenia wyższego, za jakiś czas nie. Wiem z autopsji, bo jednak w państwówce pracuję.

Kiedyś mnie w ZUSie nie zatrudnili, bo wzięli dziewczynę, której mamusia tam pracowała. Laska była bez matury nawet... Skończyło się na tym, że od razu po okresie próbnym ją wywalili, taka była beznadziejna. Ja po tygodniu pracy byłam lepsza niż ona po dwóch miesiącach...
Odnośnie mojego zawodu się nie zmieniły, nadal są te same. Widocznie będzie miała stanowisko o innej nazwie. Ale jak mnie to wnerwia, to nie macie pojęcia. Tyle moich znajomych po byle jakich studiach albo w ogóle bez ma staże, pracę. Mój tż też. Osoby, które maturę zdały ledwo ledwo i bardziej były zainteresowane imprezami niż przyszłością. A ja jak ta sierota jedyne oferty pracy miałam na kasie albo call center i to też nie wszędzie.
Z całego mojego roku studiów tylko jedna osoba dostała pracę w zawodzie.
A ja sobie pluję w brodę, że w ogóle wyjechałam do Wawy i zaczęłam tu studia.
Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Ja musze byc chuda i musze miec takie cialo bym nie wstydzila sie go pokazać. I tak mam kompleksy i nigdy nie bede w swiich oczach idealna ale chociaz trochę wiec ja źle sie czuje grubsza i z celulitem ktory serio jest strasznie wielki u mnie

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Ja mam identycznie. Zawsze coś będzie nie tak, tu za mało, tam za dużo, ale dążyć do tej "perfekcji" muszę. Ja teraz pierwszy raz w życiu ważę 60kg, nigdy nie ważyłam więcej niż 52-3, i jak widzę tą liczbę na wadze to płakać mi się chce, mimo że wiem, że to ciąża, przejściowe i przytyć mniej niż 10 kg w ciąży to niemożliwość. Wszystko to rozumiem, a jednak jak widzę to na wadze i patrzę na swoje nogi i tyłek to jestem załamana.
Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Cześć, stukacie tyle, że potem mam nadrabiania no
Przyszła mi ta sukienka na wesele. Raczej będę chodzić na co dzień bo bardzo wygodna, ale na wesele i tak w niej pójdę nie muszę wyglądać Bóg wie jak elegancko .

aakkzzii
Oj niedobrze, że tak puchną mnie tak dłonie. Pożegnałam się już na jakiś czas z obrączką bo wczoraj nie mogłam jej zdjąć przez 30minut z palca :/.

Sandrusia91
Coraz bliżej

Owieczkaa
GRATULACJE dla WAS!

bianeczkaa
O nieżle ja czekam aż moja zacznie rodzić. Termin na jutro a tu nic się nie dzieje..
A to nie ta niebieska była na wesele?
Cytat:
Wśród moich znajomych tak 50/50 normalnie z konkursu albo ze wsparciem z wewnątrz Nie wyklucza to oczywiście scenariusza, że ktoś kto miał znajomości i tak by się dostał w normalnej rekrutacji bo po prostu był dobry.
W moich stronach jeszcze przed konkursem wiadomo, kto go wygra...

Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
Może zależy od miejscowości no i od samych ludzi, którzy siedzą "na górze" i ludzi do pracy rekrutują. Niestety tutaj aktualnie to tak wygląda i nikt się z tym specjalnie nie kryje.
Dziewczyny idę za tydzień w weekend na imprezę z okazji 40rocznicy ślubu teściów i mam problem z sukienką, we wszystkim się czuję jak słoń. W końcu kupiłam jedną a teraz się poważnie zastanawiam czy jednak jej nie oddać i nie szukać czegoś innego, co myślicie?
A ja jak zwykle nic nie widzę jak chcę
Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Ten wcześniaki najmniejszy w Polsce zmarł 2 tyg po wpisaniu że szpitala.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Żartujesz... Nic nie zauważyłam w necie, czemu zmarł??
To musi być straszne dla rodziców, taka radość, że chociaż jedno dziecko przeżyło, taki sukces, i taka strata...
Cytat:
Weź do kogoś podejdź i zapytaj wprost "Przepraszam czy może mi pan pani ustąpić miejsca? Jestem w ciąży i dość ciężko mi się stoi" Trzeba nauczyć chamow kultury.

