|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)
Cytat:
Ja krwawilam 6 dni... Potem nic i po tygodniu 3 dni plamienia i koniec. Az sie zestresowalam ze tak szybko ale widocznie szybko sie oczyscilam bo wszystko gra i trabi Ją też się boje że skończe jako słoń... Więc czas zacAc się pilnowac
|
|
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
Ale powiedział coś???
|
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam H ale cos widze ze duzo mniej tych stanikow jest u tego sprzedawcy
|
|
|
|
#454 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#455 |
|
Konto usunięte
|
Hej
Nie mam kiedy was nadrobić bo ciągle mam gości A 19-tego T przyjeżdżają, Jezusie nazareński... Już Tż przez tel. miał spinę z ojcem, przyczepił się do tego, że po pierwszej kąpieli Tż poleciał po stelaż do wanny zamiast "położyć wanienkę na dwóch krzesłach jak ludzie". Bez komentarza.A dziś byliśmy u położnej, miałam zdjęte szwy (te niby rozpuszczalne, ale ona mówiła, że rozpuszczalne to one w teorii są ) no i mały przybiera ładnie na wadze. Szczepimy na NFZ 17 sierpnia. No i musimy umówić się jeszcze do pediatry bo nie wiem czy wam pisałam, ale w szpitalu w dzień wypisu robili usg i Konrad ma złogi moczu na nerkach co trzeba skontrolować za 4-6 tygodni czy się nie powiększa bo może dojść do zakażenia. No ale to wszystko już załatwia Tż, bo ja się sprawami medycznymi nie zajmuję ![]() Od wtorku jest też pełnoprawnym gdańszczaninem, ma też PESEL. Z PZU Tż dostanie ok. 1400 czy 1500 zł za narodziny dziecka. Załatwiamy też becikowe (tzn. Tż załatwia )A ja znów miałam taki dzień, że wczoraj znowu walczyłam o kp bo ze stresu straciłam pokarm, dobrze, że miałam poodciągane na czarną godzinę... Babcia po drugiej operacji (poprawiali to co s☠☠☠☠☠☠☠ili) nie zdążyła wyjść do domu a wdało się zakażenie, ropa w brzuchu i zrobili jej trzecią operację, po której jest w stanie ciężkim. Boję się, że nie zdąży poznać prawnuka... Tyle u mnie, szykuję się na kolejnych gości, nawet nie mam przez nich kiedy iść na spacer z małym |
|
|
|
#456 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mi robił we wtorek usg i dziwnie było, bo już nie przeżywałam czy duży, czy na pewno chłopak... Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nooo dziwnie miec usg z pustym brzuchem
|
||
|
|
|
#458 | ||||
|
Zakorzenienie
|
za długo by pisać bo sama pogadanka trwała z pół godz. Przytoczyła dużo fachowych terminów, nawet nie wiem jak to opisać prostymi słowami
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
teraz się cieszę każdym dniem z malutką bo wiem, że więcej takich niemowlaczków nie będę miała ![]() Cytat:
u ciebie po cc raczej tak |
||||
|
|
|
#459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak szybko ja powiedziałam wszystkim dookoła że nie chcemy na razie odwiedzin, bo chcemy się nacieszyć sobą i zapraszam za dwa tygodnie Jestem kaleką... Odcedzalam kasze i nie wylalam całej wody z garnka, postawiłam go na zlewie a później szturchnełam ten garnek i poleciał na mnie razem z tą gorącą wodą mam poparzone lewe biodro aż bąble wyszły i trochę rękę ![]() ☠☠☠☠a świetnie, przecież teraz to ja nic nie założę poza majtami
|
|
|
|
|
#460 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak bedę gdzies w innym mieście to bym się wybrała. Ceny w sklepie takie same jak na Allegro czy drożej? Cytat:
Cytat:
![]() najgorszy scenariusz na spacer Cytat:
trzymam kciuki żeby to jednak nie oznaczało nic złego ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
My też jeszcze odwiedzin nie przyjmujemy. Biedna boli cię pewnie bardzo, współczuję strasznie.Szuu byłaś nacinana czy pękłaś? |
|||||
|
|
|
#461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kupiłam dziś alantan na oparzenia pupci dla Adelki, to się mamie jak na razie przydał
|
|
|
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
Mehja u nas w Factory jest sklep z bielizna i tam miedzy innymi maja LupoLine ale w internecie duzo taniej
|
|
|
|
#463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoja droga ładne imie
|
|
|
|
|
#464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#465 |
|
Konto usunięte
|
Sylwka ojej oby szybko przeszło, oparzenia sa okropne