Najlepiej do tego Wiesia

Cytat:
Hej, hej

rozmiar 56
6x body dł. rękaw
5x półśpiochy
9x pajac
2x śpiochy
6x kaftanik

romiar 62
6x body dł. rękaw
2x body kr. rękaw
1x body-sukienka
4x kaftanik
6x półśpiochy/spodenki
3x sweterek cienki
3x bluza grubsza

Najlepiej kupić i porównać, bo różne firmy mają różne rozmiarówki tak naprawdę, albo iść do h&m z jakimś wcześniej kupionym ciuchem innej firmy. Dokupiłabym kilka body na długi rękaw i jakąś bluzę na 56 chociaż jedną, może się przydać na spacery albo wyjście ze szpitala. I zależy czy stawiasz na body+półśpiochy czy kaftanik+śpiochy, w przypadku opcji drugiej przydałyby się śpiochy
Cytat:
Jeden facet to zauwazyl i mi ustapil od razu. Na dodatek glosno skomentowal tamto babsko. Ojjjj od stycznia nie korzystalam z komunikacji miejskiej i juz zapomnialam jaki to busz.
I bardzo dobrze, brawa dla niego!
Cytat:

Może spróbuj z tą wodą?
Git, że wszystko dobrze z dzieckiem, a żelazo sobie spróbuj podbić dietą...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 14:14   #2860
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ależ mi się nic nie chce, a gości mamy, będziemy oficjalnie zaproszeni na to sierpniowe wesele. Będą po 19, a ja mam zrobić ciasto, posprzątać, siebie ogarnąć... A zrobię jedną rzecz i już muszę odpoczywać tak to ja się nie wyrobię z niczym. I tą tartę to chyba nie będę wałkować, tylko ją zetrę na formę i zlepię i po sprawie

O 5 rano pranie, no nieźle

No właśnie tak średnio, zasnęłam po 4

Bacik się przyda, nie tylko jako upomnienie ale i dupsko mi się od lania ujędrni

A mnie nie bolą stopy, tylko łydki, kolana i uda. Nie ogarniam

Nie da się tego stwierdzić. Słyszę różne opinie i każda przechodzi inaczej. Moja mama z tydzień po cesarce była nie do życia, ze szpitala wyszli po 5 dniach, ale tata tam siedział całe dnie i ją zanosił na siku. Od razu po porodzie pozwolili mu zostać na noc, bo ruszyć się nie mogła. Szwagierka dostała za dużo tlenu i prawie odleciała, po porodzie była jak ćpun przez 2 dni. Ale znam też osoby, które wolą cesarki (szwagierka też nie chce mimo wszystko rodzić naturalnie) i szybko dochodzą do siebie. A są i takie, które wolą urodzić normalnie i mieć z głowy te bóle, bo przy normalnym boli podczas, a przy cc po

Nie do końca o to mi chodziło. Nie mam nic do grubszych osób. Mam sporo takich znajomych i wiem, że potrafią wyglądać świetnie. Zresztą ja nigdy nie marzyłam o byciu chudzielcem, marzyła mi się figura JLo ale nie ma tak, że albo ktoś ma skórę i kości, albo ma 150 kg.
Co innego osoba grubsza, a co innego mega gruba i zaniedbana. JA bym się źle czuła mając 100 kg i nosząc obcisłe legginsy czy shorty odsłaniające kawałek pośladków (tych ostatnich bym nie założyła nawet z tyłkiem idealnym). Dla mnie to jest niesmaczne po prostu i każdy jakąś tam samokrytykę powinien mieć. Nie oznacza to, że osoby grubsze mają chodzić w workach. I że mają mieć kompleksy. Ale co innego kompleksy, bo mam duży tyłek z cellulitem, a co innego brak kompleksów a mam o 50kg za dużo.
A co do Stanów, dla mnie to niezdrowe. Tak samo nie powinno się promować anoreksji jak i otyłości, bo to są choroby, a choroby się leczy, a nie zajada w Mc.

I oczywiście, że żyjemy w wolnym kraju, każdy może chodzić jak chce. Żul też może chodzić brudny i śmierdzący i nikt mu nie może zabronić, ale chyba mogę mówić, że to okropne i obrzydliwe, no nie? i żeby nie było, nie porównuję żula i osób otyłych.

Nie lubię tego, a w wielu miejscach jednak znajomości, a nie wykształcenie. Trochę szkoda, bo wiem, że większe parcie miałabym na studia, gdybym widziała rezultaty w postaci pracy.

Odnośnie mojego zawodu się nie zmieniły, nadal są te same. Widocznie będzie miała stanowisko o innej nazwie. Ale jak mnie to wnerwia, to nie macie pojęcia. Tyle moich znajomych po byle jakich studiach albo w ogóle bez ma staże, pracę. Mój tż też. Osoby, które maturę zdały ledwo ledwo i bardziej były zainteresowane imprezami niż przyszłością. A ja jak ta sierota jedyne oferty pracy miałam na kasie albo call center i to też nie wszędzie.
Z całego mojego roku studiów tylko jedna osoba dostała pracę w zawodzie.
A ja sobie pluję w brodę, że w ogóle wyjechałam do Wawy i zaczęłam tu studia.

Ja mam identycznie. Zawsze coś będzie nie tak, tu za mało, tam za dużo, ale dążyć do tej "perfekcji" muszę. Ja teraz pierwszy raz w życiu ważę 60kg, nigdy nie ważyłam więcej niż 52-3, i jak widzę tą liczbę na wadze to płakać mi się chce, mimo że wiem, że to ciąża, przejściowe i przytyć mniej niż 10 kg w ciąży to niemożliwość. Wszystko to rozumiem, a jednak jak widzę to na wadze i patrzę na swoje nogi i tyłek to jestem załamana.

A to nie ta niebieska była na wesele?

W moich stronach jeszcze przed konkursem wiadomo, kto go wygra...

A ja jak zwykle nic nie widzę jak chcę

Żartujesz... Nic nie zauważyłam w necie, czemu zmarł??
To musi być straszne dla rodziców, taka radość, że chociaż jedno dziecko przeżyło, taki sukces, i taka strata...

Najlepiej do tego Wiesia

Najlepiej kupić i porównać, bo różne firmy mają różne rozmiarówki tak naprawdę, albo iść do h&m z jakimś wcześniej kupionym ciuchem innej firmy. Dokupiłabym kilka body na długi rękaw i jakąś bluzę na 56 chociaż jedną, może się przydać na spacery albo wyjście ze szpitala. I zależy czy stawiasz na body+półśpiochy czy kaftanik+śpiochy, w przypadku opcji drugiej przydałyby się śpiochy

I bardzo dobrze, brawa dla niego!

Może spróbuj z tą wodą?
Git, że wszystko dobrze z dzieckiem, a żelazo sobie spróbuj podbić dietą...