![]() Mehja nie dałam sie naciąć , chcieli ale powiedziałam ze chce pęknąć i od razu śmigalam, wszystkie koleżanki z oddziału brały tabsy i przykładały lód do krocza a mnie nic nie bolało - pękła mi nie tylko Bożena ale i szyjka ale to przez oxy która po tylu godzinach w końcu musieli podać mimo ze nie chciałam ale na szczęście nie bolało ani jedno ani drugie albo to juz przy tym potwornym bólu mi nie robiło Tz na urlopie a pacjentkę ostatnia ma na 22... Aż sie zapytałam czy ona liczy na cos więcej niż masaż ![]() Ja tez mówiłam ze gości nie chce - nikt nie uszanował... Ide odciągnąć pokarm ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#467 |
|
Rozeznanie
|
udało mi się to moja Julcia
Edytowane przez barbaritka84 Czas edycji: 2015-07-09 o 20:13 |
|
|
|
#468 |
|
Rozeznanie
|
A to mój brzuch 3 tyg po porodzie, zostało mi jeszcze 10 kg
|
|
#469 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadziejez ze obejdzie sue bez plamienia/krwawienia![]() Cytat:
oo to niezle.... Moj synek jeszcze nigdy poza domem nie plakal ![]() Cytat:
Tez mialam rozpuszczalne
|
|||
|
|
|
#470 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale pyzulka
![]() ![]() Cytat:
Właśnie wyszła od nas znajoma z dziećmi (3 lata, 10 miesięcy) Siedziała 3 godziny i mało co zwracała uwagę co robią jej dzieci Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety. Dla niej to normalne, bo ona codziennie ma chatę pełną ludzi. Jedni wychodzą, drudzy wchodzą. Ona sobie siedzi, a koleżanki np.zabierają dzieci na spacer, żeby ona mogła sobie posprzątać. I tak kiedy by się do niej nie poszło to w kółko tekst " tylko nie przestrasz się bałaganu"
Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
Oj istnieją
Z tymi szwami to nie wiem co położna u szuu miała na myśli że są niby rozpuszczalne... Po pierwszym porodzie byłam zszywana (po napięciu) nikt mi nic jie zdejmowal i jest ok. Mam nadzieję ze jutro będę mogła spokojnie iść na spacer... ![]() Jak dzieciaki pójdą spać zamawiamy meble do Kuby pokoju
|
|
|
|
#475 | |||
|
celebriti
|
Cytat:
![]() Śliczna ![]() Cytat:
![]() Dziecko sie totalnie popsuło, nauczyła sie ze cyc jest remedium na wszystko. Beczy doklejona od cyca, przez cały dzien spała 2 razy po 30 min. Teraz położył ja tż bo ja chyba jestem dla niej jeden wielki cyc. Zaparłem sie i daje tylko na karmienie. Kładę, budzi sie, podnoszę, tulę, odkładam i tak mi minął dzien. Jestem załamana. Zjadłam banana przez cały dzien. Hit : ze wzgl na napięcie wzmożone i szczepienia mam skierowanie do neurologa. Terminmpierwszy wolny koniec września hahahahah
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ze starszakiem musiałam lecieć do neurologa bo pani pediatra stwierdziła żeńskie krzywo uśmiecha...na nic było przekonywanie że uśmiechnął się tak polgebkiem... Neurolog miała takie oczy jak przyszlismy
![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Mam.podobnie z tym cycem. Staram się to jakoś jednak ogarnąć bo czuje się jak JEDEN WIELKI CHODZACY SUT
|
|
|
|
#477 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szuuu- ale konowaky w tym szpitalu, aż żal twojej babci, ile ona musi się nacierpiec...dużo zdrówka dla niej Sylwka- współczuję poparzenia, paskudna sprawa
|
|
|
#478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#479 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj tez jeszcze z pracy nie wrocil.. ja po peknieciu normalnie na drugi dzin smigalam, troche bolalo ale psikalam octeniseptem i jaka ulgaaaaaaa![]() jakie pucki slodziachne ladnie wygladaszCytat:
Cytat:
Cytat:
zasnela o 16 a ja z nia.. o 19 wstala, dalam jej butelke, przewinelam a ona dalej w kime.. co za dziecko no Cytat:
Cytat:
dzis moje zdolnosci kucharskie ograniczyly sie do wrzucenia palek kurczaka do worka i wsadzenia do piekarnika... robilam ciasto na nalesniki i cala miske wylalam na podloge nie wiem jak to sie stalo... kalafior pologowy trzyma chyba wciaz |
||||||
|
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.

[/RIGHT]

Nie mam kiedy was nadrobić bo ciągle mam gości
) no i mały przybiera ładnie na wadze. 

rosi: zdrówk dla Patryczka 

tak szybko
mam poparzone lewe biodro aż bąble wyszły i trochę rękę 

ja po peknieciu normalnie na drugi dzin smigalam, troche bolalo ale psikalam octeniseptem i jaka ulgaaaaaaa