O matko, żuli to ja nie lubię, bo śmierdzą moczek i się ich boję

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-07-09, 14:20   #2861
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
O matko, żuli to ja nie lubię, bo śmierdzą moczek i się ich boję rosi:
Ja też nie lubię, ale mają prawo sobie tym moczem śmierdzieć niestety
Jeszcze co do komentowania - nigdy bym tej osobie nie powiedziała czegoś niemiłego, ani tak, żeby usłyszała. Ale pomyśleć przecież mogę, tak samo ktoś ma prawo skomentować sobie mnie gdzieś tam. Nie mam na to wpływu i nie muszę się tym przejmować

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-07-09, 14:29   #2862
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie lubię, ale mają prawo sobie tym moczem śmierdzieć niestety
Jeszcze co do komentowania - nigdy bym tej osobie nie powiedziała czegoś niemiłego, ani tak, żeby usłyszała. Ale pomyśleć przecież mogę, tak samo ktoś ma prawo skomentować sobie mnie gdzieś tam. Nie mam na to wpływu i nie muszę się tym przejmować

No z tym czy mogą, to nie jestem taka pewna, bo to chyba trochę zagrożenie sanitarne :P

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-07-09, 14:37   #2863
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
No z tym czy mogą, to nie jestem taka pewna, bo to chyba trochę zagrożenie sanitarne
Jeden żul to chyba niestety jeszcze nie takie zagrożenie, o ile nie sika publicznie skoro chodzą po Pl i śmierdzą w strasznych ilościach i nikt im nic nie robi, nie utylizuje...

Aaale mam lenia, jak zawsze jak jest dużo roboty!

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-07-09, 14:44   #2864
chowanna
Rozeznanie

Dziewczyny w powiedzcie mi bo oczywiście zapomniałam zapytać :P
Od następnej wizyty mam mieć robione NST. Czy to normalne u każdej ciężarnej? Czy to oznacza że coś się dzieję?
chowanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 14:46   #2865
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję dziewczynom wizyt

Co do rozbieżności na USG to ta siatka centylowa jest tworzona na podstawie wymiarów malucha na początku. Tak przynajmniej u mojego lekarza na USG jest.

Co do organizacji szuflad to ja dokładnie tak zorganizowałam TŻtowi szufladę z t-shirtami. W końcu skończył się rozkopany bajzel, bo brał wiecznie koszulki z samego dna zamiast z wierzchu. I system działa dobrze od ładnych paru lat już.
Ja z moimi bluzkami nie dałam rady bo nie są takie wymiarowe i sztywne jak bawełniaki męża.

A my właśnie wróciliśmy z kina, byliśmy na Minionkach świętowaliśmy nasze ostatnie obrony, mój mąż w końcu ma magistra na stare lata a ja obroniłam dzisiaj drugą magisterkę
gratuluję magistrów

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Czy Wy w nocy spać nie możecie? Znowu natrzaskane tyle stron
aż się boję z domu wyjść, jak wrócę to nie ogarnę!

witamy się w 33 tygodniu

wczoraj u nas malowanie wiatrołapu, oczywiście awantura z teściową o farbę.. bo wyszło nie tak jak chcieliśmy (za ciemny) i ona myślała, że jeszcze raz Tż pomaluje ;]

dziś wizyta (proszę o kciuki, żeby Ala przekręciła się w dół) a później zakupy w IKEA
żeby tylko nie śpią, nie jedzą tylko ciągle piszą.
Człowiek odejdzie na chwilę od kompa, a tu dodatkowe 2 strony do czytania
kciuki za przekręt
i udanych zakupów

Cytat:
A widzisz, punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia Jako, że ja nie należę do szczupłych, także stoję po tej drugiej stronie barykady. Ja wychodzę z założenia, że co komu do tego, jak ktoś wygląda? Nie każdy ma predyspozycje do bycia szczupłym, chociaż w wielu przypadkach to po prostu obżarstwo, ale mimo wszystko. Wolność Tomku w swoim domku. To dla zasady taka gruba osoba ma się kisić w długich spodniach Sama nosze szorty, nawet te bardzo krótkie, mam cellulit i centralnie w dupie co kto sobie pomyśli na jego temat Dla mnie kompleksy to wymysł szczupłych kobiet, które dążą do bóg wie czego. A jakbym znalazła na siebie szorty z mocno wyciętą dupą, to bym je chętnie przymierzyła i kupiła jakby dobrze leżały. Prawda jest taka, że nie każdy lubi skórę i kości, niektórzy lubią wielkie tyłki

dokładnie nie każda musi być wysoka i chuda by nosić szorty.
Zresztą wkurza mnie ten terroryzm, a że chudym czasem pośladki wyłażą i dupskiem świecą, to już nie razi??
A po za tym jak idę coś zjeść nawet gdzieś do baru itp. to nie zajmuję się ocenianiem ludzi, na podstawie tego co je ile je i jak wygląda. Każdy ma prawo żyć jak chce.

Zresztą łatwo oceniać kogoś po 30tce mając 20 lat. Mam kilka takich koleżanek, które w liceum i na studiach były chudzielcami, miały złe nawyki, nie ruszały się i teraz po 30 cierpią bo już chudzinkami nie są i już nie jest tak łatwo. Jak kiedyś wystarczyło na kolację zjeść jabłko i obudzić się z płaskim brzuszkiem, tak po 30 można się głodzić 3 noce.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 14:49   #2866
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
I tak masz więcej niż ja z ubranek. Tez siada i policze te co kuzynka Tż mi dala.

Busz jakich mało w komunikacji miejskiej.

A ile masz tej hemoglobiny?
Mi spadła z 14 na 11 i dostałam żelazo. Żadnych zakazów nie dostałam jeśli chodzi o jedzenie
10,4

powiedział mi tylko żeby mleka nie pic i kawy bo wtedy żelazo się nie wchłania tak jak powinno.

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 14:49   #2867
truskafffka91
Wtajemniczenie

Kim jestes? - Jestes zwyciezcoooom! - wyprasowalam "kolory" i poukladalam w plastikowe pudelka. Poznej tylko dam "biale" i podpisze rozmiarami
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 14:50   #2868
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko trzeba wypośrodkować i każdy powinien mieć dobry smak A na te leukocyty to aż furagina od razu? Dziwne.
Znam jedną co dostała robotę po znajomości i jedną,która została po stażu, także różnie bywa.
No od razu. A to dziwne? A jakie są inne metody? Bo ja nigdy wcześniej nie miałam na pęcherz żadnych leków na receptę i nie badałam moczu przed ciążą wiec zwyczajnie się nie znam. Masz w tym doświadczenie?

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Jak kiedyś wystarczyło na kolację zjeść jabłko i obudzić się z płaskim brzuszkiem, tak po 30 można się głodzić 3 noce.
Oba sposoby są głupie

Stary 2015-07-09, 14:53   #2869
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
10,4

powiedział mi tylko żeby mleka nie pic i kawy bo wtedy żelazo się nie wchłania tak jak powinno.
Mnie powiedział ze to jest górna granica przy anemii i po lekach powinno się poprawić.
Ja piję jedna kawę dziennie.
Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Kim jestes? - Jestes zwyciezcoooom! - wyprasowalam "kolory" i poukladalam w plastikowe pudelka. Poznej tylko dam "biale" i podpisze rozmiarami
Hehe dobre
Stary 2015-07-09, 15:09   #2870
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, ze moj gin po prostu dmucha na zimne, ale mam wrażenie, ze troche przesadza.
Już nie wiem co robic

Ciekawe z jaką wagą go wypisali

Skonsultuj, bedziesz spokojniejsza.
To cud, ze go w ogole wypisali
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 15:12   #2871
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
No od razu. A to dziwne? A jakie są inne metody? Bo ja nigdy wcześniej nie miałam na pęcherz żadnych leków na receptę i nie badałam moczu przed ciążą wiec zwyczajnie się nie znam. Masz w tym doświadczenie?

Oba sposoby są głupie

Mnie lekarz kazał po prostu łykać żurawit i urosept Ale ja lekarzem nie jestem, także może lepiej zrób tak jak ci twój powiedziła.

A co to to NST

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2015-07-09 o 15:15
Stary 2015-07-09, 15:17   #2872
truskafffka91
Wtajemniczenie

http://www.fakt.pl/wydarzenia/ciezar...43.html#fp=wyd

A to widzialyscie? Maaaasakra!
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 15:28   #2873
bianeczkaa
Zakorzenienie

Jezu nudzi mi się strasznie :/

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Rosja

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Zamówiłam sobie nowe hybrydy niebieską, żółtą, czarną i białą, do tego zestaw pędzli, naklejki i neonowe ćwieki Będzie zdobionko

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-07-09, 15:30   #2874
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
gratuluję magistrów

żeby tylko nie śpią, nie jedzą tylko ciągle piszą.
Człowiek odejdzie na chwilę od kompa, a tu dodatkowe 2 strony do czytania
kciuki za przekręt
i udanych zakupów

dokładnie nie każda musi być wysoka i chuda by nosić szorty.
Zresztą wkurza mnie ten terroryzm, a że chudym czasem pośladki wyłażą i dupskiem świecą, to już nie razi??
A po za tym jak idę coś zjeść nawet gdzieś do baru itp. to nie zajmuję się ocenianiem ludzi, na podstawie tego co je ile je i jak wygląda. Każdy ma prawo żyć jak chce.

Zresztą łatwo oceniać kogoś po 30tce mając 20 lat. Mam kilka takich koleżanek, które w liceum i na studiach były chudzielcami, miały złe nawyki, nie ruszały się i teraz po 30 cierpią bo już chudzinkami nie są i już nie jest tak łatwo. Jak kiedyś wystarczyło na kolację zjeść jabłko i obudzić się z płaskim brzuszkiem, tak po 30 można się głodzić 3 noce.
Ale gdzie tu ocenianie, zwłaszcza kogoś po 30. czy przed?
Jak napiszę, że ja bym się źle czuła w szortach z wyciętym tyłkiem (umówmy się, są szorty i szorty) mając na nim mega cellulit i mając ten tyłek po prostu okropny, to nie znaczy, że kogoś oceniam. Mam 23 lata, jestem powiedzmy w miarę szczupła, ale teraz bym się w szortach nie pokazała, bo bym się po prostu czuła źle. Jeśli komuś jego wygląd nie przeszkadza, to niech sobie te szorty zakłada ale mi ma prawo się to nie podobać. Tak samo oceniamy celebrytki, które się źle ubierają wg nas, tak i ludzi na ulicy czy w barze - i tak samo ktoś powie, że celebrytka świetnie ubrana i osoba gruba w szortach też świetnie, a druga osoba, że obie do kitu. Przecież można mieć swój gust i swoje zdanie.
Poza tym, dziewczyny, nie generalizujmy. Widziałam Wasze zdjęcia w ciąży i u żadnej nie widziałam tego, o czym pisałam, czyli chorobliwej nadwagi.
Cytat:
10,4

Ani herbaty, ani coli...

Cytat:
Fakt nie jest dla mnie wiarygodnym źródłem, ale jeśli tak było naprawdę, to strasznie tam mają. Ciekawe tylko, czy nie mogli jechać do innego szpitala?

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010

Edytowane przez Panna Izabela
Czas edycji: 2015-07-09 o 15:32
Stary 2015-07-09, 15:37   #2875
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Moja koleżanka z Berlina dzisiaj urodziła córeczke ale jest piękna

Cytat:
Pamietacie Ksawerego, co urodził się z waga 390g i lekarzom udało się go uratować? Wrócił do domu i po dwóch tygodniach zmarł..;/
współczuję rodzicom tego maluszka.
Ale z drugiej strony trzeba przyznać, że i tak to był duży cud, że z taką wagą urodzeniową tyle przeżył.

my możemy się pocieszyć, że nasze maluszki już mają ponad 1kg niektóre blisko 2kg i w razie czego mają dużo większe szanse na przeżycie

Cytat:

Oba sposoby są głupie

wiem

kocham, to moje dziecko, ale ono mnie doprowadzi do wariatkowa, około południa byłam gotowa jechać już do przychodni lub na IP, bo od wczorajszego popołudnia nie czułam, żadnych jej ruchów. Dobra koleżanka już po mnie jechała, ja się szykowałam, ubierałam i w końcu Matylda się obudziła.
Koleżanka przywiozła mi ciasteczka z czekoladą po których czuję, że moje dziecko żyje i ma się dobrze.
No więc wracam do roboty, tzn. misja posegregować ubranka. Cały pokój zawalony a ja nie wiem jak to zrobić??
Stary 2015-07-09, 15:40   #2876
meneq
Zakorzenienie

Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Cytat:
mnie lekarz kazał po prostu łykać żurawit i urosept ale ja lekarzem nie jestem, także może lepiej zrób tak jak ci twój powiedziła.

A co to to nst

nst=ktg; przy nst jeszcze dodatkowo naciska guzik, kiedy dziecko sie rusza. Niem, wiem czy jest to przy ktg

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2015-07-09 o 15:48
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 15:48   #2877
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:

Zamówiłam sobie nowe hybrydy niebieską, żółtą, czarną i białą, do tego zestaw pędzli, naklejki i neonowe ćwieki Będzie zdobionko
Z Semilaca zamawiałaś? Ja też będę robiła sobie zamówienie, bo na wesele potrzebuje dwóch kolorów

Takie ostatnio robiłam

Edytowane przez Kissmisiaa
Czas edycji: 2015-07-09 o 15:50
Kissmisiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 15:51   #2878
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Ale gdzie tu ocenianie, zwłaszcza kogoś po 30. czy przed?
Jak napiszę, że ja bym się źle czuła w szortach z wyciętym tyłkiem (umówmy się, są szorty i szorty) mając na nim mega cellulit i mając ten tyłek po prostu okropny, to nie znaczy, że kogoś oceniam. Mam 23 lata, jestem powiedzmy w miarę szczupła, ale teraz bym się w szortach nie pokazała, bo bym się po prostu czuła źle. Jeśli komuś jego wygląd nie przeszkadza, to niech sobie te szorty zakłada ale mi ma prawo się to nie podobać. Tak samo oceniamy celebrytki, które się źle ubierają wg nas, tak i ludzi na ulicy czy w barze - i tak samo ktoś powie, że celebrytka świetnie ubrana i osoba gruba w szortach też świetnie, a druga osoba, że obie do kitu. Przecież można mieć swój gust i swoje zdanie.
Poza tym, dziewczyny, nie generalizujmy. Widziałam Wasze zdjęcia w ciąży i u żadnej nie widziałam tego, o czym pisałam, czyli chorobliwej nadwagi.

Ani herbaty, ani coli...

Fakt nie jest dla mnie wiarygodnym źródłem, ale jeśli tak było naprawdę, to strasznie tam mają. Ciekawe tylko, czy nie mogli jechać do innego szpitala?

jak nie oceniasz?
widziałaś gdzieś kogoś i tutaj na forum tą osobę opisujesz i oceniasz swoją kategorią czy ty byś tak mogła wyjść/wyglądać.
A po za tym mi nie chodzi o figurę itp.
zresztą ja nie oceniam celebrytek itp. bo mnie one nie obchodzą.

Jedyne co lubię, to zauważać fajnie ubranych ludzi, u których widać, że mają dystans do siebie i do świata.
Stary 2015-07-09, 15:51   #2879
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Z Semilaca zamawiałaś? Ja też będę robiła sobie zamówienie, bo na wesele potrzebuje dwóch kolorów

Takie ostatnio robiłam
No proszę jaka zdolna
Stary 2015-07-09, 15:52   #2880
czarownica_tea
Zakorzenienie

O matko. Skończyli mi wstawiać okno w pokoju Małej. Ale narobili hałasu i bajzlu. W sobotę malowanie w niedziele meblowanie. Ale jestem podekscytowana.

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości